Keresés

Részletes keresés

esimonyi Creative Commons License 2016.02.02 -1 1 11

Kedves "Nevem Teve"!

Valóban nincs még megvalósítás, mert nem áll mögöttem egy tőkés csoport, amelynek érdekében állna egy olyan megoldást támogatni, mint az enyém.

Hiába ajánlom fel azt, hogy a bemutatót bárhol és bármikor megismétlem, ennyi nem elég. Hozzon létre a kutató egy céget, kezdje el a valamijét gyártani,és majd, ha már felverekedte magát valameddig, akkor megvesszük tőle a céget.

Viszont én 78 évesen nem fogok céget alapítani!

És ajándékba sem adom a sokéves munkámmal elért eredményeimet. (Közte - az önmagában is meghatározó jelentőségű a közvetlenül áramot, és közvetlenül hőt előállító- napsugárzást hasznosító eljárások befektetési költségeit igen erősen csökkentőt.)

Üdvözlettel

Dr. Simonyi Endre

zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.05.16 0 0 10

Okoskodásnak éppen volna helye mert a növény az nem feltétlenül nekünk dolgozik, de nekünk nem kell cellulóz se és magvak se, csak szén kellene. (-: ...és a vázanyagot meg ilyesmit is megépítjük neki, ne fáradjon vele. (-:

Előzmény: NevemTeve (8)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.05.16 0 0 9

"de viz katalizátorral nagy frekivel is szét lehet választani az oxigántől a szenet."

Miért kell a nagy freki? A szén elgázosítása is működik, ott az izzó szén bontja el a vizet, és lesz CO + H2 de az ugyan az. Vagy lehet tiszta szenet is kapni vissza?

Előzmény: illesoszkar (7)
NevemTeve Creative Commons License 2015.05.03 0 0 8

Kétségbe nem estünk, de egyelőre nem látom, hogy tele lenne a Szahara Simonyi úr készülékével.

illesoszkar Creative Commons License 2015.04.30 0 0 7

Nem kell kétségbe esni mert vannak még kiaknázatlan energia dolgok NHC ,vel katalizátorkát már lehet metalont késziteni ami egy jó éghető anyag és nem hagy költséggel és szoba hőmérsékleten is stabil ,nem kell fémes anyag és nem mérgezó mellékhatású-,de viz katalizátorral nagy frekivel is szét lehet választani az oxigántől a szenet.

NevemTeve Creative Commons License 2013.07.26 0 0 6

Mondjuk egy sivatagban nem lehet energiaerdőt telepíteni... tehát, ahogy én látom, nem kizárt, hogy tényleg van alkalmazási területe annak, amit feltalált, de ez a titokzatoskodás nagyon bizalmatlanná tesz.

Előzmény: DMA (4)
Mungo Creative Commons License 2013.07.26 0 0 5

Az alábbiakban olvasható Dr. Simonyi Endre nyugdíjas vegyész professzor olvasói levele a Metropol újságban 2015. május 31-én megjelent és Frei Tamás által jegyzett írásra, teljes terjedelmében. (A napilapban vágott formában került közlésre.)

Ezek nyilván a jövőbe látnak, vagy van egy időgépük.

Előzmény: NevemTeve (-)
DMA Creative Commons License 2013.07.26 0 0 4

Dehát a jóöreg természet ezt már feltalálta. Csak ültetni kéne fákat, élni hagyni a planktont, nem lebetonozni mindent ami zöld...

Előzmény: NevemTeve (3)
NevemTeve Creative Commons License 2013.07.26 0 0 3

Egy kis kerülővel lehet megnézni, amit feltöltöttél:

http://img.index.hu/imgfrm/8/3/3/1/IMG_0011418331.jpg

http://img.index.hu/imgfrm/8/3/3/0/IMG_0011418330.jpg

Szerintem egészen lehetséges, hogy tényleg feltalált valamit. Mindössze az nem világos, hogy hogyan lenne ez gazdaságos:

1. a szénből lesz energia + széndioxid

2. a széndioxidból és az ő csaodavegyszerében tárolt napenergiából szén lesz

Akkor lenne a dolognak némi értelme, ha kihagynánk a szenet a meséből, és azt mondhatnánk, hogy van egy hatékony módszere napenergia hasznosítására. Kérdés, hogy van-e. Ha nem mondja el senkinek, akkor olyan, mintha nem lenne.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (1)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2013.07.26 0 0 2

Nem, sajnos leredukálja.

Előzmény: takacs.ferenc.bp (1)
takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2013.07.26 0 0 1

A két kép kicsit feljavítva, talán most

takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2013.07.26 0 0 0

E két kép kicsit feljavítva:

NevemTeve Creative Commons License 2013.07.26 0 0 topiknyitó

Ma éppen a Metro-újságban láttam olvasói levélként, egyébként nem nagyon találom on-line, de itten van ez: http://www.muszakiak.hu/tudastar/minosegugy/940-szen-dioxidbol-szenet

Illetve ez: http://www.europeanscience.net/index.php/chemistry/item/71-carbon-dioxide-reduction-methods (olvashatatlan kép egy szép színes újságból bescannelve)

A stílusa ('Van egy titkos módszerem, nem mondom el, hogy mi az, de elhihetik, hogy jó') nem egészen bizalomgerjesztő, de kétségtelenül javára írandó, hogy legalább nem állítja, hogy energia keletkezne a semmiből...

PS: vajon ugyanaz a Dr. Simonyi Endre ő, aki a mikroszámítógépek hőskorában szerepelt oly sokat (Mikroszámítógép Magazinban, pl)?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!