Keresés

Részletes keresés

padisah Creative Commons License 2015.07.07 0 0 9

ha esetleg valaki idetéved, azzal a szándékkal hogy közvetítők és fejvadászok nélkül találjon állást, a linken megteheti

 

azt az oldalt kifejezetten ebből a célból hoztam létre

padisah Creative Commons License 2013.11.12 0 0 8

a "nincs visszajelzés" egy általános probléma, nem a közvetítők sajátja

viszont a ködösítő álláshirdetések, ahol ilyen körülírt "megbízó" szerepel, azok a közvetített, fejvadászok által feladott álláshirdetések, ahol titok ki az igazi megbízó

nehogy a játékos a fejvadászt megkerülve megpályázza az állást

 

tekintettel arra, hogy a fejvadász fizette a hirdetést, ez a részükről érthető is, nekem viszont munkavállalóként az lenne az érdekem hogy eleve ne az őáltala feladott hirdetésen keresztül találjam meg a céget

Előzmény: Brummogi33 (7)
Brummogi33 Creative Commons License 2013.11.11 0 0 7

A hr-ből így is úgy is elég volt.

Pályázhatsz állásokat, de 99%ban vissza sem jeleznek. Akkor sem ha 6. kör után vagy és 6 alkalommal megtisztelted őket a jelenléteddel.

Teljesen mindegy, hogy közvetítőcég, vagy a cég karrieroldalára küldöd a cv-det: nem lesz visszajelzés, hacsak nem speckó hiányszakmád van, vagy nem vagy csókos.

Néha az ember azt sem tudja kinek küldi el a személyi adatait, mert anonim hirdetések vannak: "megbízónk egy budapesti nagyvállalat", "Budapesti kereskedelmi közont munkatársat keres"...stb

Visszajelzés meg semmi, ennyiből a Dunába is dobálhatnám.

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.11 0 0 6

Sajnos nem tudok neked segíteni, eddig nem is találkoztam olyan közvetítő céggel, amelyik pl. albérlet keresésben segített volna. Amíg Magyarországon éltem, volt olyan cég, ahol külön ember foglalkozott a külföldiek ügyes-bajos dolgainak intézésével, és nem HR-es volt. Ehhez képest itt még azért is könyörögnöm kellett, hogy legalább pár ingatlanos linket adjanak már (a HR-ről beszélek).

Előzmény: padisah (5)
padisah Creative Commons License 2013.11.09 0 0 5

igen, közvetítő alatt elsősorban a fejvadászt értem, másodsorban a hirdetőoldalakat, de azokat csak azért, mert a hirdetéseik nagy része fejvadásztól származik

 

mondjuk most már elég sok helyen lehet hirdetőoldalon úgy keresni, hogy a fejvadászok nélkül

és mindez Magyarországon érdekel, elég sok rosszat találtam a neten azokról a cégekről, akik innen közvetítenek külöldre, mondjuk ez pont az a terület ahol szerintem van hozzáadott értékük, mert ismerik a célország jogrendszerét, az ottani munkaerőpiacot, tudnak szállást szervezni etc 

 

ezeket egy belföldi munkaközvetítő nem csinálja, nem is hallottam pl olyanról, hogy fejvadász cég kifejezetten a belföldi migrációra alapozná az üzletét, és a munkavállalóinak albérletet is szerez

 

ha van ilyen, arról azért kérnék linket

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.08 0 0 4

Én lennék az utolsó, aki a cégeknél a HR-est védi, elég sok bajom volt velük, de:

 

1. Lehet hogy Angliában meg szokták adni a fizetést, nálunk ez nem szokás. Lehet hogy ez nem jó, de ez van.

2. Erre utasították

3. Addig, ameddig a legtöbben úgy gondolják, hogy a laptop, telefon kocsi csak egy lehetőség a maszek felhasználásra (márpedig szerintem a többség így gondolja) addig ne csodálkozz ezen a hozzáálláson.A laptopon pedig nem véletlenül nem vagy admin. A nagy többség meg telerakja a maszek dolgaival.

A céges HR-esnek (már akivel az átlag földi halandó találkozik) semmi beleszólása nincs eekbe a dolgokba, a külsős meg a megrendelő igényei szerint jár el.

Előzmény: mert mindig a hoki (1)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.08 0 0 3

A mostani állásomat közvetítőn (fejvadászon) keresztül kaptam meg. Az előzőt nem, az azt megelőzőnél meg meg kellett kerülnöm a közvetítőt, különben nem kaptam volna meg az állást. Egyébként ha a fejvadászt is közvetítőnek értékeled, nekem nincsenek nagyon rossz tapasztalataim velük, sőt, néhányszor kimondottan jók. Pl. a mostani állásnál a fejvadász segített belőni a helyes fizetési igényt, mert én kevesebber kértem volna. (Nem Magyarországon történt.)

Előzmény: padisah (-)
padisah Creative Commons License 2013.11.06 0 0 2

itt most melyik hr-esre gondolsz? arra aki a tényleges foglalkoztatónál ül, és dönt a felvételről

vagy a közvetítő cég hr-esére, aki előszűr, és akik feladják a hirdetőoldalakra a hirdetést, és akik majd előszűrnek?

 

még a cégen belül is lesz esetleg két szint, az egyik a "hr" szint, ahol egy általános humán végzettségű valaki szubjektíve eldönti rólad hogy baltás gyilkos vagy-e,

és aztán a szakmai interjú, jó esetben

 

ennek persze az a következménye, hogy a baltás gyilkosnak látszó szakmai zseniket nem veszik fel

Előzmény: mert mindig a hoki (1)
mert mindig a hoki Creative Commons License 2013.11.05 0 0 1

Na akkor filozofálgassunk egy kicsit a témán.

 

A sok HR-es majom kikéri magának ha majomnak vannak titulálva, pedig...

 

Megkérdezem, hogy mennyi lenne az annyi. Bontsuk ki ezt az ügyet.

 

1. Eleve fizetési ajánlat nélkül hirdetik meg az állást. Aki már látott pl. angol állíshirdetéseket, az elképed ezen. Ott ez az első paraméter, nálunk ez államtitok.

2. Rákérdezek. Az úristennek sem lehet kihúzni belőle, legfeljebb a "megegyezés szerint" típusdumát.

3. Viszont kéretlenül hozzáteszi, hogy de hát jár hozzá:

- céges telefon -- válaszom, ez munkaeszköz, van sajátom, ezen képed el először

- céges laptop -- válaszom, ez munkaeszköz, van sajátom, ezen képed el másodszor

- céges autó -- válaszom, ez munkaeszköz, van sajátom, ezen képed el harmadszor

Nem érti meg az úristennek sem, hogy a takarítónőnek sem fizetéskiegészítő juttatás ha adnak neki felmosófát. Kétkártyás telefonom is van, pont ezért, ne fogom mert nem is akarom összekeverni a céges és a magánéletet. A laptop még nyűg is, elveszíthetem, ellophatják, érzékeny céges adatokkal van teli, nem nekem van hatásköröm felette (akár admin jogom sincs) viszont a felelősség az enyém, ráadásul ezen meg végképp nem tárolnék privát adatokat. Az autó dettó. MUNKAESZKÖZ! Fizessen annyit, hogy boldogan átüljek a sajátomba és akkor még különadót sem kell fizetnie utánam mert én precízen vezetem a menetlevelet.

Itt ugye a HR-es körül már forog a világ, mert NEM ÉRTI, hogy valaki nem sumákolni, mutyizni akar hanem dolgozni, de azért fizessék meg.

 

És ez az egész katyvasz bizony a majom HR-esek sara is, mert hiába a "cég" indít így, ő a HR szakember, rá tudná venni a megrendelőjét, hogy bizony igazodjunk a civilizált világhoz és adjunk meg fizetési ajánlatot is.

mert mindig a hoki Creative Commons License 2013.11.05 0 0 0

A magyar HR az egy rakás 0.

Előzmény: padisah (-)
padisah Creative Commons License 2013.11.05 0 0 topiknyitó

Régi amerikai (?) közmondás hogy "eliminate the middleman", tehát kerüld meg a közvetítőt ha meg tudod.

Már ha érdemes, ha a közvetítő megkönnyíti amit az ember el akar érni, ha többlet szolgáltatást nyújt, akkor ezt érdemes továbbra is igénybe venni.

 

Vagy csak akadály? Egy nulladik kör az álláskeresés során?

Én leginkább azt tapasztaltam, a fejvadászok irreleváns szempontok alapján előszűrnek, nem megkönnyítik, hanem megnehezítik az elhelyezkedést.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!