Ez engem is dühített, hogy kommunikációban megemelték a minimálbért, amit a vállalkozók fizettek, ha tudták. Ez a más f@szával a csalánverés esete. Miközben a kormány az, aki a közmunka címszóval kibújik ez alól. Qrva szar erkölcsi hatása volt annak, amit a melóhelyemen megtapasztaltam, hogy ugyanazt a melót egyik ember közmunkásként (majdcsak fele bérért), a másik közalkalmazottként végezte.
Ezt én tudom, a kormánynak nincs pénze, csak a miénket tudja átcsoportosítani, de ezt eddig sem látták át a hívők. És orbán abban tehetséges volt, hogy úgy tudott elvenni is, hogy azt adakozásként kommunikálta. És bármi elvonás lesz, akár azért, mert nincs lóvé, akár azért, mert igazságtalan, a fidesz rögtön ráugrik, és úgy kommunikálja, hogy lám, megmondtam, hogy kizsebelik a magyarokat.
Ha vesznek ezek a kedvezmények, akkor azok kormányváltás nélkül is vesztek volna. Nagy részük a gazdaság helyzete alapján fenntarthatatlan. A kivitelezésük pedig igazságtalan, egyértelműen a ner számára kedveseknek akart jelentős előnyöket adni. Az utóbbi 2-3évben bevezetettek többsége jól láthatóan választási propaganda volt, gyakorlatilag fedezet nélkül. Persze a híveknek és az erre rájátszó tovább élő propagandának ez a Tisza bűneként fog megjelenni. Remélem képes lesz ezt a Tisza úgy levezényelni és kommunikálni, hogy végül orbánra égjen.
Akkor nem a Zelenszkij zárta el? Eddig úgy tudtuk! :-)
Más: szokták itt mondania kormánypárti júzrek, hogy a kedvezményeket el fogjuk veszíten.
Ezt én eddig is tudtam, ennek ellenére a változást támogattam. Azt hitték, az osztogatással mindent meg lehet oldani. A családom pl biztosan veszít, a lányom 3 gyerekkel, elég jó fizetéssel nem fog nyerni vele. A vejem, a kormányhoz távolról köthető alapítványnál (ott műszaki ember) már számít rá, hogy kiveszik a segge alól az ingyenautót. Mégis tudták, hova kell szavazni.
Anyagilag én is biztosan rosszabbul fogok járni, és nem a 14. havi 1 heti nyőgdíjra gondolok.
Az ejróra már ráfizettem, jóval drágábban vettem, amikor úgy tünt, hogy ez már csak felfelé fog menni.
De leszarom, csak legyünk egy igazságos, demokratikus európai ország.