Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.01 0 0 44

Trefortról vannak infóim, nem túl régiek. Egyébként nagyon ajánlom, egy jó hangulatú, normális légkörű iskola. A végzősök nagyon nagy részét az első megjelölt helyre ( ami Corvinus, ELTE, BME- szóval a mo-i top egyetemek) jó pontszámmal felveszik.  

Előzmény: Erdeipetymeg (43)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2014.01.01 0 0 43

Nagyon eltűntetek ! Január 18-án lesz az írásbeli:( 

 

Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.12.12 0 0 42

Szia !

 

A Toldyról casupa jót hallottam, gyermekcentrikus, imádják a gyerekek, nekünk nagyon messze van, azért esett ki.

 

fazekasba mi nem is gondolkodtunk, valóban nagyon versenyistáló - állítólag - de szívesen látjuk a pozitív kritikákat !!

Előzmény: tarte au citron (39)
bm613 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 41

Toldys tanítványoktól nem hallottam panaszt politika miatt, bár 2,5 éve már, hogy végeztek, azóta nincs ott ismerősöm. Egy biztos: egy prominens ellenzéki politikus felesége ott tanít, ha nagyon fideszfészek volna, valószínűleg nem volna erre mód. Amúgy mindenhol ott a politika, hiszen nincs olyan iskola, amely ne volna érintett a káoszban valamilyen módon... ha másként nem, akkor azzal, hogy egy kréta megvételéhez is központi engedély kell már.

Előzmény: tarte au citron (39)
tarte au citron Creative Commons License 2013.12.12 0 0 40

Nálunk is megvolt a színötös kontra 10 perc tanulás :)) Most is nagyon szépen tanul, de kicsit változatosabb a tájékoztató füzet, és ez időnként elgondolkodtatja ;)

Előzmény: Erdeipetymeg (10)
tarte au citron Creative Commons License 2013.12.12 0 0 39

Vidd el mindenképp. Ha ilyen kételyek vannak benned, ne habozz. Mi évközben váltottunk 5-ben, annyira nem váltak be a felsős tanárokkal kapcsolatos elképzeléseink. És nagyon jól tettük :)

Eötvösről én is jókat hallok, párom anno odajárt, szerette. Trefort hasonló.

Én is gondban vagyok, mert amikor végre szimpatikusnak tűnik egy suli, rögtön jön valaki, hogy isten mentsen tőle.

Nálunk is a fentiek illetve  Fazekas, Radnóti játszik. Fazekasról nagyon megoszlanak a vélemények versenyistállóság tekintetben.

Toldiról valakinek tapasztalata? (főleg, hogy agyon bent van-e a Politika....?

Előzmény: Erdeipetymeg (10)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.12.11 0 0 38

:) Levelibéka: ééés tényleg ismerlek:) bejelöltelek az FBn:):)

 

Várom ám a szülőtársakat továbbra is, mindjárt itt az írásbeli:S

 

 

Előzmény: levelibeka (37)
levelibeka Creative Commons License 2013.12.09 0 0 37

Írtam. :-)

Előzmény: Erdeipetymeg (36)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.12.05 0 0 36

Hát, hallod kifog rajtam ez a rendszer, nem enged csak a céges mailemről írni:S 

 

akkor ide írj: erdeipetymeg@freemail.hu  

 

Ha megírod a mail címed ott, én is megírom a "hivatalosat"

 

 

Előzmény: levelibeka (35)
levelibeka Creative Commons License 2013.12.04 0 0 35

NEm vagy publikus így én nem tudok neked írni.

Nekem lehet írni, úgy kell, hogy rákattintasz a nickemre, és ott lesz, hogy ha levelet szeretnél küldeni kattints oda, na ott meg fog jelenni az én e-mail címem.

De én így nem tudok neked írni. :-(

Még az is lehet, hogy mindenki ismer mindenkit. :-D

 

Előzmény: Erdeipetymeg (34)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.12.04 0 0 34

Hihi kicsi a világ:) Te, még az is lehet, hogy mi is ismerjük egymást ezek után:) Hogy kell privibe írni?:) Nagyon amatőr vagyok:)

 

Ismerem szerintem az "egyiket" sőt a tesót is :)

 

 

Írsz Te privibe?

 

Előzmény: levelibeka (30)
levelibeka Creative Commons License 2013.12.04 0 0 33

Ha gondolod, írj priviben és megkérdezem tőle, hogy megadhatom-e neked az ő számát, és akkor közvetlenül tudsz Erkel-Eötvös összehasonlítást hallani. :-)

Előzmény: Erdeipetymeg (28)
levelibeka Creative Commons License 2013.12.04 0 0 32

Attól még, hogy nem kedveli, nem rossz tanuló abból sem, és nekem ez a lényeg, a többi nem számít. A való életben is lesz mindig olyan akivel együtt kell dolgozni és nem szereted, a régi iskolájában is volt ilyen tanár, de a lényeg, hogy ne az legyen többségben. :-)

Előzmény: bm613 (29)
levelibeka Creative Commons License 2013.12.04 0 0 31

Azért ne hasonlítsuk össze a mi gyerekkorunkat a mostanival, mert közel sem ugyanolyan a helyzet, legalábbis gondolom itt Bp-en sem, mert bár én vidéki voltam, de ott is változott nagyon sok minden...

Előzmény: bm613 (26)
levelibeka Creative Commons License 2013.12.04 0 0 30

Igen, persze, sőt a másik két gyerek is onnét ment akiket említettem. :-) Még az is lehet, hogy ismeritek is egymást. :-)

Az egyikőjüknek a testvére még mindig oda jár az Erkelbe.

Előzmény: Erdeipetymeg (28)
bm613 Creative Commons License 2013.12.03 0 0 29

Ha már megemlítetted ezt a földrajztanárt, akkor leírom, hogy a nő, akiről az előbb írtam, földrajzot tanít, és az Apáczaiba ment át az E5vösből... valahogy az az érzésem, hogy róla lehet szó.

Előzmény: levelibeka (25)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.12.03 0 0 28

Kispestről az Erkelből mennénjk, gondolom ez mondd neked valamit:)

 

 

Előzmény: levelibeka (25)
bm613 Creative Commons License 2013.12.03 0 0 27

A nyelv bontása létszámfüggő. Nálunk a 2 osztályból 3 angolos és 2 németes csoport keletkezett, de volt olyan évfolyam, ahol annyira kevés volt a németes, hogy 4+1 lett. Csak a szülők és gyerekek választásán múlik, az iskola bármelyik felálláshoz tud adni elég tanárt.

Programok elég sűrűn szoktak lenni, az általánossal viszont csak te tudod majd összehasonlítani, mivel nem ismerjük azt a konkrét iskolát :-) de felteszem, hogy a legtöbb általánoshoz képest sokkal több a lehetőség.

Lecke, követelmény nyilván sokszorosa az általánosnak, de ez kell is egy tehetséges gyereknek.

Előzmény: Erdeipetymeg (24)
bm613 Creative Commons License 2013.12.03 0 0 26

A forgalom tényleg nagy ott, de mivel szűk belvárosi utca, ezért lassú, nem veszélyes. 

Érdekes, én el tudtam menni 7.-es koromban a metróig is kíséret nélkül. Közel van a buszmegálló, de egy forgalmas úton át kellett kelni. Igaz, nem is volt autónk, de gyalogos kísérgetés sem merült föl, simán elmentem egyedül. Azt hiszem, a mai szülők túlzottan óvják a gyereküket, amitől önállótlanok lesznek...

A tanári karral, mint már írtam, nekünk szerencsénk volt, 1-2-től eltekintve a legjobbakat kaptuk, de az átlag is igen magas szintet képvisel az iskolában. Persze kivételek mindig vannak a legjobb helyeken is, olyan mázlija meg egy osztálynak sem lesz, hogy mindet elkerüli.

Az egyik, szakmailag és emberileg is alkalmatlan nő az utóbbi 16 évben egy másik hasonló színvonalú, már itt is szóba került iskolában rontja a levegőt. Hogy hogyan kerülhetett be két ilyen helyre is? Ha leírnám a családnevét, kiderülne... bár a mi időnkben még nem volt ismert a férje, de biztos már akkor is mászott előre szépen a hivatali ranglétrán.

Előzmény: levelibeka (23)
levelibeka Creative Commons License 2013.12.03 0 0 25

Szia,

 

A Határ úton hol teszitek ki?

Hát ezt pontosan nem is tudom, mert 99%-ban a férjem viszi és még sosem kérdeztem, de amikor én viszem-hozom, ott ahol most a 42-es villamosok meg a távolsági buszok állnak meg, ott szoktam kitenni, de felvenni pl a másik oldalon ahol a parkoló van. De csakis világosban jár egyedül.

 

Az nagyon jó, hogy imádja az osztálytársait, ez nagyon fontos, mert a barátait nagyon sajnálja itthagyni...

Na nálunk ezzel nem volt gond. Voltak augusztusban 4 nap gólyatáborban, vonattal ment a 120 gyerek, és már második nap este azzal hívott fel, hogy anya ez a suli már most sokkal jobb, mint az általános volt.

 

Lehet tudni, mit tanít az az 1. tanár?:)

Persze, földrajzot. :-) De még én sem találkoztam vele, mert se szülőin, se fogadóórán nem volt ott (nálunk a fogadóóra az olyan volt, hogy az osztályfőnök szervezett külön az osztálynak egy tanár-diák-szülő kis eszem-iszom-beszélgetek fogadó órát, ami nagyon jó volt, csak megint nem volt ott ez a tanár pl.)

 

A nyelv nálunk a német, sajnos azt sehol nem bontják tudásszint szerint:S

Az Eötvösben bontják, sőt 3 részre bontják a németeseket (azt a 45 főt). Az én ismerőseim is németes osztályból mentek. A Veres Pálné még németes...ha jól tudom. Nálunk az Apáczaiban csak 9.től van-lesz a német addig angol van mindkét hatévfolyamos osztályban.

 

Mennyire nagy a szigor, mennyivel több a lecke, a követelmény, milyenek a tanárok? Jobabn érzik-e magukat mint általánosban?

Hát ez szerintem eléggé szubjektív is, mert attól függ milyen - melyik suliból jöttek. Ti melyikből mennétek oda?

Szerintem az , hogy jobban érzik-e ott magukat kettős, de ha jól tudom nem bánta meg egyikőjük sem, az biztos!!!!!

 

Mennyi plusz program van, ami más/jobb mint az általánosban?

Apáczaiban nagyon sok szakkör van, de a "kicsiknek" még csak heti kettőt javasolnak. Az Eötvöst nem tudom, megkérdezem.

A lányomék sokat járnak színházba, rendhagyó magyar-irodalom óráik vannak bőven, de más tárgyból is. Szóval magát az órát pl lazábban veszik, de ugyanúgy kell tanulni, sőt, talán több hárul az otthoni tanulásra. ÍRásbeli lecke kevesebb van, az is inkább kutakodóbb, stb, de tanulnivaló már több van.

Eszembe jutott valami...nálunk pl töri órán most társadalom ismeretet tanulnak, és a töri tanár az első néhány hétben jegyzeteléstechnikát tanított a gyerekeknek, és abból is írtak dolgozatot. A másik, hogy osztályfőnöki órán pl a pszichológus csajszi meg tanulástechnikát tanított. Azért ez sem rossz. :-)

 

Összességében mennyire más ez a gimnáziumi élet az általánoshoz viszonyítva? pro/kontra?

Igazából ez is nagyban függ az egyéntől szerintem, meg a volt és leendő sulitól. Az biztos, amit már korábban is írtam, hogy nagyobb fokú önállóságot, több csapatmunkát várnak el tőlük, és hamarabb kinyílik a világ előttük. A 6 osztályosnak szerintem - hangúlyozom, hogy szerintem - meg van az az előnye, hogy 6 év van az érettségire, "szakosodásra", legalábbis minden 6 osztályos suliban ilyet magyaráztak, hogy 2 év kutakodás, kiderítés, hogy ki miben tehetséges, mi érdekli, 2 év ennek fejlesztése, majd az utolsó két év az érettségire-felvételire készülés jegyében zajlik. Ugyanakkor pl 6 év több idő mint 4 év, több időre oszlik el amire vissza kell emlékezni, nem tudom...melyik jobb, meglátjuk.

 

Sok sikert nektek is!

Előzmény: Erdeipetymeg (24)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.12.03 0 0 24

Szia:)

 

Igen a gyakorlati dolgok érdekelnek:) Pl:) A Határ úton hol teszitek ki? Csak mert nemsokára egyedül megy az előkészítőre is:)

Az nagyon jó, hogy imádja az osztálytársait, ez nagyon fontos, mert a barátait nagyon sajnálja itthagyni...

Lehet tudni, mit tanít az az 1. tanár?:)

Az a vékony járda nem olyan vészes azért, lassan jönek ott az autók:)

A nyelv nálunk a német, sajnos azt sehol nem bontják tudásszint szerint:S

 

Ami érdekelne az odajáró ismerőseidtől: Mennyire nagy a szigor, mennyivel több a lecke, a követelmény, milyenek a tanárok? Jobabn érzik-e magukat mint általánosban?

 

Mennyi plusz program van, ami más/jobb mint az általánosban? 

 

Összességében mennyire más ez a gimnáziumi élet az általánoshoz viszonyítva? pro/kontra?

 

 

Előzmény: levelibeka (23)
levelibeka Creative Commons License 2013.12.03 0 0 23

Mit szeretnél pontosan tudni? Mert csak annyit tudok amit a lányom mond, ő imádja az osztálytársait, a tanárokat is, 1-et kivéve, de hát ez van. :-)

Sokat lépcsőznek. :-) Viszont ő már egyedül jár suliba teljesen, meg haza is, a Határ útig visszük csak.

Sok lecke van, és nagyon sok önállóságot várnak el tőlük, szóval ez már nem egy kétsoros házifeladatos iskola az tény.

 

Eötvös nekem azért volt szimpatikusabb, mert felújított épület, ami viszont nem tetszik, hogy ha kijön a gyerek a suliból egy kb fél méteres járdacsík választja el az amúgy is nem kis forgalmú úttesttől....tanárokról nagyon nem tudok mit írni, gondolom ott is van akinek bejön, van akinek nem. Első helyen volt nálunk, nagyon sok tárgyat bontásban tanulnak, nyelvet pl 3 csoportban, de szerintem elég sok mindent meg lehet tudni a honlapról is amúgy. De ha van konkrét kérdésed, írj, és van 2 olyan ismerősöm is akik most kezdtek ott 7.-et.

Előzmény: Erdeipetymeg (19)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.11.27 0 0 22

Sziasztok Újak !

 

A Radnóti nekem tetszik, de nekünk nagyon kiesik, az Eötvös igazgató helyettesének a gyerekei oda járnak, nagyon dícsérte. 

 

A Trefortban megmondom őszintén a legjobban az nem tetszett, hogy már elég rég bezárta az ANTSZ a menzát, és azóta sem történtek lépések ez ügyben - pedig elég fontos szerintem, hogy 1/2 -1/2 3-ig azért egyenek a gyerekek.....

De amiért még nem jött be, hogy úgy tűnik nagyon orvosira mennek innen a gyerekek, főleg biológia-kémia eredmények jók. Az enyém nagyon reál beállítottságú:)  Építész, vagy programozó szeretne lenni - már most olyan programokat ír, hogy lesek:)

 

A Szt. Istvánról semmit nem hallottam még.

 

Nálunk még az Apáczai játszik az E5vösön kívül:) - eddig - de pont ezért hoztam létre a fórumot, hogy győzzetek meg:) Magam is kíváncsi leszek májusban ha visszaolvasom:)

 

A Szt. Margitról is majd lesznek infóim, a barátnőm fia szeretne oda menni.

 

A Fazekas kimarad, mert szerintem (lehet nincs igazam, szóljatok!) nagyon "hajtós" suli. Én olyant szeretnék, ahol jól is érzi magát:):) Sőőt.. megkockááztatom, ez akár 50-50 % hogy jól érezze magát, és okos gyerekek között "kamaszodjon":)

Előzmény: --zerge-- (21)
--zerge-- Creative Commons License 2013.11.26 0 0 21
Ja, es az eddig elhangzottakon kivul a Szent Istvan meg a Radnoti is erdekelne.
Előzmény: --zerge-- (20)
--zerge-- Creative Commons License 2013.11.26 0 0 20
Mi nem teszett a Trefortban?

Az en gyerekem meg csak negyedikes, ugyhogy egyelore csak gyujtom az informaciot. Jo lenne, ha sok velemeny osszegyulne, sajnos szemelyesen nem ismerek se gimnazistakat, se gimnazistak szuleit.
Előzmény: Erdeipetymeg (19)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.11.26 0 0 19

Szia Levelibéka !!

 

JAjj de jó egy Apáczais !!!!

 

Sajnos lemaradtunk a nyílt napról, de nekem nagyon ott motoszkál a fejemben:) Írnál róla egy-két dolgot? Eddig az Eötvösön kívül nem volt más iskola csak a Trefort (pillanatnyilag most a nyílt napja után nem annyira szimpatikus, de még ki tudja..)

 

Nem mindenáron akarom elvinni, valószínű az Apáczai és at Eötvös játszik. 

 

JAaa.. ááh, za nem zavar majd (bár már ott tartanánk), hogy lesznek 3-asai, 4-esei:) Ezt tudjuk, teljesenfel vagyunk rá készülve.:)

 

Örömmel konstatálom, hogy teljesen hasonlóan gondolkodik minden szülő aki eddig ideírt, hogy miért viszi 6 osztályosba a gyerkőcöt:)

 

Szóval minde infó jöhet az Apáczairól:) A gyerek nagyon kis szervező, média, drámaklub, informatika szakkör, minden tanuláson kívüli dolog is érdekel:)

 

Ugyanezt léci az E5vösről iis:):)

 

Valaki a Szt. Margitról? barátnőm szeretné odavinni a gyerkőcét.. én kicsit féltem Őket tőle....:S 

Előzmény: levelibeka (17)
levelibeka Creative Commons License 2013.11.26 0 0 18

És mindezt úgy csinálta végig, hogy november közepén találta ki, hogy ő menni akar, nyílt napon-órán nem is voltunk, előkészítőre nem is tudtam járatni már így, és itthon is egyedül megcsinálta a korábbi sorokat, mi meg átnéztük, megbeszéltük, ennyi volt az össz készülése.

Előzmény: Erdeipetymeg (16)
levelibeka Creative Commons License 2013.11.26 0 0 17

Szia,

Az én lányom - saját döntése alapján - váltott 6 osztályos gimire, őt konkrétan utálták is a stérbersége miatt, meg hogy nulla tanulással kitűnő, stb...

Szeptember óta az Apáczai gimnáziumba jár -s bár a matek felvételije nem volt nagyon remek, ellenben a magyar - ő ilyen beállítottságú...

Arra viszont készülj fel, hogy a 6 osztályos gimiben sokkal önállóbbnak kell majd lennie, mindenben - én nem járok be már oda, míg ide a szomszédba megtettem - igaz a két tesója miatt muszáj volt, mert ők még kicsik.

De mi és ő nagyon nem bánta meg! Szóval csak biztatni tudlak. Azóta egyedül jár az iskolába (Határ úthoz közel lakunk mi is. :-D), onnét át edzésre, és oda megyünk érte. Nagyon kinyílt előtte a világ, osztálytársaival egy csomó helyre járnak, moziba, kajálni, stb...és nagyon sok csoportos feladatuk is van.

És igen, egy kicsit megromlott a tanulmányi átlaga, de még mindig nem tanul órákat, ugyanúgy jár napi szinten több órás edzésre, és a romlás is csak abban mutatkozik, hogy van 1-2 tantárgy (ami mondjuk új is hetedikben), amiből van 4-ese és 3-asa is az 5-ösök mellett és nem áll szín ötösre, de ennyi legyen az össz baj vele.

 

Úgyhogy sok sikert nektek én csak biztatni tudlak!

Eötvösbe szerettünk volna mi is és pár ponttal lecsúszott a szóbeliről sajnos. :-( De mivel az Apáczaiba felvették, így azt mondtam, hogy menjen akkor oda, ne maradjon. Több ismerősünk is jár az Eötvösbe egyébként 6 osztályosba és a 4+1-be is. Trefortot én nem akartam személy szerint, bár ott is volt felvételizni...

 

 

Előzmény: Erdeipetymeg (-)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.11.24 0 0 16

Ja, azért nem jár a kompetenciás órára, mert ,,sajnos'' pont akkor van az előkészítő az E5vösben.... 

Előzmény: Erdeipetymeg (15)
Erdeipetymeg Creative Commons License 2013.11.24 0 0 15

Igen, több más érv mellett azért esett a választásunk az E5vösre, mert egyszerű a közlekedés (a Határ út közelében lakunk). Még zebrán sem kell átmenni, úgy jut el a suliba. A mostani suliban idén lesz kompetencia mérés a 6.ban, osztályfőnök, aki a matektanár is, fő problémája az volt, hogy PONT az én fiam nem marad ott a 8. ! órában kompetencia mérő teszteket írni, és jajjmostmilesz, ha nem írja meg jól. Így itthon megírja azokat is, ártani nem árt... Ja, csak azt akartam ebbòl kihozni, hogy már most van 8. órájuk...

Előzmény: bm613 (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!