Orbán kijelentése szerint a devizahitelek lecserélésekor a devizahiteles nem járhat jobban a forinthiteleseknél..Vajon kellett dupla ingatlanfedezet a forinthitelesekhez?Vajon nem csak a megvásárolandó,építendő ingatlan volt a fedezet ? Ha pedig a devizahitelekre komolyabb fedezetet kértek a bakok,miért is nem járhat jobban,hiszen kockázatként is kisebb volt anno..és ma sem nagyobb aki tudja fizetni,hiszen a frank gyengülni fog a jövőben,ez nem titok..A németek is menekítik már ki a betéteiket Svájcból,a nagy gazdasági csoda meg természetesen nem a forint gyengülését vonzza magával..
Póka László a Nem adom a házamat vezetője többek között elmondta, hogy az elmúlt időszakban kialakult egy 30-50 fős kemény mag valamint 200-300 ember, akik rendszeresen ott vannak velük.
Vajon a kormány miért nem enged médiafelületet a Lehmen György mellett a meg nem ismert más devizahitelekben nyertes ügyvédeknek?
Miért akarják a sorozatosan vesztő bankok által megterhelni a költségvetést,hogy 60 éveg perelgessen a lakosság,mire ez a devizaügy lezárul? Hiszen egyforma blanketta típusú szerződések miatt vesztenek a bankok..
A nyertes ügyvédek:
Lehmann György - Siófok (az egyetlen akiből hír lett.)
Közben ahogy kiröhögtam magam patain.elgondolkozdtam.Cigány módon alkudozik?Egyből a felét mondja a reális 30%-os csökkentésnek?..és akkor a kamat kérdését még nem is érintette ravasz módon..
Érdemes a táblázatot néni..200,volt a választópont,mikor a forint betétek és a lakáshitelek aránya felborult.addig csak a szokásos 100% haszonnal dolgoztak a bankok,de ez sem volt elég!!
Nem is értem,hogy nem tudod értelmezni.Van több hitelem.Forint is és deviza is. Több ingatlanokon elosztva,gyakorlatilag ingatlan vásárlási és építési hitelek. Amíg volt támogatott forinthitelre lehetőségem azt vetem fel.Utána 2.75/-os frankhitelt.
És most mi a bajod? Milyen kár ért? Nem kaptál elég hitelt a jövedelmedre és a fedezetekre, vagy micsoda? Akkor miért nem választottad a forinthitelt, ha abból többet kaphattál volna (már ha valóban így volt), esetleg valami vegyes konstrukciót, hogy a fele forint, a fele deviza?
Jelzem Budapest legnyagyobb kölekedési központjában lévő házzal vettem az agglomeráció közlekedési csomópntjában fekvő házat.nagy értéká ingtalanok,sokszoros j9vedelemmel...és még is több fedezet és még adóstárs-házastárs is kellett a devizához a fornt ellenében! Mivel a telket és az építést külön vettem fel.
Mielőtt a telekre hörgünk.öreg házat vettem lakóingatlanként..majd életveszélyessé nyílváníttatam,így lett építési telek;-)
Egyetlen bank sem hozta még nyilvánosságra a hitelbírálati szempontokat a különféle hiteltípusok esetében.
Sőt van olyan, hogy a dolgozók is csak találgatnak. Van egy program, amibe be kell ütni az adatokat.Oszt a végén kiköpi, hogy mehet a hitel vagy nem. A szempontokat csak kevesen ismerik. És ők is csak azt, hogy mit szerettek volna. Hogy a programozó ebből mit valósított meg, az más tészta.
Minden banknál mások lehettek a feltételek, és minden banknál változhattak a feltételek időről időre a különböző hiteltípusoknál. A bírálatban számos változó lehetett. Nem biztos, hogy az állításod igaz. Ha a bank fedezetet vett inkább figyelembe, akkor lehet, hogy a forint alapú hitelből többet megadott egy adott ingatlanra. Ha a jövedelmet nézte nagyobb súllyal, akkor lehet, hogy az alacsonyabb törlesztőjű devizából kaphatott többet az ügyfél. Mindez lakóhelytől is függhetett, hogyan értékelték.
Hogy hányszoros a fedezet, az is relatív, a bank menekülési értékkel számol, az Bp-n más a forgalmi értékhez viszonyítva, mint pl. egy községben.
Csak a tapasztalat.Én vettem fel forinthitelt is,ott elég volt a duplafedezet értéká célingatlan.A devizához már nem ott alap,saját ingatlan it kértek,ugxanezzel a fedezeti értékel.Ígyx ehhez már 4x-es fedezetet kellett letennem.Azért is volt kevesebb a kamatom....cca háromszor kevesebb.
Ezt honnan veszed? Egyetlen bank sem hozta még nyilvánosságra a hitelbírálati szempontokat a különféle hiteltípusok esetében. Nincs arról adat, hogy szigorúbbak voltak-e a feltételek egy devizahitelnél, mint egy piaci forinthitelnél, egyáltalán nem is biztos, hogy így volt.
Szomroú szívvel kell ltnom,hogy a kormány nem hajlandó tudomásul venni,hogy a devizahiteles szigorúbb feltételeknek kellett megfeleljen,mint a forinthiteles.Az ebből eredő károkért az államot fogják majd ez után perelni és mi fizetünk majd magunknak.Éljen a bank profitbiztonsága!