Keresés

Részletes keresés

lxt Creative Commons License 2014.04.01 0 0 4

Egy programozó azért jár iskolába, hogy papírja is legyen róla.

Mindenki más azért tanul programozónak, hogy az lehessen.

Szerinted?:-)

Előzmény: kzsoltk123 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.01 0 0 3
Én négy évig tanultam programozni, és nekem sem sikerült elsajátítani szinte semmit .nemcsak Komoly oktatás módszertani elméleti és gyakorlati problemak , miatt nehéz elsajátítani a kellő ismereteket hanem azért is mert erre tényleg "születni" kell. Nem véletlenül fizetnek olyan komoly pénzeket programozóknak .
Előzmény: Creativus (1)
Creativus Creative Commons License 2014.03.31 0 0 1

Mielőtt egy csomó pénzt kidobnál akármilyen iskolára is, először jó lenne felmérni, hogy van-e hozzá megfelelő adottságod.

 

Sajnos évtizedek keserű tapasztalatai bizonyították be számomra azt, hogy az a programozás, amiről én azt véltem, hogy erre mindenki képes, és szinte gyerekjáték, egyeseknek leküzdhetetlen akadályt jelenthet. Volt olyan közeli ismerősöm, aki a PC-k elterjedésekor nagyon, de nagyon meg akart tanulni programozni, és sokszor kért meg rá, hogy segítsek ebben neki. Végül leültem vele, és elkeztem az alapokat magyarázni. Semmit sem értett belőle. Próbáltam a végletekig leegyszerűsíteni a lényeget, de gyakorlatilag semmi se ment át. Teljes kudarc volt, pedig ez a személy rengeteg programot ismert és használt is, csak éppen az algoritmikus érzéke volt a nullával egyenlő. Azóta - időnként tanárként is vegetálva - rá kellet jönnöm, hogy a programozásra nem mindenki képes. Van akinek magától jön, nem kell neki tanítani, s autodidakta módon mindent megtanul. Másoknak - legyen akármilyen jó tankönyv is hozzá - nehezen, vagy akár sehogyan sem megy.

 

Azt is figyelembe kell venni, hogy nem elég, hogy jó algoritmikus érzékkel, elegendő precizitással rendelkezik az illető, mert ha szakmának akarja a programozást, akkor további olyan tulajdonságokra van szükség, amelyek nem tiszavirág életűvé teszik a próbálkozásait. Az egyik pl., hogy frusztrációtűrőnek, és jelentős mértékű önkritikával rendelkezőnek kell lennie, hogy a saját programjába elkerülhetetlenül belekerülő programhibákat elviselje és javítani tudja (pszichológiailag: a kognitív disszonaciáját kezelni tudja).

 

A nagy adag ötletesség mellett pedig türelmesen viselnie kell sok "favágás" jellegű tevékenységet, köztük pl. a dokumentációk készítésének undorító, de leginkább önvédelem jellegű fárasztó unalmát. Mert - Murphy szerint - "Nincs annál idegenszerűbb dolog, mint amikor a programozó pár hónap után viszontlátja a saját maga által megírt programrészletét!"...

 

Előzmény: kzsoltk123 (-)
Peter Altenberg Creative Commons License 2014.03.31 0 0 0

irigy0llak

Előzmény: kzsoltk123 (-)
kzsoltk123 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Szeretnék megtanulni webes (böngészőben futó) szoftvereket fejleszteni. Teljesen új vagyok ezen a területen azaz semmilyen előképzettségem nincs. Szoftverértékesítő voltam, azaz csak beszéltem arról, amiről semminem tudok. Egy programozó ismerősöm felvázolta hogyan is kellene elkezdenem, azaz mivel kéne kezdeni a tanulás hosszú folyamatát. Eszerint sorrendben HTML (XHTML, HTML5), CSS, PHP, MySQL.
Tényleg komolyan érdekel a téma, ezért egy jó iskolában, tanfolyamon szeretném elkezdeni. A net tele van különböző iskolákkal, tanfolyamokkal, de sajnos nem tudom eldönteni, hol kezdjem el.

A segítségeteket kérném, hogy tudtok e ajánlani Budapesten olyan megbízható iskolát vagy tanfolyamot, ahol elkezdhetném a hosszú utat, és valóban szinvonalasan oktatnak?

Sajnos más területen már van tapasztalatom rossz iskolákból, ahol csak a pénzre mentek, de igazán használható tudást nem szereztem, ezért ezt mindenképpen el akarnám kerülni.

Segítségeteket előr is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!