Keresés

Részletes keresés

Gabo11987 Creative Commons License 2021.07.21 0 0 11

Könyvelőként most kezdem használni a következő programot: https://www.holaszamla.hu/
Nekem nagyon sokat segít, mert rögtön látom az ügyfelek bejövő és kimenő számláit, és azt is be tudom állítani, hogy értesítést kapjak róla, nem kell arra várom, hogy ügyfelem elhozza a számláit.

Zoer Creative Commons License 2020.04.06 0 0 9

A régi könyvelőm mellett igazából nem tudtam semmiről sem. Csak évente vigyem be neki a számlákat, hogy megcsinálja a bevallást, mondta mennyi lenne az adó. Jó lesz? Jó lesz. És én pont ennyit láttam, tudtam az egész vállalkozásom (akkoriban még költségelszámolásos egyéni vállalkozás) könyveléséről, anyagi helyzetéről, beadványokról, esetleges kötelezettségeimről, meg minden ilyen jogi meg adózási dologról. Ja és persze csak és kizárólag papíron volt jó minden számla a könyvelőmnek. Ja, és egy az egyben az én ügyfélkapumat használta a könyveléshez.

Budapestre költöztem, emiatt könyvelőt kellett váltanom. Hála a jó istennek! Én addig nem is tudtam, hogy valójában milyen rossz kezekben vagyok. Még jó, hogy nem ért attrocitás ezen időszak alatt (ezek után azt mondom, hogy szerintem simán talált volna valami hibát a NAV).

Az új könyvelőm rendszeresen értesít mindenről (de nem tolja túl), illetve kéri, ha valami hiányosságom van, stb. Olyan dokumentumokat mutogatott nekem (jóváhagyásként) az éves adóbevallás előtt, amilyeneket még életemben nem láttam ("hála" a korábbi könyvelőmnek). Ami online számla, azt elég online küldeni. (Minden közüzemi számlám online, szal tökre örülök neki, hogy nem kell külön papírra kinyomtatnom a könyvelőmnek, hanem csak letöltöm és küldhetem úgy, ahogy van). Plusz nem egy az egyben az én felhasználómmal használja az ügyfélkapumat a könyveléssel kapcsolatos ügyintézésre, hanem meghatalmazással. Így pedig meg lehet különböztetni, hogy személy szerint én adtam-e be adott beadvány, vagy a könyvelőm. Szal a felelősség így már nem az enyém lesz, hanem a könyvelőmé, ha ne adja isten, valami hiba lenne. De egyébként is van neki teljes körű felelősségbiztosítása azokra az esetekre, ha valami hibát vétenének, szal nem aggódom emiatt sem.

Ehhez a Budapest könyvelőirodához mentem amúgy. Én Budapesten a 11. kerületben lakom, és bár persze, szempont volt, hogy közel legyen, azért nem az elsődleges szempont. De így nagyon örülök, hogy ilyen közel sikerült egy ilyen jó könyvelőirodát találnom.

Bár én KATA-s vagyok, elsősorban gazdasági társaságok (kft., bt., zrt.) könyvelésével és bérszámfejtésével foglalkoznak. (A sima e.v.-ket nem szeretik annyira, azt azért tudom :) De a KATA-s nem probléma.) De tartanak gazdasági és adótanácsadást is.

Balance Sheet könyvelőiroda

károly_1978 Creative Commons License 2018.12.26 -1 0 8

Sziasztok, én őket tudom ajánlani, nekem 15 éve könyvelnek már, online mindent el lehet intézni, megbízhatók, pontosak, precízek és gyorsan reagálnak. Szerintem ezek a legfontosabb ismérvek :) 

 

www.auditpont.hu 

Pegazus41 Creative Commons License 2017.03.14 -2 0 7

Sziasztok könyvelők/könyvelőirodák!

 

Találtam egy nagyon szuper programot, mellyel rengeteg időt takarítok meg magamnak és ügyfeleimnek egyaránt és ez a V-adó. A különböző adónemeket (ÁFA, IPA, TAO, járulék) tudja automatikusan kiküldeni az ügyfeleknek és több könyvelőprogrammal valamint az ÁNYK-val is összekapcsolható. Számos egyéb hasznos funkciója is van. Nem láttam még ilyet itthon!

 

Itt tudtok utánanézni és kipróbálni a tesztrendszert: www.v-ado.hu

freyya Creative Commons License 2013.12.06 0 0 6

Évekkel ezelőtt vállalkozóként tanítottam pesti nyelvsulikban, akkor isteni könyvelőm volt. Az alapelve az volt, hogy az én dolgom a tanítás, a többit bízzam rá.  Az én dolgom annyi volt, hogy havonta egyszer vigyem be az összegyűlt számlákat (mind a kettőt, mivel két nyelvsulinál voltam), meg a bankban elintéztem évente egyszer, hogy melyik apeh-számlára mennyi rendszeres átutalás menjen. Minden mást ő intézett. 

geva11 Creative Commons License 2013.11.12 0 0 5

Köszönöm a hozzászólásokat. Mostmár tisztábban látok, csak önmagat kell adnom.

iamtwo Creative Commons License 2013.11.09 0 0 4

Nekem eddig két könyvelőm volt (illetve egy most is van). Kérdéseimre általában értelmes válaszokat kaptam, bár néha nem azt, amit hallani szerettem volna, de hát az élet nehéz :) Amúgy sosem aggódtam, csináltam, amit kért. Igaz, már az elején megegyzetünk, hogy ha valamitre azt mondja időben, hogy 19-ére vigyem/küldjem/fizessem, akkor arra ne kelljen 20-án rákérdeznie.

Előzmény: heremooka (3)
heremooka Creative Commons License 2013.11.08 0 0 3

Minden vállalkozónak meg kell találnia a maga könyvelőjét.

 

Az egyik véglet:

(Régebbi történet) Van aki hegyes krokodilbőr-cipővel, járó motornál egyik lábbal kilép a hófehér böhönyautóból és egy fénymásolt nullásra szeretne a könyvelővel tetetni egy szárazbélyegzőt, mert "elfelejtette a hivatalban".  Úgy gondolja, "a jó könyvelőnek biztos van kapcsolata ehhez".

 

A másik véglet:

(Az örök aggódó) Hetente felhív, hogy az épp aktuális számlaegyenlege miért nem változott semmit, holott mindent befizetett, amit az értesítőben a könyvelő előírt. Minden héten megkapja válaszban, hogy van bizonyos átfutás, de ő minden héten azt válaszolja vissza, hogy a sok változás miatt hátha most mégis másképpen mennek a dolgok...

 

A fenti két típus a legritkábban jár ugyanazon könyvelőhöz.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.08 0 0 2

ja és minden orvos a beteget akarja eltenni a láb alól...

Előzmény: Creativus (1)
Creativus Creative Commons License 2013.11.07 0 0 1

A felvetés azt sugallja, mintha minden könyvelő a vállalkozó ellen dolgozna.

 

Nem vitás, hogy sok könyvelő van ilyen. Ennek számos oka van. A legmélyebben fekvő okok tisztázása nem ebbe a topikba való. Még csak nem is ebbe a topikcsoportba.

 

Ennek ellenére én ismerek olyat aki a legmesszebbmenőkig a vállalkozó érdekeit figyelembe véve dolgozik, és a lehetőségeket elétárva, a vállalkozó döntésének megfelelően végzi a munkáját.

 

Egy szakembernek nagyon jól kell ismernie az érvényben lévő törvényeket, annak értelmezéseit, illetve folyamatosan követnie kell az újakat, észrevéve az összefüggéseket, a lehetőségeket, a korlátokat. Utóbbiakhoz adottság is szükséges, illetve kellene (részben van is) olyan fórum, ahol ezek megvitathatók.

Előzmény: geva11 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.07 0 0 0

0

Előzmény: geva11 (-)
geva11 Creative Commons License 2013.11.07 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Közgazdász, mérlegképes könyvelő vagyok, 10 év számviteli területen megszerzett munkatapasztalattal. Terveim között szerepel egy ügyfélbarát könyvelőiroda nyitása, ahol nem egymás ellen, hanem együtt tud majd dolgozni a vállalkozó és a könyvelő. A segítségeteket abban kérem, hogy nektek milyen tapasztalatotok van a könyvelőtársaimmal kapcsolatban és mi az amiben szerintetek a számviteli szakembereknek fejlődni, változni kellene.

 

Minden vélemény érdekel, hisz nem ellenetek, hanem értetek dolgozunk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!