Keresés

Részletes keresés

Huffnágel Pista Creative Commons License 2015.02.05 0 0 24

Olvasónk hívta fel a figyelmünket a jogiforum.hu oldalán 2015. január 22-én publikált tanulmányra, ami az alábbi kérdéskre keresi a választ:

  • Értelmezhető és gyakorolható-e a férfiak önrendelkezési joga gyermekvállalás esetén?
  • Érvényesül-e adott esetben a nemek közötti jogegyenlőség? 
  • Azonos-e a döntés tekintetében a nemek között az emberi méltóságnak, mint kiemelten védendő alapjognak a tartalma?
  • A tanulmány a férfiak gyermekvállalás kérdésében való önrendelkezési szabadságát érintő próbaperben hozott jogerős ítélet indokolása, illetve egyéb hivatalos álláspontok elemzése alapján keres tényszerű választ a kérdésre.

A szerző, Dr. Pálfalvi Andrea a közigazgatásban dolgozó jogász. Neki nagyon köszönjük azt, hogy nőként próbálja meg felhívni a figyelmet arra, hogyan diszkriminálja manapság a Férfiakat a hazai jogrendszer. Ahogy dr. Spronz Júlia ügyvéd fogalmazott a Demcsák ügy kapcsán: “Ezen a fals gyakorlaton villámgyorsan változtatni kell!”

Dr. Pálfalvi Andrea: Maradéktalan-e a férfiak önrendelkezési joga gyermekvállalás esetén? - Egy próbaper margójára

 

Dr. Pálfalvi Andrea: Maradéktalan-e a férfiak önrendelkezési joga gyermekvállalás esetén? - Egy próbaper margójára

Olvasónk hívta fel a figyelmünket a jogiforum.hu oldalán  2015. janu á r 22-én  publikált tanulmányra: Értelmezhető és gyakorolható-e a férfiak önrendelkezési joga gyermekvállalás esetén? Érvényesül-e adott esetben a nemek közötti jogegyenlőség?  Azonos-e a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Vandaaaa Creative Commons License 2014.06.01 0 0 23

https://www.youtube.com/watch?v=EhXgZRxrJjM&feature=youtu.be&noredirect=1

 

Az anyaságról - őszintén:

 

http://www.atv.hu/videok/video-20140528-oszinten-az-anyasagrol-tabuk-nelkul

Én vagyok a n Creative Commons License 2014.05.29 0 0 22

hát igen, valahogy így kéne.

van egy ilyen dalszöveg, hogy

"Szerelemhez nem kell semmi más, csak szerelem kell és kész"

családalapításhoz is szerintem az kell először is, hogy szeressék egymást (de aztán igazán!), hasonló gondolkodás, összhangban a szexuális élet, legyen közötök egymáshoz.

 

Előzmény: ronder (5)
Én vagyok a n Creative Commons License 2014.05.29 0 0 21

te aztán egy fura szerzet lehetsz!

21 évesen családalapítás?...

ez szerintem tiszteletreméltó, és nagyon szép.

 

Előzmény: love_eternal (-)
ronder Creative Commons License 2014.04.01 0 0 20

Messze nem azért, de nem vitatkozom.

 

De ezzel együtt, kinek mi a jó. Hagyjuk ezt a mindenkinek a szép idillikus paraszti környezet tesz jót dumát! A parasztnak az a környezet tűnik idillikusnak, másnak más. De még aki kis falvakban nőtt fel, annak sem biztos, hogy az a legjobbnak tűnő élettér. Akinek egy kis pénze lesz, nem kis százalékban húz nagyobb városokba. Budapest lélekszáma is folyamatosan nő az utóbbi tíz évben, a komoly csökkenés után, pedig az ország népessége erősen fogy.

 

Csak egy példa. Egy haverom nyert a lottón (nem sokat, de hatvan miller mégiscsak hatvan miller) és kiköltöztek Pócsmegyerre egy szép nagy házba. Kb. két hétig minden jó is volt. Oszt kezdődtek a bajok. Egyre jobban unta mindenki a vidéki elszigetelt környezetet, a csendet, a nyugalmat. Három hónap után be is vallották egymásnak, egy év múlva újra a Belvárosban laktak, boldogan. Vesztettek a bolton, de örültek, hogy ennyivel megúszták. És nem egy hasonló példa van, csak az én környezetemben olyan kiköltözőkről, akik megbánták, hogy elmentek vidékre, de a pénzt már felélték, és nem tudnak visszajönni a jóval drágább környezetbe.

 

Nem mindenki szereti a vidéki életet és annál jobban semmi nem árt, mintha olyan életet élsz, amit nem szeretsz. Ebben egészen biztos lehetsz. Ezért nem kell idealizálni a neked aktuálisan ideálisnak tűnő életet! Mert az neked ideális, másnak egy börtön, egy Recsk. 

Előzmény: nosztalgika02 (19)
nosztalgika02 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 19

Mert a vidéki nagyobb eséllyel lesz munkanélküli = szegényedik el, és szar kajákkal kell beérnie? Vagy mert nehezebben jut el orvoshoz, mert messze van, vagy nincs is? Esetleg azért, mert az elöregedö vidéken inkább idösekkel van körülvéve, akik nem ösztönzik mindennapi mozgásra?

 

A vidéknek vannak hátrányai is, amiket viszont tudatos életvezetéssel, szervezéssel és elegendö pénzzel ki lehet egyenlíteni. De hogyan egyenlíted ki a pesti föutakon naponta végigdübörgö többezer teherautó és többtízezer személyautó zaját és emisszióit? A gyermekkori allergiák és légúti betegségek már régesrégen kimutathatóan sokkal inkább veszélyeztetik a nagyvárosi gyerekeket, mint a vidékieket.

Előzmény: ronder (17)
ronder Creative Commons License 2014.03.31 0 0 18

A mindent előre megtervezés sem rossz, csak ne ragaszkodj a terveid 100%-os megvalósulásához! Olyan soha nem lesz,  hogy minden teljesen klappoljon időben. Ha a fele megvan, már jó. Ha meg az általad elképzelt ideális feltételekhez kötöd a babák érkezését, akkor biztos nem lesznek babáitok! Hacsak nem milliárdos vagy.

Előzmény: love_eternal (7)
ronder Creative Commons License 2014.03.31 0 0 17

Jó ha van egy élhetö, EGÉSZSÉGES lakókörnyezet. Sokan vannak rákényszerülve, hogy akár nagyforgalmú budapesti utcákra nézö gyermekszobában neveljék a kicsiket. Az ilyen gyerekeknél sajnos sokkal gyakrabban fordul elö allergia, légúti problémák, neurodermitis. Az állandó zaj okozta stressz tovább gyengíti az immunrendszert, esetleg halláskárosodást okoz. Ha csak teheted, minél tisztább levegöjü és csendesebb környéken vegyél/bérelj lakást/házat, méghozzá úgy, hogy valami jó iskola is elérhetö legyen (még most elképzelhetetlen, de ha minden simán megy, akkor nemsokára iskolások lesznek a ma még csak tervezett babák!)

 

 

Mégis a vidékiek halnak meg jóval előbb? Hogyan lehet ez?:))

Előzmény: nosztalgika02 (9)
islamorada Creative Commons License 2014.03.31 0 0 16

Ilyen fiatalom mar gyerekeken gondolkozol? Ha ennyire fontos neked akkor jo apa lesz beloled, alapbol gyerekszereto vagy, illetve csaladias erzelmu. Ha a gyerekek anyja is ilyen lesz akkor nem lesz semmi baj. Szerintem a gyerekvallalas arrol szol hogy a kovetkezo nagyjabol 20 evet/ minden gyerek eseten/ egy masik eletformaban fogod eltolteni, ezt tudnod kell, errol fog szolni a kovetkezo eletszakasz de nehogy azt hidd hogy ez rossz lesz. Szerintem olyan mint ujraelni egy gyerekkort, / sajat tapasztalat mondatja velem/, ujraolvasod veluk a meseskonyveket, megnezed a kolkokkel a gyerekfilmeket, ontudatlanul is jatszol veluk ha osszeszerelsz egy jatekot, megtanitod a biciklizest es az o meg a sajat gyerekkori szemeddel, tapasztalatoddal nezed a dolgait, segitesz nekik latni a vilagot, nagyon jo erzes egy kisgyerekkel foglsalkozni, egyuttelni. Ami fontos hogy nagyon kovetkezetesen nevelni, mar szuletese ota, nem autosulesben tartani mint manapsag latni hogy ott taroljak az ujszulottet akinek emiatt nem lesz rendes a mozgasfejlodese mert mar a elejetol a kisagyban kell tartani hogy a termeszet altal beleprogramozott mozgasfejlodest ki tudja bontakoztatni es ezaltal el is tudja foglalni magat ezzel, sok kisbaba azert siros es hisztis mert nem tud mozogni. A rendszeres napirend is fontos, ugyanazokban az orakban lehetoleg ugyanazt, furdetes, lefekves, minden. Ha valamit megtiltottal azt ne kiabalva hanem csendes hatarozottsaggal tartsd is be, nagyon ritkan valtoztasd meg, ha a gyerek hisztizik es bog, szinten ne kiabalj vele hanem huzd az uledbe mint a japanok csinaljak es simogasd ki belole az indulatot, csendesitsd le de akkor se engedj. Meg fogja szokni hogy veled nem lehet.

A penz a gyerekvallalashoz kell persze de nem az az elso. A jo otthoni veszekedesmentes legkor ami fontos, a szeretet kimutatasa, es a gyereket mar pici koraban meg kell tanitani arra hogy nem o az elso a vilagon. A maga modjan mindenki elso, tehat ugyanugy becsuljuk anyut, aput, a testvert es megprobalunk nem okozni nekik felesleges gondot.

Vidd el sokat a gyerekeidet kirandulni, erre-arra, pokolba a hetvegi hazimunkaval, szervezes kerdese csak. A felnott is remekul szorakozik ilyenkor, alakits ki gyerekes hazasparokkal kapcsolatot, ti sem fogtok unatkozni ha a gyerekek egyutt eljatszanak.

Az a 20 ev amit a gyerekemmel eltoltottem arra meg ma is mosolyogva gondolok mert nagyon szep volt, sokszor felidezzuk. Mi nem kuldtuk a gyerekszobaba az utodunkat hogy ne zavarjon hanem gyakran, szinte napi szinten beultunk hozza, a szonyegre telepedve ittuk a kavenkat, beszelgettunk egymassal es neztuk a kolkot aki jatszott, mindig bevontuk a koreinkbe. A tinikora sem volt tul problemas mert mar elotte megszokta hogy van amit nem engedunk meg, a porazt csak nagyon meggondoltan eresztettuk lazabbra, most poraz nelkul egy nagyon jozan, vidam es csaladias felnott lett belole, a szeretet allandoan erzem mert kimutatja. Szoval nem olyan nehez gyereket nevelni ha jo programmal indul az ember, egeszseges gyerek tud alkalmazkodni es az a 20 ev egy szamunkra is erdekes, izgalmas uj szakasz. Az elet ugyis szakaszokbol all, erdemes vegigjatni az osszeset.

Előzmény: love_eternal (-)
Shiro Creative Commons License 2014.03.31 0 0 15

Türelem... és ne csak egy tündi-bündi kisbabával tudjunk türelmesek lenni, hanem egy nagyszájú, visszadumáló, ajtócsapkodó, büdöslábú kamasszal is... mert az édes kisbabák egy napon felnőnek és akkor sem rakhatod ki őket...

s.

joska61 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 14

A kereset szinte érdektelen. Szeretet kell hozzá, meg elhatározás (van, akinek az utóbbira sincs szüksége) :-)

Előzmény: love_eternal (6)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.31 0 0 13

Ha a gyereket vállalni szeretnénk, nagyon fontos, hogy ne legyen randa.Legalábbis ne annyira, mint a szülei. Ha a szülőknél egy fokkal jobban néz ki, akkor könnyen vállalható lesz. Az én egyik lányom annyira lila volt, amikor megszületett, hogy senkinek nem mertem elmondani, hogy meglett.

Csak mikor már biztosan látszott, hogy ez a szín elmúlik róla.

nosztalgika02 Creative Commons License 2014.03.30 0 0 12

Köszi :)

Előzmény: bakibaby (10)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.30 0 0 11

Önbizalom és eltökéltség. Erre előre nem lehet felkészülni, 20-25 év alatt minden megtörténhet az életben (jó munkát felváltó munkanélküliségtől kezdve betegségen át), el kell tudni hinni, hogy fogod tudni csinálni, mindig újra tudod kezdeni, és képes leszel ezt tartani a legfontosabbnak a "felnőtt életedben".

Előzmény: love_eternal (7)
bakibaby Creative Commons License 2014.03.30 0 0 10

Ez egy nagyon értékes laikus hozzászólás! A laikust nem rossz értelemben írtam.

Tényleg hasznos. Tanuljunk belőle!

 

bb

Előzmény: nosztalgika02 (9)
nosztalgika02 Creative Commons License 2014.03.29 0 0 9

A teljesség igénye nélkül:

 

Kell hozzá elsösorban egy olyan partner, akivel hasonló az értékrendszeretek (mert így tudjátok majd nagyjából egyetértésben nevelni a gyerköcöket), és akivel hasonlóak a céljaitok, prefereciáitok, vérmérsékletetek (mert így fogtok tudni együtt maradni a gyermekek érdekében - is), valamint akivel klappol a szex (magyarázat szükségtelen).

 

Nagyon-nagyon jó, ha van egy támogató környezet, vagy legalább megbízható fizetett segítség. A gyermek a legföbb jó az életben, de MINDEN szülö sírva hálálkodik, ha legalább évente egyszer egy hetet a csemetéi nélkül tölthet úgy, hogy megbízható helyen tudhatja öket. Megbízható, szeretett, egyetértö, együttmüködö, egeszséges, szívesen unokázó nagyszülö minden szülö álma! (Magyarázat: ha még nem tudnád, mert nem mondta senki, vagy nem tapasztaltad, a gyermeknevelés a világ legnehezebb, legfárasztóbb, legfrusztrálóbb projektje. Nem is csinálná senki, ha nem lenne ugyanakkor a leggyönyörübb. Viszont egy minimális "gyerekmentes idö" nélkül ez a feladat majdnem biztosan megbetegít!!!!)

 

Jó ha van egy élhetö, EGÉSZSÉGES lakókörnyezet. Sokan vannak rákényszerülve, hogy akár nagyforgalmú budapesti utcákra nézö gyermekszobában neveljék a kicsiket. Az ilyen gyerekeknél sajnos sokkal gyakrabban fordul elö allergia, légúti problémák, neurodermitis. Az állandó zaj okozta stressz tovább gyengíti az immunrendszert, esetleg halláskárosodást okoz. Ha csak teheted, minél tisztább levegöjü és csendesebb környéken vegyél/bérelj lakást/házat, méghozzá úgy, hogy valami jó iskola is elérhetö legyen (még most elképzelhetetlen, de ha minden simán megy, akkor nemsokára iskolások lesznek a ma még csak tervezett babák!)

 

Ami a legeslegeslegfontosabb, de nehezen kifejezhetö: kell a szeretni tudás, és az a fajta felnöttség, ami már le tud mondani dolgokról, ami képes a saját érdekei elé helyezni egy pici baba érdekeit.

 

Minden jót nektek!

Markolóstejó Creative Commons License 2014.03.29 0 0 8

szerintem a legnagyobb tétel a lakhatás. 1-2 szobás lyukakban nem túl poén kisgyereket nevelni, jobb a kertes ház. de sokan nőnek fel panelban, társasházban is.

A lényeg az, hogy a hozzáállásod egészséges, csak igy tovább. Havi 500k bőven elég lesz. Nem a pénz, hanem a szabadidőd lesz a szükös.

love_eternal Creative Commons License 2014.03.29 0 0 7

Köszönöm, ezen már gondolkoztam, hogy talán lehetne spontánabban is élni. Mindig az a problémám, hogy terveket készítek és sok ember egyszerűen képtelen így élni. A kedvesemnek köszönhetően már rengeteget fejlődött a spontanitásom, de még mindig nem az igazi.

Előzmény: ronder (5)
love_eternal Creative Commons License 2014.03.29 0 0 6

Van hozzá nő is, gondoltam ez egyértelmű, ha már gyerekekről beszélünk.

Előzmény: mert mindig a hoki (2)
ronder Creative Commons License 2014.03.29 0 0 5

Mi a semmire házasodtunk össze. Egy szobánk volt az anyáméknál. A gyerekeim felnőttek több nyelven beszélnek, diplomások. Mi azóta is jól élünk, igaz ma már a saját házunkba. Ha feltételeket szabsz, soha nem lesz három gyerek. Kifogás mindig találni most még mi nincs meg. A pénz a legkevésbé fontos, ez biztos.

CiniKuss Creative Commons License 2014.03.29 0 0 4

Ezt hívják nullázásnak, amikor a topiknyitó hozzászólásra a legelső válasz - ami a 0. sorszámot viseli - valamilyen szellemes, a topiktémához illeszkedő, és a nullához is kapcsolódó megjegyzés lesz.

 

Régen - az index fórum kezdeti időszakában - sok jópofa nullázás történt.

 

Ma már ritkák az értékesnek modható nullázások, és inkább csak egy szűk réteg űz sportot abból, hogy ki tud előbb nullázni (égés, ha nem a 0. hozzászólásként sikerül).

 

 

Előzmény: love_eternal (1)
Tombolda Creative Commons License 2014.03.28 0 0 3

...és akkor lehetnek 3-an!

Előzmény: mert mindig a hoki (2)
mert mindig a hoki Creative Commons License 2014.03.28 0 0 2

Háááát... először is kéne hozzá egy nő. Ezt hiányolom a listádból.

Előzmény: love_eternal (-)
love_eternal Creative Commons License 2014.03.28 0 0 1

Ezt hogy kellene értenem?

Előzmény: BaGira-79 (0)
BaGira-79 Creative Commons License 2014.03.28 0 0 0

Itt 1 0-ás! :-)

Előzmény: love_eternal (-)
love_eternal Creative Commons License 2014.03.28 0 0 topiknyitó

Várok hideget-meleget, de kizárólag építőjellegű kritikaként, intelligens formában!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!