Keresés

Részletes keresés

újmóni Creative Commons License 2013.09.24 0 0 17
fikszike Creative Commons License 2013.09.19 0 0 16

De ez csak annyi, hogy nem változott a hely az elmúlt húsz évben. Semmi újat nem írtál, azt hiszem.

Előzmény: Törölt nick (14)
újmóni Creative Commons License 2013.09.19 0 0 15

Száguldó fotóriporterünk újabb fotója a Körtérről...

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=127049328&t=9005529

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 14

Hogy milyen lehet?

 

Nos nagyjából olyan szagok terjengenek, mint egy sertéstelepen. Egy régi sertéstelepen, amikor még szabad volt koszban hagyni az állatot. A jó megvilágításban egyébként akár szépnek is tekinthető aluljáró és a hídfő között van egy kerítéssel határolt terület, ami kifejezetten nem közlekedési célt szolgál. Ott ápolt gyepnek, vagy a hidat karbantartó gépek mozgását biztosító felületnek kellene lennie. Namost mindazok, akik a téren élnek, és nem hajlandók megfizetni a nyilvános illemhely árát, ott végzik el a dolgukat, és ez a trágyadomb csak nő, egyre nő. A Dunáról akadálytalanul beáradó szél pedig teríti a hídfő alatti átjáróba, a nagy aluljáróba, és a számtalan, ételt készítő és áruló boltba a szagokat, szárazabb időben pedig az elporladt anyagot.

 

Közép-Európa legnagyobb forgalmú villamosáról, a négyeshatosról ezeken az aluljárókon keresztül lehet megközelíteni a Boráros téri buszvégállomást, erre vezet az út a HÉV felé, és itt lehet átjárni a Kürúton belüli részekről a külső részekbe, és a Körútról itt vezet a gyalogút Budapest látványvillamosa, a kettes felé. Ez vezet az épülő kulturális negyedből (Ráday utca, Bálna, BMC, stb.) az új, modernnek szánt negyedbe, ahol a Duna parti nagy házak vannak, a Duna-ház, arrébb a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája. 

 

Nem tudom, hogyan fogalmazzak, hogy ne legyenek illetlenek szavaim, szóval ami ott van, és nem nevezem meg, azon vezet keresztül egy nagyvárosnyi ember mindennapi gyalogútja, csomó ember út közben ott szerzi be reggelijét, uzsonnáját. Nem volna szabad ilyennek lennie.

 

Tényleg nyitok témát lépten-nyomon, de engem ez olyan szinten megdöbbent és szégyenérzettel tölt el (hogy én is ennek a városnak a polgára vagyok). Gondoltam, legalább megkérdezem, hogy mit szólnak ehhez mások. Budapest lakossága már tényleg azon az apátia-szinten van, hogy ez elfogadható és szó nélkül el lehet menni mellette? És tényleg kíváncsi lennék, a kerület polgármesterének, az ÁNTSZ-nek és az FKF-nek mi az álláspontja, milyen alapon tartják elfogadhatónak ezt a helyzetet. Nyilván elfogadják, mert tenni láthatóan nem tesznek ellene.

Előzmény: fikszike (13)
fikszike Creative Commons License 2013.09.19 0 0 13

A Boráros tér már tizenöt éve is egy lepratelep volt, sőt, huszonöt éve is. :(

Mikor az aluljárót rendbetették, akkor egy rövid időre kulturáltnak tűnt, de rövid idő alatt visszaváltozott olyanná, amilyennek utoljára láttam úgy hat-hét éve.

Ha azóta tovább romlott... azt már elképzelni sem merem, hogy milyen lehet.

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 12

Nincs itt semmi olyan vajazás, a nénikének a kisnyugdijbol letiltja az állam a büntetést, a kukábol kiszedett zöldséget áruló szervezett népességet meg hiába fogják meg, elérhetetlen, megtalálhatatlan, vagyontalan, jövedelem nélküli, szinte nem is létezik..ha elkobozzák? hát elkobozzák, neki nem került semmibe..

 

Plusz nem mentegetem ezt a dolgot, sőt, az egyik legirritálóbb, legundorítóbb dolog ami egyfajta alaphangulatot ad az embernek, nem elég hogy megvan a maga baja, még akkor egy 3.világbeli fertőben is kell élnie....

 

De a rendőr és a helyi "kis felettes" is ugy áll hozzá ,az a kisebbségi, aki csak annyit csinál, hogy kukazőcséget árul illegálisan, addig sem lop, zsebel, strichel, stb.

Mert éhenhalni nem fog, hagyományosan ami foglamaink szerint keményen dolgozni mondjuk havi 47ezerért NEM fog,(nem is kapna, még közmukát sem általában) tehát VALAMIT biztosan csinál majd amiből megél.

 

Ebben is van egyfajta logika, egy másfajta kádárország köszön itt vissza, emléxünk, tilt,eltűr,  támogat... ez a tűrés kategória a mindenkori hatalom részéről, mert a nincstelen tömegek problémáit kezelni képtelen.

 

Most van boráros topik, hurrá, az igazság az, ez a mocsok egyre nő, és ha egyik kerület, tér, polgármester véletlenül (eu pénzből, átmenetileg, részlegesen) "kisöpri", akkor átkerül máshova.

Liget is egy nagy hajléktalan WC így ősztől a keményfagyokig, aztán koratavasztól egész nyárelejéig...stb.

 

Nyugatinál is mi van, elég 3bokor, 2 nagy betonvirágládányi zöld, és éjjelnappal zűrtanya, égig ér a bűz.

 

A margitszigeten is akkor szünik ez meg, ha ujra magánpénzből őrzött, lezárt terület lesz nemsokára, mikor majd konceszsióban kiadja a főváros valami havervállalkozónak hasznosításra.

 

Előzmény: újmóni (9)
újmóni Creative Commons License 2013.09.19 0 0 11

Egy hosszabb cikk a témában:

 

http://www.penzcentrum.hu/vasarlas/veszelyes_elelmiszereket_arulnak_a_pesti_aluljarokban_itt_a_kiskapu.1037098.html

 

 

Egy 2012-es Alkotmánybíróság-határozat (amely szerint alaptörvény-ellenes a hajléktalanok közterületen élésének tiltása) miatt sem a rendőr, sem a közterület-felügyelő nem tudott intézkedni a közterületet használati megállapodás nélkül - bármilyen célból igénybe vevő - személyekkel szemben, mivel intézkedésének nincs jogalapja.

Ez egy normális országban elképzelhetetlen lenne! :-(

újmóni Creative Commons License 2013.09.19 0 0 10

A minap ezen akadtunk fenn, iylesmivel tömik a gyerekek fejét... :-(((

 

 

A könyv monoton felépítését csak a jó példaszövegek törik meg. Ilyen például az a Békés Pál-novella, amely az előítéletes gondolkodásról szól. A cigányokkal szembeni előítéletet egy cigány árusok elleni aluljárós razziával szemléltetik,

 

http://www.origo.hu/itthon/20130828-tolerans-merlegelo-es-utkereso-fiatalokat-gyart-hoffmann-rozsa-az-orszagnak-osszeallitas-az.html

 

 

Ja, persze..... Tán csak nem az író az előítéletes, hogy egyből rasszizmust vél felfedezni az ILLEGÁLIS árusokkal szembeni fellépéskor????  Mert nem a bőrszínük miatt van a razzia, hanem az illegális árusítás miatt!!!

 

 

Előzmény: újmóni (9)
újmóni Creative Commons License 2013.09.19 0 0 9

Az a baj, hogy mindenféle ombudsmani meg áljogvédői oldalról betámadták a rendcsinálási szándékokat. :-(

Hajléktalanügyben, meg közterületi (illegális) árusítás témában is. :-(((((

 

Figyelgettem a fejleményeket az utóbbi időben - talán elindul valami pozitív irányban.

 

Egyszerűen felfogni nem tudom, hogy miért is nem lehet szétzavarni (akár naponta 10x) az illegális árusokat. :-O :-O Meg elkobozni az árujukat.

"Érdekes" módon az 5-6 csokor saját kerti virágot áruló öreg nénikét tudják vegzálni a szürkeruhások - a szemmel láthatóan szervezett áruszállítási háttérrel rendelkező "ötöt-egy-százasé" -t ordibáló paprika-paradicsom-stb. árusokat viszont nagy ívben kerülik. Nem csak az összeesküvéselméletesekben merül fel, hogy ott magasabb szinten le van vajazva a dolog. :-(((

Hát nem agyrém, hogy ha egy aprócska boltot is akarsz nyitni, többtucat engedélyre, papírra, utánjárásra van szükséged, plusz az árukról számla, eredetigazolás, stb. stb.

Ezek meg egy darab papír nélkül, nulla engedély, nulla közterületfoglalási engedély - és háborítatlanul árusítanak. :-((((

 

Nem állítom, hogy ott a Borároson _ez_ a legnagyobb probléma, de ezek a szabálysértések egymásra épülnek, és vonzzák be a többi törvénytelenséget. A rendetlenség után jön a szemét, a kosz, a bűnözés. Tudod, a kutya is oda csinál, ahol már van......

 

:-(

Előzmény: Törölt nick (7)
ivódzsima Creative Commons License 2013.09.19 0 0 8

A Boráros tér nem csak mostanában koszos, ilyen volt harminc évvel ezelőtt is, csak akkor nem volt ennyi hajléktalan,...azóta tartja a színvonalat..és a többi tér is..

 

nem csoda, hogy a Japán turisták imádnak itt fényképezni...tiszta horror...

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.18 0 0 7

Ha én polgármester lennék, fontos lenne számomra, hogy a kerületem rendben legyen. Persze nem járnék személyesen takarítani, de még a terepszemlét sem magam végezném, meglenne arra az apparátusom, hogy havonta beszámoljanak a kerület állapotáról. Valahol egy csengőnek szólnia kellene, egy széknek inognia kellene, ha a város egyik legdrágább létesítménye, legforgalmasabb hídja töve úgy össze lenne gyalázva, mint a Petőfi híd pesti hídfője. Valahol ez egy értékmérő és egy példamutatás is kellene legyen, hogy hogy kell kinéznie egy forgalmas közterületnek.

 

Mert egyébként a Boráros tér akár nagyon szép is lehetne, csak foglalkozni kellene vele. 

 

Nehéz elfogadnom azt az általános védekezést-hárítást, hogy ez nem kerület, hanem főváros, nem békáká hanem közút, szóval a felelősségtologatást. Ha polgármester lennék, az ilyet nem tűrném, az én kerületem az én kerületem akkor is, ha különböző szolgáltatók szolgáltatnak és üzemeltetnek rajta. Mindegyiket a szőnyegem szélére állítanám, és azt mondanám, hogy holnapra legyen rend. És mindegyiknek megmondanám, hogy helyi embert küldjön a terület rendben tartására. Nem nézhet ki így egy kerület egyik legforgalmasabb helye, a főváros egyik hídja, közlekedési központja. És hogy nem nézhet, az egy dolog, no de az a bűz... És nincs ember, aki azonnali hatállyal bezárassa az összes boltot ötszáz méteres körzetben, ami élelmiszerrel foglalkozik.

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.18 0 0 6

Persze, csak rajtatok áll vagy bukik - állítólag. Múlt szombaton volt a Sszedd Magad akció.

A Boráros kimaradt ????

Költői a kérdés.

 

Úgy látszik, amit nem büntetnek azt szabad és azt csinálják is. Ha büntetnének nem csinálnák, ennyi az egész. Más országokban elejét tudják veni ezeknek, a mi városvezetőink meg még nem nőttek fel oda , még tanulniuk kéne a feladat megoldásához.

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.18 0 0 5

Hirtelen Bosnyák térnek olvastam a címet de oda is illik ugyanez.

Meg az Örs vezér térre.

 

Ebből is látszik se a városvezetők se a befolyásos politikusok nem hsználják gyalogosan a köztereket, aluljárókat még a tömegközlekedést sem.

újmóni Creative Commons License 2013.09.18 0 0 4

Pár megállóval odébbi helyzetkép, friss ropogós...

 

gall travis 2013.09.18 11:52:58 © 474698

most jöttem haza a Körteret útba ejtve.Teli koszos cigányokkal meg a ládáikkal lopott zöldség gyümölcseikkel.Láthatáron feltünik két sün meg két közterületes.Már négyesével masíroznak.Várok egy kicsit mi lesz a fejlemény.Semmi. Szépen elballagnak az árusok elött. Legszívesebben lefotőztam volna .De minek.Tán még be is vittek volna miatta valami ürüggyel.Onék meg tágranyilt szemekkel csak néztek.JÉÉ ezek már szólni se mernek.....

Előzmény: bringahinta (2)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.18 0 0 3

Városunknak minden természeti és történelmi adottsága megvan ahhoz, hogy szép, élhető, kellemes város legyen. Szabad munkáskéz pedig mint a tenger. 

 

Szeretném megérteni, miért van mégis az, hogy a város egyik legexponáltabb helye ilyen, és ez miért nem tud változni. Ez Ferencváros lakosságának igényszintje, vagy ez a kerületvezetés képességeinek, szándékainak, hatáskörének felső határa? Mit kellene tennünk azért, hogy a Csepel és Erzsébet felé közlekedők útja ne egy trágyadombon vezessen át. Nem akartam a *gödör szót használni, mert már így is átléptem a jóízlés határát. Tényleg, én léptem át? Van a város lakóiban szándék és erő ahhoz, hogy változtassanak ezen a helyzeten és a Petőfi híd hídfője visszakapja a hozzá méltó színvonalat, tisztaságot és tiszteletet?

bringahinta Creative Commons License 2013.09.18 0 0 2

Rendőr kéne a közterületekre és nem csak papíron. A mi kerületünkben állítólag ötven járőrpár van munkában. Én húsz év alatt összesen ötször látam járőröző és kétszer intézkedő rendőrt, pedig a központjában lakom a kerületnek, a metrómegállótól háromszáz méterre. Húsz év alatt! Persze, hogy mindenkinek mindent szabad.

újmóni Creative Commons License 2013.09.17 0 0 1

A kötelező nullázáson kívül: nemcsak az iszonyatos dzsuva + illegális árusok a probléma, hanem a bűnözés is.

Sokszor napközben is életveszély ott átmenni az aluljáróban, sötétben meg főleg. :-(((

 

újmóni Creative Commons License 2013.09.17 0 0 0

k0szfészek

 

 

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.17 0 0 topiknyitó

Bolyai János nagy matematikus volt, megváltoztatta a világot. A maga korában és a közvetlen környezetében - Bolyai katonatiszt volt - azonban jobban értették és nagyra értékelték azt a tudását, hogy képes volt megfelelően megtervezni egy tábori latrinát. Akkoriban ugyanis értették, a bőrükön érzékelték, hogy az ürülék megfelelő elhelyezése és áramlástana híján a fertőzések több katonát megölhetnek, mint az ellenség. 

 

Nos, a Boráros téri latrinát láthatóan se tudós, se mérnök nem tervezte, az csak úgy van, főpolgármesterünk, kerületi polgármesterünk, a köjál, a békáesz, a békávé, a közút, a köztisztaság, a főkefe, az alkefe pedig mind-mind hagyják, hogy legyen. Egészen elképesztő az a penetráns bűz, és az a látvány. A fővárosi hidak minden kultúrországban, minden korban a nemzet büszkeségei voltak, féltő gonddal ügyeltek az épségére, a biztonságára, sőt néha a tisztaságára is. Nemzeti költőnkről elnevezett hidunk azonban nemzeti matematikusunk latrinatervező képességének híján ott bűzlik mindannyiunk szégyenére és sérelmére. Közben a pogácsaárusok és pizzasütők békében kínálják portékáikat, és negyed Budapest naponta kétszer áttrappol ezen a fertőn. 

 

Miért van ez így? Nem kellene fő- és kerületi polgármester urainknak egy vezetett túrát szervezni a környékre? Közben egy munkaebédet is elfogyaszthatnának a híd alatti sütödék knálatából.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!