Hogyan tudok kivenni a messenger ismerősök listájáról egy-egy személyt. (Nem tiltani akarom). Többször előfordult, hogy azért vettem fel valakit a messenger listára, mert
- valami konkrét ügyben kérdezett, vagy tanácsot kértem tőle, de nem ismertem korábban, és a továbbiaikban sem szükséges a kapcsolat.
- érdeklődtem valakinél a neve alapján, hogy nem egy régi (még facebook előtti időkből való) barátom-e (példa: Szia, nekem volt egy Kovács József nevű kollégám a Bámexbumfért vállalatnál, nem Te vagy? Ő meg válaszol, hogy sose dolgozott ott).
Az ügylet rendben lezajlott, így tiltani nem akarom, de ha letiltom, ott marad a listában. Én pedig éppen hogy a listát akarom szűkíteni ezekkel a fölösleges nevekkel, ne kelljen minden esetben valódi ismerős után kutatva ezeket a neveket kerülgetnem.
Én abban szeretnék segítséget kérni, hogy miért van az hogy ha valakit pl bejelölök facebookon már automatikusan követem is? Vagy ez valakinek így van beállítva?
Le lehet-e menteni (és ha igen, hogyan) valakinek az aktuális fb. oldalát úgy, hogy akkor is meg lehessen tekinteni a lementett változatit, ha később azon módosítottak?
A Facebook és a hozzá hasonló virtuális terek létrehozásának (mint amilyenek voltak anno a chat-szobák) eredeti (eredendő, habár ne legyünk naivak, csakis névleges) célja az volt; a világhálót felhasználva (avagy 0 cent befektetéssel, ügyes!:-)), megteremtsenek egyféle (kvázi) privát szférát (legalábbis annak illúzióját) azok számára, akik egy-több oknál fogva, nem akarták publikussá tenni gondolataikat, kapcsolataikat, világnézetüket, véleményeiket stb… éppen azt a hálót, amiben rejlik pl. a mai Facebokk ereje.:-)
Ehhez képest: az immár inkább intézmény, mint szolgáltató, mármint annak atyja és vele együtt a cég minden alkalmazottja, éppen abból él; nemhogy a felhasználók által privátnak vélt/gondolt, de még a ki nem mondott gondolataikat is manipulálják – persze hogy nem pénzért; a cég további, végtelenbe nyúló növekedésének/befolyásának/dicsőségének 'időtlen' reményében. Mert az kérem csak rosszindulatú rágalom, ostoba vádaskodás – a tehetségtelen nyomorultak (a felhasználók) jajszava.:-)
Szubjektív
Aki valamit is ad magára… annak van magánélete – amit nem közösségi terekben él.:-)
Nem tudom, ilyennel találkozott-e már valaki. Ma reggel óta ilyen üzeneteket kapok, semmit nem lehet velük csinálni, a háttérben valami halványan villog, de semmilyen opció a megnyitásra, törlésre, olvasásra, stb.
megköszönném, ha Valaki tudna segiteni:eddig a facebook.-on,ha beléptem a jobb oldalon felül hozta amit ismerőseim feltöltöttek,bal oldalt pedig amit bejegyzéseket irtak .A gépem újra lett telepitve, windows 7 került rá.Azóta,ha a facebook-ra belépek a baloldali részt hozza, a jobb oldali részt nem hozza be, pedig a beállitások változatlanok.Ha Valakinek lenne ötlet hogyan lehetne ezt újból behozni, előre is köszönöm.
Van a Facebook-on egy like-olható közösségi oldalam, ahova különböző idézeteket teszek fel. Meg lehet oldani azt, hogy az egyes bejegyzéseim kategorizálva legyenek? Olyan megoldásra gondolok, mint például a Jegyzetek panel a Fényképek és Kedvelők mellett. De szeretnék több Jegyzetek fület. Van erre lehetőség? Vagy egyéb módon tudom kategorizálni a bejegyzéseimet a későbbi rendezett áttekinthetőség végett?
Persze, hogy nem, példa volt (az abc első betűiből). Amit a facebookon szeretnék csinálni: ezen a linkben: https://www.facebook.com/pages/Pénzügyek-mindenkinek/291885484261362 a http://konyvem.ferenczigabor.eu lapra mutasson a kép.
Valaki árulja el nekem, hogyan tudok a facebookra feltenni egy képet, hogy a kép linkje egy olyan internet lapra mutasson, ami a képpel összefügg. Azaz: ha az egérrel a képre klikkelek, egy új lapra egy másik lap jöjjön be (pl. a lap: http://abcdefg.hi, az jöjjön be).