Keresés

Részletes keresés

Georgio Pusedlini Creative Commons License 2025.07.21 0 0 37

..

Crack_r Creative Commons License 2019.04.18 -3 0 36

up..

BéDéKá Creative Commons License 2018.06.22 0 0 35

Ezt találtam erről: A szupergép létjogosultságát leginkább a reptéri felhasználás példázza. Jelenleg a reptereken értékes idő megy el a hihetetlen méretű landoló programok, az új időjárási adatok betöltésére, míg az új rendszerben ezek azonnal rendelkezésre állnak, várakozás nélkül. Itt írták: http://tartalommarketing.org/hewlett-packard-a-gep/ - ha még ez nem avult el.

Előzmény: Pindaros (34)
Pindaros Creative Commons License 2016.11.23 -1 0 34

Cool machine!

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.14 0 0 33

Én egy Hp Compaq t5000 -al kinlódtam,de sikerült.
1200Mhz-s procival,4 Gb-os CF kártyával,1Gb DDR1-es memóriával rendelkezik. 

Akkor neked valamivel könnyebb dolgod volt. 

Egyébként XP létezik embedded verzióban, de nyilván fizetős. 

Előzmény: hugoneni (26)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.13 0 0 32

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.13 0 0 31

Mondom: az egyetemen! másrészt, a magasszintű (pff) ostobaságok is asm/c-nél kezdődnek...a PIC/AVR meg pláne. És a szóban forgó doboz ezeket mind tudja! Natív fejlesztésre tökéletes.

Pontosan így van! 

Mit is kezdenék én egy TABLET-tel, ha fejlesztésre akarnám használni?

:o)

Előzmény: ELŐRE! (30)
ELŐRE! Creative Commons License 2014.01.13 0 1 30

Mondom: az egyetemen! másrészt, a magasszintű (pff) ostobaságok is asm/c-nél kezdődnek...a PIC/AVR meg pláne. És a szóban forgó doboz ezeket mind tudja! Natív fejlesztésre tökéletes.

Előzmény: DMA (25)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.13 0 0 29

Gratula neked is! 

Remek felhasználási lehetőség, ezt ki is felejtettem a felsorolásból. 

Előzmény: C200UF (27)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.13 0 0 28

A mai oprendszerektől elvárható, hogy tartalmazzanak ilyen kiegészítőket. Szép is lenne ha az user install után állna neki zip-et, böngészőt, text editort meg kitudja mi mindent keresgélni.

Ez szemléletbeli kérdés inkább, de én azt vallom, hogy nem kell elvárni ilyesmit. Miért is kellene?

Ezzel az erővel elvárható az is, hogy a DVD író, a video vágó és egyéb silány, feature szegény szoft mellett ott legyen egy kis autocad, egy kis 3d stúdió, valami RAD fejlesztőeszköz, meg izlés, igény szerint még ki tudja mi is.  
Hát nem. Ezek már user space programok, maradjanak is azok.     

Egyébként a docx pont nyitás a nyílt formátumok felé, linuxon pl az Ooo simán nyitja és szerkeszti.

Én is simán nyitom és szerkesztem akár win95 alatt is, mivel egy compressed .xml, de a userek többsége nem ilyen.  

Apropo: kolibrin mi a helyzet ezzel? :-)

Kolibrit ne hozzuk példának, nincs a fejlesztés mögött egy árva peták sem, ezért olyan, amilyen, ha volna (anyagi) támogatottsága, simán lerugná az asztalról a windowst de még a linuxot is. Nézz bele a forráskódjába, el fogod hinni.

Előzmény: DMA (24)
C200UF Creative Commons License 2014.01.13 0 0 27

Hello,

Gratula. Én egy hasonló HP TC-be tettem egy vinyót, azon XP fut és ISpy-on nézegeti a ház körül a kamerákat és teszi fel dropboxba ha lát vmi mozgást. < 12 W a fogyasztás, ez a nem mindegy.

hugoneni Creative Commons License 2014.01.13 0 0 26

Szevasz!

Én egy Hp Compaq t5000 -al kinlódtam,de sikerült.

1200Mhz-s procival,4 Gb-os CF kártyával,1Gb DDR1-es memóriával rendelkezik.

Windows XP op.rendszert tettem rá.

Már kölcsönkérték tőlem párszor bulizáshoz.

Youtube zenéket erősítőn keresztül nyomatták.

Üdv.:Gabi

Előzmény: Törölt nick (-)
DMA Creative Commons License 2014.01.13 0 0 25

De bezzegaborlandc++ osok :-)

Ne az eszköz alapján minősítsünk már, valószínűleg ők sem azon programoznak, mert egyszerűen hatékonya nem lehet használni semmire, kivéve a tartalom fogyasztást.

Én egyébként a még mindig asztali pc-ben hívő mammutok egyike vagyok, engem a touch pad is képes kiborítani. Az elcseszett bill kiosztásról ne is beszéljünk.

E tekintetben még jó is lehetne a kis HP, mondjuk én azonnal tennék bele vinyótz meg RAM-ot (ha lehet, nem ismerem ezt a hardvert).

Előzmény: ELŐRE! (23)
DMA Creative Commons License 2014.01.13 0 0 24

A mai oprendszerektől elvárható, hogy tartalmazzanak ilyen kiegészítőket. Szép is lenne ha az user install után állna neki zip-et, böngészőt, text editort meg kitudja mi mindent keresgélni.

Egyébként a docx pont nyitás a nyílt formátumok felé, linuxon pl az Ooo simán nyitja és szerkeszti.

Apropo: kolibrin mi a helyzet ezzel? :-)

Előzmény: Törölt nick (18)
ELŐRE! Creative Commons License 2014.01.13 0 1 23

Jó cikk, kösz! A tabosokkal ne bajlódj, nálunk az ilyenek hullanak ki elsőként az egyetemről, később a munkahelyen a próbaidő első hónapját sem képesek végigvinni, mert semmit nem tudnak. (Borland C++még mindig egyetemi tananyag, mert minden másnak ez az alapja!)

Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 22

Grafika, prcoci, RAM, ROM és minden egyéb. 

Ez semmi. 

Elmondom én, hogy mivel tud többet egy tablet: 

Videólejátszás.
Ugyanis a grafikus chip erre van hardveresen kihegyezve. Egyébként egy tablet nem, hogy nem tud többet ennél a HP-nél, de egyenesen kevesebbet tud, méghozzá sokkal kevesebbet. 

Az nem számít, hogy mennyivel több benne a RAM, mivel a RAM-ot felzabálja a java VM, az OPRE meg a SWAP és a CPU-ja is összehasonlíthatatlanul gyengébb bármely mai TAB-nak a HP VIA C7-esénél. Hiába magasabb az órajel. Egyszerűen architekturálisan silányabb, gyengébb. 

Nem gond ez, ettől még van a TAB-nak élettere, de akkor sem erősebb és nem is kell, hogy erősebb legyen, mert (gyártói oldalon) nincs erre igény. 

Előzmény: frontapostol (21)
frontapostol Creative Commons License 2014.01.12 0 0 21

Grafika, prcoci, RAM, ROM és minden egyéb.

Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 20

Ez a cikk mutatja, hogy mennyire kihasználhatóak a régi gépek: 

Megkeresték a régió legöregebb pc-it

Az ország legöregebb pc-je 8086-os Intel processzort használ és 8 megahertzen üzemel. Ugyanilyen csodákat találhatunk Szlovákiában és Csehországban, ott a Tudományos Akadémia használja őket, kísérleti céllal. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 19

Egyébként ez is önmagáért beszél: 

Piratebay-en a delphi 5-öt 16-an, a d6-ot 10-en, a d7 pro-t 33-an a personalt pedig 32-en seedelik, egyik sem sokkal több a delphi 3-nál, csak valamivel kényelmesebb. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 18

A soros terminál nem egyéb mint egy számítógép input-output eszköze, magyarán: billentyűzet, egér és display. Ez a dolga, semmi több. 

Az operációs rendszernek meg az a dolga, hogy a kapcsolódási felületet megteremtse hw és sw között, semmi több. Ehhez képest mi van ma? 

Az egyszeri user megveszi 60 rugóért az oprét, felinstallálja vagy installáltatja vkivel és felvisít, ha nem tud egy zip archívumot megnyitni, ha nem képes egy .jpeg képet megkukkolni, vagy ha nem tudja kiírni a kiránduláson készült fotóit DVD-re. Hívja a help-desket és siránkozik, anyázik, fenyegetőzik. 

Ezért az MS, az UBUNTU és a többi is gyorsan beleapplikálnak a rencerbe képnézőt, zip-unzip dll-t, DVD írót, anyám tyúkját (és az opre egyre csak hízik, hízik) holott nem ez volna a dolguk.. 

Ez pontosan olyan, mintha a gyalogos társadalom azon szegmense aki még azt sem tudja hány kereke van egy autónak, határozná meg a KRESZ-t. 
Azok mondják meg milyen legyen egy oprendszer, akik a számítástechnikához full hülyék. 

Ezért, hogy szabványosult a rossz a jó ellenében. A shit word, a gagyi excel, a powerpoint, és a többi és a többi.  

Milyen dolog az, hogy olyan file formátumokban (pl. .docx) pakolja fel a magyar közigazgatás a közérdekű információkat, amelyek default megtekintése csak windows akárhány oprendszerrel lehetséges?  

A buták viszik, kényszerítik be az erdőbe az okosokat is. 

Bocsánatos bűn lenne egy opre mellé odacsomagolni egy alkalmazáscsomagot és aztán majd ki-ki  eldönti, hogy használja-e. Na de beépíteni a rendszerbe? Hát ezt nem kéne.. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 17

Nincs mindenben igaza. 

A linuxot hozza fel példának, holott amit írt ("minek vesződjön egy idegen környezet megtanulásával, ha az eredmény csak ott lesz fölhasználható?") az a linuxra is épp úgy érvényes volt pár évvel ezelőtt, sőt, még ma is igaz. 

Az a gond, hogy a számítógéppel az emberek többsége úgy van, ahogyan az agyával. 

Mindenkinek egyre nagyobb és nagyobb kell, miközben a meglévőnek is csak 4-5 %-át használja ki. 

:o)

Előzmény: DMA (15)
DMA Creative Commons License 2014.01.12 0 0 16

Vagy 20 éve dolgom volt egy unix-soros terminál rendszerrel. Na ott volt ám a boot idő 1sec alatt :-)

Igaz önmagában semmire sem volt használható. Csak azért írom mert a boot idő nem igazán érdekes egy rendszer életében.

Előzmény: DMA (15)
DMA Creative Commons License 2014.01.12 0 0 15

Olvastad Degeczy hozzászólásait? Mélységesen igazak.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 14

Egy operációs rendszer (XP, w7, Vista, Linux) több gigabyte? És megzabálja az erőforrások jó részét? 

Ez egyszerűen röhejes. 

Itt kéne tartani:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9217404&la=128042206

1.44  MB-ban OS, grafikus UI és néhány alkalmazás. 

A bootidő 2 másodperc, az erőforrások cc. 98 %-a pedig ott van, rendelkezésedre áll, használhatod. 

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 13

Na de ez nem thin kliens hanem FAT! 

A mezei terminálnál lényegesen, bízvást mondhatom, nagyságrendekkel több. Önálló munkavégzésre alkalmas gép. 

Egyébként nem kizárólag nagyvállalatok használnak szerver-kliens megoldásokat, hanem szinte mindenki. Még akkor is igaz ez, ha a kliensek sok helyütt teljes értékű desktop PC-k. 

Az én meglátásom egyébként az, hogy a home architektúra is kliens-szerverré alakul idővel, nálam már most is az. Egy központi PC, amolyan storage server, amely szolgáltat NET-et, adatot és erre csatlakozik teló, tablet, kliens, minden. 

Csak azért emlegetem, mert az idő múlásával mindig jók voltak az adott célra azok a mai szemmel nevetséges teljesítményű gépek. Csak ne kelljen visszaülni eléjük :-) 

Ezzel egy pontig egyet is tudok érteni. Akkoriban azért volt felhasználói igény és volt is hova fejlődni. Gondolj bele abba, hogy a low end 486-osoknak még komoly terhet jelentett egy mp3-as file dekódolása-enkódolása, a videós korszak pedig a 100 pluszos pentium procik megjelenésével nyitott utat magának a PC-s világban, akkor is hw mpeg modullal futották a userek a bemelegítő köröket.

Azonban a P III-asok megjelenésével már ezen gondok megszűntek, az emberek vásárlási kedve alábbhagyott, a P-III-as gépeket nem adták el olyan hamar, mint a korábbiakat. Látszott, a hardver megérett az állandóságra. A gond a szoftverrel volt. A linux is beállt a parasztvakítás éllovasa a Microsoft mögé és a teljesítményhajszát felváltotta a csicsa és a userek megint ott vannak, hogy egy hello world alkalmazás futtatásához nem elég isten gépideje sem. 

Előzmény: DMA (12)
DMA Creative Commons License 2014.01.12 0 0 12

Igen, thin kliensnek alkalmas egy minimál OS-el aztán RDP a szerverre és minden ott fut. Erre való, erre a mai napig alkalmas, de igazán nagy vállalatokon kívül nem használja senki, hiszen otthon odaülhetek a szerverhez is, nemigaz?

A netbookom szűk keresztmetszete a HDD, lehet kéne bele egy SSD, de ez már így marad. A low power az stimmel, 8órát elketyeg egy töltéssel.

Én 1990 körül kezdtem informatikával foglalkozni egy 8088-as XT volt az első gépem 512kB(!) RAM-al. HDD nem volt, egy 20MB-os FMF lemez került bele később. Működött. Csak azért emlegetem, mert az idő múlásával mindig jók voltak az adott célra azok a mai szemmel nevetséges teljesítményű gépek. Csak ne kelljen visszaülni eléjük :-)

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 11

A teszt a mindenki által ismert és kedvelt Super PI. Az itt mért adatok alapján az 1,6 GHz-es Atom egy hajszállal gyorsabb, mint egy 1,13 GHz-es régi, Tualatin magos Pentium III-as processzor, de jóval lassabb, mint a kimondottan laptopokba készült alacsony fogyasztású, 900 MHz-en ketyegő Dothan-512 magos Celeron, melyek pl. az Asus Eee PC-ibe kerültek beépítésre. 

Nincs ezzel semmi baj, az atom proci ultra low poweres cucc, amely tulajdonsága a laptopokban domborodik ki igazán, a gond ott van, hogy atom procival szerelt desktop gépeket is árultak és árulnak mind a mai napig. 

Előzmény: DMA (9)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 10

Régi világ letűnt gépe. Gyakorlatilag semmire sem használható. 

A thin kliensek erkölcsi amortizációja lényegesen lassabb mint a desktop gépeké. 
Ilyen teljesítményű TC gépeket a mai napig árulnak (és vesznek!) de kapható ennél gyengébb is. 
Ez a géptipus (t5530) 2007-ben jött ki és 2011-ben még kapható volt, 
70 000 Forintért.  

Delphi 3, ugyan már.

A Delphi 3  ugyanarra alkalmas, mint a mai verziók, csak kevésbé erőforrásigényes. 

semmire nem használható. 

Mindenre használható amit felsoroltam és még arra is, amit kifelejtettem. Pl. Thin Kliensnek, ugyanis a kliensek munkája az esetek zömében kimerül olyan tevékenységben, amelyet ez a kis gép vidáman meg tud oldani.

Nekem van egy netbookom 2magos Atom 1GB RAM 250-es lemez, nos ez nagyságrendekkel erősebb gép, de sokszor idegesítően lassú tud lenni.

Az atom nem a legbikább processzor, ettől függetlenül, nem a géped lassú, hanem az a szoftverhegy, amit felpakoltál rá. Gondolj bele,  a 90-es évek végén még standard volt a 16-32 MB RAM, a 300 Mhz környéki processzor és az akkori gépekkel mégis professzionális tevékenységeket végeztek, pl. CAD, DTP, stb. 
Ma egy valóságos erőmű van mindenki asztalán és az erőtöbbletből semmit nem lát, nem kap, nem érez, mert felesleges erőforrások terhelik a gépet. Én 486-ossal kezdtem el NET-ezni és a RAM volt 32 MB. Egyedül a JAVA volt az ami megakasztotta  a gépet és a netscape csak akkor  omlott össze, amikor a huszonötödik oldalt nyitottam volna meg. Ma egy weblap olykor eléri vagy meghaladja a 20 MB-ot, tele van FLASH animmal, egyéb szutyokkal.

A netezést kipróbáltam még a WinCE lekotrása előtt és elég jól birta a masina. Ettől függetlenül, nem tervezem böngészési célokra igénybevenni a gépecskét. 

Ja van még egy Raspberry Pi is, ez most 2GB flash, 256MB RAM. 

A raspberry Pi elég lassú, nincs prociteljesítmény. Vezérlésre OK, de másra, desktop gépnek nem alkalmas. Aki desktop masinát csinál vele és azon dolgozik, az egyszerűen nem normális. Nem mondom, hogy nincs a Pi-nek létjogosultsága, de kezeljünk mindent a maga helyén, a maga súlycsoportjában.

Előzmény: DMA (9)
DMA Creative Commons License 2014.01.12 0 0 9

Régi világ letűnt gépe. Gyakorlatilag semmire sem használható. Delphi 3, ugyan már.

64MB "HDD", 128MB RAM. Nulla, semmi zéró. Nem akarom bántani a gépet, de azon túl amit csináltál vele (nosztalgikus meg tudom e csinálni?) semmire nem használható.

Nekem van egy netbookom 2magos Atom 1GB RAM 250-es lemez, nos ez nagyságrendekkel erősebb gép, de sokszor idegesítően lassú tud lenni.

Szóval gratula a megoldáshoz, kreatív volt a megoldásod és nem torpantál meg az akadályok előtt, de most mi lesz? Netezni w95-el eléggé necces, erőforrás is zéró, egy izgő mozgó oldal lefekteti az egészet.

De  játszani vele jó lehetett ez igaz :-)

Ja van még egy Raspberry Pi is, ez most 2GB flash, 256MB RAM. Okostévét csinált a simából. Talán a HP is alkalmas lehet erre, ha teszel bele egy nagyobb flasht.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.12 0 0 8

Egy tablet töbet tud és az is hangtalan:-) 

Igazán? És mi az a több? 

Előzmény: frontapostol (6)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!