Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.17 0 0 topiknyitó

A Dotroll-nak köszönhetően sikerült megint belefutni a cPanel-es rémálomba. Szeretném a segítségeteket kérni a következő probléma megoldásához. Van egy tárhelyem és egy pár domain címem. Eddig tiszán, egymástól elkülönülve tudtam kezeli a domaineket és a hozzájuk tartozó mappákat, illetve az átirányításokat. A Dotroll saját rendszerében ez kiválóan működött eddig, de most áttették a jónépet egy cPanel-es felületre és elindult a csináld magad mozgalom. Az áthelyezéskor a számos domain nevem közül az egyiket (random módon) kiválasztották úgynevezett "fő domain-nek". Az áthelyezéskor automatikusan létrejött egy csomó olyan aldomain, amiben az összes domain címemet beállította aldomainnek a kiválasztott fő domainhez. Ezek a címek akkor is létrejönnek, ha kitörlöm és magamtól próbálom felvinni a domaineket. Mutatok egy példát. (Nem a saját címeimmel.)

 

Legyen a fő domain: cegesholnap.hu

 

Ha egy új domain címet rögzítek, pl. anyosviccek.hu , akkor a rendszer automatikusan létrehozza az anyosviccek.cegeshonlap.hu címet is és nem engedi törölni, amíg az anyosviccek.hu cím létezik.

A dolog következménye, hogy a keresők majd szépen beindexelik és a céges honlapra rákeresve felkínálják az anyósvicceket is. Ez így nagyon nem oké.

 

Az lenne a kérdésem, hogy ez a funkciót hol és hogyan lehet letiltani? Illetve a "fő domain"-t hogyan tudnám lefokozni és a public_html mappában a számára létrehozott helyen tárolni a tartalmát, ahogy a többi domain címemmel is teszem?

 

( Extra kérdés: ha tudtok ajánlani egy normális tárhelyszolgáltatót cPanel nélkül, akkor azt megköszönöm. )

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!