Vár foglalás Belépés: kaligula550@freemail.hu + jelszó.
A játék menete: Első lépés a feladvány megfejtése, ami bármi lehet(szójáték, keverős,vers vagy bármi egyéb), arra ügyeljetek, hogy túl nehéz ne legyen, hogy minél pörgősebb legyen a játék. Ha sikeresen megfejtetted a feladványt, akkor változtasd meg a jelszót.(max 12 karakter, szerepelni kell benne szám(oknak) is) Játssz egy éles játékot. Majd találj ki új jelszót és ezt add fel . Nincs akadálya, hogy bármennyi baráti játékokat is játsszál, de legkésőbb másnap add közzé az új feladatot. Ha az ezt követő két napon nem érkezett új várkapitány, adj segítséget!
Mindenkinek jó játékot kívánok!
A kulcs már egy jó ideje ismét beragadt a zárba, azóta sem tudok belépni. Mivel a várkaput nem tudom kinyitni, ennél fogva nem is lehet elfoglalni. Ennek tudatában
a vár bezárva maradt. Eddig is Anna emléke miatt törődtem a várral, de a folytonos kulcsprobléma miatt,nem tudom van-e értelme tovább folytatni.
Minden várkapitánynak köszönöm, eddigi tevékenységét a várral kapcsolatban. Megköszönöm Gép eddigi munkáját és a kulcsjavításokat.
Az univerzumnak létezik egy tükörképe, ahol az idő nem előrefelé, hanem visszafelé halad – írja egy most megjelent új tanulmány. Ez az anti-univerzum az ősrobbanás előtt létezett.
Hogy a kozmosz egyensúlyba kerüljön, három kanadai kutató, Latham Boyle, Kieran Finn, és Neil Turok azt feltételezi, az ősrobbanás nemcsak a világunknak, hanem egy antivilágnak is a kezdőpontja volt.Ebben az antivilágban az idő visszafelé halad és az antianyag domináns.
A nem összetapadt hókristályok gyakran hatszög szimmetriájúak.
A csatából győztesen kerültem ki. Az egész országot elfoglaltam, mégis csak 1771 láda, állatoknak készült eledelt hoztam a várba.
Az adót és a videókért kapott pénzt a kincstárba betettem.
A kulcsot az Univerzumról faragtam ki.
A CPT-szimmetria az inflációs elmélet egy alternatívája. Utóbbi azt mondja ki, hogy az univerzum rögtön az ősrobbanás után exponenciális táguláson ment keresztül.
A kulcs: a hely, ahol visszafelé halad az idő, valamint a mostani hóeséssel ii. hópelyhekkel kapcsolatos szám.
A gólyatöcs, egyik szép régi nevén – a székigólya, nem véletlenül kapta ezt a népi elnevezést. Hosszú lábával és csőrével, fekete-fehér színével valóban miniatűr fehér gólyához hasonlít
Szikes tavakat (a „székeket”) kedvelő életmódja miatt kedvezőtlenül hatott a fajra ennek az élőhelytípusnak a jelentős felszámolódása az 1980-as évek végétől. A klímaváltozás, a szárazodó tavaszok jelentősen befolyásolják az adott évi költőpárok számát. Míg csapadékosabb években akár 1 000 pár is fészkelhet az országban, száraz teleket követően ezek száma akár 200 pár alatt is maradhat.
Védelmének alapját a még meglévő természetes szikes tavak megőrzése és az egykori fészkelőhelyek rehabilitációja jelenti. Magyarországon fokozottan védett, természetvédelmi értéke 250 000 Ft.
Alakul ez szépen, Orbán Viktor várkapitányságot alapított 2019. január 7. 16:56 - szerző: 168 Óra
A Miniszterelnökség felügyelete alatt 2018. december 31-én megalakult a Várkapitányság Nonprofit Zrt., az új cég a budai várbeli kormányzati beruházásokat is felügyelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. összeolvadásából jött létre - írja a Céginfo.hu adatai alapján a napi.hu.
A Várkapitányság igazgatóságának tagja 2023 végéig Fodor Gergely, akit 2018 nyarán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nevezett ki a budai Várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházások koordinálására. A háromtagú igazgatóság tagja még Koltay András (Koltay Gábor filmrendező fia) és Sepsey Balázs Sepsey Tamás volt MDF-es képviselő, az ÁSZ egykori főigazgató helyettesének fia.
A foltos szalamandrát választotta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya az év kétéltűjének 2019-ben.
A foltos szalamandra a legnagyobb és leglátványosabb farkos kétéltű. Hasa általában szürke, háta és oldala fényes fekete, amelyet világos- vagy sötétsárga foltok tarkítanak. A középhegységi jellegű, hűvös klímájú erdők lárvanevelésre alkalmas vizei közelében él. Legnagyobb állománya az Északi-középhegységben található a Börzsönytől a Zemplénig, 200-300 méteres tengerszinttől felfelé. A foltos szalamandra Magyarországon védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.
A foltos szalamandrára leselkedő legfőbb veszélyt a világszerte több helyen felbukkanó szalamandraevő kitridgomba (Batrachochytrium salamandrivorans) jelenti, amely a kétéltűek globális kereskedelmén keresztül jutott el Európába. A kórokozó az állatok testfelületén elszaporodva fekélyeket okoz, a bőr hámlásnak indul és az állat rövid időn belül elpusztul.
A vára kapuját Costa Rica 99 kulcs nyitotta ki. A kapitányságot átveszem.
Costa Rica a világ öt legzöldebb államai közé tartozik és 2021-re szeretne teljesen szén-dioxid mentessé válni. Már most vezető szerepet tölt be a megújuló energiaforrások terén, hiszen 2014 óta szinte az egész ország (annak a 99 százalékát) energiaellátását környezetbarát megoldásokkal oldják meg.
A csatából 1799 db. jégkocka tartót hoztam jutányos áron a nyári hónapokra. 328 aranytallért a vár kincstárába tettem.
Haldokló Földünkön van egy sziget, ahol végrehajtották azt, amit meg kellene tenni minden más országnak.
A kulcsot ebből faragtam ki.
Hála a tekintélyes méretű folyórendszereknek, a számtalan vízesésnek és a heves trópusi esőzéseknek,kitűnően hasznosítják a vízenergiát, mint a leginkább elérhető természetes energiaforrást.
Kulcs : a sziget neve és hány % -ban hasznosítják a természetes energiát.
Norvégiából szállították a jeget a londoni arisztokráciának
Kosárban szállították ki a jeget
A téglából épült raktár szoros kapcsolatban áll a közeli sörgyárral, amely a régészek szerint az 1780-as évek elején épülhetett.A jégház a feltételezések szerint az 1820-as években létesülhetett, amikor az első, úttörőnek számító jégkereskedő, William Leftwich megkezdte a jó minőségű jégimportot Norvégiából a brit kontinensre.
A férfi akkoriban készített egy táblázatot is, amely jól mutatja, hogy a hajók alkalmanként 300 tonna jeget szállítottak, amely a Regent csatornán lecsorogva érkezett meg Londonba. A dokkról végül egy nyíláson át került a jégraktárba, amelyet szénával béleltek ki.
A régészek szerint a 18. században valószínűleg több ezer jégkút lehetett a városban, de ezek a jelenlegi felfedezésnél jóval kisebbek lehetettek. A jégraktár mindazonáltal bizonyítja egy korabeli, jól jövedelmező jégüzlet létjogosultságát.
A csatából győztesen tértem vissza, mégis csak 1398 db. anagramma szótárt tudtam hozni a vár könyvtárába.
Az adót és videókért kapott aranytallért begyűjtöttem, azt a kincstárba tettem.
Egy különleges üreges áruraktárra bukkantak London utcái alatt.
A jégkockák készítéséhez és fagyasztásához szükséges villamosenergia hiányában a 18. században máshogy kellett megoldaniuk a szükséges jég alapanyagot.
A kulcs: az első jégkereskedő vezetékneve, valamint kb. mikor létesült az első jégház.