Keresés

Részletes keresés

kroni1 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 31

Sziasztok! Pár alkalommal már megaludtunk egy-egy éjszakára az autónkban, itthon és volt hogy szlovák, lengyel határon a Tárta környékén is. Most viszont egy egyhetes túrát szeretnénk a feleségemmel csinálni majd, Cannes-ban lenne szállásunk pár napra (igazolhatóan), azonban az oda és a visszautat sem rohanva töltenénk el, olaszországban szeretnénk megnézni lefelé Bologna-Firenze környékét, hazafelé pedig Milano és a Comói tó környékén jönnénk.

Az autónk egy Renault Grand Espace IV, tehát nem valami nagyobb camper kocsival mennénk. Teljesen ellentétes infókat is olvastam, ezért bizonytalan vagyok, hogy most mennyire legális az autóban alvás olaszországban..? Érdemes lenne kempingbe mennünk mindenképp vagy sem? A problémám, hogy pont augusztus elején lesz időnk menni, amikor minden olasz is szabadságon van, és kicsit félek h nagyon tele lesz minden kemping. Viszont előre lefoglalni se akarnék nagyon semmit, hogy időben kötve legyünk és pontosan meglegyen mikor hova kelljen érkeznünk, szeretnénk kicsit spontánabban haladni, ahogy alakul.

Minden tanácsot és infót megköszönnék azzal kapcsolatban, hogy hogyan lenne érdemes mennünk, ha pár éjszakát így útközben tervezünk a kocsiban.

ICARUS2907 Creative Commons License 2022.05.13 -2 0 30

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy kezdőként milyen sátrat javasoltok? Eddig már vadkempingeztem párszor így társaságban, viszont szeretnék egyedül is menni. Szempont az, hogy könnyű legyen, kisebb legyen 2 kg-nél, nagy hely legyen benne, a szélnek ellen tudjon állni, a talajhuzat lehetőleg vastag legyen és freestanding legyen. Én ilyen 50-es árkategóriában gondolkodtam, viszont ahogy eddig láttam, ebben az árkategóriában nagyon kevés jó minőségű sátor van. Belinkelem azokat a sátrakat amiket eddig néztem. Viszont kíváncsi vagyok arra, hogy ti mit javasolnátok.
https://www.nomadsport.eu/termek-107445/high-peak-sparrow-ketszemelyes-turasator/
https://www.nomadsport.eu/termek-107877/rockland-soloist-turasator/
https://www.decathlon.hu/p/sator-turazashoz-mt900-1-szemelyes-szurke/_/R-p-305777?mc=8545744

Goil22 Creative Commons License 2017.05.21 -1 0 29

Messze a Város zajától távol egy szép és természetes környezetben a vadvilág közepén 1hektáros területen vadkempingezési lehetőség és különleges programok,valamint megbeszélés alapján bográcsos főzéssel egybekötött zenés 7hégével kedveskedünk azoknak a pároknak,csoportoknak,baráti társaságoknak akik szeretik a természetet és látni szeretnék a napfelkeltét,valamint a napnyugtát és az esti gyönyörű?? csillagos égbolt szépségét és a vadvilágot! Érdeklődhettek emailben:ketomy@citromail.hu Kérésekre szívesen küldök fotókat a helyről!

tcsusza Creative Commons License 2017.03.19 0 0 28

Üdv. az olvasóknak!

Mi az autóban töltjük az éjszakát, nem sátorban. Fekvőhellyel megoldható kettőnknek.

A Felvidéken szoktunk, főleg a Paradicsomban. De keressük az újabb helyeket itt is

valamint a Tátra környékén (nem fizetős parkolókra gondolok és nem is a tiltott helyekre)

Várom a konkrét javaslatokat itt, de ha nem publikus, adok E-mailt is.

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.11 0 0 27

Üdv minden Vándornak.
Keresünk vízparti vadkempingős helyeket ha már jó idő lesz.addigra  is gyűjtöm az infókat illetve, én is összeszedem amit tudok.

Sajnos évről évre kevesebb a hely szigorodnak a bányatavak környéki megközelítések,rosszabb a közbiztonság stb.

A kis családi kempingeknek még van hangulata.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.01 -4 0 26

http://szbke.hu/

Délután indulunk és várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Előzmény: ember a szélben (24)
ember a szélben Creative Commons License 2016.09.01 -3 0 25

Jav: nem szól másról 

Előzmény: ember a szélben (24)
ember a szélben Creative Commons License 2016.09.01 -3 0 24

Hi!Engem is csak bosszant!Nem szólásról,csak a baszkolódásról!Holnap Fonyód!Ti?

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2016.09.01 -4 0 23

Talán itt nyugtunk lesz!

Komolyan mondom nem érdekel a lakókocsis fórum.Törölni fogom.

)iszugy( Creative Commons License 2016.08.30 -4 0 22

Égnek áll a láb!Vagy fordítva ültették a fenyőket? :))

Előzmény: ember a szélben (21)
ember a szélben Creative Commons License 2016.08.29 -3 0 21

Szia!Mi is hazaértünk!Ott a háttérben a bódéba!Egyik éjszaka megint meglátogatott minket a "barátom"! Lehet, már az élettársam! Mármint a szél.

Előzmény: )iszugy( (20)
)iszugy( Creative Commons License 2016.08.22 -4 0 20

Megérkeztünk a medveölő szurdokból (Barenshutzklamm)Hatalmas parkoló a patak mellett.Szuper hely:

)iszugy( Creative Commons License 2016.08.18 -4 0 19

Gratula jó pihenést.Mi holnap reggel indulunk.

Előzmény: ember a szélben (18)
ember a szélben Creative Commons License 2016.08.18 -3 0 18

Sikerült! Itt vagyunk Zadarban, rajt heverészek!

Előzmény: )iszugy( (17)
)iszugy( Creative Commons License 2016.08.17 -4 0 17

Fúú ez 1 nap alatt biztos nem szárad ki....

Előzmény: ember a szélben (16)
ember a szélben Creative Commons License 2016.08.16 -3 0 16

Szarrá áztak a krmpingszékpárnáink!Hogy tegyem a bódéba? Gyerekek lábánál szoktam szállítási, de tocsognak a vízben!Ezek olyan 1,8m hosszúságúak,5cm vastagok...a ffenébe...bepaszíroztam centribe, de a súly miatt lehet letilt!😠Holnap este még kilövés!😉

Előzmény: ember a szélben (15)
ember a szélben Creative Commons License 2016.08.16 -3 0 15

Hahó....vadkamper király!⛺

Előzmény: )iszugy( (14)
)iszugy( Creative Commons License 2016.08.15 -4 0 14

Sziasztok!-él még ez a fórum?Szeretnénk lakókocsival-lakóautóval cstlakozni.Hogy kicsit beinduljon...

forgione1 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 13

Margó Ede sétánytól délre egy vendéglátó egység ligetes parkolójában van kitéve a free sátrazás éjszakára.

Nem túl nehéz rábukkanni azon jellegzetessége okán, hogy ezen focipálya méretű területen csupán ez az egyetlen épület van, még máshol egymásba érnek.

Előzmény: Mádi Gerg (11)
Mádi Gerg Creative Commons License 2014.07.28 -1 0 12

A terület a helyi lakók és a helyi közterület-felügyelők szerint nem létezik. Mi sem találtuk. 

Előzmény: Mádi Gerg (11)
Mádi Gerg Creative Commons License 2014.07.25 -1 0 11

Tudnál esetleg erről a területről konkrétabbat mondani, mutatni? 

Csak azért kérdezem, mert éjszaka indulnánk, és érnénk oda, akkor meg nem olyan nagy buli keresgélni.. :) 

Persze, ha emlékszel rá, vagy google mapson rá tudsz bökni, vagy bármi, ami alapján könnyebben oda találunk.. :) 

Köszi!

Előzmény: forgione1 (9)
Mádi Gerg Creative Commons License 2014.02.23 -1 0 10

Ugyan nem ide tartozik, de szoktunk motorozgatni a haverokkal, csak szolidan, simson, riga, vagy épp valami más, és történt egyszer.. 

Egy környékbeli erdős részen (ki hitte volna, a Mátrában erdő? :) ) szóval finoman megyünk fölfelé, és jön szembe valami erdész, vagy hasonló. Kiszáll a kocsiból, és mondja, hogy szépek a motorok, (megtesszük ami tőlünk telik :) ) és, látja, hogy nem a csapatás, vandálkodás' a cél, hanem a kultúrál motorozás, főleg, hogy az út amin mentünk egy igen szép helyre vezet, és nem lehet másképp odajutni. (motorral)

Aztán elmagyarázza, hogy ez amúgy olyan körzet, hogy nem igen kéne ide bejönni, de a kulturált viselkedésre való  tekintettel elmagyarázza nekünk, hogy lesz  egy sorompó, na azt a bal oldalról meg tudjuk kerülni.. :) 

Köszönjük, viszlát, stb.. (Amúgy egy ~35 éves fickó volt..)

Haladunk tovább, szembe jön a sorompó... Éppen kerüljük kifelé, leállított motorral, tolva, mikor (utólag elnevezett: döbrögi) csapat lefelé valami Uaz vagy hasonló erdészterepzsáróval.' Megáll a sorompó előtt, és letekeri az ablakot. -Nehogy ki kelljen szállni- 

Na, maguk mit keresnek itt, nem szabad itt motorozni, stb.. Dehát, mi csak ésszel, és amúgyis... Na, indulás lefelé.. (Persze, fenyegetőzött, ahogy azt kell, felidegesített akkorra már kellően..) 

Na, uram idefigyeljen! mi éppen nem ültünk a motoron, hanem toltuk. Jelenleg hatályos KRESZ szabályok szerint így gyalogosok vagyunk, viszlát! 

És, itt már ki(kászálódott) szállt a kocsiból, és úgy mondta a magáét, és mivel erről még azt is elképzeljük, hogy utánunk lő :D, vagy rendőrt hív, na, jólvan ,nem kell a balhé, visszafordultunk... 

De... az a fej, az a mozgás, az a kocsi.. (Ahogy ő(k) jöttek lefelé, (lefelé!) több kárt csináltak, mint mi, ha 10x fel- le megjárjuk az utat.. ) Az a tipikus vadhúst zabáló vörösbort iszogató főg.ci, akinek van hatalma, holott fakockát nem kéne adni a kezébe... 

Nade, vissza a vadkempinghez.. 

Volt, hogy véletlenül (nem volt kitáblázva, meg úgy kb semmi) magánterületen sátoroztunk, egy tó mellett.. A tulaj odajött, elmondta, hogy mi a helyzet, és kért egy telefonszámot a biztonság kedvéért, és kellemes időtöltést kívánt.. :) Az eredetileg 2napos sátrazásból 3 lett... :)

Előzmény: forgione1 (9)
forgione1 Creative Commons License 2014.02.23 0 0 9

Még jó hogy nem:-)

Engem külön irritálnak a csillagos szállók a hajbókoló személyzettel és sznob vendégsereggel. Külön-külön is nem még egyben:-)

Ezért vadkemping vagy önálló ház saját udvarral jöhet szóba, ahol nemhogy nincs más vendég, de a tulaj se ott lakik.

Előzmény: Mádi Gerg (8)
Mádi Gerg Creative Commons License 2014.02.22 0 0 8

Köszi! 

Látom, azért nem vagyok(unk) egyedül vele, akinek ez jelenti a hangulatot, az életet.. :) 

Előzmény: forgione1 (7)
forgione1 Creative Commons License 2014.02.22 0 0 7

Én főszezon kellős közepén, de a megadott időszakon kívül jártam arra 1 héten át, de még mutatóba se volt sátrazó. Majd focipálya méretű területről van szó, kizárt, hogy bármikor is tömeg lenne.

Viszont annál inkább láttam, még napközben is ott sátrazókat, ahol a parton fityegett az áthúzott sátort jelző tábla. Látszólag nem zavartatták magukat:-)

Persze ezek nem a nagy kijelölt strandoknál voltak, hanem ilyen utcavégi kis nyiladékoknál, ahol van egy stég vagy 3 méter széles homokos bejáró a vízbe, oldalt pedig nád vagy susnyás.

A rendőrök, polgárőrök inkább az autósokat csesztették (teljes joggal), akik a helyi önkormányzat által üzemeltetett szabad strand gyepére parkoltak, mert lusták voltak 30 méter gyalogolni és az autóból rögtön a Balatonba akartak lépni.

Lényeg az, hogy lementek, mikor besötétedik felállítjátok a sátort valami nem túl nyüzsgő helyen, reggel meg lebontjátok.

Ha sokat isztok, meg elég a hálózsák is:-) 

Előzmény: Mádi Gerg (6)
Mádi Gerg Creative Commons License 2014.02.21 0 0 6

Értem. Hát, az összes topikot nem néztem végig, egy lovas topikba írhatok kutyáról is, mondván, ennek is 4lába van. De természetesen igazad van, csak iylet nem találtam, ezért nyitottam, utánaolvasok akkor máshol is! :) 

Monyuk az origós link pár hete a kedvencek közt figyel! :D

Ahha, köszi, ez tetszik... De gondolom sokan vannak, és egy gyufás dobozt se lehet ledobni 2sátor közé.. Vagy tévedek?

Köszi!

Előzmény: forgione1 (5)
forgione1 Creative Commons License 2014.02.21 0 0 5

Az összes túrázással kapcsolatos topikban szó van a vadkempingezésről.

Az origós linket is onnan másoltad, amit tegnap este tettem fel az egyikre:-)

Dehogy ne legyek teljesen off, Zamárdi és Szántod közt a parttól alig pár méterre van egy hatalmas terület, ahol táblák jelzik, hogy az éjszakai sátrazás engedélyezett.

Pontosan nem tudom, de mondjuk 20 és 07 óra közt.

Ettől függetlenül láttam én már vadkempingezőket, akiknek még délben is állt a sátruk a vizirendőrségtől alig 50 méterre egy igen frekventált helyen is:-) 

Előzmény: Mádi Gerg (4)
Mádi Gerg Creative Commons License 2014.02.21 0 0 4

forgione1

Kérlek, mutass párat! 

újmóni!

Nem tudom, talán, részben ezért is kérdeztem, hátha tud valaki, valami újat erről.. 

Amit linkeltél, elolvastam, tetszik az írás, egyébként itt is említik az általam linkelt oldalt..

Köszönöm!

újmóni Creative Commons License 2014.02.21 0 0 3
újmóni Creative Commons License 2014.02.21 0 0 2

Biztos, hogy ezek a 6 évvel ezelőtti infók még érvényesek?

Előzmény: Mádi Gerg (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!