Kedves Nikon és nem Nikon felhasználók! Itt lehet sörösüveget törni egymás fején, ha valaki nem ért egyet a másik véleményével fotózás ügyében. Értelmes megbeszéldének indul, kérem, értelmes emberek értelmes hozzászólásaival emeljék a Korcsma színvonalát... Sértődni lehet, de nem érdemes.
Kérem a tisztelt italozókat, hozzászólásban megjelenő, később látható képet csak indokolt esetben illesszetek be nagy méretben.
A Korcsmalakóknak fenntartott galéria itt érhető el.
Ide tölthetőek fel, nézhetőek meg a tagok képei.
Ezt beettem. Most levegyem róla a pluszt amit adtam, vagy hagyjam. Szomorú vagyok. Nem emiatt a kép miatt, hanem azért mert a fotográfia mint alkotás ismét terepet veszített.
Persze, de nem a tartalomgyártókra gondolok. A tökéletes unalmas is lehet egy idő után. Bár az lesz a vég ha például megelégszenek a családról, családtagokról az ai generálta képekkel, bár tökéletes de azokon nem is ők lesznek.
Vedd figyelembe, hogy ki imádja. Az egyszerűbb és szélsőségesebb vokális és/vagy vizuális üzenet az egyszerű és szélsőséges embereket vonzza a legjobban. Ez egyfajta szelekció. A maradi de talán tartalmas dolgok elvesznek a digitális tömegben. De ez sok mindenre igaz.
Nem fog. AI-vel generálni tartalmat gyorsabb, olcsóbb, könnyebb, egyszerűbb mint kilépni a szobából. Nem kell tanulni semmit, csak a programot. Persze ha ez a pénz, akkor ez. De válasszuk el az önmegvalósítástól. Egyre szűkül az emberi beavatkozás. Most melyik a nagyobb művészet? Megfaragni egy szobrot, vagy 3D nyomtatni egy AI sablonból?
2. rászabadítanak egy bot farmot emelni a nézettséget. 3. A szolgáltató AI-ja rádobja a hirdetéseket, amikért fizetni fognak mennyiség alapján. Plusz a video nézettségéért. A probléma, hogy gyakorlatilag élő ember nem is nézte a tartalmat.
Most olvasom, hogy a zenei streamer szolgáltatók (Spotify, Tidal stb.) szerveire naponta(!) több tízezer AI által gyártott zeneszámot töltenek fel. Ezek pedig fizetős szolgáltatások, nem, mint a social media. A szolgáltatók próbálják gyomlálni, de ekkora mennyiség esetén nem lehet könnyű. És még csak most kezdődik ez a trend, attól tartok.
Az AI elért arra a széles körben elérhető és használható szintre, ahol tömegével lehet egy seggen ülve gyártani a digitális hulladékot. Ennek platformot adnak a szoc média oldalak, amikre százmilliók mennek fel naponta. Valaki megsaccolta, hogy a hírek fele hamis ami ott van. Szerintem inkább 95%. Ez annyiban jó a fényképezésnek, ebben is a hagyományos, a21. Század előtti technikákat értem, hogy automatikusan egy kicsit felértékelődnek talán mint művészet is. Olyan mint egy természetes szépség, vagy egy botoxozott közti megítélés.
Az exif úgy kerül egy képbe, aminek nincs vagy "nem jó" az exif adata, hogy megnyitunk egy helyes exis-es képet pl ps-ben, majd a módosítandót ráhúzzuk, mint egy új réteg. Utána layer egyesítés és mentés (ctrl/e és ctrl/s).
Az új kép a régi fotó exif-jét kapja meg.
Szerencsére van még aminek hinni lehet, pl Minarik képeit nem lehet hamisítani. :)
Köszi Mester :) Sajna mostanában nem streetelgetek ,viszonylag sokat járok Dabasra ott nyulak vannak :) Meg megnyitottam a makró szezont 2 katicával :)
Igen a fehéret meglehetősen felhúztam. A hegy azért nagyon nagy volt és a hóviharban távol, de a kontrasztra magam is rátoltam. A hegy nem volt nagyon kivehető. Valami ilyen volt:
Sziasztok , üdv mindenkinek ! Reg järtam erre , gondoltam benezök ! Vegig pörgettem a 2 honap fotoit amiket kepeltetek , tetszenek es ahogyan Geza Bätyäbm mondanä , faszäjosak ! Nem szeretnem teleirni a topikot , de Gaffy , P_fitty , Estvan , Lacko , Kunpusztai kollega, Mirrmurr , Minarik , Bandika es nem utolso sorban Pater gratula nektek es like x like ! :))