Keresés

Részletes keresés

Morningstar17 Creative Commons License 13 órája 0 0 2869

Köszönöm! Szép reggelt kívánok!

 

https://www.youtube.com/watch?v=x4T76_eSPm0

Előzmény: idooogeep (2868)
idooogeep Creative Commons License 2 napja 0 0 2868

Szép estét kívánok!

 

 

 

Friedrich Schiller

 

A hit szavai

 

Három nagy szó, amit megnevezek;
Tovaszállanak ajkról ajkra;
De nem kintről származnak ezek,
Hangjuk csak a szívünk hallja.
Elveszti az ember örökre becsét,
Ha nem hiszi többet e három igét.

 

Szabadnak eredt s szabad, ha még
Láncban született is az ember.
Ezt hidd, ha üvölt is a csőcselék,
S ne törődj vad őrületekkel.
A szolga előtt, ha bilincse szakad,
szabad ember előtt soha meg ne riadj.

 

S az erény sem üres szó, puszta beszéd;
Az élet váltja valóra;
Bár botlik az ember, akárhova lép,
Törekedhet ez isteni jóra.
Mit a bölcsek bölcs esze föl nem ér,
Gyakorolja a gyermeki tiszta kedély.

 

S van Isten, él egy szent akarat,
Az ember akárhogy inog bár;
Túl téren, időkön a legmagasabb
Bölcs Gondolat éberen ott áll,
Fut a lét, változva örökre körén,
De nyugodt Szellem virraszt a cserén.

 

E három igére ügyeljetek,
Adjátok ajakról ajkra,
S bár nem kintről származnak ezek,
Legbensőnk szózata vallja;
Ember soha el nem veszti becsét,
Amíg hiszi ezt a három igét.

Morningstar17 Creative Commons License 2 napja 0 0 2867

Köszönöm szépen, viszont kívánom!

Előzmény: idooogeep (2866)
idooogeep Creative Commons License 3 napja 0 0 2866

Szép napot, kellemes hétvégét kívűnok:

 

Morningstar17 Creative Commons License 3 napja 0 0 2865

Valami Amerika II. --

 

Sokáig nem hittem el, hogy az EU migránskvótát akar bevezetni. Az ellenzék váltig tagadta. Emlékszem, hogy a Klubrádióban nem egyszer olyan képtelenségnek nevezték ezt, ahogyan a gender téma nyugati erőltetése is hihetetlennek tűnt. Úgy lett beállítva, hogy ezeket mind Orbán találja ki, hogy elterelje a figyelmet a jogállam lebontásának folyamatáról. Aztán pedig:

 

https://www.portfolio.hu/global/20230609/megvan-az-eu-nagy-megallapodasa-igy-mukodik-majd-a-migranskvota-620406

 

https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2015-being-trans-eu-comparative-summary_hu.pdf

 

Aztán szép lassan kiderül, hogy az amerikai álom nekünk bizony rémálom. Az új Babilon tényleg ide akarja telepíteni Európába a bábeli zűrzavart. Soros Gyuri bácsi pedig tényleg hullazsákot szán nekünk. Az ukrán katonákkal - köztük kárpátaljai magyarokkal is (!!!) - már megkezdték, tehát ez a hír is igaz.  Van Soros-terv! - hiába tagadták ezt is.

 

Orbán ettől persze nem lett szent, de a fenteik a nézőpont markáns átértékelésére adnak okot. Ezerszer hitelesebb, mint bármelyik  ...........- én nem nevezem őket liberálisnak, mert nem azok!!! Látjuk, hogy szólásszabadság a liberálisnak hazudott bagázsnál miben áll:

 

https://hu.euronews.com/2024/04/16/europai-populistak-woke-mentes-ovezet-orban-viktor - és ez a hírforrás nem szándékosan az Origo!!!

 

- mert  minden vélemény - tartalmától függetlenül - alkotmányos védelmet érdemel egy jogállamban, ugye???

 

 

No és akkor a gender huzavona okán jön egy műbalhé, hogy a NER-ben kitenyésztett Szurtos Peti - ki tudja még milyen anyagi támogatással és háttérrel - szembe fordulhasson egykori gazdáival, és sokan messiásként imádják ezt a ficsúrt.

 

Hagyjuk inkább a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának, mert a mese - a nyugatról - rohadtul nem volt igaz:

 

https://www.youtube.com/watch?v=6CcjK8kqwgY

 

Nem akartam politizálni, de ennyivel tartozom az igazságnak, és a tárgyilagosságnak!

 

Előzmény: Morningstar17 (2864)
Morningstar17 Creative Commons License 4 napja 0 0 2864

Valami Amerika --

 

"238 milliárd dollár! Tavaly „fegyverdiplomáciával” gazdagodott az USA2024-01-31 15:35:56 

2023-ban új rekordot, 238 milliárd dollárt értek el az Egyesült Államok fegyvereladásai, közölte január 29-én az amerikai külügyminisztérium. Egy minisztériumi nyilatkozat szerint a fegyvereladás és -átruházás jelentős eszköze az amerikai diplomáciának és külpolitikának, továbbá potenciálisan hosszú távú hatást gyakorolhat a régiós vagy a globális biztonságra.

A Politico mellett több amerikai médiaorgánum szerint az orosz–ukrán konfliktus hatalmas megrendeléseket hozott.

Song Zhongping kínai katonai szakértő a GlobalTimes kínai médiának elmondta, hogy ez az adat is bizonyítja az USA sikerét a fegyverdiplomáciában. A fegyvereladásból az USA gazdagodik, ugyanakkor erősítheti ellenőrzését a régióban, sőt az országban. „Ezért az amerikai politikusak akkor a legpozitívabbak, amikor konfliktusok törnek ki a világban” – mondta a szakértő."

 

Forrás: https://hungarian.cri.cn/2024/01/31/ARTIsnueUqfk4NBxuFn98aES240131.shtml

 

A háborúban eleső katonák millióiról, és a megnyomorított családokról nem szól a fáma. 

Előzmény: Morningstar17 (2863)
Morningstar17 Creative Commons License 4 napja 0 0 2863

"Az USA tengerentúli fegyvereladásai rekordot értek el 238 milliárd dollárral. A legnagyobb vásárlók között Lengyelország és Németország is megtalálható, főleg ukrajnai konfliktus miatt megnövekedett kereslet hatására – írta a BBC. "

 

Forrás: https://www.portfolio.hu/global/20240130/rekordra-porgette-az-ukrajnai-haboru-az-amerikai-fegyveripart-hatalmas-sereget-epitenek-az-ukranok-ukrajnai-haborus-hireink-kedden-665929

 

Egyszóval megteremtették a keresletet az amerikai fegyveriparnak.  Erről szól ez az egész. 

Előzmény: Morningstar17 (2862)
Morningstar17 Creative Commons License 4 napja 0 0 2862

Ezeknek semmi nem szent, csak a pénz. Nem számít, hogy hányan halnak meg, hány árva marad, mekkora nyomorúság jár mindezek nyomában, csak ők profitálni tudjanak ezen. A legnagyobb halak lassan megeszik még a nagyobbacskákat is, és nem marad más, csak néhány őskövület megalodon, amely a mélyben rejtőzve les újabb áldozatokra. 

 

Nem hiszem, hogy ennél ne lehetne jobbat kitalálni. Ennél csak jobb lehet. Nem kellene megvárni a kapitalizmus (gátlástalan önzés világa) végkifejletét.

 

Érdemes pl. elgondolkodni az amerikai pénzdemokrácia működési mechanizmusa, és a fegyveripar piaci lehetőségeinek bővítése összefüggéseiről, valamint arról, hogy mi a jó franc köze kellene legyen ehhez szerencsétlen vén Európának?

Előzmény: idooogeep (2861)
idooogeep Creative Commons License 4 napja 0 0 2861

A minap olvastam:


Az Izraeli Vaskupola elhárító rendszerhez tartozó ellenrakéta költsége  darabonként 50 ezer dollár,ami több mint a támadó iráni drónok ára.
Ebből csak azon egyszerű következtetést vonom le, hogy a gyártóknak ez qrva jó üzlet. Az egyik fellövi, a másik lelövi és sercperc alatt elment közel 100 ezer dollár.( cirka 40 millió Forint.)  Ahányat kilőnek  annyival szorzandó, és ebből egy éjszaka alatt már egész szép összeg kikerekedhet..  És az egész csak arra volt jó, hogy egy kis tűzijátékot rendezzenek valahol a sivatagban.

És tényleg  mire jó az egész?  Pár ember  pénztárcájának vastagsága folyamatosan növekszik, és ezáltal több millió embert tartanak rettegésben.

És mint tudjuk, ilyen rendszerek nem csak Izraelben működnek.

 

 

 

Előzmény: Morningstar17 (2858)
Morningstar17 Creative Commons License 4 napja 0 0 2860

Röviden: Isten nem halt meg, nem bújt el, csak az ember vak!!!

Előzmény: Morningstar17 (2859)
Morningstar17 Creative Commons License 4 napja 0 0 2859

Az igazi probléma a világgal az, hogy az emberek közül sokan úgy gondolják, hogy bármi okból, de mások fölött állnak, több joguk van az élethez, javakhoz. egyebekhez, mint kevéssé szerencsés társaiknak. Pedig ez szerintem rohadtul nincs így, még ha a társadalmak szerkezeti felépítése szintre mindenhol ezt is tükrözi. Van egy fényűzően élő uralkodó osztály, és vannak a nyomorultak, akik robotolnak, és meghalnak a "hazáért" ha kell.

 

A társadalom kötőszövete mindenütt a hatalom, nem pedig az egymás iránti emberbaráti szereteten alapuló önzetlen szolgálat.

 

Mindez feszültségeket gerjeszt a társadalmakon belül, amit a tömegpszichológia eszközeivel fegyverként használ az "elit". Legszemléletesebben mutatja ezt Jézus pere, ahol a tömeget rávették, hogy egy gonosztevőt engedjenek szabadon Isten küldötte helyett, akire a kereszt várt.

 

Isten ezzel megmutatta, hogy mekkora birkák vagyunk. Az, hogy ezt mégsem látjuk, nem Isten hibája.

 

 

Morningstar17 Creative Commons License 4 napja 0 0 2858

"...Európa lesz kénytelen Ukrajna ellátást is biztosítani – fokozva ezzel a bizonytalanságot –, hogy az legalább a háború folytatásához mindenképp szükséges energiával rendelkezzen."

 

Milyen beszédes ez a mondat is! Még csak nem is a lakosság energiaellátásáért aggódnak, hanem sokkal inkább azért, hogy nem tudják folytatni  az átkozott háborújukat, amely - néhány üzletemberen kívül - senkinek nem volna érdeke. 

 

Nem túl nagy ár ez azért, hogy páran örüljenek???

 

Előzmény: Morningstar17 (2857)
Morningstar17 Creative Commons License 4 napja 0 0 2857

Tovább játszunk a tűzzel. -:(( 

 

Gyűlöletre gyűlölet.

 

Tűzzel nem lehet tüzet oltani!!!

 

"Péntek hajnalban Izrael drónokkal támadta meg Iránt, a célpont egy olyan légibázis volt, amelynek közelében nukleáris létesítmény is van. A nyugati hatalmak minden eszközzel próbálták megakadályozni az izraeli válaszcsapást, tartva attól, hogy az egész közel-keleti térség lángba borulhat. Korábban a The New York Times közölt információkat azzal kapcsolatban, hogy pontosan mi is előzte meg azt a szíriai akciót, amelyre Irán még a múlt hét szombaton válaszolt Izraelnek egy nagyszabású támadással."

 

Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/04/19/kozel-kelet-eszkalacio-iran-izrael-raketa-drontamadas-damaszkuszi-csapas-egyesult-allamok/

 

Elszabadult hajóágyú .... és sátán a lovasa.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Oroszország elpusztította Ukrajna legnagyobb hőerőművét, amely emberek millióinak biztosított áramot Ukrajnában és szerte Európában. A helyzetet tovább rontja, hogy Oroszország elkezdte az ukrán energiahálózat totális elpusztítását, amely amellett, hogy Ukrajnát teljesen ellehetetleníti, Európát duplán is bajba keveri. Amellett, hogy bizonytalanná válik Európa energiaellátása is, Európa lesz kénytelen Ukrajna ellátást is biztosítani – fokozva ezzel a bizonytalanságot –, hogy az legalább a háború folytatásához mindenképp szükséges energiával rendelkezzen.

 

 

https://index.hu/kulfold/2024/04/19/haboru-orosz-ukran-konfliktus-ukrajna-oroszorszag-nyugat-eromu-energia-valsag-aram-gaz/

 

Több szálon is ég a kanóc, és úgy tűnik, az emberi hülyeség határtalan. Ok és okozat. Miért csodálkozunk, ha provokációra és gyűlöletre gyűlölet a válasz? 

 

Minden médium a harmadik világháború rémével riogatja a kisembereket, akiknek szinte semmi beleszólása nincsen ezekbe a "játszmákba". Mi "csak" elszenvedjük, ahogyan az mindig lenni szokott. -:(

 

Előzmény: Morningstar17 (2848)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 2856
Előzmény: Morningstar17 (2855)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 2855
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 2854
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.15 0 0 2853

We are the "small fringe minority"! Keep on Truckin' for a Free World!!! 

 

https://www.youtube.com/watch?v=zdnTWQrAAOI

Előzmény: Morningstar17 (2847)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.13 0 0 2852

Elkeserítő, mennyire nem számít az emberi élet. A "jogállam és a demokrácia"hívei teljesen értelmetlenül küldenek a halálba milliókat. -:((( Az ugyebár teljesen jogállami, ahogy mint a sintérek, vadásszák a hadra fogható férfiakat? Mintha az EÜ elődje az ESZAK nem az újabb háború megelőzése miatt lett volna létrehozva ....úgy látszik, csak papíron.

 

"A független Nyugat-Németország 1949-es létrehozását ahhoz a feltételhez kötötték, hogy az igen fontos szén- és acéltermelő Ruhr-vidéket a franciák dominálta Nemzetközi Ruhr Hatóság irányítása alá rendelik. Azonban mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy ez a helyzet nem tartható fent sokáig.[2] Az ESZAK létrehozását - Jean Monnet francia közgazdász ötlete alapján - Robert Schuman német származású francia külügyminiszter javasolta 1950május 9-én, a Schuman-tervben (vagy Schuman-deklarációban).[1][3] Célja az volt, hogy ezzel megakadályozzanak egy esetleges újabb háborút Franciaország és Németország között, hiszen ha a szén- és acéltermelés nemzetközi felügyelet alatt van, az egyes államok nem tudnak miből felfegyverkezni.[4]"

 

Most meg, mintha az EU is a fegyverkezésnek rendelne alá mindent. Becsicskultak a globalista fegyverlobbinak, vagy mi a jó franc!?

 

Egyszóval az az EU és ez a NATO már régen nem az, amibe beléptünk.

 

"Ne ölj!" , de a nemzetközi jogon belül külön al-ágat képvisel a háború joga. Van ennél nagyobb ellentmondás a világon? 

 

Ezen jog szerint a civilekre másként tekint a jog, míg a katonákat nyugodtan, akár jogszerűen is  halomra lehet ölni. Tehát azzal, ha valakit - a legtöbbször akarata ellenére - behívnak katonai szolgálatra, az onnantól akár szabad préda lehet. Ezzel megfosztják emberi mivoltától. Ehhez nem kell semmi bűnt elkövetni a fennálló renddel szemben, elég egy hülye politikai döntés. Ez jogállam? Ez szabadság? Csak addig hagynak élni, míg kedvük nem szottyan egy újabb háborúra!

 

No és akkor hol az emberi élet védelme, és az emberi méltósághoz fűződő alkotmányos jog? Elárulom: Papíron!!!

 

Van az a helyzet, amikor le lehet húzni a klotyón az összes jogszabályt, és a Jóistenen kívül senki nem védi meg az embert.

 

Jézus már kb. 2000 éve elárulta a "nagy titkot", de ez a farizeus világ tudomásul sem veszi. Jézus nevét azóta is csak a a sátáni gyűlölet álcázására  (keresztes  hadjáratok, inkvizíció, stb.) és egyéb farizeusságok leplezésére használják.

 

Az emberbaráti szeretetnek nincs helye egy kapzsiságra épített világrendben.

 

 

Előzmény: idooogeep (2851)
idooogeep Creative Commons License 2024.04.13 0 0 2851

A betett részlet  mondanivalóját:  "A háború nem nemesít,
állatot csinál az emberből" azt hiszem minden épeszű ember elfogadja. Persze azt már régóta tudjuk, hogy a Föld lakói nem mind épeszűk.

Én el tudnék képzelni egy megoldást, de ezáltal én is állattá aljasodnék és semmivel sem lennék különb a többiektől.

Mi a megoldás:   nem tudom várom, hogy valaki rátaláljon  és véget érjenek a háborúk.

Előzmény: Morningstar17 (2850)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.13 0 0 2850
Előzmény: idooogeep (2849)
idooogeep Creative Commons License 2024.04.13 0 0 2849

                              Talán itt keressük a választ?

 

 

Zanner Anikó

 

Miért van így?

 

Hová fajult ez a forrongó, világ?
Hová lett a szeretet, a becsület?
Hová lett a szavahihető kézfogás?
Miért lett elvakult számtalan ember,
aki önzően csak magára gondol,
másokon kegyetlenül átgázol?
Nem számít semmi, csak legyen kényúr,
mert már a pénz, a hatalom az úr.

Ember embernek ádáz ellensége,
határtalan a telhetetlensége.
Alig van már a Földön emberség,
a tiszteletet rég beszennyezték,
nincsen már nyugalom és békesség.

Olyan ez a forrongó világ, mint kitörni készülő vulkán.
Bármikor váratlanul tüzet, lávát okádhat,
városokat, falvakat kegyetlenül elpusztíthat!
Változz hát, ember! Vedd végre észre!
A vesztedbe rohansz! Te is elpusztulhatsz!

 

2024. április 7.

 

Előzmény: Morningstar17 (2848)
Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.13 0 0 2848

"Egy több mint 100 éves konfliktusról beszélhetünk, amelyben a hajtóerő egy hihetetlen gyűlöletspirál. Óriási a bizalomhiány, amiért mind a két fél rengeteget tett. Izraelnek valakivel meg kell majd egyeznie, de a Hamász elpusztításával párhuzamosan felmerül a kérdés, hogy mégis kivel? Úgy tűnik, hogy a Hamász nem igazán érdekelt a békekötésben és a tűzszünetben, mert ha az lenne, akkor az izraeli műveletek szüneteltetése után nem indított volna nagyobb támadásokat."

 

Forrás: https://index.hu/kulfold/2024/04/13/izrael-iran-gazai-haboru-tamadas-valaszcsapas-kaiser-ferenc-elemzes/

 

Mégis, hol a vége ennek a gyűlöletspirálnak? -:((((((((((

 

A megtorlás megtorlásának a megtorlása, amit újabb és újabb megtorlás követ az idők végezetéig? - Homo sapiens?????

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.10 0 0 2847

"A brit gyógyszerészeti felügyelet (PMCPA) megállapította, hogy a Pfizer öt alkalommal sértette meg a 2019-es szabályozási kódexet. A vállalat azzal ment túl messzire, hogy egy nem engedélyezett gyógyszert népszerűsített és félrevezető állításokat tett közzé a Covid-19 vakcinájáról a közösségi médiában. A hatóság szerint a lépés aláásta a gyógyszeriparba vetett bizalmat - jelentette az ír Gript.

 

Bírálta a Pfizer gyógyszergyártó vállalatot az Egyesült Királyság gyógyszerészeti felügyelete egy 2023 februárjában benyújtott panaszt követő vizsgálat eredményeként. Az észrevétel a Pfizer több vezető munkatársának közösségi médiában közzétett bejegyzésére vonatkozott, amelyeket Dr. Berkerly Phillps, a Pfizer UK orvosi igazgatója is megosztott az X platformon.

A POSZT AZT ÁLLÍTOTTA, HOGY A CÉG COVID-19 ELLENI VAKCINÁJA 95 SZÁZALÉKBAN HATÉKONY A BETEGSÉG MEGELŐZÉSÉBEN ÉS 94 SZÁZALÉKOS EREDMÉNYT PRODUKÁL A 65 ÉV FELETTIEK KÖRÉBEN.

A PMCPA vizsgálata során arra jutott, hogy a Pfizer öt alkalommal sértette meg a 2019-es szabályozási kódexet. Külön kiemelték, hogy a félrevezető információk terjesztésével csökkentették az iparágba vetett bizalmat. A vizsgálati eredmények szerint a Pfizer nem engedélyezett gyógyszert népszerűsített és félrevezető állításokat tett, valamint nem közölte megfelelően a lehetséges mellékhatásokra vonatkozó bizonyítékokat.

A gyógyszeripari vállalat szóvivője kifejezte sajnálkozását az események miatt és elismerte a brit gyógyszerészeti felügyelet által elmondott problémákat. Hangsúlyozta, hogy a Pfizernek részletes irányelvei vannak az alkalmazottak közösségi médiabeli magatartásáról.

NEM EZ VOLT AZ ELSŐ ESET, AMIKOR A PFIZER FIGYELMEZTETÉST KAPOTT TEVÉKENYSÉGÉVEL KAPCSOLATBAN.

Korábban Albert Bourla vezérigazgatót is figyelmeztette ugyanez a szabályozó testület félrevezető nyilatkozatai miatt.

A vállalat globális szinten több perrel is szembe kell, hogy nézzen. Texas államban Ken Paxton államfőügyész indított pert ellenük jogellenes tevékenység és félrevezető állítások miatt. Németországban pedig egy per indult a BioNTech ellen, amely az mRNS-alapú Covid-19 vakcinák mellékhatásaival kapcsolatos aggályokra összpontosít."

 

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20240409/sulyos-dolgok-derultek-ki-a-pfizer-vakcina-gyartojarol-679387

 

--------------------------------------------------------

Ez az a vakcina, amelyet Ursula SMS -ben rendelt csiliárdokért? Ezen kísérleti oltások felvételének megtagadásáért világszerte nem keveseket korlátoztak - jórészt indokolatlanul - személyi szabadságuktól, fosztottak meg megélhetési forrásuktól!

 

Ez az igazi botrány, de ez már senkit nem érdekel. Pedig csaknem egy egész világ  asszisztált ezen ámokfutás keretében milliók kényszeroltásához, melynek során egy nem engedélyezett gyógyszer alkalmazására kísérleti alanyként milliókat presszionáltak, zsaroltak különböző kényszerítő eszközökkel. Milliók esetében sérült a személyes szabadsághoz és az egyéni önrendelkezéshez fűződő alkotmányos alapjog. Mint utóbb kiderül, egy nagy átb....ás miatt.  !???????

 

Miféle jogállamiságot kér számon az EU, aki ehhez vastagon asszisztált? És mindez egy olyan ál-demokratikus működés miatt, amely már Pilátus regnálása alatt csúfosan megbukott!

 

Jó reggelt kívánok! Milyen világban élünk? No és ki a f...t érdekel Szurtos Peti új pártja????

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.07 0 0 2846

"Az elnökségi feladatokat mindig egy tagállam látja el.

Az elnökség – amelyet az elnökséget adó ország kormányának egy tagja képvisel – vezeti a Tanács üléseit.

A Tanácsban a 27 tagállam miniszterei találkoznak, hogy megvitassanak és elfogadjanak olyan jogszabályokat, amelyek az EU-ban mindenhol alkalmazandók lesznek. A miniszterek a saját tárcájuknak megfelelően vesznek részt a tanácsi megbeszélésekben.

Például ha a Tanács egy környezetvédelemmel kapcsolatos jogszabályt tárgyal, a tagállamok környezetvédelmi miniszterei ülnek a tárgyalóasztal köré. Így tehát a soros elnökség végső soron a Tanács munkáját irányítja.

Az elnökség gondoskodik arról, hogy négy dolog biztosítva legyen a Tanácson belül:

  • az uniós politikai program folyamatossága
  • a jogalkotás szabályszerűsége
  • a tagállamok közötti együttműködés
  • a többi uniós intézménnyel való együttműködés/koordináció

Az elnökség feladatait ahhoz szokták hasonlítani, mint amikor valaki vacsorát ad: házigazdaként ügyel rá, hogy a vendégek között harmónia alakuljon ki – azaz, hogy lehetőségük legyen hangot adni eltérő véleményeiknek vacsora közben, de végül mind barátságban, közös célokkal álljanak fel az asztaltól.

A hatékonyság biztosítása érdekében az elnökség „elfogulatlan közvetítőként” jár el, felülemelkedve saját nemzeti érdekein. Az elnökség szerepe kulcsfontosságú, de a többi intézményé is, mivel csak közös munkával lehet elérni, hogy az EU eredményes legyen."

 

Forrás: https://www.consilium.europa.eu/hu/presidency-council-eu/

 

Kicsit se furcsa, hogy a - jelenleg békepárti - magyar elnökség féléve előtt jön a rendszerváltási kényszer? 

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.04 0 0 2845

Vannak sajnos elég sokan, akik úgy gondolják, hogy a sorkatonaság az életre tanított, és ezért akár még vissza is hoznák.

 

Első megközelítésben erre azt kérdezném, hogy miként taníthat az ÉLETRE egy olyan intézmény, aminek a tulajdonképpeni célja, hogy megtanítson GYILKOLNI???

 

Ha azonban az ÉLETRE alapvetően úgy tekintünk, mint ami lényegében nem más, mint egy jókora SZÍVÁS, vagy helyesebben egymás módszeres szívatása, akkor már jobban érthető a sorkatonaság iránti vonzalom.

 

Jó, értem én, hogy "haza védelme", meg bla- bla, de a legtöbbször rohadtul nem a haza védelméről van szó a kib...ott háborúkban, és míg sokan sírnak, kevesen jól szórakoznak, nagyokat nevetnek, és hatalmasat gazdagodnak. Lelkiismeretlenül!!!

 

Sokan a NATO csatlakozásról csak azért szavaztunk igennel, mert a NATO alapvetően egy katonai védelmi szervezet, és alapvetően hivatásos hadsereggel operál, ahol csak az megy katonának "ki ilyet szeret." A hülye sorkatonasággal meg végre nem szívatják a fiatalokat. Nem kell többé olyanokat a "haza védelme" szolgálatába állítani, akik nem szándékoznak embert ölni, még háborúban sem.

 

Mostanában viszont a NATO úgy lép fel, mint amely minden áron bele akar bonyolódni egy harmadik világháborúba, anélkül, hogy bárki is meg akarná támadni! Putyin megmondta világosan, hogy nem akar a NATO -val háborúzni!

 

Miért vergődünk még is??? Több NATO tagállam pedig azt fontolgatja, hogy visszavezeti a sorkatonaságot, készülve a III. világháborúra.-:((

 

Azt sem értem, hogy a mesterséges intelligencia és a fejlett robottechnológia korában miért kell emberek millióinak meghalni a háborúkban? Miért nem meccselik le robotokkal, vagy egymással azok, akik fegyverekből akarnak meggazdagoni. A többi embert meg hagyhatnák békében élni.

 

Vagy tényleg ennyire mindegy már, hogy honnan jön a pénz? Tényleg ennyire nincsen szaga? Ha vérrel lenne bekenve, akkor talán elgondolkodnának? Vagy inkább jól átmosnák? Lelkük rajta. Csak ne álszenteskednének!!!

 

A sorkatonaság engem nem az életre tanított. Kicsit sem. Hazudni, lopni, csalni talán, ......... de én amúgy igen rossz tanuló/katona voltam. 

 

Ha már katonának nem voltam elég jó, próbálok azért még embernek maradni. 

 

Egy "életbölcsességet" azonban tanultam még a sorkatonaság alatt is:

"Mindenki a saját kicsi "f...ával verje a csalánt!"

 

Ennyit adtak ezek az évek nekem, nem többet.

 

Kb. ennyi is a katonapolitikai véleményem is az egész b...akodásról.

Morningstar17 Creative Commons License 2024.04.01 0 1 2844

Aranyosi Ervin: Harmadnapon…

 

Nem akarok már többé hazugságot!
Ne szédítsétek tovább a világot!
Tegyetek jót, hisz mind azért vagyunk!
Mert ahogy vetünk, pont úgy aratunk!

Éljetek békében együtt, a jóban,
leljetek megnyugvást itt, a valóban!
Álljatok már saját lábatokra,
hogy nézhessetek büszkén magatokra!

Rég harmadnap van, feltámadni kéne,
és kiáradni, önmagunkba nézve,
megérteni, hogy valakik vagyunk!
Van lelkünk is, nemcsak sivár agyunk.

Vakon hiszel, s mint állatot vezetnek,
sosem leszel része a szervezetnek!
Kilök magából, és ott maradsz vakon,
mint síró barmok vágóhidakon.

S lám, mindig van egy álnok, gaz csalétek,
mindennap dobnak egy koncot elétek,
hogy legyen min elmarakodnotok,
s mint robotok tegyétek dolgotok!

Nem lenne jobb, átírni ezt a sorsot?
Inkább a lélek súlyos terhét hordod,
csak részt kérhess a megcsúfolt világból,
ami felett az üszkös tető lángol.

Nem látod át, hogy színjáték az élet?
Hogy hazugság minden rád szórt ígéret?
Mi közben dőzsöl ki e darabot írta,
s követi őt a sok húsvéti birka.

A Megváltó is bömbölne, ha látna,
hogy mivé lettünk sok évvel utána,
mindőnkre vár ma is az a kereszt,
mit cipelünk, hisz el sosem ereszt.

Ö feláldozta önmagát miértünk,
s mi sajnáljuk, de még semmit sem értünk!
Bután élünk, s egyszer bután halunk,
s már nem hisszük, hogy feltámadhatunk!

Morningstar17 Creative Commons License 2024.03.30 0 0 2843

Nagyon szépen köszönöm! Én is áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak! -:)

Előzmény: idooogeep (2842)
idooogeep Creative Commons License 2024.03.29 0 0 2842


Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak:

Morningstar17 Creative Commons License 2024.03.29 0 0 2841

Elnézést kérek a címelírásért. Helyesen: Barabbás

Morningstar17 Creative Commons License 2024.03.29 0 0 2840

Karinthy Frigyes: Barrabás

 

A harmadik nap alkonyán pedig kilépett a bolt keskeny kapuján, és csendesen megindult az úton. Két oldalt füstölögtek a romok. Lent a kiszáradt árok fenekén találta az elsőt azok közül, akik Pilátus háza előtt kiáltozták Barabbás nevét. Elfeketült nyelvvel vonított a vörös felhők felé.

Megállt előtte, és így szólt:

- Itt vagyok!

Az pedig felnézett rá, és zokogni kezdett.

- Rabbi, rabbi! - zokogott.

És a mester szelíden folytatta.

- Ne sírj! Állj fel és jöjj velem! Mert visszamegyek Jeruzsálembe, Pilátus háza elé és új törvényt kérek magamra és reátok, akik Barabbást választottátok, s akikkel ezt mívelte Barabbás.

A nyomorult pedig feltápászkodott és az ő öltönyét megragadta.

- Mester! - kiáltott elfulladva és könnyek között - ó mester, jövök! Mondd meg, hogy mentsem meg magam! Mondd meg, mit tegyek! Mondd meg, mit mondjak!

- Semmit, mondta ő szelíden - csak azt, amit három nap előtt kellett volna mondanod, mikor Pilátus megállt a tornácon és megkérdezett titeket: ,,Kit engedjek el hát közülük, Barabbást, a gyilkost, vagy a názáretit?''

- Ó, én bolond! - kiáltott a nyomorult fejét öklével verve, - ó, én bolond, aki Barabbást kiáltottam! Barabbást, aki ide juttatott!

- Jól van - folytatta szelíden a mester - most jöjj hát velem Pilátus háza elé, ne törődj semmivel, ne figyelj semmire, csak rám, és amikor én intek neked, kiáltsd egész szívedből és egész tüdődből: ,,A názáretit!''; mintha azt kiáltanád: ,,Az életemet!''

Az pedig követte őt.

És találnak útközben egy másik nyavalyást, akinek Barabbás elvette házát, feleségét, gyermekét és szemeit kiszúratta.

És ő homlokon érinté csendesen kezével és így szólt:

- Én vagyok az. Jöjj velem Jeruzsálembe, és amikor én kezemmel érintelek, kiáltsad: ,,A názáretit!''; mintha azt kiáltanád: ,,A házamat! A gyermekemet! A szemem világát!''

Az pedig felzokogott és követte őt.

És találtak még másikat is, kinek lábai és kezei kötéllel voltak összekötve és nyakára hurkolva, őt magát pedig arccal lefelé bűzhödt mocsárba nyomta le Barabbás, tetvek és csúszómászók közé.

Odament hozzá, és megoldotta kötelékeit, és így szólt:

- Ismerlek téged. Te költő voltál, aki a lélek rajongó repülését hirdetted: Jöjj velem, és amikor intek, kiáltsad: ,,A názáretit!''; mintha ezt kiáltanád: ,,A szabadságot! A léleknek és a gondolatnak a szabadságát!'' Az pedig megcsókolta az ő saruját és csak a szemével könyörgött, mert a szája még tele volt sárral.

És így mentek tovább, és egyre több béna és sánta és nyomorult bélpoklos csatlakozott hozzájuk, akiket Barabbás tönkretett. És mindegyik külön-külön zokogva verte mellét és könyörgött neki, hogy intsen majd, ha kiáltani kell: ,,A názáretit!''; mintha azt kiáltanák: ,,Békesség, békesség! Békesség e földön!''

Estére pedig megérkeztek Jeruzsálembe, Pilátus háza elé.

Pilátus a tornácon ült és estebédjét költötte Barabbással, a gyilkossal. Kövéren és fénylő arccal ültek ott, nehéz borokat ittak, és drága ételeket ettek arany edények fenekéről: skarlátpiros palástjuk messze világított.

A názáreti pedig, élén a sokaságnak, mely követte őt, a tornác elé járult és felemelvén átszegezett kezeit, szelíden szólni kezdett:

- A pászkák ünnepe nem múlt még el, Pilátus! Törvény és szokás, hogy húsvétkor egyikét az elítélteknek elbocsátod, úgy, ahogy a nép kívánja. A nép Barabbást kívánta, engem megfeszítettek - de vissza kellett térnem halottaimból, mert láttam, hogy a nép nem tudta, mit cselekszik. E sokaság mögöttem megismerte Barabbást és most új törvényt akar. Kérdezd meg őket újból, amint a törvényeinkben meg vagyon írva.

Pilátus pedig gondolkodott, aztán vállat vont, és kiállván a tornác szélére, csodálkozva nézett végig a sokaságon és szólt:

- Hát kit bocsássak el már most, Barabbást, vagy a názáretit?

És akkor ő intett nekik.

És ekkor zúgás támadt, és mint a mennydörgés, zengett fel a sokaság.

És a sokaság ezt kiáltotta: ,,Barabbást!''

És rémülten néztek egymásra, mert külön-külön mindegyik ezt kiáltotta: ,,A názáretit!''

A Mester pedig halovány lett és megfordulván végignézett rajtuk. És külön-külön megismeré mindegyiknek az ő arcát, de e sok arcból egyetlen arc lett az esti homályban, óriási fej, mely ostobán és gonoszul és szemtelenül vigyorgott az ő arcába, véres szemei hunyorogtak és szájából büdös lé szivárgott és torkából úgy bömbölt rekedten: ,,Barabbást!''; mintha azt hörögné: ,,Halál! Halál! Halál!''

Pilátus pedig zavartan lesütötte az ő szemeit és mondá neki: ,,Te látod...''

Ó pedig bólintott fejével és csendesen felmenvén a lépcsőn, kinyújtotta kezeit a hóhér felé, hogy kötözze meg.

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!