Keresés

Részletes keresés

polária Creative Commons License 2019.01.06 0 0 16

Ételallergiája van? Lehet, hogy csak képzeli

Uj kutatás szerint az ételallergiások egy részének valójában kutya baja, csak elhiteti magával, hogy nem ehet bizonyos élelmiszereket

Az ételallergia gyakoriságáról - illetve annak érzékeléséről - kevés hiteles felmérés készült az USA-ban, a mostani, amelyben a Stanford és a Northern University kutatói 40,4 ezer amerikait kérdeztek meg, az egyik ezek közül. Az eredmények szerint a megkérdezettek 20 százaléka mondta magáról, hogy allergiás valamilyen összetevőre, de valójában csak 10 százalék rendelkezik  orvosi diagnózissal. (Persze nincs kizárva, hogy egyeseknek azok közül is van valós ételérzékenysége, akinek nincs diagnózisa, de a kétszeres adat gyanús).

Az ételallergiásság mint elképzelt állapot terjedése nem meglepő a fejlett világban, mivel  iparág épült a mindenmentes termékek gyártására  és ezek marketingje azokra  is hat, akiknek nincs valódi ételérzékenységük. Az ételallergia mint divat már olyan elterjedt , hogy paródiavideók is készülnek róla Amerikában

Lumi2 Creative Commons License 2016.08.02 0 0 14

Sziasztok. Van egy cikk a laktózérzékenység és a probiotikum kapcsolatáról. Főleg azoknak jelenthet segítséget akiknek hasmenésük van sokszor :) Protexin oldalon van fent érdemes elolvasni.

lillerde Creative Commons License 2015.11.17 0 0 13

Sziasztok, 

 

én is tejcukor érzékenységben szenvedek. szedek enzimet, de azért nagyon örülök, hogy most már nagyon sok laktózmentes terméket lehet kapni a Prímában.

 

az adókedvezményről nem is tudtam. köszi a tippet. 

adó segítség Creative Commons License 2015.11.04 0 0 12

2010 óta egyébként jár adókedvezmény a laktóz intoleranciára is. Érdemes csekkolni, ajánlom a következő oldalt: http://www.betegadokedvezmeny.hu

Ha valaki a korábbi években nem vette igénybe, akkor 2010-ig visszamenőleg is vissza lehet igényelni a NAV-tól a korábbi években levont szja-ból az adókedvezményt (ami 5 évre összesen kb 270 ezer ft).

Nem egy bonyolult dolog, vizsgálattal sem jár, csak egy orvosi igazolást kell beszerezni.

tunczike Creative Commons License 2015.09.25 0 0 11

Kedves Klaudia! Biztos, hogy laktózérzékeny vagy? Mert kiütéseket tejfehérje allergia okozhat és a kettő nagyon nem ugyanaz. Azt meg nem kezeli a laktáz enzim. Én laktózérzékeny vagyok és a pont ezért vizsgáltattam ki magam, és mióta tudom, mi a helyzet, csakis rágótablettás laktázt szedek, abból is az epreset tejes dolgok előtt. Járj utána mindenképp, nehogy félrekezeld magad!

ili83 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 10

Itt pl. ingyenes mintát tudtok igényelni (1 levéllel):

 

https://laktozerzekeny.hu/ingyenes-laktaz-enzim-minta-igenyles/

 

 

ili83 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 9

Sziasztok!

 

A cseppek nem minden ételbe jók, mert pl. hő hatására elveszti a hatását, és a kajálás előtt kell 20-30 perccel belerakni az ételbe...! A rágótablettánál jobb a Jutavit laktáz tablettája, mert azt közvetlenül kajálás előtt kell bevenni, és ezer ft körül van 60 db ;)

KlaudiaTóth Creative Commons License 2015.04.26 0 0 8

köszi a választ. vettem belőle egy dobozzal, már 3 napja, hogy használom, és nagyon tetszik :) . nincsenek kiütéseim és nem is puffadok amióta használom. és tényleg nagyon praktikus a használata. csináltam vele laktózmentes tejet is, aminek nagyon örültem, mert a bolti növényi tejeknek olyan fura ízük van. egy megváltás nekem ez a csepp, így már nem kell tejmentes ételek után kutakodnom állandóan :)

Előzmény: Hetti.D (7)
Hetti.D Creative Commons License 2015.04.21 0 0 7

én kb 3 éve vagyok laktózérzékeny. kevés tejre is erős tünetek jönnek ki nálam, így én nem is próbálkoztam a diétával. egy ideig rágótablettát használtam, ami úgy néz ki, hogy beveszed a rágótablettát kb fél órával azelőtt, hogy tejes dolgot ennél, és ki kell várni a fél órát, utána lehet enni. aztán egyik ismerősöm mondta, hogy ő lactase comfortot használ, ugyanerre a problémára. ez egy csepp, amivel azonnal fogyasztható lesz az étel, ha belecseppented. szerintem ez a jobb, azóta is ezt használom, praktikusabbnak gondolom. neked is ajánlom, főleg ha most derült ki a laktóz érzékenység. 

Előzmény: KlaudiaTóth (6)
KlaudiaTóth Creative Commons License 2015.04.20 0 0 6

sziasztok. nemrég lettem laktózérzékeny, eddig diétázni próbáltam, de jópár olyan étel vagy élelmiszer van amiben nem is gondolnám hogy van tej... szóval a diétát nem tudom így tartani. olvastam hogy írtatok rágótablettáról meg cseppről. melyik a jobb? egyiket sem ismerem még. ti mióta vagytok laktózérzékenyek? 

Biuss23 Creative Commons License 2015.04.19 0 0 5

én már pár hónapja használom a Lactase Comfort cseppet. régebben én is rágótablettát használtam, de szerintem a cseppek "kényelmesebbek".csak bele kell cseppenteni az ételbe, italba, és rögtön lehet is enni, vagy inni. ráadásul tudok vele csinálni laktózmentes tejet, amit régebben boltban kellett megvennem. nyilván drágábbra jön ki, ha készen veszem, mintha magamnak előállítom otthon. én nagyon szeretem, praktikus kis készítmény, mindig magamnál tartom :)

mito34 Creative Commons License 2014.03.25 0 0 4

Testvérem használja a Lacatse Comfortot már pár hónapja, úgy tudom nagyon meg van vele elégedve. Az ára is kedvező, házidoki fel szokta neki írni, és olyan 2000 ft környékén mozog, ami bátyjámnak több mint 1 hónapig elég.

nézek Creative Commons License 2013.10.28 0 0 3

köszönöm, így már jobb...

Előzmény: katicaanyuka (2)
katicaanyuka Creative Commons License 2013.10.27 0 0 2

Bocsánat, lehet nem fogalmaztam meg pontosan a kérdést. Tejcukorérzékeny vagyok, és a háziorvosom felírta a Lactase Comfort nevű laktáz enzimet cseppet, ami ugye abban segít, hogy  a tejcukrot le tudja bontani a szervezetem, és így a sima tejet is meg tudom majd inni. Csak nekem ez a termék ismeretlen még, eddig csak a rágótablettáról hallottam. Egyébként ha tejcukor érzékeny vagy, attól még ihatsz tejet, csak az legyen laktózmenetes, vagy fogyassz hozzá laktáz enzimet valamilyen formában.

nézek Creative Commons License 2013.10.26 0 0 1

ha némi magyarázatot mellékelnél...én a tejcukor alatt lehet, hogy mást értettem..(nem szabad innom tejet)

Előzmény: katicaanyuka (-)
Tombolda Creative Commons License 2013.10.25 0 0 0

0 cseppet tudok.

Előzmény: katicaanyuka (-)
katicaanyuka Creative Commons License 2013.10.25 0 0 topiknyitó

Sziasztok!
Használt valaki Laczase enzimet már? Én eddig csak a rágótablettát ismertem, de nem szeretem alkalmazni. Valaki tudni erről a cseppről felvilágosítást adni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!