Kedves Nikon és nem Nikon felhasználók! Itt lehet sörösüveget törni egymás fején, ha valaki nem ért egyet a másik véleményével fotózás ügyében. Értelmes megbeszéldének indul, kérem, értelmes emberek értelmes hozzászólásaival emeljék a Korcsma színvonalát... Sértődni lehet, de nem érdemes.
Kérem a tisztelt italozókat, hozzászólásban megjelenő, később látható képet csak indokolt esetben illesszetek be nagy méretben.
A Korcsmalakóknak fenntartott galéria itt érhető el.
Ide tölthetőek fel, nézhetőek meg a tagok képei.
Megint kényszerpihenőn vagyok, így kipróbáltam a Dxo pureRaw programot is. Na ez kb hozza a ps AI zajcsökkentés minőségét. Még próbálgatom. Hiba nélkül beépült a régi 6.14-es Lightroom-ba is.
Igen, de a részletek megtartására érdemes azért figyelni. A PS zajszűrésével egy magasabb ISO esetén, gondolom ez lehet leginkább a probléma. Akinek persze ez probléma.
Nyilván Te ritkábban használtad, mert igen jó fényviszonyok mellett fotózól.
Régebben rettegtem az ISO 3200-as fotóktól, de most, hogy van és talán már jobban kiismertem a Topazt, bátrabban elengedem az érzékenységet. Most 25600-on maximalizáltam az auto ISO-t a természetben. A színház az más. Ott 4-5000 fölé nem engedem soha, inkább utólag felhúzom a fényt, mert a kiégésnél nincs rosszabb. Ha kellően megvilágított a színpadon, akkor ISO 2500 a max. de ha lehet 1600.
Megnéztem. Nekem is a v3.7.2 van . Ha ilyen jól működik, akkor újra használni fogom.
Most elfáradva a napi gondozástól el fogok menni 4 napra Tichino kantonba 2 napot várost nézegetni és két napot valami mást csinálni. Az ott készült fotókon megnézem, hogy jobb-e mint az mindent egyben Topaz photo AI.
Ja, és eszünkbe se jusson a Z8-ra fogni, hogy mert az jobb, egy frászt! Színházban együtt használtam a D810-essel és szemre ugyanolyan a zaj mindkettőn. Akár a Z6lll is. Mindent szűrni kell hasonló csúszka állással.
Ok! Topaz DeNoise AI v3.7.2 Plugin, ami a fizetős változat.
Csodákra ez sem képes, de szerintem megfelelő. Van, hogy egy ISO 2000-es képpel nehezen bánik el és van, hogy az ISO 25600-at is egészen jól rendbe teszi. Mindkét véglet érdekes számomra, bár a beeső fények iránya az, ami szerintem ezt okozza. Amikor egy vadnak lekövetem a mozgását, tehát lassan fordulok utána, akkor a színzaj változhat, mert az egyik expó zaját szépen szűri, míg a másikét már nem.
De egy ismételt szűrés is változást hozhat olykor, ahogy korábban írtam.