14. havi nyugdíj: Semjén Zsolt benyújtotta a törvényjavaslatot, már van is egy meglepő furcsaság benne
Míg a 13. havi nyugdíjat a kormány felgyorsította, a 14. havinál most inkább lassítanának. A törvényben szereplő dátum meglepő, mert a korábbi ígéretek gyorsabb tempót sugalltak. Szerző: GJ, Fotó: MTI/Kovács Attila - szmo.hu 2025. november 17.
Iván László fideszes politikus szerint szerint a 13. nyugdíjat meg kell tartani még egy ideig. Újságírói kérdésre reagálva Iván László elmondta: a Fidesz által ígért 14. nyugdíj nem lehetséges. A politikus szerint sok politikai blöff elhangzott a kampányban, ilyen volt a 14. havi nyugdíj
abbol gondolom hogy te hazudsz , a nyugdijasokat a rothadek szoci es szdsz csurhe rabolta ki a 13. havi elvetelevel de orban visszaadta REZSI CSOKIVAL , szoval nem tudom miert hazudsz ? penzert ? vagy csak siman buta vagy ?
2011 előtt a Magyar Köztársaságban mindenkinek joga volt a megélhetéséhez szükséges ellátásra (így a tisztességes nyugdíjra is), de ma már az orbáni Magyarország csak törekszik rá, és lehetőségeihez mérten elősegíti az időskori megélhetés biztosítását.
No igen, ha nem jön be az üzlete akkor nemzeti érdekké minősítik es a Nyugdíjasok pénzéből megmentik!
Vitézy Tamás hazai cégeinek adóssága elérte a 11 milliárd forintot, horvátországi vállalkozásait pedig tízmilliárdos adótartozás terheli.
Az államosított magánnyugdíjpénztáraktól átvett értékpapír-portfóliót kezelő Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. átvilágíttatja a milliárdos Vitézy Tamás horvát idegenforgalmi befektető cégeit. A fejlesztési miniszter szerint a "nagy értékű ingatlanvagyon hazai kézben tartása, és az ehhez kapcsolódó munkahelyek sorsa figyelmet érdemel", ezért vizsgálják a cégcsoport tőke- és hitelszerkezetének átalakításával kapcsolatos befektetési lehetőségeket.
Arra a kérdésre, hogy az állam meg akarja-e venni - a kormányfővel rokonságban álló - Vitézy horvátországi kikötőit és szállodáit, a miniszter érdekes választ adott: "A nagy értékű ingatlanvagyon hazai kézben tartása, és az ehhez kapcsolódó munkahelyek sorsa figyelmet érdemel. A Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. ezért vizsgálja az Adriatiq Islands Group tőke- és hitelszerkezetének átalakításával kapcsolatos befektetési lehetőségeket.
No igen, ha nem jön be az üzlete akkor nemzeti érdekké minősítik es a Nyugdíjasok pénzéből megmentik!
Vitézy Tamás hazai cégeinek adóssága elérte a 11 milliárd forintot, horvátországi vállalkozásait pedig tízmilliárdos adótartozás terheli.
Az államosított magánnyugdíjpénztáraktól átvett értékpapír-portfóliót kezelő Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. átvilágíttatja a milliárdos Vitézy Tamás horvát idegenforgalmi befektető cégeit. A fejlesztési miniszter szerint a "nagy értékű ingatlanvagyon hazai kézben tartása, és az ehhez kapcsolódó munkahelyek sorsa figyelmet érdemel", ezért vizsgálják a cégcsoport tőke- és hitelszerkezetének átalakításával kapcsolatos befektetési lehetőségeket.
Arra a kérdésre, hogy az állam meg akarja-e venni - a kormányfővel rokonságban álló - Vitézy horvátországi kikötőit és szállodáit, a miniszter érdekes választ adott: "A nagy értékű ingatlanvagyon hazai kézben tartása, és az ehhez kapcsolódó munkahelyek sorsa figyelmet érdemel. A Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. ezért vizsgálja az Adriatiq Islands Group tőke- és hitelszerkezetének átalakításával kapcsolatos befektetési lehetőségeket.
Te egy protekciós valaki lehetsz, hogy Neked 3 hónapra írnak ki gyógyszert.
Rendszeresen szedek vérnyomás-, és koleszterin csökkentőt, meg béta-blokkolót. Már vagy 10 éve ezeket ajánlotta az akkori orvos, és ráhibázott, mert alapvetően ezek rendben tartanak. Jó drágák, de nem akartam változtatni, ha eddig jól működtek.
Egyiken sincs TB-támogatás, tehát a patikában annyi fizetek értük, amennyi a teljes áruk. Ennek ellenére havonta megyek recepteket iratni, mert a szabály szerint csak egy hónapra való adagot írhat fel a háziorvos.
Ki érti ezt, hogy miért nem lehet akár 3 hónapra is felírni, ha a TB-nek ez nem kerül pénzébe?
Azért mentem el, mert olyan jeleket érzékeltem, ami vesekőre utal. (Van már benne gyakorlatom, sajnos az egyik oldalamon már volt vagy 7-8-szor kövem.)
Tavalyelőtt is volt, akkor is ide-oda küldözgettek, és várakoztattak, aminek az lett a következménye, hogy a kő megakadt, az egyik vesém begyulladt, 4 napot voltam kórházban. (A kórházi procedúrát nem részletezem!)
Ez olcsóbb, mint ha felírnák előre azokat a cseppeket, meg a nyavalya tudja milyen tablettákat, amelyek kórházi beavatkozás nélkül segítenék a kő mozgását, és spontán távozását?
Ezek szerint az idő orvosolja a bajt. Ha a beteg megéri az előjegyzési időt és nem kap kórházi fertözést a mütét után szerencséje volt. A kormány meg abban érdekelt, hogy kevesebbet fizessen ki nyugdíjra.
1./ Egy, szerencsére kisméretű, és operálható helyen lévő daganat felismerése után több, mint 3 nónappal került sorra a műtétre az érintett, és a műtét után napra pontosan két hónap múlva kezdődött meg a radilógiai utókezelése úgy, hogy a betegnek kellett keresnie olyan intézményt, ahol a lehető legrövidebb idő alatt elkezdhetk a műveletet. Mert az Országos Onk. Intézet, aová beutaálták, csak október végi időpontot tudott volna adni. Amelyre ők maguk mondták, hogy akkor már akár fölösleges is lenne a kezelés, mert ha a műtét helyén maradtak volna rákos sejtek, addigra azok már szétszóródnak.
2./ Szept. 11-én kértem időpontot urológiai vizsgálatra, nov. 4-re kaptam. (A vicces még az benne, hogy 08.30 órára, és minden beteg tudja, aki oda jár, hogy 10 előtt soha nincs orvos a rendelőben.)