"Sokszínű és gazdag maradt a magyarországi iskolarendszer, ez felel meg a mai társadalmi igényeknek, sokféle fenntartó van, szakmailag önállóak az iskolák" - összegezte Hoffmann Rózsa."
Már megkezdődőtt az iskola több mind két hete! De még mindig nincs alapanyagra pénz, ezért nem tudnak a szakács tanulok gyakorolni!! Az iskola Cseppelen van. Ezt nagyon felhábóritonak tartom. Amikor meghallottam akkor arra goldoltam, hogy pl. Stadion épitésre stb. van pénz, de a kötelező feladatokra nincs???. Tisztelt Fidesz ez hogy van?? Nem tudom, hogy máshol van-e ilyen próbléma....
Ja, én is megkaptam az ofőtől az idevonatkozó részt, miszerint írni kell az igazgatónak, hogy mely napokon mikor és miért akarom hazavinni a gyereket. Véleményem szerint nettó balfaszság a dolog, vélhetően néhány csinovnyik jó dolgában már nem tudott mit kitalálni. Egyrészt kinek mi köze hozzá, hogy a magyar családok a tanórák után mikor és miért viszik a gyermekeiket, másrészt úgysem fogják betartani az egészet.
Köszöntelek benneteket az első igazi nemzeti nevelőtestületi tanévnyitón! Látom a kollégák szépen lebarnultak a paradicsomszedésben, szórólap-osztogatásban, de felhívom a figyelmeteket, ezentúl még engedéllyel sem vállalhattok másodállást! Részt vettem az országos tanévnyitón, ahol az államtitkár asszony örömhírt jelentett be: szeptember elsején pedagógus fizetésemelés lesz! Ugyan, most csak az erre szánt összeg hatvan százalékát kapjuk, de ez is több mint a semmi.
A fennmaradó negyven százalékot négy évre elosztva kapjuk meg. Szerintem ez így helyes, mert minden évben öröm ér bennünket, és nem fogjuk elfelejteni, kinek legyünk hálásak. Természetesen a pedagógus bérek nem szökhetnek az égig (extra magas fizetések!), de hálából ezentúl ingyen túlórázhatunk, és munkaidőnkbe belefér a gyerekek nevelése egészen délután négy óráig. Kedves kollégák! Örömmel közlöm veletek, hogy megoldódott a pedagógusok szabadidő eltöltésének problémája is! Ezentúl harminckét órát töltünk együtt az iskolában.
Erről jut eszembe, Sárikáék munkaközössége megszűnik. Az öt kolléga átveheti munkaviszony megszüntető papírjait, már átküldték a KLIK-ből. Piroska azt kérdezed, ha négyig mindenki itt van, mikor mennek különórára, sportolni, játszani? Természetesen az esti órákban, hiszen a nap huszonnégy órából áll! Ha lenne néhány megátalkodott szülő, aki ezzel nem ért egyet, írjon nekem kérvényt, és majd meglátjuk. Apropó szülők! Eddig találgatnunk kellett, ki melyik egyház hívője, ne adj’isten pogány. Nos, ez a gond is megoldódott!
Nekem is sokkal könnyebb lesz a munkám, hiszen nem kell a tatarozással, felújítással foglalkoznom, mert az nem lesz. Nem kell hülye újságírókkal beszélgetnem, nem kell új kollégákat fölvennem, mert egyrészt nincs rájuk szükség, másrészt, ha mégis, majd küldenek. Tankötelezettség. O. Jóska, akit négyszer buktattunk, már nem jár ide, elmúlt 16 éves. Reggel láttam a posta előtt állt és egy néninek segített elkölteni a nyugdíját.
Bizonyára, így dolgos munkáját szerető felnőtt lesz belőle. Kollégák! Az év folyamán valamennyien tagjai leszünk a Nemzeti Pedagógus Karnak. A Kar kidolgozza a pedagógus etikai kódexet, melynek szellemében valamennyien erkölcsös hazafias pedagógusok leszünk, nemcsak az iskolában, otthon is! Így válunk méltóvá a pedagógus I. besorolásra, és néhány év elteltével, aki jól viselkedik, akár pedagógus II. is lehet.
Szóval, mint hallottam: vége a habzsi-dőzsinek! Befejezésül, eredményes munkát kívánok, hogy elősegítsük hazánk boldogulását. Ne felejtsétek el figyelmeztetni a gyerekeket, hogy hálás szívvel emlékezzenek meg vezetőinkről, és kérlek, hassatok oda, hogy minél több gyerek kapjon keresztény nevelést. Hogy mondod? Aki nem keresztény? Az is! Ja! Rózsika, hétfőre varrjatok székely zászlót, és legyen kitéve! És! Marika, ugye az énekkar már jól tudja A kegyelmed árad című dalt ?
Felmerül a kérdés bennem,hogy milyen volt az oktatás a rendszerváltás előtt?
Sokan űlnek a Parlamentben akik anno végezték el az egyetemi tanulmányaikat és lettek miniszterelnökök,államtitkárok,parlament képviselők,milliárdosok stb.
Mi a baj már megint? Jobb volt mikor a libsik szervezték az oktatást? Akkor minden tökéletes volt, vagy csak a libsiknek? Vagy még nekik sem?
Őket leváltották, mégpedig azzal az elvárással, hogy tessék helyettük jobban csinálni. Az oktatás az a terület, ahol a leginkább csalódást hozott a kormányváltás a várakozásokhoz képest. Főleg, hogy a Fidesznek van egy Pokorni Zoltánja, de inkább lepasszolták az oktatást a KDNP-nek...
Mert persze nem mentség, hogy más is hülye volt (de minimum a hülyéket támogatta ezerrel), de az aki hülye volt, ne dumáljon most!
Szerinted itt mindenki oktatáspolitikus volt 2002-től 2010-ig, aki kritizálja a mostani viszonyokat?
Az Index – egy szülő nevében – telefonon érdeklődött az iskolánál, hogy valóban be kell-e vinni hétfőn a gyerekeknek a könyveket, s azt a választ kaptuk, hogy igen, legalábbis azoknak, akik az 5–9. évfolyamba járnak. Arra a kérdésünkre, hogy erre miért van szükség, azt válaszolták, hogy a miniszterelnök is ellátogat aznap az iskolai ünnepségre. A beszélgetésünk során kiderült, hogy valamennyi könyvet be kell vinniük a gyerekeknek
Semmit nem kell vinni sehova.
Könyvet majd órára kell vinni és csak azt, ami az adott órához kell.
Az összes tankönyvet be kell vinniük a gyerekeknek a törökbálinti Bálint Márton Általános és Középiskolában hétfőn. Orbán Viktor vágja majd át a nemzeti színű szalagot az iskola új épületénél, az iskola vezetése pedig odateszi magát, a Zero nevű Tumblr szerzője szerint az alábbi emailt küldték el a szülőknek (mint később megtudtuk, az e-mailt elsőként az Átlátszó Oktatás tette közzé):
A médiában is hallható tévinformációk miatt, miszerint a tankönyvcsomagok nem érkeznek meg, kérünk minden felső tagozatos és középiskolai tanulót, hogy a hétfői, délelőtti tanévnyitóra az átvett könyveiket hozzák magukkal és a saját padjukra helyezzék el
Nos, Kedves Szülők: mivel nem alkalmazottként vagytok, a köny a tulajdonotok, a gyereknek meg arra a napra nincs tanítás, úgy semmilyen könyvet nemm kell parancsszóra illetve a Vezérnek valami nyomoronc megfelelési kényszer miatt bevinni, arról nem is beszélve, hogy nem 2 kiló az összes könyv.