Keresés

Részletes keresés

Szimmetria Creative Commons License 2014.04.12 0 0 12

Szájra puszi öléggé gusztustalan és beteges dolog.

Nekem már az kiveri a biztosítékot, amikor kisgyereket szájon puszilnak, nagynénik- nagybácsik , meg a rokonság.

Egészségtelen.

 

pihe6 Creative Commons License 2014.04.01 0 0 11

Engem is rohadtul zavarna, sőt a hányinger kerülgetne. De. Megbeszélném a párommal, megkérdezném, hogyan alakult ki ez náluk egyszóval megpróbálnám megérteni miért van ez így. Mivel Mo-n egyáltalán nem szokás, nyilván van erre valami külön családon belüli magyarázat.  

Előzmény: nikkky (-)
csakroli Creative Commons License 2014.02.05 0 0 10

Talán a vérciki és a k.rvagáz közé sorolnám valahova.

 

Ahogy ez előttem szólók között is akadt példa rá, a mai túlliberális, "mindent el kell fogadni" filozófia már elfogadhatóvá teszi az ilyesmit. Én sem vagyok egy "szittyamagyar szélsőjobbos kereszténydemokrata", és nem is mondhatom, hogy ez kicsapja nálam a biztosítékot, de alapvetően ZAVARNA, és teljesen megértem, hogy ebből egy fórumtéma lett.

 

 A helyedben nyíltan megbeszélném ezt a barátoddal, jobb ezt most tisztázni, mint évekkel később. Ha jól sejtem, nem túl régóta vagytok együtt, itt az idő letisztázni az ilyesmit.

Előzmény: nikkky (-)
kockagömb Creative Commons License 2014.01.27 0 0 9

Tök gáz! Ez az én véleményem, és a kérdésedből ítélve a tiéd is ez. Ennyi.

Előzmény: nikkky (-)
nézek Creative Commons License 2014.01.27 0 0 8

ha hánynod kell a látványtól, akkor hagyd a francba, állj odébb...

 

lehet, hogy szokás máshol, itt furcsa.. egy nagyáruház kassza előtti hosszú sorában láttam, hogy egy  anyuka félpercenként szájonpuszilta a tíz éves fiacskáját...gyomoremelő volt..sokan bámulták őket, anyukát nem zavarta..a gyereket egy kicsit.

 

ha nem tudod megszokni, nehéz lesz úgy élni.  

 

lapát, oszt jónapot.

Előzmény: nikkky (-)
islamorada Creative Commons License 2014.01.26 0 0 7

Csodalatosan levezetted!

Előzmény: lxt (5)
islamorada Creative Commons License 2014.01.26 0 0 6

Istenem! Valoszinu apuka-anyuka igy puszilta meg babakoraban, hiszen egy szirumpuha babaszajra olyan jo erzes egy puszit nyomni. Aztan a gyerek megszokta, ugy puszilta meg a szuleit es azoknak eszebe sem jutott hogy egyszer egy no ezt kifogasolni fogja. Nem ertem mi zavar benne, hiszen nem egymas szajaban kotorasznak a nyelvukkel! Nekem az volt furcsa egy idoben hogy az oroszok ha talalkoznak, allamfok is, jobbrol, balrol arconcsokoljak egymast egy medve tipusu olelessel kombinalva, en ugyan elvezettel neztem hogy milyen furcsa de eszembe se jutott hogy kifogasoljam hogy miert csinaljak. Nekem lanyom van, felnott, van amikor az arcom helyett a szamra ad egy puszit, / most latom hogy micsoda elvetemult voltam hogy eloszor igy tanitottam a puszira nehany honapos koraban, hehehe,..../.

Ne agyalj rajta, ne tedd szova, ne kavarj problemat.  a szajaba ugyis te leszel csak bejaratos, ok nem!

Előzmény: nikkky (-)
lxt Creative Commons License 2014.01.26 0 0 5

Igazad van: mert nem mindegy, hogy szájon vagy seggen csókoljuk-e egymást.

A szájra puszi, bizonyos kultúrákban a bizalom, amiből követezően - hogy mást ne mondjak -, az összetartozás jele. Jel-e (milyen fölösleges kérdés?), ha valaki szájon akar puszilni minket?

Feltétlenül! A szájra puszi jogát ugyanis, ki kell érdemelni. Ugyanakkor a seggre puszi, mint tudjuk, csak akkor nem szexuális töltetű, ha az, egy társadalmilag, kulturálisan elvárható minimum – mint pl. ma, Magyarországon.

Minden relatív.

Szerintem ott, ahol a seggre puszi (mint minimum, elvárható), a szájra puszi megkülönböztetetten, bizalmi, kivételezett viszonyt fejez ki (az összetartozás jele? lehet soha nem tudjuk meg). Mint ahogy, persze a seggre puszi is, de arról legalább mindenki tudja, hogy ez manapság olyan azembereknél, mint kutyáknál a maguk alá húzott farok.

 

De mit akarhat tőlünk az, aki szájon akar csókolni minket? Ne add fel, gyanakodj... nyilván, valami ármány van készülőben!:-)

Small Town Girl Creative Commons License 2014.01.26 0 0 4

Azért lehet zavarba ejtő számodra, mert kívül esik a te fejedben lévő korlátokon. A te törvényed az, hogy szájra puszi nem megengedhető ilyen viszonyban és ennek mentén minősíted azt, akinek ilyen törvénye nincsen... Elsőre nyilván teljesen természetes a magad rednszerében az averziód, de talán megpróbálhatnál nyitottabban és elfogadóbban állni a kérdéshez és ennek megfelelően kezelni. Ez nem jelenti azt, hogy neked is szájrapuszizni kell velük mostantól, siker lehet az is, ha elműlik ezáltal az averzió. 

Előzmény: nikkky (-)
spacc Creative Commons License 2014.01.26 0 0 3

http://hu.wikipedia.org/wiki/Cs%C3%B3k

 

Azt hiszem ez a szócikk kellőképp körül járja a témát. Ezek szerint a szájonpuszi (nem nyelves csók) arab eredetű és csak a közeli rokonok közötti bizalmas, köszöntési forma.

Előzmény: nikkky (-)
II. Tahó Süsü Creative Commons License 2014.01.26 0 0 2

Nekem is szokatlan lenne, de ahány ház annyi szokás. Kérdezz rá esetleg nála, hogyan alakult ki, vagy miért csinálja, mert ő már biztosan észrevette, hogy a legtöbb házban nem így megy. Egyébként szerintem ezzel együtt lehet élni, ha tőled nem várják el...

Előzmény: nikkky (-)
mostörülsz? Creative Commons License 2014.01.26 0 0 0

Amcsiban szokás ez.

nikkky Creative Commons License 2014.01.25 0 0 topiknyitó

A barátom 32 éves. Köszönéskor a szüleivel szájon csókolják egymást, az apukájával és az anyukájával is, ami borzasztó zavarba ejtő és furcsa nekem. Nem tudom hova tenni a helyzetet, és ijesztő, hogy mennyire kiábrándító ez számomra... Ti hogy éreznétek ezzel kapcsolatban? Csak engem zavar ez ilyen borzasztóan?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!