Keresés

Részletes keresés

Lulu2 Creative Commons License 2020.12.17 0 0 6

Éppen azért gondoltam, hogy a hivatalos BNO kódtáblázat alapján megvizsgálom! Ne fáradj, mert mint írtam ez nálam hobby és azt hiszem meg is találtam a megoldást!

Előzmény: tarkaBarna (3)
Lulu2 Creative Commons License 2020.12.17 0 0 5

Köszönöm a tájékoztatást, csak én nem-igen szoktam segítséget kérni az EXCEL-el kapcsolatban! Ennek a topiknak meg, ha jól látom "Excel szövegfüggvény" a címe! Nekem pedig éppen ezzel kapcsolatos a kérdésem. Honnan lehetett volna tudni, hogy ezt véletlenül hozta létre valaki?

Előzmény: pimre (4)
pimre Creative Commons License 2020.12.17 0 0 4

Elfogadva tarkaBarna szakmai érvelését a vakcinainfo.gov.hu oldal "tájékoztatásával" kapcsolatban, jelzem hogy ha Excelkérdésed van, azt az Excel fórumban tedd fel. Az pörög, és hozzáértőktől kapsz gyors választ. Ezt a topikot tévedésből hozta létre valaki, és - mint látod - alig olvassa valaki. Én is csak véletlenül kevezedtem ide. 

Előzmény: Lulu2 (2)
tarkaBarna Creative Commons License 2020.12.16 0 0 3

Ha akarok adok megoldást, de feleslegesen nincs kedvem időt pazarolni, úgyhogy ha csak az említett covid összesítésre kell, akkor felejtős. Sajnos azoknak az adatoknak semmi közük a valósághoz, így semmit se fogsz megtudni belőlük. 

Ezt magad is látod abból, hogy - mint te is írtad - néha más neveket adnak ugyanannak a betegségnek. Én, mint egészségügy szakember, ebből azt is látom, hogy sokszor nem orvosi elnevezést adnak meg, hanem a "köznép" által ismert pongyola neveket. Ilyet egy egészségügyi szakember sose írna lehet, és egészen biztos, hogy nem szerepel egy orvosi lapon. Tehát valaki, aki ezzel van megbízva odaír valamit. 

Előzmény: Lulu2 (2)
Lulu2 Creative Commons License 2020.12.16 0 0 2

Excel 2010-et használok. Ha egy oszlopban meg szeretném számolni, hogy bizonyos karakterláncok (szavak) hányszor fordulnak elő, azt hogyan tudom végrehajtani. Nem titok, a vakcinainfo.gov.hu elhunytak alapbetegségeit szeretném összeszámolni. Az oszlopon belül egy-egy sorban több alapbetegség is előfordul ","-vel elválasztva. Ha csak egy betegség van a sorban, akkor a DARABTELI fügvény működik, de a felsorolás estén nem!

Erre nem találok megoldást!

Másik problémám, hogy azonos betegséget több néven is jeleznek pl. COPD, krónikus obstruktív  tüdőbetegség, idült obstruktív  tüdőbetegség  ugyanazt a betegséget jelenti. (Nem is értem miért nem használják a BNO kódokat?) A számolást az is bonyolítja, hogy a nyilvántartás nem homogén, gyakran használnak u-t az ű helyett, o-t az ő helyett stb. Ezeket a problémákat a csere funkció segítségével oldom meg, igen macerásan.

Ha van ötletek, segítsetek! 

Nyugdíjasként saját örömömre használom a számítástechnikát, úgy mit a többi nyugger a keresztrejtvény fejtést! :)

Ennikek Creative Commons License 2014.02.06 0 0 1

Nagyon köszönöm! Kipróbálom majd.

Előzmény: Hoborc (0)
Hoborc Creative Commons License 2014.02.02 0 0 0

Excel 2010-el sikerült, és a formázás is gond nélkül megjelent

Ennikek Creative Commons License 2014.01.31 0 0 topiknyitó

Ki tud segíteni? Excelben szeretném pl A1 cella szöveges tartalmát másolni pl. B1-be =A1 függvénnyel. A szöveg így B1ben van, de formázás nélkül (pl nincs aláhúzás, stb). Valahogy ezt is meg lehet oldani? Mármint, ha A1ben változatok bármit a szövegben (akár formázás is), ugyanígy változzon a B1ben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!