Ki tud segíteni? Excelben szeretném pl A1 cella szöveges tartalmát másolni pl. B1-be =A1 függvénnyel. A szöveg így B1ben van, de formázás nélkül (pl nincs aláhúzás, stb). Valahogy ezt is meg lehet oldani? Mármint, ha A1ben változatok bármit a szövegben (akár formázás is), ugyanígy változzon a B1ben.
Éppen azért gondoltam, hogy a hivatalos BNO kódtáblázat alapján megvizsgálom! Ne fáradj, mert mint írtam ez nálam hobby és azt hiszem meg is találtam a megoldást!
Köszönöm a tájékoztatást, csak én nem-igen szoktam segítséget kérni az EXCEL-el kapcsolatban! Ennek a topiknak meg, ha jól látom "Excel szövegfüggvény" a címe! Nekem pedig éppen ezzel kapcsolatos a kérdésem. Honnan lehetett volna tudni, hogy ezt véletlenül hozta létre valaki?
Elfogadva tarkaBarna szakmai érvelését a vakcinainfo.gov.hu oldal "tájékoztatásával" kapcsolatban, jelzem hogy ha Excelkérdésed van, azt az Excel fórumban tedd fel. Az pörög, és hozzáértőktől kapsz gyors választ. Ezt a topikot tévedésből hozta létre valaki, és - mint látod - alig olvassa valaki. Én is csak véletlenül kevezedtem ide.
Ha akarok adok megoldást, de feleslegesen nincs kedvem időt pazarolni, úgyhogy ha csak az említett covid összesítésre kell, akkor felejtős. Sajnos azoknak az adatoknak semmi közük a valósághoz, így semmit se fogsz megtudni belőlük.
Ezt magad is látod abból, hogy - mint te is írtad - néha más neveket adnak ugyanannak a betegségnek. Én, mint egészségügy szakember, ebből azt is látom, hogy sokszor nem orvosi elnevezést adnak meg, hanem a "köznép" által ismert pongyola neveket. Ilyet egy egészségügyi szakember sose írna lehet, és egészen biztos, hogy nem szerepel egy orvosi lapon. Tehát valaki, aki ezzel van megbízva odaír valamit.
Excel 2010-et használok. Ha egy oszlopban meg szeretném számolni, hogy bizonyos karakterláncok (szavak) hányszor fordulnak elő, azt hogyan tudom végrehajtani. Nem titok, a vakcinainfo.gov.hu elhunytak alapbetegségeit szeretném összeszámolni. Az oszlopon belül egy-egy sorban több alapbetegség is előfordul ","-vel elválasztva. Ha csak egy betegség van a sorban, akkor a DARABTELI fügvény működik, de a felsorolás estén nem!
Erre nem találok megoldást!
Másik problémám, hogy azonos betegséget több néven is jeleznek pl. COPD, krónikus obstruktív tüdőbetegség, idült obstruktív tüdőbetegség ugyanazt a betegséget jelenti. (Nem is értem miért nem használják a BNO kódokat?) A számolást az is bonyolítja, hogy a nyilvántartás nem homogén, gyakran használnak u-t az ű helyett, o-t az ő helyett stb. Ezeket a problémákat a csere funkció segítségével oldom meg, igen macerásan.
Ha van ötletek, segítsetek!
Nyugdíjasként saját örömömre használom a számítástechnikát, úgy mit a többi nyugger a keresztrejtvény fejtést! :)
Ki tud segíteni? Excelben szeretném pl A1 cella szöveges tartalmát másolni pl. B1-be =A1 függvénnyel. A szöveg így B1ben van, de formázás nélkül (pl nincs aláhúzás, stb). Valahogy ezt is meg lehet oldani? Mármint, ha A1ben változatok bármit a szövegben (akár formázás is), ugyanígy változzon a B1ben.