Keresés

Részletes keresés

Lenovo24x Creative Commons License 2021.01.09 0 0 21

Sziasztok

 

Meg tudnátok mondani mi lehet ez?

Még karácsony előtt vettem észre az egyik reggeli mosakvás közben, hogy a víz csípi a sípcsontomat.

Jobban megnéztem, és 2-3 pont meg itt ott furcsa pirosság, heggszerű is volt,  mind a két spícsontomon elől.

De nem elég egyértelmű, mintha meg lenne ütve horzsolva.  Néztem a Rüh és a bőratka képeket, de valahogy akkor még nem volt egyértelmű.

Azzal nyugatattam magamat, hogy a létra lépcsőfoka is ott van. Az is megnyomhatta pár napja vagy az évek során.


Ezért inkább bekentem kézkrémmel, többé kevésbé el is múlt, de szemmel tartottam, a piros pötty nem vált le.

Aztán most szerda tájékán újra fájt megint mintha vérzett volna.

Sok netes kutakodás után, úgy tűnik hogy Rüh,

Viszont szinte egyáltalán nem viszket, tegnap este viszketett egy nagyon kicsit talán 1-2 , de nem jobban mint ha megvakarná az ember bármelyik testrészét. Ágyékon kezeken hónaljon nincs(még)

És tényleg ezért érdekes, mert nincs viszketési tünet kifejezetten és mindkét sípcsontomon 1 vonalban boka felett 10-12 centire.

Talán inkább olyan mintha meg lenne ütve és fáj egy kicsit.

 

Szóval ez rüh?

 

Nem nagyon volt a patikában semmilyen kénes kenőcs vagy szappan, de Detergens sulfuratum Kénes sampon-nal bekentem (max nem használ)

Ágyneműt meg a heti ruhát már 90 fokon mostam, de lehet nem is tud annyit a mosógép, szerintem csak valami 60+ fokra viszi fel. Vasalót is maxra feltekertem.

 

fanni0502 Creative Commons License 2020.11.26 0 0 20

A bőrgyógyász megálapittta hogy rüh van elterjedve a testen irt fel 24 órás rázóskeveréket és valami kénes  kenőcsöta 2.napon mikor a kenöcsötkellett használni  a 2. napon hajnalban nagyon viszkett a bőröm van valakinek hasonló tapasztalata?

Hajnal29 Creative Commons License 2019.11.07 0 0 19
Takarítás terén tudnátok tanácsot adni? Én úgy látom a domestos nem segít. Hiába gőzöltem át az ágyat,teszek tnap mint nap tszta ágyneműt.mosok 90 fokon . Biokillal kellett lefújnom az ágyat,foteleket. Tanácstalan vagyok mert sikerült visszafertőznöm magam,pont lemoshattam a Inf.kenőcsöt. Ennyi. Hogy lehet ettől megszabadulni?
marijaz Creative Commons License 2017.12.26 0 0 18

Kedves Fodrász, kérdezném mivel ill. hogyan védekezett amig az apukája ott volt? Végülis nem kapta el, ha jól értem.

Előzmény: hborbely (11)
marijaz Creative Commons License 2017.12.26 0 0 17

Hozzátartozó vagyok A lányom hazajött és rühes szegény. Kezeli magát. Külön szobában aludt, nejlon zskba raktam a holmiját és várok egy hetet.

Szóval mit ajánlanátok hozzátartozónak. MÁr el is utazott. De a nejlonozott kanapén feküldt - tv-t nézet.

Azzal mit csináljak? Nejlonokat kidobtam, de valamivel lehet fertőtleniteni?

Én magamat bekenjem azzal a krémmel amit használt? Gyenge az immunrendszerem, félek minden gyógyszertől.

Nagyon várom valakinek a válaszát aki itt van!!!

tremiofrantisek Creative Commons License 2017.11.20 0 0 16

Az a baj, hogy nemhogy mintát nem vesznek a bőrről, hanem körülbelül 3 kilométerről állítanak fel diagnózist. Egy bőrgyógyásznak tudnia kellene, hogy az atka nem távolugróbajnok, tehát nem fog átpattanni rá még 5 centiméterről sem. Tulajdonképpen mire esküdnek fel az ilyenek (tisztelet a kivételnek, természetesen)?

Ancsabiu Creative Commons License 2016.04.29 0 0 15

Sziasztok.

Én kb 2 hete kaptam meg valahol,fogalmam sincs hogy hol. :-( De először azt hitték csalánkiütés valamilyen ételre,amire kaptam cetrizin gyógyszert és mufoderes gyógyszertári krémet.Kicsit múlt de nem úgy ahogy az orvos mondta. Tehát visszamentem ,elküldött bőrdokihoz aki közölte a jó hírt. Mondta folytassam a terápiát .De előtte egy fél órás fürdő szappanos vízbe és miután kiázott a bőr , felszárítkozás után kell beledörzsölni a bőrbe a (Linimentum scabicidum)-t 2szer 12 órára,az egész testet,álltól lábbújjug.  Ott is ahol nincs piros folt. Az a fertőtlenítő ami állítólag megöli az atkákat.( Bizom benne. )Mindent  kivasalni gőzzel!!!!amit hordtál  az elmúlt 5 napban. Az ágyat is , mindent. Hiába  a mosás magas hőfokon az nem öli meg a kis rohadékokat.

Nekem az az érdekes hogy nem viszket.

Mindenkinek sok sikert a terápiához és mihamarabbi gyógyulást. :-)

Teodor1 Creative Commons License 2016.03.24 0 0 14

Sziasztok!

 

Még februárban sikerült összeismerkednem ezzel az utálatos kis parazitával. Az igazság az, hogy nagyon sokáig húztam az orvos felkeresését, aminek aztán meg is lett az eredménye. Brutál módon szétterjedt. Végül aztán elmentem dokihoz, aki közölte a nagy hírt: "Ön nyert, gratulálok, rühes tetszik lenni!"

Lényeg a lényeg, kaptam ezt az ún. Infectoscab kenőcsöt, mosakodó krémet meg egy másikat, aminek nem tudom a nevét, mert az valami kevert cucc volt. Az alkalmazása naponta kétszer, ahol viszket. Nem csináltam belőle problémát, mivel mindenhol viszkettem, bekentem magam vele mindenhol. Naponta kétszer. Estére pedig kaptam egy tablettát, mely a Lordestin névre hallgat. Ebből állt az én kúrám. Illetve 2 napon keresztül lekezeltem magam, önhatalmúlag, a Novascabin nevezetű emulzióval. (Biztos ami biztos)

Mikor elfogyott mindenem (Kb. 2 hét), a viszketés viszont nem szűnt, visszamentem az orvoshoz. Azt mondta meggyógyultam. Bár kaptam még egy adag kencét, (viszketésre, bőrszárasságra, mosakodó krém, estére a tabi) elmondta, hogy a viszketés elmúlása egyénenként változó. Van aki 1-2 hét alatt leküzdi s van aki akár 6 hétig is szenved vele. Jelentem én az utóbbi táborát erősítem. Még mindig viszketek. A legkülönbözőbb helyeken. Ja, és a legjobb, hogy vagy a rühesség következményeképpen vagy a kenőcsök hatására, tényleg nem tudom, de azóta rettentő módon kiszáradt a bőröm. Leginkább a hasam és a hátam.

 

Hát, így jártam én a rühatkákkal. Remélem tényleg nincsenek már bennem ezek a kis élősködők és bízom abban is, hogy hamarosan a viszketést is elfelejthetem.

debbyke Creative Commons License 2016.02.25 0 0 13

Szia!

Mikorra múlt el? Mi lett végül a leghatékonyabb?

Köszi: Judit

Előzmény: Rühes kutya (12)
Rühes kutya Creative Commons License 2014.09.24 0 0 12

Ezek szerint teljesen hasonló élményeket él át édesapád, mint amiket magam is megtapasztaltam.

Valamikor az év elején januárban vagy februárban szedhettem össze a rühességet.

Mint a korábbi hozzászólásaimban beszámoltam róla, gyakran visszajártam vele a bőrgyógyászhoz, aki már gyógyultnak is nyilvánított a nyár elején.

Legutóbb éppen két hete voltam bent nála, mivel a viszketés továbbra is megvan. Abban teljesen biztos vagyok magam is, hogy a rühatkák kipusztultak a testemből. A viszketés már csak egy kellemetlen maradványa a nyomaiknak. Jelenleg időnként testápolóval kenegetem a problémás bőrfelületet.

Nálam nagyon elhúzódik a teljes gyógyulás folyamata.

Az utóbbi hónapokban már egész elviselhető a viszketés, és naponta csak néhányszor tőr rám. Kicsit nagyobb akaraterővel talán vakarózás nélkül is kibírnám.

Előzmény: hborbely (11)
hborbely Creative Commons License 2014.09.17 0 0 11

Édesapámnál is rühességet diagnosztizáltak. Ő idősek otthonában él és ott kapta el. 1 hónapja lett lekezelve az Infectscab krémmel. A kezelés után 2 hetet nálam töltött. Minden szabály betartottunk. 60 fokon mosás, vasalás, napi ágynemű és ruha váltás. A mai napig nagyon viszket, pedig a kiütések elmúltak. Totál tanácstalan vagyok, hogy vissza vigyem-e a dokihoz, vagy várjunk még.

Előzmény: Rühes kutya (10)
Rühes kutya Creative Commons License 2014.06.24 0 0 10

A múlt hónapban újra bent jártam a bőrgyógyászaton. Most magával a főorvosnővel találkoztam, aki a vizsgálat után azt mondta, hogy tekintsem magam gyógyultnak.

Ezt akkor nagyon jól esett hallanom, de sajnos azóta is viszketek bizonyos helyeken. Erre egyébként adott is valamilyen kénes krémet (Ung. Sulf.) meg felírt egy fertőtlenítő kenőcsöt is (Laticort).

Érdeklődni szeretnék, hogy aki volt már rühes, annál is ilyen lassan múlott el a viszketés?

Rühes kutya Creative Commons License 2014.04.28 0 0 9

A 2 hét pihenőidő után ismét felkerestem a bőrgyógyászomat, mivel újra elég intenzíven viszketek. Infectoscab krémet javasolt, amelyet a hét végén ki is próbáltam. Sokkal kényelmesebb felvinni a bőrre, mint az előző emulziós gyógyszert. Még az illata is kellemesebb. :)

Az eltelt néhány nap óta azt tapasztalom, hogy sajnos a hatása viszont jóval enyhébb. A vakarózásom alig csillapodott, remélem azért az atkáim döglődnek.

Kezdem úgy érezni, hogy elhúzódó folyamat lesz, mire sikerül végre megszabadulnom ezektől a kis élősködőimtől.

Rühes kutya Creative Commons License 2014.04.11 0 0 8

Tegnap előtt újra bent jártam a bőrgyógyásznál. Sokat javult a helyzet, most már szinte ugyan úgy végigalszom az éjszakát, mint az atkák előtt. De még mindig vannak rajtam viszkető piros pöttyök. Három linimentumos (benzil-benzoát) kezelés után a doktornő most két hét szünetet javasolt. Ezután ha szükséges, akkor egy komolyabb szert fog felírni. Türelmesen várom a fejleményeket.

Kíváncsi lennék azok véleményére, akik már éltek át hasonló „élményeket”, hogy mennyi időt vett igénybe a teljes gyógyulás?

Lédiell Creative Commons License 2014.04.11 0 0 7

Nem hinném, hogy használ a búvárruha. Egy kollégámnak volt ilyen, és azt mondta, hogy ha közös fogason van valakinek a kabátja egy rühessel, már akkor is átmehet az atka. A vakarózás egyébként lassan szűnik meg állítólag, bár a kezelések gyorsan kiirtják az élősködőt. Az a lényeg, hogy minden textilből, ruhából is ki kell irtani, ehhez a ruháknál az is elég, ha benejlonozzák pár napra. 

Előzmény: Rapsuperstar (4)
Rühes kutya Creative Commons License 2014.04.03 0 0 6

Köszönöm az eddigi hozzászólásaitokat!

Természetesen tartom a kapcsolatot a bőrgyógyásszal is, a jövő héten is menni fogok hozzá.

Használom az általa felírt készítményeket, de sajnos 2 hét aktív kezelés után is sokat vakarózok éjszakánként. Szerencsére azért tapasztalok némi javulást, nap közben szinte tünetmentesnek érzem magam.

Inkább csak azért vetettem föl itt ezt a témát, mert kíváncsi lennék arra, hogy aki már élt át hasonló "élményeket", annak milyen tapasztalatai vannak a gyógyulási folyamatról.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.02 0 0 5

Valami maró szer is van, amit nem szabad sokáig használni. Nem tudom, hogy a szer vagy az atkák rágása okoz maradandó bőrelváltozást.

 

Rapsuperstar Creative Commons License 2014.04.01 0 0 4

"Hajléktalan szállón dolgoztam néhány órát fodrászként. Valószínű ott sikerült elkapnom."

legközelebb búvár ruhában fodrászkodj ilyen helyeken, de minimum nejlon vagy gumikesztyű.

Előzmény: Rühes kutya (-)
forgione1 Creative Commons License 2014.03.30 0 0 3

Jöttünk, láttunk visszamennénk.....:-)

H_G Creative Commons License 2014.03.30 0 0 2

Ugyanmár, se házi-, se állatdoki, erre bőrgyógyász kell. Rutinügy a számukra, teljesen fölkészültek a megoldására.

 

(Amit én kaptam hasonló esetben: Infectoscab krém, nagyon drága és árt a májnak is, de mindössze kétszeri bekenés megoldja. De azért Te csak menj el magad is, lehet olyan tényező, amire mi laikusok nem gondolunk.)

sghuhponthu Creative Commons License 2014.03.30 0 0 1

Gyomorfekéllyel meg szakácshoz küldöd?

Előzmény: mert mindig a hoki (0)
mert mindig a hoki Creative Commons License 2014.03.30 0 0 0

Konzultálj egy állatorvossal is, azok esetleg gyakorlottabbak a kérdésben.

Előzmény: Rühes kutya (-)
Rühes kutya Creative Commons License 2014.03.30 0 0 topiknyitó

Az elmúlt héten rühességet állapított meg rajtam a bőrgyógyász. Majdnem 2 hónapja kezdődött az első vakarózás, de ekkor még semmi nyoma nem volt a bőrömön.

Hajléktalan szállón dolgoztam néhány órát fodrászként. Valószínű ott sikerült elkapnom.

Miután megjelentek rajtam piros pöttyök is, azokat megmutattam a háziorvosomnak. Volt néhány ötlete, de a rühességet kizárta. Mivel az általa javasolt kezelések hatására (kénes mosdókenőcs, Fenistil Allergia) is tovább szaporodtak a bőrömön a piros pöttyök, kb. egy hónap múlva elmentem végre egy bőrgyógyászhoz is. Aki azonnal rühességet diagnosztizált, majd ellátott a szükséges jó tanácsokkal, illetve felírta a gyógyszereket is. Azóta eltelt 10 nap, egyszer már vissza is mentem a bőrgyógyászhoz, de még csak nagyon kis javulást tapasztaltam. Igaz már az is eredmény, hogy nem terjednek tovább a bőrömön a piros pöttyök.

Természetesen a ruháimat is fertőtlenítem forróvizes mosással, illetve szellőztetéssel.

Linimentum scabicidum emulzióval kezeltem le magamat már kétszer, illetve Elocolm-hoz hasonló kenőccsel kenegetem magam.

Valakinek van tapasztalata ezen a téren?

Mennyire húzódik el a gyógyulás?

Mivel a bőrgyógyász nem tiltott el a közösségtől, ezért továbbra is bejárok a munkahelyemre. De nem szeretnék senkit megfertőzni az atkáimmal.

Azt olvastam, hogy a rüheseknek nem javasolják a közösségbe járást, mivel nagyon könnyen átadhatóak a rühatkák. Szerencsére eddig még senki nem kapta el a munkahelyemen, sem a családban.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!