Keresés

Részletes keresés

Zsanniii2022 Creative Commons License 2023.11.14 0 0 115

Sziasztok nem tudom hasznos- e valakinek, de nagyon pozitív élményről szeretnék beszámolni, Először én is kételkedve mentem reflexológiai vizsgálatra, hiszen ez egy természetgyógyászati kezelés, de ez volt kb az utolsó reményem. És használt, ha esetleg a leírás alapján amit linkeltem, jó lehet, akkor nektek is ajánlom, mert tényleg jó!

gombóc63 Creative Commons License 2022.10.16 0 1 114

Nekem másfajta baj derült ki, de még ez sem egyértelmű. Az entesopathiától a piriformis szindrómán át...ami biztos a nyugtalanláb szindróma. Még vizsgálnak, remélem ott kiderül kissé egyértelműbben. Szóval küzdelmes. Nálad az örömteli ha van valami megoldás amitől jobban vagy. 

Előzmény: károly, (113)
károly, Creative Commons License 2022.10.16 0 1 113

Sajnálom :(

 

Magisztrális reuma krémet használtál már, amit a patikában kevernek ki? Én ezt használom a sarkamra. Éjszakára felrakom a krémes pakolást, és ettől jobb szokott lenni. Segít annyit mint pl. flector, csak kevesebb mellékhatással.

 

Egyébként nekem segített a gyógytorna, nekem ugye gerincferdülésem is van, és idén mikor megnéztem  a magasságomat, szomorúan tapasztaltam hogy 4 centit összementem az évek alatt. Aztán elkezdtem többek között a Schroth torna gyakorlatokat is, aztán pár hónappal később az újabb méretkezés során örömmel tapasztaltam hogy két centivel magasabb lettem. Tehát segített a gerincferdülésen a torna.

 

A gyógytornászom tanácsára beszereztem egy 90 cm-es pilátes hengert is, ami nagyon jó, és sok hasznos gyakorlatottal lehet vele erősíteni az adott izomzatot. Te használtál már ilyen hengert?

Előzmény: gombóc63 (112)
gombóc63 Creative Commons License 2022.10.15 0 0 112

Szia! Nekem a szteroid injekció segített a térdemben, kaptam egyet és elmúlt. Sajnos jobb ötletem nincs. Emlékszem, hogy beszéltünk Látom te se szabadulsz a bajodtól...én se. Sőt, bonyolódtak nálam a dolgok, de lényegében nem haladok vele semerre. Már elegem van, hogy mindig mindenhol kidobnak, hogy gyógytorna. Most pár hónapja feladtam az egészet, ezzel megalapozva a mindennapi szenvedésemet. 

 

Előzmény: károly, (111)
károly, Creative Commons License 2022.10.14 0 1 111

Szia! És mi használ a nyáktömlő gyulladásra? Nekem sajnos már több hónapja az van a talpamon. Kaptam rá szteroid injekciót, bár jobb lett, de nem múlt el teljesen. 

Egyébként sarok fájdalom után alakult ki. Csontkinövés van a sarkamon, ami már több éve okoz panaszt, és szintén csak  szteroid injekcióra javul.

És Te hogy vagy? (Előző Károly nickemen többször beszélgettünk itt, csak azt töröltem.)

 

Előzmény: gombóc63 (110)
gombóc63 Creative Commons License 2022.09.24 0 1 110

Szia! Ha fáj az már egy jel, először bogyók helyett nézesd meg ortopédorvossal. PL. egy nyáktömlőgyulládsára vajmi kevesek a bogyók.

Előzmény: tomasz0102 (109)
tomasz0102 Creative Commons License 2022.09.23 0 0 109

Sziasztok! Tudna valaki valamilyen vitamint vagy ízület védőt ajánlani? 4 éve edzek, sokat jártam személyi edzőhöz, így a gyakorlatok szabályosan mennek, viszont mostanában guggolásnál szokott fájni a térdem. Sokan ezt javasolták, de még nem próbáltam. Valakinek van valami tapasztalata, esetleg ismeri a terméket? 

Ha van más amit ajánlotok, megköszönöm.

Tomi (22)

gombóc63 Creative Commons License 2022.05.08 0 1 108

Kondroitin szulfát legyen és kellene belőle 600-800 mg. 

Előzmény: fidelio-Pyrandus (107)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2022.05.08 0 0 107

Árad reuma-műfajban a csalás.

De ez majdnem biztos, hogy nem csalás. Értők: különösen a "kondroitin" összetevő érdekelne, kösz.

 

Tehát: "Porc-Izom Csont Komplex kondroitinnel" (A készítmény a BioCo Porc és Izom Csont Komplex filmtabletta megújult változata, kondroitinnel kiegészítve." - Gyártja és forgalmazza: BioCo Magyarország Kft. - Vény nélkül gyógyszertárban kapható. /mellesleg: nagyon drága/

Előzmény: gombóc63 (105)
fidelio-Pyrandus Creative Commons License 2022.04.13 0 0 106

Üdv. Meglepetten bámulom, hogy  a nagy népbetegségről, az Ízület-Csont-Izom problémákról csak ez a tisztességes, de nagyon sovány, alig ismert topik él. Vagy van másik, máshol? Köszönöm az információt.

gombóc63 Creative Commons License 2021.12.01 -3 3 105

Egyértelmű, a beírás is egy merő reklám.

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.01 0 1 104

Inkább ne próbálkozzon meg senki az Arthrolon és hasonló nevű készítményekkel, mert kamu az egész!

 

https://ripost.hu/politik/insider/meregdraga-kamu-gyogykenoccsel-verik-at-az-izuleti-betegeket-2146737/

 

 

"Méregdrága kamu gyógykenőccsel verik át az ízületi betegeket"

 

"Méregdrága kamu gyógykenőccsel verik át az ízületi betegeket Magyar tudományos siker, szenzációs felfedezés, rangos intézet és minisztériumi támogatás és persze elégedett vevők jellemzik az új, ízületi fájdalmakra ajánlott gélt. Vagy mégsem? A Ripost újabb, interneten terjedő átverést leplezett le. A csalók mindent bevetnek, hogy megszerezzék a pénzünket!

 

„Kiábrándult és csalódott vagyok. Az ok az Arthrolon nevű, ízületi panaszokra való krém. A szöveg szerint egy 18 éves orvostanhallgató megtalálta az ízületi problémák gyógymódját. Hivatkozik a Magyar Egészségügyi Kamarára, reumatológusokra… Az ismerősömmel rendeltünk. Megérkezett a csomag. Legális cím, Románia, szóval semmi köze a 18 éves dokihoz, a formula gyenge harmat, szóval átvertek. Ha olvasnátok a hirdetést, óvatosan a rendeléssel (…)” – írja C. Jánosné a közösségi oldalán.

 

Aprólékosan felépítették a csalást

 

Ki ne lenne büszke egy 18 éves magyar fiúra, akit 10 perces tapssal fogadtak az őszi Közép-Európai Reumatológus Kongresszuson? Egy orvostanhallgatóra, akit édesanyja és nagymamája halála ösztönzött a kutatásra? Akinél külföldi gyógyszergyárak kopogtattak, hogy adja el nekik a titkos formuláját, de ő nem engedett a csábításnak? Akiről dr. Szemerey Ilona reumatológus, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) vezetője is csak elismeréssel beszélt, s találmányát az ORFI mellett az Egészségügyi Minisztérium is támogatja? Ráadásul a különleges készítmény, amelyet betegek sora dicsér, most fél áron elérhető! Kár, hogy az egészből csak a fizetendő 9990 forint igaz…

 

A készítmény nem szerepel az OÉGYI listáján, vagyis nincs bejegyezve gyógyhatású készítményként. Az árusító honlapon nincs cégnév, elérhetőség, semmilyen beazonosítási lehetőség, kinek küldi a vevő a pénzt, honnan várhatja az ellenértékét, nincs ügyfélszolgálat sem. A ripost megkereste az ORFI főigazgatóját, akire hivatkozik a krémet ajánló cikk.

„Egyetlen szó sem igaz, ami az ORFI-ról szól. Nincs dr. Szemerey Ilona nevű reumatológusunk, nem ismerek Lengyel Péter nevű orvostanhallgatót, és még véletlenül sem tapsolhatták meg őt idén ősszel a Közép-Európai Reumatológus Kongresszuson, hiszen ilyet nem tartottak” – tisztázza már az elején Dr. Poór Gyula főigazgató.

„Ahhoz, hogy egy készítményt az ORFI-ban vizsgáljanak, komoly minőségbiztosítás mellett 25 féle engedély szükséges... Én magam abban sem vagyok biztos, hogy ártalmatlan a reklámcikkben népszerűsített termék.”

 

 

Előzmény: Marta St (103)
Törölt nick Creative Commons License 2020.12.04 0 0 97

Sziasztok!

 

Segítségeteket szeretném kérni abban, hogy volt e valakinek esetleg hasonló tünete.

 

Idén November 2-án műtöttek lágyéksérvvel, és a műtét után 8 nappal kezdődtek a tüneteim. Reggelre lapocka fájdalomra ébredtem és hőemelkedésem volt. Másnapra a fájdalom tovább vándorolt a nyakam irányába, majd a harmadik napon elkezdődött fájni a vállam olyannyira, hogy nem tudtam felemelni a karomat, valamint estére lázas lettem. Gyulladás csökkentők hatására csökkent a fájdalom, és elmúlt a lázas hőemelkedéses állapot. Reumatológián kezelést kaptam, fizikoterápia, stb. Váll röntgen negatív lett. Eltelt azóta három hét, és az orvos javaslatára abba hagytam a gyulladás csökkentők szedését, majd az ezt követő harmadik napon újra hőemelkedésem lett, újra kezdett fájni a vállam, viszont a többi izületem is fájni kezdett. A másik vállam, mindkét lapocka, és a derekam. Most újra kezdtem a gyulladás csökkentő szedését.

 

Szerintetek valamilyen fertőzés lehet ez, amit a kórházban szedtem össze, vagy valami más? Esetleg lyme kór? Egy éve volt kullancs csípésem.

gombóc63 Creative Commons License 2020.11.14 0 0 96

Februárban lesz 6 éve, hogy műtöttek, ezzel megúsztam a protézist. Igen, bevált, jól vagyok. Sok ortopéd sebész csinálja, több kórházban.

Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.14 0 0 95

Utánaolvastam....

Neked bevált, javult ?

Hol csinálnak ilyet ?

Előzmény: gombóc63 (94)
gombóc63 Creative Commons License 2020.11.13 0 0 94

Úgy nevezett mozaikplasztikám volt, de úgy tudom, hogy ezt csak térdben csinálják. És nem ronggyá volt kopva a térdem, hanem egy nagyobb területen volt porchiány benne. 

Előzmény: Törölt nick (93)
Törölt nick Creative Commons License 2020.11.13 0 0 93

Szia !

 mégis porcpótlásom lett 51 évesen

Erről írhatnál valamit, mert nekem is rongyá van kopva a porc a bokámban egy korábbi törés miatt...

Kösz..

 

Előzmény: gombóc63 (72)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.11.11 0 0 92

Helló!

Most akkor elmúlt a bal váll fájdalmad?

 

Nekem ez volt.

Nem tudtam a bal karomat körbe forgatni /a fejem mögé nyúlni és hátul összekulcsolni a kezemet.

Kaptam rá 4 sugarat. 

 

Utána 10x lézert.

No, és 10 alkalommal kar mozgatást amit egy gép emelgetett.

Úgy néz ki tovább nem javul. Kis javulás lett.

 

A jobb vállammal is megesett ez. Annak a 4 sugár jó lett.

 

 

 

Előzmény: Irenka (90)
gombóc63 Creative Commons License 2020.11.02 0 0 91

A hialuronsavat injekció formájában csak nagyizületbe adják kenőanyagnak.

Előzmény: Irenka (90)
Irenka Creative Commons License 2020.11.02 0 1 90

Márciusban kezdődött- bal váll fájt, a következménye: "lefogyott kéz"- 3 hónap elteltével orvoshoz jutottam, aki elküldött a vérvizsgálatra, s utána nem volt kíváncsi rám. Írány  magán rendelő- sok pénzért 6 lidokain- kortizol injekció, 1 a diprophos .Semmi tájékoztatást, "jöhet a következő.". Mivel nagyon merevek lett az kézfejem, próbáltam a doktornőtől megkérdezni, hogy ezzel mi legyen? Érdemi választ nem kaptam. Tehát az internetes tájékozódás után, ÉN javasoltam a fizikoterápiát, írta a javaslatot. Az orvosnőhöz Kecskemétre jártam, Félegyházán kaptam a kezeléseket  (nagyon körülményes   volt, mert a masszázst és pár más receptre kellett fizetni, de sikerült a vényt beszereznem. Nos a kezeléseket félbe szakította a "pandémia". Sajnos, csak félig tudok ökölbe szorítani a bal kézfejem. Olvastam a hialuronsav jó hatásairól, valakinek van tapasztalata vele? Volt, v. van valakinek hasonló problémája? A szakemberhez bejutni- álom, majd 4 hónap múlva... ha ha ha. Üdv mindenkinek! 

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.08.25 0 0 89

No, és bejött?

 

Előzmény: Cleo. (88)
Cleo. Creative Commons License 2020.08.03 0 0 88

Igen, van.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (85)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.23 0 1 87

Helló!

 

Én a bal vállamat nem tudom megfelelően mozgatni, vagyis nem tudok vele körözni előre/hátra mint a jobb vállammal.

Voltam rtg-n ott meszesedést írtak a " tub. mais feletti lágy részen fél cm meszesedés van."

Váll fájdalommal /jobb/ már voltam így arra 4x sugár terápiát kaptam./bevált+ mellette begyakorolt torna gyakorlat/

Előzmény: Laci6802 (86)
Laci6802 Creative Commons License 2020.07.22 0 1 86

Egyenlőre semmi nem volt idáig pozitiv hatással rám. Illetve annyi,hogy ha fizikailag meterhelem és fáj,dupla adag izomlazitót veszek be este és másnap kicsit jobb.Voltam ideggyógyásznál,orthopédusnál nem egyszer-nem kétszer,és voltam ugyanigy magánrendelésen is ,végül reumatológushoz küldtek de nem vagyok előrébb semmit.

 

Előzmény: nyuggerfarhát68 (80)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.21 0 0 85

Helló!

 

Van itt valaki aki sugarat kapott mert fájt a válla? /meszesedés stb/

nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.14 0 0 84

Én arra gondoltam ha görbén jár tán a gerincoszlopnál is lehet bibi.

Különben a Flector helyett a Nurofent ajánlották.

Szerencsére nincs szükségem fájdalom csillapítóra.

Már ilyen gond a jobb vállamnál is volt vagy kb 8 éve.

Előzmény: gombóc63 (82)
gombóc63 Creative Commons License 2020.07.13 0 0 83

Miért, a reumatológus az nem mozgásszervi? Az ortopédiát és a reumatológiát egy hajszál választja el. De tény, többre tartom az ortopédorvosokat. De igazad van, menj ahhoz akiben megbízol.  A férjemnek ütközéses szindrómát állapított meg. Neked tanácsolom a Flector helyett az Aflamint. Térdre, vállra mindenképp.

Előzmény: nyuggerfarhát68 (81)
gombóc63 Creative Commons License 2020.07.13 0 0 82

Ugye ezt nem írtad komolyan, hogy ha CA-t szed akkor attól jobban lehet? Egy ilyen derékfájdalommal? Hmm...

Előzmény: nyuggerfarhát68 (80)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.13 0 0 81

A lényeg az hogy az emberrel megvetessék a terméket ebből milliárdosok a gyógyszergyártók.

Ortopéd orvos mozgásszervi szerintem.

Én ugyanahhoz a reumatológushoz mentem.

A jobb vállammal is így jártam és rendbe jött. 4 alkalommal sugarat kaptam rá/megyei kórház/ és vannak tornagyakorlatok amit már begyakoroltam.

Azt nem írtad mivel mentetek ortopéd orvoshoz.

Nekem nem kell fájdalom csillapító.

Valaki írta itt a Flector-t, de azt azok nem szedhetik akik vérhígítót is szednek.

Jobbulást.

Előzmény: gombóc63 (78)
nyuggerfarhát68 Creative Commons License 2020.07.13 0 0 80

Helló!

 

Ami azt illeti más gondjaim is vannak.

Leestem tavaly a lépcsőről kezemben egy 8 hetes kutyussal mert felmászott.

No, egy csigolyám/12./ a felére esett össze és jól összevertem magam mert a kutyust védve jobbra vetődtem/elfeküdtem a lépcsők alján. Ez azt jelentette hogy nem tudtam tartani a felső  testemet/gerincemet/ súlyomat.

Erre most naponta 2 citro calciumot oldok fel és megiszom./kb 1 éve/

Meg heti 1 alkalommal Juveritált szedek. Januárban lesz csontsűrűség mérésem. Most lesz a  3. 

Ha hátul összekulcsolom a 2 kezem a derekamnál jól el vagyok/megyek/dolgozgatok azért.

Persze heverve a legjobb.

Fájdalomcsillapító nem kell.

Csináltattam mennyi  Ca-m  van és megfelel-e. /Vérképben kérték/

D3 3000NE vitamint is szedek napi 1-t.

Neked jó a csontsűrűséged? Talán ha kevés tolnod kéne a Ca-t és jobban lennél.

Ahogy korosodik az ember meszesednek a csontjai.

Engem reumatológus küldött ide/oda/kezelésekre.

Magánrendelésre menjél olyanhoz aki kórházban is szakorvos.

Kitartást, jobbulást és járj utána hátha jobb lesz mert még a nyugdíjig van időd dolgozni pláne a határ vagy 70 év lesz neked már.

 

Előzmény: Laci6802 (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!