Keresés

Részletes keresés

Molics Norbert Creative Commons License 2013.08.12 0 0 13

Rendben, ejtsük a témát, mert én értékelem tényleg hogy segíteni akarsz azzal hogy okítasz, csak épp nem mondtál semmi újat amit a villamosmérnöki karon és az informatika karon ne tanultam volna már rég meg, és a probléma megoldást nem nagyon viszi előre :D

Bár az érdekelne hogy mit értesz azalatt, hogy 'beveszed a gyártók reklámjait', mert nem is olvastam még laptop-reklámot, így nem értem mire mondod ezt :P

Előzmény: Törölt nick (10)
Molics Norbert Creative Commons License 2013.08.12 0 0 12

Ezt kipróbálom, hátha mégis ez a hiba. Aztán lehet újra is rakom, hogy azt is kizárjam hogy valami adat maradék vagy sunyi vírus szívja a procit néha.

Előzmény: emp (9)
Molics Norbert Creative Commons License 2013.08.12 0 0 11

Maximális hőmérséklet 1 óra játék után: 
VGA: 65°C 
HDD: 55°C 
CPU: 80-82 °C 
De amint néztem az adatokat, már ment is lefelé, 2 perc alatt visszaesett a cpu hő 60 körülire.

Előzmény: DMA (8)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.11 0 0 10

Pontjaid nem nyertek megerősítést.

 

Játékra asztalit!

 

Ajánlom nézz meg egy asztali procit és hűtését. Majd vesd össze egy notebookéval:-) Majd ugyanezt a vidi kártyával:-)))) lol

 

A teljesítményhez energia kell, amit az akku nem is bírna:-)

A sok energia pedig hűtést igényel.

 

A kis notebook el is olvadna, asztalostól együtt, ha felpörög egy jobb játék:-)

 

Akármennyire is beveszed a gyártók reklámjait, fizikát csak tanultál..... :-)

 

Egy normál proci és kártya hűtője nemhogy a notebookba, de még a táskájába se férne bele:-)

Pedig ezek is korszerűek és nem azért olyan nagyok, mert régiek:-))))

Előzmény: Molics Norbert (2)
emp Creative Commons License 2013.08.11 0 0 9

sziasztok!

 

jelenleg is egy Lenovo-ról írok, ez egy olcsó kis gép, 100K HUF volt Win7 Home-mal + 10 a kiterjesztett gari.(sajnos hirtelen kellett, és megvettem az utolsó darabot a boltban, ami még elfogadhatónak tűnt, így aztán az oprendszer is rajta volt)

én nem játszom, és bőven elég a kétmagos proci, ami nem a legerősebb, meg a 4GB memória, 15,6" screen.

 

DE.

az 500 GB-s vinyó egy partícióban volt.

gondoltam hagyom élni a gyári oprendszert, de első dolgom volt használni ezt:

http://www.partition-tool.com/

 

letéptem 80 GB-ot az oprendszernek, pár perc alatt megvolt(mert még jó üres volt a vinyó)

ajánlom mindenkinek, aki nem akarja újrahúzni az egészet, és elveszíteni a teljes lemeztartalmat.

DMA Creative Commons License 2013.08.11 0 0 8

Nem melegszik nagyon? Ha bekapcs után jó és szépen lelassul az lehet hűtési elégtelenség.

Előzmény: Molics Norbert (5)
3x_ Creative Commons License 2013.08.11 0 0 7

SSD, oszt jónapot

Előzmény: Molics Norbert (5)
Zeki_ Creative Commons License 2013.08.11 0 0 6

Nem akar valami még időnként futni mellette?

Antivírus, karbantartó, valami frissítés?

Molics Norbert Creative Commons License 2013.08.10 0 0 5

Mostmár közel 3 éve nincs is asztalim csak laposom, és megbarátkoztam a teljesítményükkel. Viszont eddig egyszer sem volt ilyen problémám, hogy "viszi a játékot-közben mégsem"... Volt 310m-es videokarim, AMD 6650M-em, mindnek tudtam a határát hogy mit bírnak, de ilyen egyszer sem volt, hogy képes futtatni a játékot szép gyorsan és stabilan, de össze-vissza elgondolkodik néha... Mert ismétlem, nem azzal van a bajom hogy nem jó a teljesítménye, azzal tisztában vagyok, erre számítottam amikor megvettem, de ezt a fura hibajelenséget nem számoltam bele, mondván hogy volt nekem ennél 2 gyengébb gépem, azoknál már csak jobb lehet. De inkább tudja futtatni akkor alacsonyabb beállítások mellett stabilan, mint így hogy valami fura dolog el-ellopja az erőforrásokat random.. :(

Előzmény: 64estuja (3)
64estuja Creative Commons License 2013.08.10 0 0 4

Bocs, elírtam, amiről szó van, az a FAT-tábla (még ha NTFS-nek is nevezik), a partíciós tábla e fölött van.

Előzmény: 64estuja (3)
64estuja Creative Commons License 2013.08.10 0 0 3

A probléma gyökere  nemcsak a "vasban" van, hanem egyrészt a programozók bűne. A (hétköznapi) számítástechnika hajnalán az oktatók büntették a programozó-tanoncokat, aki nem volt képes a tárhellyel takarékoskodni, a programja túl terjengős a feladat igényéhez képest. Magyarul tömören kellett "fogalmazni" a program-rutinok megalkotásánál. (Itt nemcsak a program nagyságáról van szó, hanem a futtatás helyigényéről is).

Ma már úgymond van elég (illetve meg lehet venni...:(( ) memória és tárhely.

A következő probléma a felhasználó elvárásai, ami már túlzottnak tekinthető igényeket fogalmaz meg a programfejlesztők felé. Így a saját csapdánkba esünk.

A Lenovo-val t.képpen nincsen baj (nekünk is van otthon, de nem játékra, hanem napi munkára, nagyon szeretjük). Viszont a cégnél van olyan (ipari) laptop, ami háromnegyed mila, és ennél még jobb is van a piacon, 32 GB-ig bővíthető memóriával. Ennek nincs gondja a játékokkal.....

 

Ami tényleg nem szerencsés, hogy egy partíció van, 1T-nál már igen brutális a partíciós tábla (ebből egyébként kettő is van), minden változást, tármozgást, törlést stb. ebben tart nyilván, a nagy részét folyamatosan karban tartja. Ez már sok a "zúzájának".  

Szintén programozói "sár", hogy a szükségtelen helyfoglalásokat nem mindig jól menedzselik (úgymond teleszemetelik a a tárhelyet, de ezt a Win is szívbaj nélkül megteszi, ezért lassul le idővel, a programmutató  (nevezzük promtnak) folyton, egyre inkább ugrál ide-oda, egyre többet kell irogatni a partíciós táblába.

Kezdetben az egy partíció még nem okoz problémát,még előnyösnek is tűnhet, ez inkább egy későbbi dolog, de akkor már annál inkább.

Szóval, barátkozni kell a gondolattal, hogy hordozható gépnél van, ami jól fut, valami nem, hacsak nem szánsz rá majd egy kocsi árát.....

Nálunk egyébként a gyerekeknek van a legerősebb gépe otthon, de ez asztali...

Molics Norbert Creative Commons License 2013.08.10 0 0 2

1. Mégis mi baj van a Lenovo-val? :o Soha egy rossz szót nem hallottam róla, hatalmas cég, a világ egyik legnagyobb számítástechinikai gyártója satöbbi..

2. Igen, ezt elszúrtam, nincs kifogásom. Azonban a hiba nem emiatt van, ugyanis már jelzett egy srác hogy neki is ugyan ez a problémája, de neki 4 particiója van. :/

 

3. Ami mindent überel, hogy továbbra is, még mindig vannak emberek, akik ezt a marhaságot sulykolják, hogy laposon no game. Erről írtám már több oldalni vitairatot amikor mélyebben belementem, most intézzük el annyival, hogy ha igazad lenne, akkor nem lenne gamer-laptop, legfeljebb egy rétegnek. De nem, ma már minden mobil, lassan már ultrabookon is lehet játszani, nem hogy hagyományos notebookon. Ha igazad lenne, nem lenne Asus ROG laptop, MSI legendás erőművel, az egész Dell gamer részleg és Alienware rég csődbe ment volna, és még ott van egy rahedli másik gyártó. Szóval ez olyan mintha elkezdenénk vitatkozni xbox vs ps-en, vagy real vs. barcán, azzal a különbséggel, hogy ez nem szubjektív téma, itt egyértelműen meg lehet állapítani hogy mi a 10 évvel eztelőtti piacról maradt berögződés. Bocsánat.

 

Viszont a problémáról amiről segítséget kértem továbbra sincs semmi tanács, csak kötözködés van :(

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 1

Első hibát a lenovo-val vétetted.

Másodikat, hogy értesz hozzá és mégis egy pratíción hagytál 1 terrát.

 

De ami mindent überel, hogy notin akarsz játszani

Játékra asztalit......

 

Előzmény: Molics Norbert (-)
bindera Creative Commons License 2013.08.10 0 0 0
Előzmény: Molics Norbert (-)
Molics Norbert Creative Commons License 2013.08.09 0 0 topiknyitó

Végső elkeseredésemben nyitok itt egy külön topicot, mert egyedül képtelen voltam rájönni mind a probléma forrására, mind a megoldására... Erről lenne szó:
Adott az új laptopom, ami egy Lenovo G580, i3-2348M, GeForce 635M és 4 GB RAM alapszett, nomeg 1 TB 5400 rpm HDD, az oprendszer egy 64bites Win7. (NVidia driver: 326.41, de már az előző 2 verzióval is próbáltam)
Bizonyos játékok amiket eddig próbáltam (pl: BF3, CS:GO, Driver:SF) futnak stabilan mondjuk 40-50 fps-en, aztán először 2-3 percenként 1-2 másodpercre lezuhan 12-14 fps-re, aztán egyre gyakrabban és egyre több időre. És mindezt grafikai beállításoktól teljesen függetlenül, ha 640×480 ban minimumon futtatok egy játékot és megy 160 fps-sel, akkor is ugyanígy beszaggat 15 fps alá...
De bizonyos játékok például nem csinálták ezt, pl MassEffect3, The Incredible Adventures of Van Helsing, Awesomneauts, SimCity meg a Deadpool is mentes volt ettől a problémától, ami még érthetetlenebbé teszi a jelenséget számomra.
Próbáltam azt a megoldást hogy a program affinitásánál kiveszek egy processzormagot, de az sem segített, se az ha letiltok minden futó programot, vírusirtót.
A HDD-m HDsentinel szerint 100%-os kondícióban van, alapjáraton 40 és 46 °C között van, játéknál ez felmegy egy tizest, eddig a maximális hőmérséklet az élettartam alatt 58 °C. Nem tudom számít-e, de egyetlen partícióm van, tehát a C-n van minden.
Feladatkezelő szerint a RAM-omból maximum 3,2-3,6 GB szokott betelni.
Ha valakinek vannak tippjei, ötletei hogy miért van ez illetve hogy lehetne orvosolni, azt nagyon megköszönném ha megosztaná velem. Illetve ha kevés információt adtam meg, szóljatok és megírok mindent! :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!