Fordítsd ki a nagynyomású gázolaj csövet és szereld rá a porlasztót kifelé porlasszon a nagyvilágba, nézd meg porlaszt-e, gázadásra, dúsítóra arányosan változik-e az adag.
Egy kérdés jöttem haza fele és egyszerűen meg állt a traki indítani akartam nem indult üzem anyag feljön a porlasztóig de olyan mintha nem lenne nyomás mert a porlasztónál megjelenik a gázolaj de a kipufogón minimális kis füst jelenik meg és nem indul mi lehet a baj?
Emlékeztem, hogy ott szoktam látni, de nem akartam hülyeséget mondani, mert nem voltam benne biztos. Nekem '90 óta úgy van, ahogy kijött a gyárból. Remélem szerencsével jársz és csak ennyi volt a probléma!!!
Üdvözöllek megtaláltam az irányváltó rögzítő csavarját kuplungház felett van 22mm kulcs nyílás és metszett csavar befele teker és így erősítette a rögzítést.
Annyit nézz meg, hogyha sikerül beállítani a váltót úgy hogy előre hátra tudod az irányváltót tologatni kényelmesen, akkor az a golyó dolgozik-e, érződik-e, hogy a végállás körül bekattan a csúszkán lévő horonyba.
Ha esetleg nem, akkor meg kéne nézni, benne van-e a golyó, ill nem-e eltört a rugó.
Az semmi jót nem jelent. Alapvetően van egy kapcsolásrögzítő rugós golyós szerkentyű a váltó tetején. Én még soha nem nézegettem. De sajnos biztos vagyok benne, hogy nem annak a rugóelőfeszítése fogja megoldani a problémát..
Vannak valahol szétszedett váltóról képeim, majd előtúrom. Nem emlékszem, hogy kapcsolókörmös az irányváltó mint a motorjaimon, vagy a homlokfogakat recsegtetjük egymásba, de valahol ott lesz a kutya elásva.
Volt itt a faluban egy bácsi akinek bálamadzag volt a tankon és úgy szántogatott évtizedekig, hogy azt beakasztotta az irányváltókarba.. de ez nem megoldás sajnos.
Köszönöm megtaláltam közben a bowden rögzítőt a motoron egy ötös csavar rögzíti,és esztergáltam egy bowden rögzítő csapot és így jó lett ki is próbáltam.
néztem máshol is 40ezer felett van az ára meg hegesztettem végül nem tudom meddig bírja más nem egy használtat be szerzek.Első fékem nincs van egy srác komplett kézifék kart a rögzítő ricnivel fékkulcs karral 37ezret kér szerintem kicsit sok
Ahhoz képest, hogy egy ilyen fos 1,5 lemez ékszíjtárcsa 44ezer, a kerékagy 30ezerért gyakorlatilag ingyen van. Én meg összecsipkedtem céóval, gyakorlatilag ez kifizette az 5 éves gépem jelentős részét, ha nem csináltam volna vele mást eddig, akkor is meg lehetnék elégedve vele...
Ne tudd meg mekkora hátast dobtam, mikor megláttam mennyibe kerül .. azt hittem egy 5ezres papír betakarja, mentem lazán megrendelni...