Keresés

Részletes keresés

Gazd Creative Commons License 2015.09.04 0 0 6

Üdv!

 

Nemrég meghibásodott SONY a 350-es gépem. Az objektív foglalat alatt, a rekeszbehúzó alkatrészt tartó görgők közül az egyik eltűnt. A képen látható 3 apró, szürke görgő közül az, amelyik a bal alsó sarokhoz esik legközelebb.

 

Kérlek benneteket, ha valakinek van ilyen alkatrésze, tud szerezni, vagy van reménytelen fényképezőgépe, amelyből nem sajnálná odaadni ezt az alkatrészt, kérem értesítsen!

Gyakorlatilag emiatt nem tudom használni a gépet :( 

 

További aggályom, hogy a a gépet tanulmányozva van még egy (tehát összesen 4) görgő hely. Ebből azt gondolom, hogy összesen 4  szürke görgő szükséges és nekem csak kettő van. Tehát két kis szürke görgőt kérek!

 

Előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni...

 

Email:

lokevelki@gmail.hu

Balazs_370 Creative Commons License 2014.11.23 0 0 5

Szervusztok!


Az alpha 550-esem nemrégiben elkezdte, hogy a jpg képei kifejezetten homályosak. Eleinte azt hittem az autófókusszal van a baj, de a raw éles! Élesség +3-on, iso 200-on, jpg FINE-on, autófókusz jó, mert a RAW éles, de a jpg-t elkeni. Mit lehetne tenni, találkoztatok már hasonló hibajelenséggel???

 

 

Ha nem, hova érdemes küldeni a gépet?? Nagyon köszönöm ha válaszoltok!!

 

Mintakép:

 

cidorka Creative Commons License 2014.01.20 0 0 4

Sziasztok!

Egy ötletem lenne,csak ehhez előbb egy szakvéleményre lenne szükségem!

Nos,a tervem az,hogy egy Sony A200-as hátlapját,és persze kijelzőjét lecserélem egy A300- ra. Ha volna valakinek ezirányú tapasztalata akkor kérem ossza meg velem is!:-)Üdv!

Peti-- Creative Commons License 2014.01.10 0 0 3

Ha nem ér meg neked 5000 Ft-ot egy szakszervíz véleménye, akkor mit tekintesz reális árnak?

Előzmény: white_horse (2)
white_horse Creative Commons License 2014.01.08 0 0 2

Kérnék szépen segítséget...

 

Van egy SONY DSC P200-as digitális fényképezőgépem, mely megadta magát.

Nem indul, nem ad semmilyen életjelet, teljesen feltöltött aksival sem.

 

Keresek valakit, aki ért ezekhez szervizelés / javítás szinten.

Aki meg tudná mondani, hogy van-e esély (és értelme) újraéleszteni, vagy nincsen...

Mindezt persze reális áron. :)

(lehetőleg valahol Budapest XI. kerület környékén)

 

Sajnos a márkaszervízben (pl. Digitalcam) 5000.- Ft. a bevizsgálás, és annyit talán nem is ér az egész gép.

Ha pedig megállapítják, hogy javíthatatlan, akkor meg főként csak pénzkidobás lenne.

 

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.

white_horse (kukac) freemail.hu

 

WhiteSzépia Creative Commons License 2013.08.13 0 0 1

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Tudom, nem dslr, sem slr... De nem sok helyet találtam, ahol kérdezhetnék.

Kb kettő éve vásároltam egy Sony HX9v-t. Nagyon sok keresgélés, olvasgatás után döntöttem mellette. Nagyon sokat fotózok, természetesen nem profi szinten, de azért évi sok-sok ezer fotót elkattintgatok, plusz a videók.  Tehát nem havonta egyszer vesszük elő. "Van" a gépben vagy 40-50 ezer fotó.  (tudom, ez sok, de mivel nem tükörreflexes...)Nem csak én használom a gépet, a gyerekeim is ezt viszik el osztálykirándulásokra, táborokra. Erre vettem. A fém ház jól jött...

Jó  kis  kütyü, de azért nem voltam elájulva tőle, mert néha a legoptimálisabb esetekben is képes homályos képeket készíteni. Érdekes, ilyen az előd, még meglévő Minoltával sohasem fordult elő. 100-ból 2-4 kuka.  Valamint a nagylátószög elhúzott fejeivel sem tudtam megbarátkozni.  Tény, a videója valóban jó minőségű.

 

A problémáról. Tegnap kimentem fotózni a csillaghullást. Az 5-20 másodperces felvétel készítési időket folyamatosan variálva. Nagyjából 30 fotó után a gép kész lett. Fényképezget, de abszolút nem hajlandó a beállított értékeket tartani, legyen az akárhány másodperc. Azóta az akkumulátort kivettem, visszaraktam, majd a telibe töltöttre cseréltem, semmi. Itthon még inicializáltam is Semmi. Ugyanúgy nem hajlandó M állásban semmiféle sokmásodperces felvételt csinálni.

Van valakinek valami ötlete? Mi a csoda baja lehet? Lehet, jobb, ha elszaladok és most megveszem az őszi megvásárlásra kinézett Pentax Optio WG3-at, a nyaralás előtt? (ez utóbbiról van valakinek információja?)

Amúgy az összes többi funkciója mind tökéletesen működik, végigpróbáltam többször is.

A válaszokat előre is köszönöm!

zohan Creative Commons License 2013.07.13 0 0 0

A Canonnál mennyi lenne egy hasonló művelet ?

Nem stabilizátorra gondolok.

Előzmény: Shaw T. (-)
Shaw T. Creative Commons License 2013.07.08 0 0 topiknyitó

Amikor a legtöbb ember műszaki cikket vásárol, akkor általában annak ár-érték arányát nézi és szinte senki nem fog annak utánajárni, (nyilván ez elég nehézkes is lenne) hogy mennyibe fog kerülni annak javítása a garancia lejárta után. A fogyasztó védelmére hozott jogszabályok pedig nem határozzák meg, hogy mennyit lehet elkérni egy készülék javításáért. Így aztán sok cég van, amelyik kihasználja ezt. A Sony dsrl és slt fényképezőit ráadásul csak a Sony szakszervizek veszik át, más szervizek alkatrész hiányában nem vállalják a javítását.

Leírom legutóbbi esetemet az RMD-Electronic Kft-vel kapcsolatban, ami az egyik hivatalos Sony szerviz.

Elromlott az slt-a35 gépem SteadyShot funkciója. Elvittem hozzájuk, de a felmerülő költségekről nem mondtak semmit, csak hogy adnak majd egy árajánlatot. 2 nap múlva érdeklődtem, mondták, hogy átvitték az Etele úti szervizükbe. Újabb két nap múlva megint hívtam őket, akkor azt mondták hogy átvitték a Camcorder Kft-hez, valamint hogy tudom-e, hogy ha nem fogom kérni a javítást, a 23.000 forintos bevizsgálási díjat akkor is ki kell fizetnem. Vagyis 23 ezerért megtudhatom, hogy érdemes-e javíttatni. 3 napra rá hívtak, hogy a javítási díj 48.000 (!) forint lenne. Közöltem, hogy ennyiért nem kérem és a bevizsgálási díjat sem tartom jogosnak, mert ezt nem említették az elején. Mivel megemlítettem a hölgynek, hogy azért erről megkérdezném a Sony magyarországi képviseletét, ezért a szerviz vezetője visszahívott és (korrekt módon) elengedte a bevizsgálási díjat.

Arról van itt szó tulajdonképpen, hogy a Sony nyilván költségcsökkentési megfontolásból egy szakszervizt alakított ki Franciaországban az európai dsrl-slt gépek javítására. Csakhogy az oda-vissza szállítást keményen megfizettetik a vevővel, ezen felül a francia munkás nyilván nem annyiért dolgozik, mint a magyar. A Sony tehát spórol, a vásárló meg fizet mint a katonatiszt. Ezért mindenkinek azt tanácsolom, hogy ezt vegye fontolóra mikor Sonyt vesz, mert a gar. idő lejárta után lehet hogy jobban teszi, ha automatikusan vesz egy másik gépet, legalábbis az alsóbb árkategóriában ez a helyzet. Bár magával a géppel meg vagyok elégedve erősen gondolkozom rajta, hogy eladom a felszerelést és áttérek a Canonra.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!