Keresés

Részletes keresés

szaruespata Creative Commons License 2019.10.03 -1 1 215141

Misi, ne beszélj félre. Egy embernél a legmagasabb iskolai végzettség rovatba mit írunk be? Amit elvégzett. Ha nem érettségizett le, akkor a középiskola 4 évét, ha nem diplomázott le, az abszolutóriumot, függetlenül attól, hogy egy percet is dolgozott-e a szakmájában vagy az adott szakterületen. Ugyanígy nem tudományos kutató sem lehetett Lem (hiába írja a Wiki), mert nem volt hozzá meg a tudományos végzettsége - csak kutatóintézeti munkatárs. Felesleges ezen lovagolnod, mert Lemet az írásai minősítik. Ahogy Asimovot is. 

Előzmény: A ló túloldala (215140)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.10.03 -2 5 215140

lol, nem volt orvosi diplomája és nem dolgozott orvosként. Ne tágítsd itt hirtelen felindulásból az "orvos" fogalmát, mert büszke népség és legközelebb rád se néznek ha megint megpróbálsz kilovagolni a périn. :)

De ha már ennyire megengedő vagy az orvosokkal igazán elfogadhatnád, hogy nem attól filozófus valaki, hogy papírja van róla. Lemet filozófiai tankönyvekben hivatkozzák vagy filozófiával foglalkozó rádió műsorokban elemzik.

 

Rávezető találós kérdés, a lenti dalban felsorolt személyekből kiket tartunk filozófusnak és melyiknek volt papírja róla?

A helyes megfejtő egy jóízű röhögést nyer.

https://www.youtube.com/watch?v=L4d-HSP0wEc

 

 

Előzmény: szaruespata (215137)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.10.03 -2 2 215139

off

5 ezer év az evolúciónak gyakorlatilag semmi. Ha valamelyik első fáraóra ie 3000 környékérő ráadnál egy armani öltönyt és beküldenéd gén tesztre a kairói egyetemre a kutya nem mondaná meg honnan jött. 

Másrészt 5000 év technológiai ugrás a jövőbe egy olyan korban, amely 150 év alatt eljutott a lótól a maglevig és a holdra beláthatatlan távolság.

on

Előzmény: Draco Domesticus (215131)
gitana19 Creative Commons License 2019.10.03 -1 6 215138

Soha. Bár a muki angol, de amcsi társaságnak dolgozik. Amúgy nem is értem, az oroszok miért próbálkoznak még mindig. Felkérhetnének moderátornak valaki függetlent (már, tv-társaságoktól függetlent, pl Dave Rubin). Vagy bárkit, akinek több az agysejtje, mint a foga. Sophie Shevardnadze klasszisokkal jobb kérdező volt.

 

Meg az amcsi közönségnek úgyis mindegy, az MSNBC videója alatt felteszi a kérdést az egyik magasan képzett választópolgár, h a Putyinnak mégis honnét van meg a Trump - Zeli telefonbeszélgetés leirata. Na, erre mit lehet mondani?

 

A Fehér Házban mikor tart valaki 4órás sajtótájékoztatót?

Előzmény: A ló túloldala (215135)
szaruespata Creative Commons License 2019.10.03 -1 1 215137

Hogyne lett volna orvos? Abszolutóriumot szerzett, azért nem diplomázott le, hogy ne vigyék el a seregbe. A diplomamunka meg az államvizsga a végén már csak jutalomjáték, elvégezte az orvosi kart, erről szól az abszolutórium. Az, hogy filozófiai mélységűek-e a meglátásai, azt nem vitattam sem pro, sem contra - csak éppen nem volt filozófus, ami meg tény. Ez nem konfrontáció, csak helyesbítés, nem von le semmit Lem érdemeiből, sem a tieidből. A művészet olyan, mint a politika meg az élet, nincsenek fekete meg fehér hősök, legjobbak meg legrosszabbak, csak köztes árnyalatok.

Előzmény: A ló túloldala (215132)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.10.03 -1 2 215136

Ez is jó, az orosz amerikai viszonyról.. 2017-ből, egy amerikai újságírónő kérdésére válaszolt. vesd össze Trump bármely random megnyilvánulásával.

 

https://www.youtube.com/watch?v=E7KHa8aBpdk

Előzmény: gitana19 (215134)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.10.03 -2 3 215135

Bakker, a fehér házban bármelyik elnök mikor üld oda orosz újságírók elé bármilyen kérdést megválaszolni?

 

 

 

Előzmény: gitana19 (215134)
gitana19 Creative Commons License 2019.10.03 -2 3 215134

https://www.youtube.com/watch?v=CPWtOy0zsz0

 

Már csak mert szó van a gáztranzitról is.

A ló túloldala Creative Commons License 2019.10.03 -1 2 215133

Ezt az evolúció dolgot Asimovra értetted? Ő azért éppen hogy kitalált egyfajta evolúciót a gaiát.. 

Előzmény: Draco Domesticus (215131)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.10.03 -1 4 215132

Nem tudom mitől vagy ennyire konfrontatív, de tárgyszerűen is tévedsz. Asimovék még gyerekkorában leléptek az USA-ba, tán volt vagy 5 éves, és ott nőtt fel, ott szívta magába a kultúrát és a tudományt. Teljesen és autentikusan amerikai, szemben Lem-el aki teljesen és autentikusan kelet európai. 

 

Lem könyveiben komoly filozófiai mélységek vannak, lehet, hogy nem volt beleírva a személyi igazolványába hogy "filozófus" de valahol mindig oda lyukadt ki, hogy kik is vagyunk, és hogyan tudnánk vagy (nem tudnánk) kommunikálni más életformákkal. Gyerekként jobban izgatott Asimov, ma már sokkal izgalmasabbnak tartom Lem-et.

Ja és nem, nem volt orvos. Nem diplomázott le, kutatóként dolgozott és nagyon megvolt a véleménye az amerikai "ponyva" sci-firól, ami miatt visszavonták a SFWA tagságát, amire látványosan és magasról tett  :D

Előzmény: szaruespata (215122)
Draco Domesticus Creative Commons License 2019.10.03 -1 4 215131

Tudod, amíg Asimov volt a fő kedvenc, kissé megsértődtem, hogy Lem azt írta róla "ügyes tollforgató, de aligha jó író" - és lám-lem, az idő őt igazolta. Engem a biológiai része zavart - hogy az embereket Galaxis-szerte és évezredeken keresztül változatlannak képzelte.

 

A többivel többnyire egyetértek.

 

Na de ennyi OFF bőven elég egyszerre. (-:)

 

 

 

Előzmény: szaruespata (215129)
Draco Domesticus Creative Commons License 2019.10.03 -1 4 215130

Úgy látszik, az elkerülte a figyelmedet, hogy én nem Misi állítására reagáltam Lengyelország történelmével kapcsolatban, hanem SZP-ére néhány íróval kapcsolatban. Akikről megvan a kialakult véleményem - ezt nevezhetjük ítélkezésnek is.

 

Az emberekről is meg van, és ha végképp szükségét érzem, közlöm velük, és nem mószerolom őket a hátuk mögött, topicokon keresztül keverve a szart.

 

Ami az Oroszország témát illeti, tényleg egyedülálló, hogy engem a kultúra, meg a néznivaló tájak érdekelnek és nem a rosszindulatú fake hírek, meg a hosszú lére eresztett süket tartalmak.

 

De szerencsére ignorálsz, ezért nem zavar amit írok. :P

 

Ennyi.

 

Előzmény: Törölt nick (215125)
szaruespata Creative Commons License 2019.10.03 -1 2 215129

Természetesen elovastam őket és csak azért nem reagáltam, mert nem kívántam, hogy a fórum idejekorán darabokra szaggasson - ahogy a hóhér mondta XVI. Lajosnak a vérpadon, amikor az le akart térdelni a nyaktilóhoz: mindent a maga idején, Capet polgártárs, először vegyük le az inget! Az Alapítvány-könyvek formailag nagyon jók, mondhatni elsőosztályúak, tartalmilag viszont tehetséges giccsek. Azért azok, mert Asimovnak fogalma sincs arról, hogy az emberek hogyan viselkednek egymás között: nagyjából ez a rövid lényege az irodalmi giccsnek, amely kategóriába a megjelent irodalmi szándékú könyvek minimum 90%-a beletartozik. Ez nem minősítés, csak besorolás a megfelelő kategóriába, ráadásul szubjektív besorolás, tehát csupán vélemény az adott könyvekről. Nem az olvasóikról, nem a műfajról, csak erről a hat darab könyvről, amit elolvastam.

 

Amivel egyébként semmi gond nincs: ez nem tudományos és nem szépirodalmi, hanem szórakoztató kategória - nem kell másnak tekinteni. Ahogy a detektívregények is, a szerelmesregények is, az áltudományos könyvek és sok-sok más. Én is olvasok giccseket is (Doncovát pl.), detektívregényeket (Marinyina, Leonov, stb) - egyszerűen nem vagyunk egyformák, ki ezt szereti, ki azt. Mindazonáltal pár megjegyzés gyorsan:

 

1. Attól, hogy valaki filozofál, még nem lesz filozófus. Az egy szakma és bár sokan filozofálgatunk a fórumon is, de egyikünk sem filozófus, én aztán biztosan nem.

 

2. Bár ez az orosz topicban folytatott vitát illeti, de itt is leírom: az írót az minősíti, amit papírra vetett, nem az, hogy milyen a politikai nézete, jó ember szerintünk vagy rossz ember, és végképp nem az, hogy milyen rendszerben írt. Az egyik rendszer tele volt és van szarral, ami a bulvárlapok színvonalát sem éri el, mert pénzért kell írniuk, a másik tele volt elvont vagy politikai szarral, amit a kutya sem olvasott el. Az utóbbinak annyi előnye volt, hogy adott időt az íróknak írni, az meg kell az alkotáshoz, hogy ne járjon senki úgy, mint Kemény Zsigmond: ma keveset írtam, rosszat és pénzért.

 

3. Az irodalmat nem lehet kilóra, dollárra, súlyra és eladott példányszámra mérni. Esztétikai eszközökkel minősíthetjük, de ettől az egyéni értékelések megmaradnak - isten ments attól, hogy még egyszer felülről, politikai eszközökkel mondják meg, kit, miért kell szeretnünk vagy éppen nem szeretnünk. Az én egyéni értékelésemet Asimov regényeiről sem kell többnek és különösen nem szakmai véleménynek tekinteni - én nem vagyok esztéta, csak egy egyszerű olvasó.

 

A magyar - és az orosz - gyermekirodalom politikai okokból produkált nemzetközileg is kiemelkedő szintű alkotásokat. A szovjeteknél a gyermekirodalomba a helyi Cenzék erőszakos volta miatt menekültek a legtehetségesebbek közül sokan, a magyarba meg 56 után (a szintén kiugróan nagy volumenű magyar műfordítások és ennek köszönhetők). Az emberek közötti kapcsolatokat egy gyermekkönyvben vagy állatregényekben nemhogy nem lehetetlen allegorikus eszközökkel leírni, hanem épp' attól lesz egy mű valóban elsőosztályú, aminek nagyon szép hagyományai vannak a magyar irodalomban, az oroszról nem is szólva. Nekem nem tetszenek az egyszerű kérdések és válaszok, mert a világ sem ezekből áll, hanem mélységesen összetettekből, ezért olvasok Asimovot - csak nem a sci-fi műveit, hanem a tudományos ismeretterjesztő könyveit. 

 

Előzmény: Draco Domesticus (215124)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.03 -3 1 215128

Valoszinuleg fejbol irta, es akinek nagyon sok minden van a fejeben, ott neha osszebogozodnak a fiokok tartalmai.

 

 

 

Misinek   szerinted  a fejeben összezavarodnak a tartalmak?

 

Na ne nevettess Te  mar engem meg ... :-)

 

Misi   .hm... dobol, ha a fejeben ilyen kaosz lenne mint amit Te alitasz, akkor  sosem fogta volna fel pl  Ganassi iskolajat, Ortiz  eseteben - vagy hogy Diruta-  miröl is irt volna.

 

PS.: mar irtam Neked hogy olyanba amiröl Neked halvany fogalmad sincs- ne pofazzal bele, mert ha Misi valoban tudja hogy pl Padovano vagy Cavazzono mit csinalt, - akkor maga Misi fog Tegesd itt helyre tenni.

 

PPS.: maradj legyszives a topik temanal, meg ha Neked ez nehezedre is esik  (de ehhez ugye Neked  tudnok kellene hogy Ukrajnahoz hogy es miert  kapcsolodnak az emlitett nevek).

Előzmény: Zsebihal18 (215127)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.10.03 -2 2 215127

Valoszinuleg fejbol irta, es akinek nagyon sok minden van a fejeben, ott neha osszebogozodnak a fiokok tartalmai. Nem egy tragedia. Mar megbocsass, de SZP olvtars szavaival, a kepzomuveszetet "nem kilóra mérjük". Mas szereti meg a felkesz darabokat is nezegetni, ne riaszd el azokat, akik batrak felrakni a dolgaikat.

Előzmény: Törölt nick (215125)
gitana19 Creative Commons License 2019.10.03 -2 2 215126

https://karpathir.com/2019/10/02/a-fougyeszseg-buntetoeljarast-inditott-a-karpataljai-magyar-utlevelek-ugyeben/

 

A főügyészség büntetőeljárást indított az ukrajnai állampolgárok számára tömegesen kiadott magyar, román, lengyel és orosz útlevelek kapcsán, írja az Ukrajinszki Novini-re hivatkozva a zakarpattya.net.ua.

A főügyészség katonai ügyészsége a belbiztonsági szolgálat még június 3-án indított nyomozása alapján, az ukrán btk. 110. cikke 1. része alapján –

támadás előkészítése Ukrajna területi integritása ellen, egy csoport előzetes összeesküvésével, a nemzeti ellenségeskedésre való felbujtással kombinálva

– indított eljárást.

 

Kiemelések tőlem.

Kiemelés a cikkben.

 

Törölt nick Creative Commons License 2019.10.03 -3 1 215125

Sorry, Neked nem kellene  tudatosan fedned es terelned  Misi süket allitasat -amiben  a lenyeg:

 

Misi egyszerüen nem ismeri a törtenelmet -erre kell nekem jutnom- mivel  ha azt allitja  (espedig ezt allitotta!)  mint itt hogy  > "A molotov ribbentrop paktum után amikor Lamberg hirtelen "Lviv" lett az értelmiségi (papa orvos volt az osztrák magyar monarchiában) családi háttér miatt nem nem mehetett egyetemre,", akkor latni  lehet hogy Misi allitas itt  egy sima facke allitas Misitöl, es ha Te egy kicsit is ismered  Lengyelorszag törtenelmet, akkor tudnod kellene, hogy Lengyelorszagban nem voltak tv-k 1939. szeptember 1-ig, melyek akadalyoztak volna egy az allam területen elö zsidonal -mint Lem-  a fölsöfoku oktatasban valo reszvetelet -csak azert mint azt Misi allitja-  mivel  hogy valaki ertelmisegi csaladbol szarmazott mint pl Lem.

 

Az ember mar kerdezi hogy Misi mire is megy ki Ukrajna törtenelmevel kapcsolatban, ha itt Misi  valojaban a Zsebihal18//Ebihal18  nicknek a süket alliatsat -hogy a kommunistak minden Skrupel nelkül az ideologiajukbol eredöen irtottak az inteligenciat,  mert    a  nick allitasa szerint  utaltak az orosz ethniet (kontextus 1917. oktober/novemberetöl szamitott--- ezzel a fake allitasaval akarja   -es nem csak akarja hanem a fake allaitasat mint eszköz erre hasznalta is Misi- ala tamasztani.

 

PS.: Es akkor mennyire valos ez a sok naci(neonaci zaszlo   rendszeres beposztolasa a ket topikba   Misitöl (kijevi es Oroszorszag)   no, ezen el szükseges gondolkozni.

 

 

PPS.: Hogy Te a temahoz evek ota -sem itt sem az Oroszorszag topikban erdemben! nem szolsz hozza -hiszen valojaban Te vagy a legnagyobb offolo itt, ehhez csak a tartalmaidat kell megnezni -  az egy dolog, de talan kevesebet kellene a forumon a   valojaban nagy semmi rajzolasi tehetsegednek reklamot csinalni,.

 

Te csak kizarolag evek ota csak  itelkezel emberek fölött, emberek  fölött akik mint userek itt egy nick alatt tartalmakat irnak.

 

PPPS.: Gitana helyett -akinek valoban tehetsege van- en Teged ignoralnalak.

 

 

 

Előzmény: Draco Domesticus (215124)
Draco Domesticus Creative Commons License 2019.10.03 -2 5 215124

Nyugodj meg, Lem még filozófusnak is jobb volt, mint némelyik egyed, aki filozófusnak adja ki magát. Írónak pedig jobb volt Asimovnál - pedig Asimov volt a műfajban az első kedvencem. Csak aztán nála megtörtént az a lecsúszás és kilóra írás amit említettél.

 

Egyébként elolvastad már az Alapítványokat? Régebben azt írtad, csak a Robbanó napokat ismered. (És egyáltalán, hogy nyilatkozhat valaki Asimovról, ha az Alapítványnak csak a könyvborítóját látta?)

 

Nem tudom, Lem Kiberiádája milyen lehet eredetiben, de nem bánod meg, ha összeveted a zseniális magyar fordítással.

 

Egyébként a Cenzék uralma alatt jó gyerekkönyvek is születtek.

Előzmény: szaruespata (215122)
szaruespata Creative Commons License 2019.10.03 -1 2 215123

Ja. Lamberg szívében kés volt, nem Lem szülőháza.

Előzmény: A ló túloldala (215120)
szaruespata Creative Commons License 2019.10.03 -1 3 215122

Beszélsz itt hülyeségeket, a francnak iszik, aki nem bírja! Lem is orvos volt, az apja is. A modern sci-fi nagyon sok képviselője kelet-európai származású (ott van mindjárt Asimov), mi ebben a hihetetlen? A fogyasztói társadalom és az irodalmi színvonal szorzata állandó, ahogy nő a jólét, úgy megy az irodalom szintje a bányászbéka segge alá ezerrel, aki tartja a szintet, az meg mind rendszerkritikus lesz: Lenz, Böll, Grass, Updike,   Hemingway, Steinbeck. Vagy Romana-regényeket írsz, vagy valódi problémákról, az utóbbiból nehéz megélni. Keleten Romana-regények helyett politikailag elkötelezett wc-papírt írsz vagy olyan nyelven, hogy Cenz asszony férje ne tudjon belekötni - na, ettől válnak színvonalassá a kelet-európai írók: pontozás és ellenpontozás. Ahogy kihal a Cenz-család, rögtön megy ez is a nyugati irodalom után, a bányászbéka segge alá. 

 

Lem nem volt filozófus, az irodalmat meg nem kilóra mérjük. Ne nevezzük ki ennek meg annak azokat az embereket, akiket szeretünk, fogadjuk el annak és olyannak, amilyennek szeretjük őket. Rengeteg remek író és költő van, akinek még egy csehovi sírfelirat sem jut (jó író volt, de egy Turgenyev azért nem volt), ettől még az a kevés olvasó, aki ismeri, szereti is őket, a semmiben hajózás elengedhetetlen az emberi formákhoz.

Előzmény: A ló túloldala (215119)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.10.03 -3 9 215121

A nacionalisták és a nácik már vonultak Kijevben, úgyhogy lehet..

Előzmény: kinetikus (215111)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.10.03 -3 5 215120

lol, Lemberg természetesen.. :)

Előzmény: A ló túloldala (215119)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.10.03 -2 6 215119

Lemben az az érdekes és nagyon ontopik, hogy a még lengyel Lambergben született. A molotov ribbentrop paktum után amikor Lamberg hirtelen "Lviv" lett az értelmiségi (papa orvos volt az osztrák magyar monarchiában) családi háttér miatt nem nem mehetett egyetemre, aztán amikor a nácik jöttek és OUN UPA Ptliura napokat tartani akkor a zsidó családi háttér miatt az életük is veszélybe került. Hamis papírokkal élték túl azt az időszakot, aztán amikor kelet Lengyelországot annektálták nyugat Ukrajnába 45-ben akkor Krakkóba menekültek. 

Hihetetlen hogy egy ekkora író filozófus sci-fi titán pont a szoci táborból érkezett. Nekem abszolút egy súlycsoport a legnagyobbakkal, Asimov stb, de Lemnek ehhez még olyan humora is volt, ami nagyon ritka ebben műfajban. 

Egy zseni volt, na.

 

Előzmény: Zsebihal18 (215108)
Draco Domesticus Creative Commons License 2019.10.02 -1 5 215118

Viszek szegényeknek egy kis kultúrát. (Te ne nézd!)

Előzmény: szaruespata (215117)
szaruespata Creative Commons License 2019.10.02 -1 1 215117

Orosz topic. 

Előzmény: Draco Domesticus (215116)
Draco Domesticus Creative Commons License 2019.10.02 -1 3 215116

Mi történt? Máshol jártam.

Előzmény: szaruespata (215115)
szaruespata Creative Commons License 2019.10.02 -1 8 215115

Kurvára nincs jelentősége, mert mindjárt ide is megérkezik a takarítóbrigád és minden emberi hozzászólást töröl, anyázások, nőrokonok lekurvázása stb természetesen maradhatnak, a négyszavas tőmondatokkal.

Előzmény: Draco Domesticus (215114)
Draco Domesticus Creative Commons License 2019.10.02 -2 1 215114

Ez genetikusan nem stimmel. Anyádtól csak X kromoszómát örökölhettél, a korai kopaszodásért a magas tesztoszteronszint a felelős, szóval az Y oldalon keresgélj. És vigasztald magad azzal, hogy a férfiasság jele.

Előzmény: szaruespata (215109)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.10.02 -3 2 215113

Latod, rolad nem irt a Guardian, a sajat irasaidbol derul ki, hogy zakkant vagy.

Előzmény: Törölt nick (215112)
Törölt nick Creative Commons License 2019.10.02 -3 1 215112

Szorakoztato egy troll vagy, majdnem a torkomon akadt a fott kukorica a nevetestol.

 

Neked ha valaki mas allasponton van mint Te, az mar troll?

 

Es akkor vissza a Te eredeti allitasodhoz  >

 

Te ezt allitottad, es kerdezgetted hogy Biden miert nem mondta 2018-ban amikor itt az ügyeszröl a videoban hözöngätt, azokat  is hogy a Burishmaval mi van Te  szerinted, meg hogy a fia allitolag Te szerinted kokszol  (ezt mind utanna lehet olvasni hogy mi mindent irtal Te), ehhez ket forrast hasznaltal, en nem tudom hogy amiket Te allitottal az melyikben van, de ez a  zakkant Shamir akinek a süket tartalmait Te propagalod, honnan tudta allitolag azt amit Te allitottal korabban mint barki mas, amikor az ahogy kinez csak ezzel a CIA-s hapsival bukott ki, es ahogy en ertelmezem,  a CIA-s hapsi (aki nevtelenül irta azt a bizonyos 9 olfalt) mast allit mint amit Te irtal, itthttp://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=152577510&t=9217451

 

 

Te egyenesen valamit tenynek! allitasz be, amiröl szo sincs, Te azt allitod tenykent  ertelem szerüen, hogy az Ukrajnaban  levö Crowdstrike  ceg serverjeröl ukran allampolgarsagu trollok csinaltak a felhajtast azzal kapcsolatban, hogy kiderült hogy az amerikaiak szerint valami orosz hackerek megheckeltek a DNC-serverjet (es egyes dolgokat aztan nyilvanossagra hoztak).

 

A CIA-s akarki irasa szerint Trump akarta  a Crowdstrickenek a serverjenek a ... hm... földrajzi (letezesenek) helyet atteni Ukrajnaba, amely ceg elöször hozta  eredetben azt hogy az oroszok allitolag megheckeltek a DNC-serverjet. Ertelem szerüen a cegnek a serverje az USA-ban es nem Ukrajnaban van. Minden esetre ez derül ki a CIA-s akarki irasabol. Ezen -hogy Trump at akarta a servert Ukrajnaba tolni, - ezen akadt ki a CIA-s akarki.

 

Miutan egyik linkedet sem nyitottam meg, csak arra hagyatkoztam amit Te irtal, de Te Shamirra mint forrasra hivatkoztal, arra a zakkantra, az meg a masikra ahogy a Guardianbol kiderül, erre a Murrayra, aki korabban az üzbegeknel vagy hol volt brit követ, - no ez a masik föokos meg ugye azt szorta minden fele, hogy nem is törtent megheckeles, hanem egyszerüen valami belsö akarki egy adathordozora ratöltött a demokratak serverjeröl adatokat, aztan igy kerültek ezen az uton napvilagra a sumalkolasok pl Clintonne ellenlabasaval is.

 

Hogy Shamir zakkant az a Guardian irasabol is kiderül, hogy mindenkivel összeall -iszlamistakkal is!- azt is a Guardian megirta, ha Neked mindez mert en mas allasponton vagyok mint Te, - trollozas egy trolltol, aki en vagyok Te szerinted, hat akkor most  mit mondjak?

 

A tenyek azok tenyek, hogy Te igy en meg ugy interpretalom öket, az annak mint Neked aki itt egyfolytaban hablatyol a cenzura miatt, --   annak alapban ket különbözö allaspont legalitasa  es egymas melletti letezese termeszetesnek kellene hogy legyen.

 

De ahogy latom Te is csak bort iszol aztan vizet predikalsz.

 

PS.: no, itt van amit eredetben irtal, es lennt a CIA-s akarkinek az irasabol az a resz, ahol egyaltalan az a ceg elöfordul amire Te itt raugrottal.

 

(PS.: es ha lehet harmadszor mar ne kerdezzel meg hogy a cegnek ki adott penzt, mrt fogalmam sincs, nem foglalkozom vele. Mint ahogy azzal sem amit Töled süketelesnek tartok, hogy Te szerinted Biden papa rendelte meg Clintonne  -mind kettö ugye a demokratak tabiraba tartozik-  megvalasztasi eselyei  ellen negativan hato heckelest,  es Biden nem indult a 2016-os elnökvalasztason!, a heckeles  nem is volt Shamir szerint heckeles, es akkor ha megis volt, akkor a demokrata Biden a sajat partjanak a serveret heckeltette meg szerinted, most mar csak az hianyzik, hogy azt Te le is irjad amit Te itt a tartalmaddal valojaban allitasz, hogy sutyiban a demokrata Biden papa Trump megvalasztasat segitette ezzel elö 2016-ban a sajat partjanak jelöltjenek alaposan a megvalasztasi eselyenek rontasaval,  espedig tudatosan.

 

No, itt kellene Neked felebrednek, mert a kezed a bilibe log.)

 

"
http://www.unz.com/ishamir/the-biden-affair-in-the-ukraine/
https://thehill.com/opinion/white-house/436816-joe-bidens-2020-ukrainian-nightmare-a-closed-probe-is-revived
Bromhold ket napja linkelte a videot, ahol Biden papa buszken meselte, hogyan zsarolta meg az ukran allamfot, hogy rugja ki a fougyeszt, (Sokint, bar Biden csak ugy nevezte, son of a bitch). Arrol nem szamolt be a hallgatoknak, ...
Trump erdeklodott Zelenszkijtol a Crowdstrike szerverrol, ahonnan ukranok trollok vegeztek azt a munkat, amibol a RussiaGate-et generaltak. A tulaja Dmitry Alperovitch, orosz zsido es patologikus russzofob. Valoszinusitheto, hogy Biden megrendelesere konstrualta a Clinton elleni "orosz" hackelest.""

 

 

 

 

Előzmény: Zsebihal18 (215104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!