Nocsak, spórolnak az árammal vagy mi a szösz? Netán, az archívumból vetíthető tartalmak már elfogytak? Mivel, a következő hét kedd-jétől, már csak du. 4-től kb. éjfélig listázza a műsort. Ez, vajon a visszanézhetőségre kihatással lesz?
Kezdetben arról szóltak a hírek, hogy az lesz, amit te is írták, de aztán átváltottak erre a formátumra. Ami egyébként meg megint felveti azt a kérdést, hogy akkor tulajdonképpen miért is kellett megszüntetni a tv-csatornát, ha a neten is egy szerkesztett műsorral megy az M3.
Én azért vagyok csalódott, mert nem azt kaptam, amit az előzetes hírek alapján vártam, illetve lehet, hogy félreértelmeztem a leírtakat. Azt hittem, hogy a honlapra majd egyfajta videótár formájában felkerül a náluk valaha leadott dolgok 80-90%-a, és abból lehet majd válogatni. Ehelyett csak egy napi műsort lehet nézni online, extraként előtte és utána is néhány óra hosszával.
Az jó volna, ha lenne olyan csatorna amelyik tényleg csak magyar filmeket sorozatokat ad, főképp régieket az időseknek, akik nehezen követik a gyors tempót és a film közbeni reklám nagyon megzavarja számukra a téma követését-
De a mostani kormánynak a sport az atyaistene, és kell a pénz a Haladás új stadionjára mert mindent azért az 5 ezer nézőért.
M4 topikot nem találtam. Esetleg vki tudja, hogy mikor adnak az Nb1es meccsekről összefoglalót?
Érdekes... A hirado.hu-n ma este 3/4 9-kor lehozott MTI cikkben egy szóval sem említik a lehetséges csatornamegszünést felvető korábbi sajtóhíreket. Ugyanakkor egy többféleképpen is értelmezhető nyilatkozatot közölnek, amit lehet egyfajta platformbővülésnek érteni, de lehet a csatorna tévéjellegének megszünéseként is értelmezni.
Az első év kísérleti év, erre tekintettel folyamatosan bővülő kínálattal az online térben a közmédia minden olyan videóanyaga elérhetővé válik ingyenesen, amelynek online jogával rendelkezik – olvasható a közleményben.
A csatorna olyan ismert, klasszikus tartalmakkal várja nézőit az online térben, mint például A Tenkes kapitánya című kultikus sorozat, a Hölgyválasz beszélgetős műsor vagy a Beszéljünk a jövőnkről, Balogh János akadémikus ökológiai kérdéseket boncolgató tudományos műsora.
Ezen kívül sok más szórakoztató műsor, színházi közvetítés, ifjúsági film és rajzfilm lesz elérhető – tették hozzá.
Kiadott viszont egy közleményt az MTVA, amelyben az áll, hogy:
Tovább erősödik a szabad, személyre szabott műsorválasztás lehetősége azzal, hogy a közmédia klasszikus tartalmait sugárzó csatornáját,az M3-at május elsejétől az m3.hu honlapon ingyenesen lehet elérni.
Nincs szó róla, hogy örömtáncot lejtenék. Legfeljebb nem siratom ezt a poteciáljait soha ki nem használó, bosszantóan hullanulla csatornát. És hát nem elhanyagolható az sem, hogy a kiesésével egy hazugságfelülettel mégiscsak kevesebb lesz! Mehetne vele az M1 is nyugodtan a sírba! De akár az egyik Duna is.
Bár kétségtelen, hogy (a lehető legabszurdabb időpontokban és sugárzási rendben persze) alkalmasint vetítetek is az M3-on ritkán látható fontos, érdekes, vagy épp legendás hazai (és nemzetközi) alkotásokat, a csatorna a legaktívabb pillanataiban sem volt több, mint egy kibővített műsoridejű "Hogy volt?!" adás.
Alapításakor hirdetett küldetésének, évi több milliárdnyi költségvetése ellenére soha nem tudott valóságosan megfelelni - mely gyaníthatóan nem is volt igazi célja -, utóbbi években alkalmazott műsorpolitikája pedig végérvényesen egy propaganda hírfolyammal mérgezett unalmas ismtélőgéppé degradálta.
Ma olyan Szeszélyes Évszakot adnak le, amit még nem ismételt az M3. Csak mostanra tudták megszerezni annak a műsor jogait? (amúgy szerintem lesz másik olyan adás, ami szintén egyfajta "premier" -tehát még nem ismételték sehol)
Igen, nagyon jó lenne még egy rész lezárásképpen. Nekem egy kicsit összecsapottnak, elnagyoltnak tűnt az utolsó fejezet. Mintha nem lett volna elég idő a történetek (főleg a Brigi és János közti kapcsolat) kifuttatására.
Annak idején, a film alapján készült könyvben szó volt egy esetleges folytatásról. De végül nem készítették el sajnos.
Újra láthattuk a Nyolc évszakot. Újra elvarázsolt. Mert máig érdekes, tartalmas, minőségi maradt. Sok későbbi sorozat merített belőle ihletet - átemelve hozzá sok színészt.
És bár a szereplők közül sokan nincsnek már köztünk sajnos (én Balkay halálát nem tudom azóta sem elfogadni, de Bubiké sem megszokható), érdekes lenne egy 2 részes lezáró folytatás. Összejött-e két hét múlva Brigi és János? Milyen színésznő lett a lányból, milyen pályát írt le a doktor úr?
Hogyan élte meg a rendszreváltást a család? Géza bácsi boldog lett-e Flórával. Mi lett Sára nénivel? És a barátokkal. A tévés fiúval, a gmk-s srácokkal, a lakótárssal, a taxis barátokkal.
Ugyanolyan lassú, korszakábrázolóan békebeli snittek és helyszínek lennének jók, mint amilyenek akkor voltak. És amilyenek körülvehetnek bennünket ma is.