Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2022.04.26 -1 0 175

Pető intezet?  Ugyan mar, kell Le Pen-nek, az fontosabb

 

 

 

Marine Le Pen hitelezése súlyos kockázatot jelent Magyarországnak, és aligha piaci tranzakció volt 

  • 2022. március 09. – 11:02
  • Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke és Orbán Viktor Budapesten, a Karmelitában tartott sajtótájékoztatón 2021. október 26-án – Fotó: Ajpek Orsi / Telex Brückner Gergely
  •  
  • Miért lép olyat egy bank, hogy egy általa amúgy nem lefedett piacon, Franciaországban egy politikai szereplőnek ad 4 milliárd forint hitelt? Ez banki szempontból értelmezhetetlen. Ráadásul az ilyen lépések egyre inkább összehúzzák a Nyugat szemében Magyarországot a Marine Le Pen, Matteo Salvini jelképezte Putyin-barát világgal.
  • Mint azt a Telex is megírta (a HVG nyomán), Franciaországban közzétették az elnökjelöltek vagyonnyilatkozatait. Így derült ki, hogy az MKB Bank 10,6 millió euró hitelt nyújtott Marine Le Pen szélsőjobboldali kihívó kampányfinanszírozására.
  • A nyilvános vagyonnyilatkozatból látható, hogy az MKB Bank Nyrt. 10,692 millió euró hitelt adott Marine Le Pennek 16 hónapos időtartamra, ami nagyságrendileg 4,1 milliárd forintot jelent. Mindez politikai, de banki szempontból is egészen szokatlan, hatalmas botránnyal fenyegető lépés volt,
pici mici a pók Creative Commons License 2021.07.26 0 0 174

Na na hogy nem holmi gyerekekre es egészségügyre költünk ha a népnek a felcsúti foci kell....

 

ize....

 

https://444.hu/2021/07/26/mar-a-tatabanyai-plazaban-toboroznak-nezoket-a-puskas-akademia-ingyenes-meccseire

a Pancho Aréna kihelyezett standjánál próbált két hostess nézőket toborozni a Puskás Akadémia ingyenes meccseire, amiből csak arra lehet következtetni, hogy továbbra is viszonylag üresek a lelátók Felcsúton. Fotó: Mészáros Juli

A szórólapok szerint mindenki, aki elmegy a Puskás-Suzuki-kupa bármelyik, továbbra is teljesen ingyenes meccsére, az kaparós sorsjegyet kap, amivel aztán Playstationtől kezdve wellness-hétvégén át egészen robogóig mindent lehet nyerni.

Csak üljön már le valaki egy székre a Pancho Arénában.

Break Break béka Creative Commons License 2020.08.17 0 0 173

meg is van az eredmenye a "befeketetesnek"

 

 

Nincsenek szavak: Magyarország vezeti az EU halállistáját

 

  • 2016-ban 1,5 millió ember halt meg az Európai Unióban, közülük egymillió ember halála elkerülhető lett volna – állítja az Eurostat és az OECD közös listája.
  • A friss adatok szerint a 2016-ban bekövetkező 1,5 millió halálesetből az EU-ban 1 milliót el lehetett volna kerülni hatékony egészségügyi rendszerrel és megelőző beavatkozásokkal és intézkedésekkel.
  • Az EU-n belül a leggyakoribb haláleset a gyógyítható betegségek között a szívbetegség, a vastagbélrák, a mellrák, az érrendszeri betegségek és a tüdőgyulladás a 75 év alattiak körében. 2016-ban ez az öt gyógyítható betegség adta a halálesetek 65%-át az EU-ban.
  •  
  • A 27 tagállamból 19-ben a fentiek közül a szívbetegségnek volt a legmagasabb halálozási aránya a 75 év alattiak körében. A fennmaradó hét tagállamban (Belgium, Dánia, Spanyolország, Franciaország, Olaszország, Hollandia és Portugália) a vastagbélrák volt a legveszélyesebb, Bulgáriában pedig az érrendszeri megbetegedés.
  •  
  •  
  •  
  • https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200815/nincsenek-szavak-magyarorszag-vezeti-az-eu-halallistajat-
Watchdog Creative Commons License 2020.07.01 0 0 172

... a Fidesz és a kormány a kultúra részeként tekint a focira. Márpedig aki szerinte megkérdőjelezi, hogy szükség van-e közpénzt költeni a focira vagy stadionra, az akkor azt is megkérdőjelezheti, hogy miért költenek a Csokonai Színházra, hiszen a város nagyobbik része nem jár színházba. „A Magyar Nemzeti Galériában tárolt 1 millió képzőművészeti tárgyból 100 ezret sem állítottak ki soha, annak mi értelme van? Miért nem adjuk el az egészet, és költjük el valami másra a pénzt?” - tette fel a kérdést Kósa.

 

https://foci.444.hu/2020/07/01/ujabb-lepes-a-piackepes-magyar-futball-fele-debrecen-varosa-veszi-at-a-profi-fociklubot

 

Festményért focista szőrben cserélhető, pénz marad a kultúrában...

Break Break béka Creative Commons License 2019.12.02 0 0 171
Break Break béka Creative Commons License 2019.11.20 0 0 170

miközben milliárdok (de legalábbis 100 milliók) ömlenek az élsport(?)ba, közben a mozgássérültek rehabilitációja terén világhírű intézet napi anyagi gondokkal küzd... vélemény?

 

 

paraszti nepnek ez kell

 

https://index.hu/sport/futball/2019/11/20/eb_selejtezo_kudarc_elemzes/

 

Egyszer fel kellene tenni a kérdést: egyenes arányban van befektetett pénz a mutatott teljesítménnyel?

medve talp Creative Commons License 2017.06.11 0 0 169

Megduplázzák a Pető Intézetnek a köznevelési szerződés alapján járó támogatást, így az intézmény összesen 210 millió forintot kap.

 

Előzmény: Törölt nick (164)
hargitai57 Creative Commons License 2013.09.28 0 0 168

Szabó Tímea szerint a Pető Intézetben nincs fűtés, mert nincs pénz a kazán megjavítására:


http://mandiner.hu/cikk/20130928_szabo_timea_a_peto_intezetben_nincs_futes


Panyi Szabolcs szerint a gondnok telefonon azt mondta, melegek a radiátorok:


http://mandiner.hu/cikk/20130928_panyi_szabolcs_a_peto_intezetben_melegek_a_radiatorok

inverz Creative Commons License 2013.09.28 0 0 167
kilógó lóláb Creative Commons License 2013.09.25 0 0 166
Előzmény: epres túróhab (165)
epres túróhab Creative Commons License 2013.09.21 0 0 165

Bármilyen jó is a cél, a disznóólat ki kell trágyázni.

 

Kíváncsi lennék pl.ki az a tanár, aki 40 millával lépett, s ki hagyta, hogy így legyen. Márha tényéeg megtörtént az eset. 

Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 164

Megduplázzák a Pető Intézetnek a köznevelési szerződés alapján járó támogatást, így az intézmény összesen 210 millió forintot kap.

 

Ezt az emberi erőforrások minisztere jelentette be, miután az intézet rektorával tárgyalt. Balog Zoltán szerint a juttatást egy évre biztosítják kísérleti jelleggel, és a köznevelési szerződésben rögzítik majd. A tárcavezető hozzátette, munkacsoport létrehozásáról is megállapodtak, amelyet Maruzsa Zoltán felsőoktatási helyettes államtitkár vezet majd, és amelyben a távlati tervekről fognak egyeztetni.

 

„Úgy látjuk, hogy talán a menedzsment környékén is vannak gondok, tehát nyilván az intézményen belül is van mit rendbe tenni a fenntartó és az intézmény viszonyában ahhoz, hogy aztán hosszú távú együttműködést tudjunk majd kialakítani” – mondta Balog Zoltán.

 

 

Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.19 0 0 163
Előzmény: inverz (162)
inverz Creative Commons License 2013.09.19 0 0 162

ma balog bejelentette kap egy kis pénzt (kb 109M) az intézet... helyes...

hargitai57 Creative Commons License 2013.09.19 0 0 161

Nem elég, hogy Orbán Viktor személyesen feküdt bele minden kátyúba az esküvői menet előtt, most támadást indított a fogyatékos gyerekek ellen. Szabó Tímea szerint nagyjából így áll a helyzet Magyarországon. Az, amit ő és haverkái beletoltak a mikrofonba az elmúlt napokban, nem más, mint nettó hazugság. Tényleg ér ennyit pár szaros parlamenti mandátum?

 

Ha valaki csak a Facebookon fotoszintetizált ezekben a napokban, az az érzése támadt, hogy a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó Pető Intézet sorsa egyetlen szabótímeás parlamenti módosítón múlott. 500 millió és a lét volt a tét, a fasisztoid kormánypárt mégis leszavazta.

A tények fontos dolgok, ezért leírjuk őket. A Pető Intézet normatív és kiegészítő támogatást is kap. Ez a kettő összesen 420 millió, azaz majdnem félmilliárd forintot tesz ki. Annyi történt, hogy a normatív támogatáson túli kiegészítő pénzre vonatkozó ötéves szerződés – légyszi kapaszkodjatok – augusztus végén lejárt. A kormány és az intézet ezért tárgyalásokat kezdett az új szerződésről, de az a kezdetektől fogva biztos volt, hogy a kiegészítő támogatás továbbra is jár majd (valószínűleg a korábbihoz hasonló összegekkel).

 

Lehet, hogy félmilliárdnál jobb lenne 600 millió, 800 pláne, de ez a probléma mégis galaxisnyi távolságra van attól a vádtól, hogy a kormány utcára száműzi a fogyatékos gyerekeket. Most nem megyünk bele abba, hogy ennek az összegnek a tizedéből működnek karitatív intézmények Magyarországon. Azért nem, mert a Pető Intézet hasznos munkát végez. Tény az is, hogy a Pető Intézet 2005 óta görget méretes szarkupacot maga előtt az akkori fenntartó intézkedései miatt. Ezt saját maguk közölték tegnap.

Szabó Tímeát mindez nem érdekli. Jó úton jár, hogy a 21. század Vadai Ágnese legyen. Felháborodik, Facebook oldalt-szervez, számon kér, leférgez másokat. A petőintézetesek véleményére és a folyamatban lévő egyeztetésekre magasan tesz, benyújt egy módosítót plusz 500 millió forintról. Erre futja attól a párttól, amelyik oly büszke a Szürkeállományára. Más külföldi parlamentekben is létezik ez a műfaj. Félbolond radikális képviselők gyűjtögetnek aláírásokat olyan témákban, hogy „tégy a szegénység ellen még ma!, Mondj nemet a rákra!, Legyen július 18. a fagylalt világnapja”.

 

Normális ember csak röhög az ilyeneken, de Szabó Tímeát jobban érdekli a 7,5 perc hírnév, meg az, hogy a romkocsmai nihilizmust még négy évig képviselhesse a parlamentben. Most már értjük, miért érdemelte ki a Fekete Özvegy nevet. Gátlástalansága az egykorvolt LMP-n belül is kiverhette a biztosítékot, mert Ertsey Katalin képviselő ezt írta a Facebookon:

„Le lettem hurrogva, mert most ezt így kell csinálni, így lehet csak legyőzni a gonoszt. Én azért nem szeretnék beteg gyerekek hátán visszamászni a Parlamentbe”

Ha a Párbeszéd Magyarországért szókapcsolat azt jelenti, hogy – más gondolat híján – fogyatékos gyerekek ügyéből csiholnak álbotrányt, akkor mi ezekkel egyáltalán nem akarunk párbeszédet. Sem ma, sem holnap. Ez a nemzeti minimum.

 

http://spiler.info/2013/09/a-nagy-szabo-timea-hiszti-mi-a-tok-van-a-peto-intezettel/

hausdorff Creative Commons License 2013.09.19 0 0 160

Megszunt a kozalapitvany, emiatt nem kaphatnak nemzetkozi tamogatast, ado-1 szazalekot. Cserebe viszont allamositottak, nem ismeros?

Előzmény: tipcsibácsi (159)
tipcsibácsi Creative Commons License 2013.09.18 0 0 159

Tehát már csak azt kéne tisztázni, hogy az eddigi 2,2 milliárd forint bevétel az kinek a pénzéből tevődött össze.

Vagy az egészet az állam adta? Nem hinném. És amikor 1,5 milliárdra csökkent, akkor az állam vett el tőlük 700 milliót?

Te tudod ezeket? mert én nem tudom bizonyosan.

Előzmény: Regin__a (157)
hausdorff Creative Commons License 2013.09.18 0 0 158
Előzmény: újmóni (152)
Regin__a Creative Commons License 2013.09.18 0 0 157

"A KDNPazt kéri, hogy ne dőljenek be a baloldal gátlástalan hazugságainak, amelyekkel ismét tanúbizonyságát adták, hogy a tisztesség és az emberség hiányzik politikai szótárukból."

 

Mit gondolsz mikor mondta ez a kereszténylelkületű KDNP?

 

A rektor úr honlapján ma is olvasható

"A bevételek a korábban jellemző évi 2,2 milliárdos szintről 1,5 milliárd forintra apadtak, ennek következtében az intézmény a megszokott működési keretek között havonta "20 milliós mínuszt termel"."

 

Arohatt ballibek!

Előzmény: tipcsibácsi (150)
Regin__a Creative Commons License 2013.09.18 0 0 156

Van az a pénz amiért elhatárolódik

De téved ha azt hiszi ezzel elnyeri Lázár kegyeit és kis morzsát majd kap mégis

Előzmény: besenő (149)
kilógó lóláb Creative Commons License 2013.09.18 0 0 155

2005-től? Dehisz akkor dübörgött a Pannonpuma...

Előzmény: berobbanó (154)
berobbanó Creative Commons License 2013.09.18 0 0 154

újmóni Creative Commons License 2013.09.18 0 0 153

Ez most paff volt vagy szarkazmus? :-DDD

 

 

Előzmény: hausdorff (151)
újmóni Creative Commons License 2013.09.18 0 0 152

Csak a szokásos..... :-s

 

Ráadásul - ahogy elmondták a rádióban - abszolút vegyes intézmény (óvodától a főiskoláig + egyéb szolgáltatások) - mindez alapítványi háttérrel, noch dazu a gazdálkodása áttekinthetetlen, nem nyilvánvaló a beérkezett alapítványi támogatások sorsa, stb. stb.

EGy dolog a rászoruló gyerekek támogatása - nyilván nem tőlük akarják megvonni a pénzt... Az állami alapfeladatokra címkézett pénzt egyébként meg is kapják.

De addig egyetlen országban sem kaphat állami pénzeket egy magánintézmény, amíg nem transzparens a pénzek elköltése.

 

 

Előzmény: tipcsibácsi (150)
hausdorff Creative Commons License 2013.09.18 0 0 151

Dehat a rektor nemet. A miheztartas vegett: a nemetek szalltak meg tankokkal Magyaroszagot.

Előzmény: besenő (149)
tipcsibácsi Creative Commons License 2013.09.17 0 0 150

Tehát megint csak a ballibek terjesztették a rémhíreket világszerte.

Parsztok. Nem gondolják, hogy úgy is kiderül?

Előzmény: besenő (149)
besenő Creative Commons License 2013.09.17 0 0 149

"Az intézmény honlapján megjelent közlemény szerint „bírják a kormányzat támogató együttműködését”, és nem örülnek, hogy válságosnak mutatják be az intézmény állapotát."

 

"Közleményben határolódott el a Pető Intézet rektora az intézmény csődjéről szóló hírektől. Mint az intézet honlapján megjelent közleményben"

„Jelen közleményben elhatárolódunk attól és tiltakozunk az ellen, hogy a Pető Intézet nehéz helyzetét megoldhatatlannak és válságosnak állítsák be úgy hazánkban, mint külföldön” – írta végül a rektor."

 

http://hvg.hu/itthon/20130917_Peto_Intezet_tamogatas_rektor

Előzmény: Jaka45 (148)
Jaka45 Creative Commons License 2013.09.17 0 0 148
Fernando1 Hierro Creative Commons License 2013.09.17 0 0 147

http://444.hu/2013/09/17/218-fideszes-nem-a-peto-intezet-tamogatasara/

 

A javaslatot a parlament döntő többsége leszavazta. A Fidesz-frakcióból 218-an szavaztak nemmel, mindössze hárman (Danó Béla, László Tamás és Pogácsás Tibor) igennel.

Nemmel szavazott többek között Orbán Viktor, Lázár János, Kövér László, Navracsics Tibor és Rogán Antal is.

A KDNP-ből 33-an nemmel, az a Soltész Miklós is, aki 2004-ben, ellenzéki képviselőként a Pető Intézet ellehetlenítése miatt szólalt fel. A Jobbik 35 képviselője tartózkodott. Igennel csak az MSZP-ből (29), az LMP (5) és a függetlenek közül (13) szavaztak.

Előzmény: Háténimmárkitválasszak? (145)
Fernando1 Hierro Creative Commons License 2013.09.17 0 0 146

Focistákat képez a Pető Intézet

Úgy néz ki, ez az egyetlen módja, hogy a kormány támogassa őket. [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!