Keresés

Részletes keresés

szaruespata Creative Commons License 4 órája -1 1 213625

Hát úgy, ahogy sokan csinálják (nagypolitikáról hörögve), az. Madarakkal, gyerekekkel, finom kajákkal, tánccal, zenével és színházzal nem :-).

Előzmény: Draco Domesticus (213624)
Draco Domesticus Creative Commons License 5 órája -1 3 213624

Tulajdonképpen fórumozni is értelmetlen...

Előzmény: szaruespata (213623)
szaruespata Creative Commons License 6 órája -1 3 213623

hogy a szálakat kik mozgatják arról lehetnek feltételezéseink, de ezekről beszélni már összeesküvés-elmélet

 

Nem. Csak értelmetlen. A néző a színházban az előadást nézi, a kritikus az újságban értékeli az előadás egyes elemeit, de hogy pontosan hogyan jön létre az előadás, mit akartak vele elérni és a valóságban hogyan történt ez, azt a néző soha nem fogja megtudni, csak azt hiszi, hogy tudja. Ha pedig nem is látja az előadást, csak az újságokban olvas róla, akkor nem az előadásról beszél, csak arról, amit a kritikusok írtak. Ami ég és föld - a hőmérőben lévő higanyszál vagy alkohol sem a külső hőmérsékletet mutatja, csak az üvegcső hőmérsékletét.

Előzmény: Draco Domesticus (213622)
Draco Domesticus Creative Commons License 6 órája -1 4 213622

A bábokat látjuk, a szálakat hozzájuk képzeljük, hogy a szálakat kik mozgatják arról lehetnek feltételezéseink, de ezekről beszélni már összeesküvés-elmélet. (Legalábbis, akik nincsenek benne, tartsák magukat ehhez.)

 

 

Előzmény: szaruespata (213618)
varhonita Creative Commons License 7 órája -2 3 213621

Ezt nem nehéz megtenni, mert mindig az ukránok provokáltak eddig.

Előzmény: Dr.Ugol (213613)
varhonita Creative Commons License 7 órája -2 2 213620

Ha kell Putyin egy óra alatt kifizeti az IMF és egyéb NGO-k "befektetett" 5 milliárdját, és viszlát nyár...

Előzmény: SULEICA5 (213619)
SULEICA5 Creative Commons License 7 órája -2 4 213619

Grojszman ,Ukrajna miniszterelnöke ma bejelentette, hogy szerdán a

 

kormány ülésén lemond a tisztségéről

 

 

 

                              Grojszman mutatja, hogy ilyen cuki lesz az utódjának...... Csupa akna lesz az örökség

 

Grojszman megköszönte minden ukrán állampolgárnak a három év munkáját.

 

( Majd a választásokon az ukrán állampolgárok értékelhetik a Grojszman munkáját, mert indulni akar a parlamenti választásokon.)

 

Holnap érkezik az  IMF delegációja és tárgyalni kell az esedékes újabb gázáremelésről és a termőföldek szabad értékesítési tilalmának a feloldásáról, mint az IMF eddigi folyósított hitelek feltételeiről.

Az új kormány  egyből majd az iszapban kell , hogy megtanuljon úszni.

szaruespata Creative Commons License 8 órája 0 3 213618

Ne a bábokat tessék nézni, hanem a szálakat, amelyek mozgatják őket. Ugol kollégának:

 


Кукол дергают за нитки, на лице у них улыбки и играет клоун на трубе.

И в процессе представленья cоздается впечатленье, что куклы пляшут сами по себе.

 

Zenében és képben:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2fLfLJKkOCU

Előzmény: Draco Domesticus (213615)
SULEICA5 Creative Commons License 9 órája -2 4 213617

        Rapid átöltözés

 

Parubij a RADA még jelenlegi elnöke ,Zelenszkij bejelentése után, hogy t.i feloszlatja a parlamentet,úgy nyilatkozott, hogy Zelenszkij cselekedete sérti Ukrajna Alkotmányát.

Zelenszkij szerdán várhaó, hogy kiadja az Elnöki rendeletet a parlament feloszlatására és kiírja az előrehozott parlamenti választásokat

65 millió ukrán elnöke akar lenni Zelenszkij. A határon túli ukránoknak is ukrán állampolgárságot ígért.

Megkérte Ukrajna állampolgárait , hogy ne helyezzék el az ő fényképét az irodáikban ,hanem helyette a saját gyermekeik fényképét tegyék ki és amikor majd döntést hoznak, mindig nézzenek a gyermekeik fényképére.

 

Közben a múlt héten, a bíróság elrendelte 180 ukrán állampolgár esetében az ország elhagyásának a tilalmát . A zároltak névsora titkos és bővülhet.

Andrej Portnov ügyvéd (Janukovics elnöki hivatalának helyettese, jogi tanácsadója) öt év után visszatért Ukrajnába. Portnov nem érkezett üres kézzel, mert nemzetközi tapasztalatait felhasználva, többek között Bécsben,Londonban , Panama államban ,Cipruson ügyvédi csapatot hozott létre , akik vizsgálták és vizsgálják Ukrajna üzletembereinek ,politikusainak,állami alkalmazottaknak a pénzmozgásait. Portnov jogi eljárások sokaságát fogja indítani és mivel vaskos bizonyítékokkal rendelkezik ,ezért ha a bíróságok tétlenkednének ,akkor a nyilvánosság erejét is ki fogja használni.Első feltárt ügye ígérete  szerint ,a hadiipari korrupciós ügyek lesznek, Porosenko-val,Pasinszkijjel az élen, de mások is gyorsan sorra fognak kerülni.

 

Vasárnap akik még Porosenko-t éltették , ma már Zelenszkijnek tapsolnak.

Igen gyors az átöltözés.

 

Dr.Ugol Creative Commons License 10 órája -1 3 213616

Hát ezt várjuk ki. Amit leírtam a beiktató beszédéből indul ki. Mi ebből a konkrét utasítás és mi a közeljövő terve, magam se nagyon guberáltam ki :))

Aztán ugye ukrajnában könnyű elcsúszni egy banánhéjon... Ami viszont tény, hogy a vezető tisztek nem tisztelegtek az új elnöknek.

Már megvannak az első reakciók, a "rada szétengedése törvénytelen", egy középkezű kormánytag nyilatkozata...

Lesz ott még komédia.

Előzmény: Draco Domesticus (213615)
Draco Domesticus Creative Commons License 11 órája 0 3 213615

Ha Zelenszkij ilyen magabiztosan intézkedik, akkor biztosan komoly háttértámogatása van.

Előzmény: Dr.Ugol (213613)
Draco Domesticus Creative Commons License 11 órája 0 2 213614

Ő se érti! (-:)

 

De ne csüggedünk, majd lesz valaki mááááás.

Előzmény: reimre (213611)
Dr.Ugol Creative Commons License 13 órája -1 8 213613

Hullanak a fejek...

Az erőszakszervezeték vezetőit mind leváltotta és kilátásba helyezte az egész kabinet kirúgását.

De ami a legfontosabb, a №1, a donbasszi tűz megszüntetését tette a legfontosabb feladatjaknak. Azt nem értettem meg, elrendelte e a tűzszünetet.

Azt hiszem lesz itt kijevi helyzet.

Ennyi.

Előzmény: turulkakas (213612)
turulkakas Creative Commons License 14 órája -1 4 213612

Az ukrán elnök feloszlatta a parlamentet (Frissítjük)

Bejelentette az ukrán parlament feloszlatását hétfőn Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök, miután hétfőn a törvényhozásban letette a...

reimre Creative Commons License 15 órája -2 9 213611

Mit nem látok, 12 óra lauffal ugyan, de a glavingót a tegnapi anyázásért kitiltották innen pár napra.

Csak azt nem értem mi tartott ezen 12 óráig és miért nem végleg.

kinetikus Creative Commons License 1 napja -2 6 213603

Ógörögül megy majd a csevej és te leszel a tolmács.

MEKK!

Előzmény: Furnicator_2 (213600)
martinaxe7 Creative Commons License 1 napja -11 2 213599
SULEICA5 Creative Commons License 2 napja -2 10 213598

          Korai a képviselők öröme

 

Zelenszkij a hétfői beiktatása után azonnal munkához láthat. Az eddigi program szerint, a RADA-ban fogadalmat tesz , majd az elnöki rezidencián fogadást ad  a külföldi vendégeknek. Orbán Viktor már tegnap visszajelezte, hogy részt vesz a beiktatáson és megbeszéléseket fog folytatni az új elnökkel.

 

Zelenszkij valódi megmérettetése már hétfőn megkezdődik. Korábban már írtam arról , hogy milyen módon tudná a parlamentet ( RADA-t )feloszlatni. .Az ott leírt két változat értelemszerű összekapcsolása is megoldást hozhat a feloszlatásra. Nevezetesen, hogy május 27-ig ,a parlament mandátumának lejárta előtt hat hónappal elnöki rendeletet ad ki, amelyben a parlamenti többségi koalíció hiánya miatt,azonnali végrehajtással feloszlatja a parlamentet és egyúttal kitűzi a parlamenti választások időpontját.

Az elnöki rendeletet Ukrajna Alkotmánya szerint, 60 napon belül végre kell hajtani. Zelenszkij ezen lépésére, valószínű , hogy Parubij , mint a RADA Elnöke , Ukrajna Legfelsőbb Bíróságához ( ULB) fog fordulni jogorvoslatért A bíróság kötelezni fogja Parubijt, hogy mutassa be a RADA kormánykoalíció tagjainak nyilvántartási jegyzőkönyveit. A jegyzőkönyvekből viszont azonnal ki fog derülni, hogy már 2016. év óta nincs meg a parlamentben a kormányzati koalícióhoz szükséges 224 képviselői mandátumnál több ,többségi képviselői mandátum.

Porosenko 2014-ben koalíciós szerződéseket kötött a pártokkal és akkor 226 képviselői mandátummal alakította meg a kormányzati többséget. Azóta ez a koalíciós létszám jelentősen elolvadt. Parubij házelnöknek azonnal intézkednie kellett volna, és jelentenie Ukrajna Elnökének,amikor a kormányzati koalíció létszáma elérte a 224 fő lélektani határt. Parubij ezt akkor és azóta sem tette meg. 2016. év óta így a RADA  törvénytelenül  működik, ami azt jelenti, hogy az azóta elfogadott törvények sokasága , mind semmis.  Mire az ULB döntést hoz, addigra már lezajlanak majd az előrehozott parlamenti választások és már az új parlament hozza majd a jogszerű törvényeket, Parubijra pedig várnak a hosszú börtönévek.

Zelenszkij további sorsa a saját kezében van, hogy elindítsa azt, amiért megkapta a szavazatok 73%-át : Csak rajta fog múlni. Ukrajnában a közvélemény-kutatások adatai szerint, óriási a várakozás a parlament azonnali feloszlatására.

 

Közben Kolomojszkij pénteken 20:00 órakor a repülőgépén Kijevbe érkezett. A kiszivárgott információk szerint, tárgyalásokat folytat a kormánypártok képviselőivel . Azt szeretné elérni, hogy a Zelenszkij pártját-ami pillanatnyilag csak egy virtuális párt, hiszen ismeretlenek a tagjai, de még a programja is- „A nép szolgája „ pártot feltöltené 224 főnél több jelenlegi képviselővel és így létrehozná a kormányzó többséget a RADA-ban, továbbfolytatva így azt az utat mint eddig, kiszolgálva az oligarchák érdekeit. Zelenszkij itt csak bábú lenne és eljátszhatná az elnök szerepét.

Kérdés csak az, hogy mit lép Zelenszkij:Nyakába veszi az igát és hordozza az összeroskadásig, vagy lerázza azt magáról.

 

Előzmény: gitana19 (213596)
kinetikus Creative Commons License 2 napja -2 8 213597

A ruszki topikban is berozsdált

Most örvendezik napok előtti dolgokon

Előzmény: gitana19 (213596)
gitana19 Creative Commons License 2 napja -2 6 213596

Másfél nap késésben vagy. :)

Előzmény: Furnicator_2 (213595)
Furnicator_2 Creative Commons License 2 napja -11 2 213595

MEGSZŰNT AZ UKRÁN KORMÁNYKOALÍCIÓ, 30 NAPIG NEM LEHET FELOSZLATNI A PARLAMENTET

 

A kisebbik ukrán kormánypárt, a Népi Front pénteken bejelentette, hogy kilép a kormányzó koalícióból; az új koalíció megalakulására 30 nap áll rendelkezésre, és ez idő alatt nem oszlatható fel a parlament.

SULEICA5 Creative Commons License 3 napja -2 11 213594

Alekszand Turcsinov,

Ukrajna Nemzetbiztonsági és Honvédelmi Tanácsának a titkára ma lemondott

 

Az elhíresült vérpásztor ,az állítólagos orosz agresszió kellős közepén feladta a küzdelmet. Most mi lesz Ukrajna védelmével ,e nélkül a "nagy koponya" nélkül?

Turgyinov a ma reggel ,a RADA-ban a törülközőt bedobó „Népi Front” párt oszlopos tagja, a Parubij RADA-elnökkel együtt.

Dr.Ugol Creative Commons License 3 napja -2 12 213593

Gátlástalan pofátlanságban ütik sógorékat. Elkepesztő, hogy Ukrajna külügyminisztere glavi szinten hazudik, mivel a Minszki megállapodásokból az ukrán állam egy fikarcnyit se lépett és nem teljesített soha.

Ennyi.

Előzmény: SULEICA5 (213592)
SULEICA5 Creative Commons License 3 napja -2 13 213592

Ma lemondott Pavlo Klimkin ,Ukrajna külügyminisztere

 

Klimkin azzal indokolta a lemondását, hogy a május 20-án beiktatandó Ukrajna Elnökének ,jogának megfelelően,  lehetősége legyen az új külügyminiszter kijelölésére.

Klimkin megköszönte a külügy munkatársainak odaadó munkáját.

 

Klimkin az EU partnerség évfordulóján még azzal fenyegette meg az EU vezetőit, hogy ha csökkentik az Oroszország elleni szankciókat, akkor Ukrajna egyoldalúan felmondja a Minszk2 megállapodást  és nem fogja teljesíti annak pontjait.

 

 

 

Kód 001 Creative Commons License 3 napja -1 5 213591

Igazad van, meg kell hajol i az effajta következetes szorgalom elött... 😐😐

Előzmény: kinetikus (213590)
kinetikus Creative Commons License 3 napja -1 3 213590

De ha ezt ő maga akarja mit akadékoskodsz???

Előzmény: Kód 001 (213586)
kinetikus Creative Commons License 3 napja -2 4 213589

Az ukrajnai helyzet fokozódik elvtársak

Előzmény: SULEICA5 (213587)
antiglobalistapista Creative Commons License 3 napja -1 4 213588

Az új ukrán nyelvtörvény sérti a nemzeti közösségek jogait

 

A magyar külügyminisztérium bízik abban, hogy az új ukrán elnökkel tisztázni tudja a helyzetet.

SULEICA5 Creative Commons License 3 napja -2 13 213587

                 Fokozódás

 

Avakov belügyminiszter és Jacenyuk pártja a „Népi front” párt ma reggel a RADA-ban bedobta a türülközőt. Bejelentették, hogy kilépnek a koalícióból. Ennek megfelelően, Zelenszkij számára a parlament feloszlatásának legkésőbbi május 27-i dátuma elúszott.

Most ahogy tegnap írtam , harminc napig Ukrajna Elnöke nem oszlathatja fel a parlamentet.

Zelenszkijnek az a lehetősége maradt, hogy az Alkotmánybírósághoz fordul és követeli, hogy Parubij RADA- elnök mutassa be a parlamenti frakciók taglétszámának nyilvántartási jegyzőkönyveit.

( E hét közepén az Alkotmánybíróság kinevezte maga közül az új elnököt , egy hölgyet, de vele az a probléma , hogy Ukrajna Alkotmánya szerint, az előírt bírói gyakorlatban eltöltött évek számánál kevesebbel rendelkezik.Így elmondható, hogy Ukrajna Alkotmánybíróságának Elnöke ,alkotmányellenes cselekedetet folytat...... Ő fogja majd a Zelenszkijt felesketni.

 

Az látható az eseményekből, hogy megrendezett színjátékkal van dolgunk.

 

Zelenszkij beiktatása után, hétfőn elsőnek az Elnöki Hivatal vezetőjét fogja kinevezni, majd a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetőjét, Ukrajna Biztonsági Szolgálatának (SZBU) vezetőjét és a külügyminisztert is . A kinevezettek névsorából már látni lehet majd, hogy a régi szisztéma ráncfelvarrása vagy valami újnak a kezdete történik majd.

 

Porosenko sem tétlenkedik: Tegnap hadrendbe állította a dalénekes Vakarcsukot.: Vakarcsuk bejelentette és bemutatta az újonnan megalakult pártját. Vakarcsuk az éneklés mellett, az USA-ban továbbképzésen vett részt . Elvégezte a „ Soros janicsárképzőt” is .

Ma reggel már Porosenko TV-csatornái azt zengik, hogy Zelenszkij nem is igazi ukrán. Bezzeg a Vakarcsuk,,ő az ukránság igazi zászlóvivője.

 

Közben a Filaret pátriárka is fellázadt. Azt hangoztatja, hogy őt Porosenko becsapta, mert neki azt ígérte hogy az újonnan megalakuló Ukrán Pravoszláv Egyház Kijevi Patriarchátusa (UPEKPi) irányítója ő lesz, de e helyett, Porosenko saját egyházi kegyeltjét ültette a trónra. Most Filaret a C14 keretlegényeivel tanácskozást folytatva , megpróbálja letaszítani a trónról Porosenko kegyeltjét.

Filaret szerint,az UPEKP vezetője ő és nem pedig laárendeltként a konstantinápolyi pátriárkának.

Egyetlen UPEKP egyház van mindenkitől függetlenül ,amely egységbe fogja kovácsolni Filaret szerint az ukrán népet. Különben meg Porosenko egyházi trónra ültetett kegyeltje homokos.-terjesztik a Filaret-hívők

Kód 001 Creative Commons License 3 napja -2 12 213586

TSuda dolgok derülnek ki mostanság a másik topikban is - miközben az egyik olvtárs "tarkótáji nyomás" ról vizionál, simán hozza, hogy Nagy Imrét Rákosi végeztette ki.

 

( előzőleg előzékenyen figyelmeztettem, hogy ne csináljon hülyét magából...hát, ez van.  )

 

 

Előzmény: szaruespata (213584)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!