Keresés

Részletes keresés

gitana19 Creative Commons License 2019.09.23 -3 5 215029

Ez nem kérdés. Trump egy fax, Killary meg elmebeteg fax picha.

Előzmény: rocky reloaded (215028)
rocky reloaded Creative Commons License 2019.09.23 -15 17 215028

Maestro, negatív. Trumpi minden marhasága ellenére sokkal jobban járt az EU is Trumpi-val, mint a Hitlery-vel. Hitlery uralomra jutása esetén könnyen megtörténhetett volna, hogy mí sem lennénk az élök sorában, mert a Hitlery és az általa képviselt globalista érdekcsoport világuralmi tervei érdekében már régen kirobbantotta volna a totális nukleáris világháborút. Úgyhogy Trumpi egyelöre sokkal jobb a kisemberek nagy tömegeinek, mint amik mi is vagyunk.

Előzmény: SULEICA5 (215027)
SULEICA5 Creative Commons License 2019.09.23 -3 7 215027

A ravasz Rudolph W. Giuliani azért dobta be az amerikai köztudatba , hogy ő tárgyalt Ukrajnában a Joe Biden és fia viselt dolgairól, hogy az amerikai sajtó ráharapjon a horogra és elkezdődjön a tényfeltárás: Giuliani csak rámutatott a szekrényre , amiből majd dőlnek ki a csontvázak. Minden előkészítve a demokrata jelölt lejáratásához.

Biden már most vesztes pozícióban van, mert állandóan védekeznie kell .

Európa felkészülhet egy újabb Trump időszakra , ami sok jóval számunkra nem kecsegtet.

 

Közben a lengyelek győztek!...Papíron :

herwest Creative Commons License 2019.09.23 -2 8 215026

Timosenkó tolószékére, ez mán döfi!

Előzmény: SULEICA5 (215021)
gitana19 Creative Commons License 2019.09.23 -3 7 215025

Mert nem az a lényeg, h mi történt, hanem h Trumpot lehessen támadni. Érdekes módon, amikor Iránt támadja, hirtelen igazmondó juhásszá válik. 

Előzmény: Törölt nick (215024)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.23 -1 3 215024

En ugy gondolom, hogy itt a lo hatulrol van fölszerszamozva, mert ebben a Trump beszelt Zelenszkijjel allitolag a Biden fiu dolgainak a vizsgalataval kapcsolatban ügyben az amerikai meg a nemet sajto is csak azzal foglalkozik, hogy trump megint valamit csinalt, hogy allitolag allami eszközökkel (penz igeret) akart egy mas allamban folyo vizsgalatot allitolag menetbe tenni, --- ahhelyett hogy azzal lenne foglalkozva, hogy a Biden fiu mit is csinalt, es allitolag a Biden papa  2016-os (?) Ukrajnaban jartaban követelte az ukran föügyesz levaltasat, mert az vizsgalgatta annak a cegnek az ügyeit, ami a Biden fiunak is jo sok penzt fizetgetett.

 

A SPON cikkben van egy kep -lennt betettem-  a szo Korruption  jol olvashato, de a szo nem Trumppal vagy Zelenszkijjel vagy Biden fiuval-papaval kapcsolatban van emlegetve, hanem Trump fele Zelenszkij telefonnal.

 

Bislang gibt es keine Untersuchungen in der Ukraine gegen die Bidens. …

 

Ez ^ a következöket jelenti: eddig (a cikk irasaig) Ukrajnaban nincs a Bidenekkel kapcsolatban vizsgalat.

 

Tudtommal a Biden fiu cegevel  a Burismaval, ezzel a gaz vagy milyen ceggel kapcsolatban indult vizsgalat, a Biden fiu mint egyik fönök valami 50 akarmit kapott havonta abban az idöben.

 

Most akkor volt vagy nem volt vizsgalat valamikor is a Burisma ceggel kapcsolatban?

 

Zwar gibt es keine Hinweise auf ein Fehlerverhalten von ihm oder seinem Sohn im Zusammenhang mit dessen Geschäftsbeziehungen zur Ukraine. ...

 

Ez  ^ meg a következöket jelenti:  nincs utalas/vagy nyom vagy info a Bidenek nem megfelelö magatartasara ezzel a Biden fiu Ukrajnaban levö üzleti ügyevel kapcsolatban.

 

Tehat a fiu mindent szabalyosan csinalt, a Biden papa meg sosem mondott semmit semmifele dolgot ügyesz levaltassal kapcsolatban Ukrajnaban senkinek sem, vagy barmit is ami a fia ukrajnai ügyeivel összefüggesben lenne, es az egy helytelen magatartasnak minösülne.

 

No, akkor most mi van?

 

Megint  szükseges lenne  engem kiokositani, mert mar megint semmit sem ertek, hiszen itt a topikban erröl a Biden-papa-ügyeszlevaltas nyomas a papa reszeröl- mar volt többször szo.

 

 

 

gitana19 Creative Commons License 2019.09.22 -2 8 215023

“Viszont 100 %-ban magyar nyelvű oktatás nem lesz. Világosan megfogalmaztuk magyar partnereink felé  – ez abszolút nem reális, és nem történhet meg, hogy efféle konglomerátum jöjjön létre Ukrajnában.

 

http://www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/prisztajko-mar-szazszor-elmagyaraztuk-magyarorszagnak-karpataljan-ukran-allampolgarok-elnek/

kinetikus Creative Commons License 2019.09.22 -3 10 215022

Van aki Napóleonnak képzeli magát, ő meg Bidennek

Előzmény: Kód 001 (215020)
SULEICA5 Creative Commons License 2019.09.22 -2 9 215021

Valeria Gontareva ,Ukrajna Nemzeti Bankjának volt elnökasszonya

 

 

 

 

 „Itt fekszem Londonban a betegágyamon és a Petro(Porosenko) még csak nem is telefonált, de még egy virágcsokrot sem küldött.”- állított csapdát ezzel a finom utalással Porosenko-nak a ravasz bestia.

Ukrajnában veszélyben forog az élete :Ezt szeretné elhitetni a brit hatóságokkal, hogy politikai menedékjogot kapjon és ne kelljen megjelennie az ukrán ügyészség előtt.

Porosenko és Kolomojszkij is támogatja ezt a Gontareva- gondolatot , miután már mindenki kivette a részét az állami vagyonból.

Amikor Gontarevát elütötte a pakisztáni taxis Londonban a zebrán, akkor Ukrajnában Gontareva fia Audi A7-es autója is lángra kapott.( A 30 éves gyermek nagy kokain kedvelő.) A következő napon pedig Gontareva Ukrajnában lévő hajléka lett a tűz martaléka -még a fürdőház is leégett - pont akkor , amikor a házat őrzők létszámát lecsökkentették.

Porosenko felesége a Marina is támogatja Gontareva londoni letelepedését, hogy így visszakaphassa magának a Petro-t, kiszakítva őt a Gontareva csábító karjaiból.

 

Kód 001 Creative Commons License 2019.09.22 -3 12 215020

Hogy mit kellene, tenni a Biden félék által kirobbantott polgárháborúban: hát te vagy az utolsó, akinek a véleménye bármit is jelent, glavi baba.

Előzmény: Furnicator_2 (215019)
Furnicator_2 Creative Commons License 2019.09.22 -21 2 215019

Zolote a kettészakított ukrán város a luhanszki frontvonalon

 

Itt kellene elkezdeni a csapatok szétválasztását

 

https://youtu.be/2FN4OLWJBR0

Kód 001 Creative Commons License 2019.09.22 -2 14 215018
. ' Az amerikai sajtó korábbi beszámolói szerint Joe Biden 2014-ben támogatta Viktor Janukovics akkori ukrán elnök megbuktatását és az új elnöknek, Petr Porosenkónak katonai támogatást ígért, de cserébe azt követelte, hogy Hunter nevű fiát tegyék meg egy ukrán gázipari cég igazgatótanácsa tagjának. Ez utóbbi biztosanmeg is történt .'

https://index.hu/kulfold/2019/09/21/donald_trump_joe_biden_volodimir_zelenszkij_szivarogtatas_vizsgalat/

Mint ismert, Biden kopé aktív és harcos cionista az Usan belül.
Kód 001 Creative Commons License 2019.09.21 -3 7 215017
Nem sikerült nekik, glavi baba biztos szomorú....
Előzmény: gitana19 (215016)
gitana19 Creative Commons License 2019.09.21 -2 5 215016

Speciell a napokban megint hidat próbáltak robbantani a puccsista terroristák.

Előzmény: A ló túloldala (215015)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.09.21 -2 13 215015

Jó, hát sokan már akkor is tudni vélték, hogy az ukrán rezsim nem akarja és nem is fogja betartani a megállapodást amit színleg aláírt. Az egész amiatt volt, mert az ilovajszki katlanban ott rekedt több ezer ukrán katona, akik jobb esetben hadifogságba estek volna, rosszabb esetben meghalnak. Így is több százas veszteségük volt, "hála" a gyáva és tehetségtelen ukrán hadvezetésnek, amely nem csak hogy otthagyta a katonákat, de a vezetők elsőnek húzták el az irhájukat onnan. 

 

Érdemes felidézni miről is állapodtak meg (kommentálom azóta mi történt)

 

  1. Haladéktalanul életbe kell léptetni a kétoldalú tűzszünetet.
    azóta is folynak a harcok, az ukránok jókora területeket foglaltak vissza mindenhol a feleket elválasztó senki földjéből
  2. Az EBESZ-nek biztosítania kell a fegyvernyugvás ellenőrzését.
    Az ebesz ott van, és kb semmire sem jó, mert lásd az 1. pontot
  3. Kijevnek végre kell hajtania a hatalom decentralizációját, Donyeck és Luhanszk megye különleges jogállásáról szóló ideiglenes törvény meghozatalával.
    ez sehol sincs
  4. Az EBESZ-nek biztosítania kell az ukrán-orosz államhatár állandó ellenőrzését, és biztonsági övezetet kell létrehozni a határ menti övezetekben.
    az ebesz járőrözik, de a szakadárok nem engednek be nyilvánvalóan ukrán fegyveres határőr alakulatokat a hátországba, miközben szemből is folyamatosan lövik egymást
  5. Haladéktalanul szabadon kell engedni az összes túszt és törvénytelenül fogva tartott személyt.
    ez néha néha megtörténik
  6. Törvényt kell elfogadni, amely megtiltaná azoknak a személyeknek a felelősségre vonását és megbüntetését, akik összefüggésbe hozhatók a Donyeck és Luhanszk megyék egyes részein történt eseményekkel.
    ez sincs sehol
  7. Folytatni kell az össznemzeti párbeszédet minden érintett bevonásával.
    ugyan már, miután folyamatosak a szakadár vezetők elleni merényletek és emberrablások?
  8. Intézkedéseket kell hozni a Donbasz-medencei humanitárius helyzet javítása érdekében.
    elég lenne ha betartanák a tűzszünetet, a szakadár megyék Oroszországból kapnak humanitárius segély, illetve orosz közvetítéssel adják el az ukránoknak a szenet, abból tartják el magukat. A puccsisták a nyugdíjakat sem fizetik ki az öregasszonyoknak..
  9. A Donyeck és Luhanszk megye különleges jogállásáról szóló ideiglenes törvénnyel összhangban meg kell rendezni ezeken a területeken az előre hozott helyhatósági választásokat.
    Ilyen már volt, az ukránok nem ismernek el olyan választást amit nem ők csalhatnak el.
  10. Ki kell vonni Ukrajna területéről a törvénytelen fegyveres csoportokat, a hadieszközöket, a fegyvereseket és a zsoldosokat.
    Ezt nagyon ügyesen oldották meg. Az összes paramilitáris, sokszor nyíltan neonáci egységet beolvasztották az ukrán hadseregbe. Az Azovból például speciális belügyi ezred lett.
  11. El kell fogadni a Donbasz újjászületését és a régió életképességének helyreállítását szolgáló programot.
    El kell..
  12. Szavatolni kell a tárgyalások résztvevőinek személyes biztonságát.
    Hány merénylet is történt eddig a keletiek politikai és katonai vezetői ellen? Jó sok..

Nehéz lesz ezt betartatni mind a két féllel.

Előzmény: SULEICA5 (215014)
SULEICA5 Creative Commons License 2019.09.21 -2 13 215014

Emlékeztetőül ( Mivel sokan elfelejtik):

 

2015. február 12. Minszk2 Megállapodás

 

2015. február 17. ENSZ BT egyöntetű szavazással jóváhagyja és elrendeli a Minszk2 Megállapodás végrehajtását: Resolution 2202 (2015)

https://undocs.org/S/RES/2202(2015)

kinetikus Creative Commons License 2019.09.21 -2 2 215013

Én is írtamm

 

Előzmény: Draco Domesticus (215000)
kinetikus Creative Commons License 2019.09.21 -3 5 215012

Feldobtad a napomat, ráadásul igaz

Előzmény: szaruespata (215007)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.20 -1 1 215011

Kösz szepen a magyarazatodat, valami akkor elkerülte a figyelmemet (azt hittem hogy ez a szandek kivitelezve lesz, de ertem a hatteret most mar SZP magyarazataval is együtt, a vegrehajtas valoban buktatokat hord magaval Ukrajnanak).

 

@ SZP, Neked is kösz a ..hm... fölrazast.

Előzmény: SULEICA5 (215008)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.09.20 -2 14 215010

Amúgy egészen konkrétan nagyon nehezen tudom elképzelni hogy 5 évnyi véres polgárháború és annyi, a szakadár vezetők ellen elkövetett merénylet után bemasírozhatnak az ukrán alakulatok a keleti megyékbe.

 

Ha valahogy megoldják az kész csoda lesz, és lesz benne egy halom nem nyugati befolyás alatt álló ország békefenntartó ENSZ megbízással, komoly határ ellenőrzéssel stb stb. Az ukránok átvehetik az orosz ukrán határ őrzését, de hogy nem grasszálhatnak páncélosokkal szabadon mint mariupolban tették a puccs után az is biztos. Nagyon mély a bizalmatlanság a felek közt.

(ja és nem köthetik össze az alkut a Krímmel, az is tuti)

Előzmény: SULEICA5 (215008)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.09.20 -2 13 215009

Az egész mögött amúgy nem az ukránok jóléte van, hanem az az igény, hogy ki lehessen jönni ebből az gazdaságila káros szankciósdiból. A franciák már ajánlgatják a fegyverbizniszben az együttműködést, merkelék ipara hatalmas piacott veszített az oroszokkal és mindenki pontosan látja, hogy ukrajna trumpék trójai falova az orosz eu kapcsolatokban.

Előzmény: SULEICA5 (215008)
SULEICA5 Creative Commons License 2019.09.20 -2 13 215008

                A Steinmeier -terv része a Minszk2 megállapodásnak

 

A terv szerint: A RADA meghozza az alkotmánymódosító határozatát a különleges státuszú terület bevezetéséről, de nem helyezi azonnal érvénybe az alkotmány vonatkozó pontjait,felfüggeszti azt, addig ,amíg az LNR/DNR területein az EBESZ felügyelete mellett  megtartott választásokat az EBESZ érvényesnek minősíti. Ahogy az EBESZ érvényesnek nyilvánítja az LNR/DNR területein megtartott választásokat, attól a pillanattól kezdve Ukrajna Alkotmányának módosítása, a különleges státusz bevezetéséről visszavonhatatlanul érvényre lép.

 

Mivel Porosenko idejében Ukrajna minden eszközt megragadott azért, hogy a Minszk2 megállapodást ne kelljen végrehajtani ,ezért Porosenko távozásával , Zelenszkij új helyzetbe került, mert Merkel, Macron és a Putyin megállapodtak abban, hogy a Minszk2 végrehajtása a Steinmeier -terv végrehajtásával kezdődik, hogy Ukrajna ne tudja elodázni a Minszk2 végrehajtását és így váljék egyértelművé Kijev felelőssége a kelet -ukrajnai konfliktus megoldásában. Ha Kijev aláírja a Steinmeier -terv végrehajtását , akkor onnantól már kényszerpályán fog mozogni. Nem tud már újabb szereplőket a Normandiai négyek tárgyalásába bevonni , időhúzás céljából. Németországnak és Franciaországnak nem érdeke az, hogy Európa rendezésébe - Kijev céljainak megfelelően -bevonásra kerüljön az USA , mert ezzel Európa kiszolgáltatná magát az USA érdekeinek -soha sem lenne vége a konfliktusnak és emésztené Európa erőforrásait, ami az USA érdeke.

 

 

Előzmény: Törölt nick (215006)
szaruespata Creative Commons License 2019.09.20 -3 13 215007

Ami itt  un Steinmeier-tervnek van titulalva, az a Minsk-2 nemzetközi  megallapodas, ami meg Ukrajnatol ala lett irva mar evekkel ezelött.

Ennek a tervnek a reszet kepezi a 9. pontban foglalt konkret lepcsök a Minsk-2 vegrehajtasara, ezen konkret lepcsö egyike, hogy a terület (Donbass) egy un különleges statuszt kap, ehhez kell az ukran

Alkotmany mosositasa is, mint egy lepcsö, mely benne is  van a 9. pontban konkretan.

Tehat most mi ez a süketeles, hogy Zelenszkuj nem irja ala a Steinmeier-tervet?

 

Mara, ez nem szerződés, hanem egy megállapodás. Az értéke a papír ára makulatúrában. Bagaméri fagylaltárus kisvállalkozó munkaszerződése Lópici Gáspárral ehhez képest az ENSZ alapokmánya, mert az utóbbi be nem tartását lehet szankcionálni, az előbbiét meg nem, lásd még az oly sokszor emlegetett Budapesti Memorandumot, amiből gyakorlatilag senki nem tartott be semmit, neleértve a gépírónőt és a tolmácsokat is, minthogy egy emlékeztető arról szól, amiről egy szakszervezeti gyűlés: megbeszélik, ki milyen karácsonyi ajándékot ad, december 23-án meg kiderül, hogy nincs egy fillér sem a szakszervezet pénztárában, mert senki nem fizette be a tagdíjat.

 

Egy ukrán kormány sem fogja teljesteni a Minszk-2 lényegi kötelezettségeit, mert ha autonómiát adnak a Donbassznak, akkor más régiók is rögtön követelni fogják: Harkov és környéke, Ogyessza, Kárpátalja, a végén Zelinszkij kimehet 11:50-kor a lembergi városházából, hogy délig körbesétálja a megmaradt Ukrajnát.

Előzmény: Törölt nick (215006)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.20 -1 2 215006

Megjött az étvágy Kijevben : ”Egy lépést sem hátra! Ukrajna része a Krím, a Donbassz,...a Kubány.”-harsogják a tüntetők Zelenszkij hivatala előtt.

Szeptember 2-án Ukrajna új külügyminisztere ,(Aki annyira új , hogy a Klimkin-nek ,Porosenko külügyminiszterének a helyettese volt.) bejelentette, hogy Ukrajna elfogadja és aláírja a Steinmeier -tervet. A héten Kijevbe érkezett Kurt Volker ,volt Ukrajna ügyében megbízott USA külügyi alkalmazott. (Volker jelenleg szabadúszó, a Trump külügyminisztériumában nem kapott megbízatást, a fizetését a Soros ,Nyílt Társadalomért alapítványtól kapja.)

Volker jelenlétében, az ukrán külügyminiszter a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Ukrajna nem hajtja végre a számára hátrányos Minszk2 megállapodást és nem írja alá a megállapodáshoz vezető Steinmeier -tervet.

Hat en most megint nem ertek semmit.

Mi az hogy nem akarjak az allitolagos  Steinmeier-tervet alairni?

Ami itt  un Steinmeier-tervnek van titulalva, az a Minsk-2 nemzetközi  megallapodas, ami meg Ukrajnatol ala lett irva mar evekkel ezelött.

Ennek a tervnek a reszet kepezi a 9. pontban foglalt konkret lepcsök a Minsk-2 vegrehajtasara, ezen konkret lepcsö egyike, hogy a terület (Donbass) egy un különleges statuszt kap, ehhez kell az ukran

Alkotmany mosositasa is, mint egy lepcsö, mely benne is  van a 9. pontban konkretan.

Tehat most mi ez a süketeles, hogy Zelenszkuj nem irja ala a Steinmeier-tervet?

Azt mar reg Poroschenko alairta.

Most csak akkor arrol lehet szo, hogy Ukrajna egyertelmüen es veglegesen kiszall  a Minsk-2-böl  (es nem arrol, hogy abba Ukrajna most belelep).

Es ezt -tudtommal a mostani külügyes azzal hogy mult szombaton bejelentette hogy Ukrajna nem fogja az Alkotmanyat modositani- de facto mar mult szombaton be is jelentette.

Előzmény: SULEICA5 (215003)
A ló túloldala Creative Commons License 2019.09.20 -2 11 215005

"A héten Minszkben Kijev bejelentette a Kontakt csoport ülésén, hogy nem hajlandó a Steinmeier-tervet aláírni."

 

Ott voltak, részt vettek a kidolgozásában.. rosszabbak mint a románok.

Előzmény: SULEICA5 (215003)
kinetikus Creative Commons License 2019.09.20 -1 4 215004

Felénk az ilyen nevelésre egészen mást mondanak amit nem lehet irodalmi nyelven kifejezni

Előzmény: gitana19 (214999)
SULEICA5 Creative Commons License 2019.09.20 -2 12 215003

                   Zelenszkijnek (a Bohócnak) nem kóser a Steinmeier

 

 

Megjött az étvágy Kijevben : ”Egy lépést sem hátra! Ukrajna része a Krím, a Donbassz,...a Kubány.”-harsogják a tüntetők Zelenszkij hivatala előtt.

Szeptember 2-án Ukrajna új külügyminisztere ,(Aki annyira új , hogy a Klimkin-nek ,Porosenko külügyminiszterének a helyettese volt.) bejelentette, hogy Ukrajna elfogadja és aláírja a Steinmeier -tervet. A héten Kijevbe érkezett Kurt Volker ,volt Ukrajna ügyében megbízott USA külügyi alkalmazott. (Volker jelenleg szabadúszó, a Trump külügyminisztériumában nem kapott megbízatást, a fizetését a Soros ,Nyílt Társadalomért alapítványtól kapja.)

Volker jelenlétében, az ukrán külügyminiszter a sajtótájékoztatón kijelentette, hogy Ukrajna nem hajtja végre a számára hátrányos Minszk2 megállapodást és nem írja alá a megállapodáshoz vezető Steinmeier -tervet.

Zelenszkij korábbi, a Putyinnal folytatott telefon beszélgetésének volt az eredménye a megvalósult 35 a 35-ért fogolycsere, amit a Kontakt-csoport minszki tárgyalása követett, mely előkészítette volna a Steinmeier-terv aláírását Ukrajna részéről. Ezt követte volna a Normandiai négyek találkozója , a kelet-ukrajnai béke megteremtése érdekében.

A héten Minszkben Kijev bejelentette a Kontakt csoport ülésén, hogy nem hajlandó a Steinmeier-tervet aláírni.

Macron és Merkel most ismét győzködheti a Zelenszkijt, hogy térjen észhez.

(Az EU számára létkérdés a szankciók feloldása , hogy Oroszországgal szabadon tudjon kereskedni.)

 

Draco Domesticus Creative Commons License 2019.09.19 -2 2 215002

Kösz, láttam.

Előzmény: gitana19 (215001)
gitana19 Creative Commons License 2019.09.19 -1 1 215001

Írtam. ;)

Előzmény: Draco Domesticus (215000)
Draco Domesticus Creative Commons License 2019.09.19 -2 1 215000

Gita, légyszíves írj valamit a trécsbe! Mindegy mit, csak látni akarom, hogy frissül-e, mert makacsul engem jelez utolsó beírónak, közben pedig más is járt már arra. (És hiába teszek új könyvjelzőt.)

Előzmény: gitana19 (214999)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!