Megprobalom definialni: smuzol (ige) ferfiember altal az ellentetes nem iranyaba intezett negedes cseveges, amely vegso celja a holgy elbuvolese es alsonemujetol valo kozos megegyezesen alapulo megszabaditasa. :)
Alattam van egy szinttel a Nikon Szingapur es mivel unatkoztam meloban reggel, igy lementem Df tapizasra. Az mar csak hab volt a tortan, hogy az egyik ugyfeles leanyzo nem gyengen csinos is :) Szoval Df: nem voltam elajulva a dizajntol. A zarhangjaba viszont egybol szerelemes lettem. Kicsit esetlen a fogasa is. Osszessegeben nem nyugozott le. Jo kepminoseg D4, de amugy egy nagy badog oszver. :)
Hidd el nem akarok senkit rábeszélni semmire ami nem jó. Az nem az én stílusom. Persze aki kiserletezni akar az bukdacsolhat nyugodtan. Olyat meg végképp nem minősítek amit saját magam ki nem próbálok. Egy biztos, a Df-ért akkor sem fizetnék ki annyit, ha hegyekben állna a lé.
Azok jobban járnak egy Fujifilm X-Pro1 ill. kisebb testvéreivel. Azokokn tényleg érződik a minőség és nem csak a megépítésük jó. Pár napja van szerencsém ilyet használni, ha nem sportfotóznék lehet csak ilyet használnék. Mondjuk vannak ergonomikusabb, könnyebben kezelhető gépek gépek, de az már ugye nem a retro style...
Tudom, hogy nem hasznalsz szmajlit. Azt vagy erzi az ember, vagy nem.
Probaltam eladni az F100-asokat, de pont a nagyobb kinalat miatt egyszeruen nem eri meg eladni. 150 dollarert sem volt erdeklodo markolatostol. Ennel tobbet er hasznalni es tartalekban tartani. Plusz tul sok fele filmem van. Igy egyszerubb, hogy egyszerre tobbet tudok hasznalni es nem kell varni, vagy kapkodni mig kifogy az F5-bol.
Amugy a filmes munka nem tobb, mint a digi. Mar kialakult rutinom van.
Elokeszites, (szures, temperalas, filmbefuzes az orsoba) kb 10-15 perc. Eleve a a sotetszoba mindig 20 fokos, igy minden 20 fok koruli homersekjleten van. Hivas, 5-15 perc (ez gepben, igy csak az idot kell figyeln), fixalas 2-5 perc (szinten gepben), mosas fel-egy ora (folyoviz), de nem kell figyelni. Aztan szaritas, addig alszom. Masnap scanneles jatszadozas. Nem nagy ugy. Egyszerubb az utomunka a filmmel, mert csak 10/12/24/36 kockam van, a filmtol fuggoen. Nem pedig esetenkent szazaval mint diginel.