Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.09 0 0 22

Érdekes.

A routerem 5GHz-es rádiója, maximumra állított teljesítmény mellett akkora, hogy két szobával odébb gyakorlatilag használhatatlan, de szobán belül sem igazán tökéletes, ha három-négy méternél távolabb megyek a routertől.

Arról nem beszélve, hogy ezeket a "rossz országkódra beállított" eszközöket csak és kizárólag esős időben használják?

Mert olyat még nem láttam, hogy ezek a csíkok száraz időben is megjelentek volna.

De ha valaki meg tudja súgni, hogy milyen országkód mellett lehet valódi teljesítmény növekedést elérni... ;)

Előzmény: Hírmérnök (19)
Menroting Creative Commons License 2013.07.08 0 0 21

Az 5 GHz-es wifi eszközöknek nem túl kicsike a hatótávolsága ehez ?

Előzmény: Hírmérnök (19)
Veszpremi Creative Commons License 2013.07.08 0 0 20

A szlovák radarképek szoktak még ennél jóval nagyobb furcsaságokat mutatni. Nem tudom az okát, de nem olyan régen a metnet-en diskuráltak róla, és akkor néztem rá én is.

Előzmény: Val Agbarug (-)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.07.07 0 0 19

Itt a válasz az Időképesektől: https://twitter.com/idokep/status/353509615322935297

"ezt rossz országkódra beállított 5 GHz-es wifi eszközök okozzák, belesugároznak a radar frekvenciatartományába"

Elképesztőnek tartom, hogy a mi szolgai módon befizetett adófizetői pénzeinkből élő -  a mi  szerény összegeinket használó Frekvenciagazdálkodási Hatóság fizikusai még mindig nem ötlöttek ki hathatós módszert az 5 GHz-es wifi eszközöket használók ellehetetlenítítésére.  

Előzmény: Konrad (16)
robertókárlosz Creative Commons License 2013.07.07 0 0 18

vagy ez, ja.

Előzmény: Konrad (16)
robertókárlosz Creative Commons License 2013.07.07 0 0 17

fene tudja. az is lehet, hogy valami meteorit, vagy mittomén...

Konrad Creative Commons License 2013.07.07 0 0 16

Itt a válasz az Időképesektől: https://twitter.com/idokep/status/353509615322935297

"ezt rossz országkódra beállított 5 GHz-es wifi eszközök okozzák, belesugároznak a radar frekvenciatartományába"

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.07 0 0 15

Ez teljesen rendszeres és sokszor 15 percig látható, visszajátszva éppen most is.

Előzmény: Hírmérnök (13)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.07 0 0 14

Én is arra gondoltam, hogy valamilyen tereptárgy zavarja a radart.

Előzmény: Hírmérnök (8)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.07.07 0 0 13

"Sokszor látni 1 kép erejéig ilyen hibát a radarképen."

Na ez érdekes! Lehet, hogy a rendszer teljesen automatizált. A képtovábbító automata pedig úgy van programozva, hogy a radar szoftverének lefagyása esetén - az archívumból találomra választott képet rakjon ki a webre ideiglenesen? 

Előzmény: Zeki_ (12)
Zeki_ Creative Commons License 2013.07.07 0 0 12

Sokszor látni 1 kép erejéig ilyen hibát a radarképen.

XRive Creative Commons License 2013.07.07 0 0 11

Efféle, esetleg.

Lusta voltam előkeresni az eredetit, de mindegy is.

Hírmérnök Creative Commons License 2013.07.07 0 0 10

"...vagy szoftverhiba. "

Off:

Hadanán egy tanárunk szólt, hogy zseniális programozót alkalmazni kockázatos, mert ha kilép, vagy bármi okból elérhetetlenné válik, nehéz olyan kollégát találni, aki megtalálja a hibát, vagy képes folytatni a zseni befejezetlen munkáját.

Előzmény: moonshadow (9)
moonshadow Creative Commons License 2013.07.07 0 0 9

Mivel a radarkép több radartól beérkező adatokból van összeállítva, valószínűleg szoftverrel, szerintem ez valószínűleg radar interferencia, vagy szoftverhiba. 

Hírmérnök Creative Commons License 2013.07.07 0 0 8

"Ha a csucsa a radar fizikai helye, akkor egyertelmu hogy adott iranyba nezve valami hulyeseget vett."

Erre nem is gondoltam, hogy a radar ott van. Ám ha így van, akkor lehet, hogy a közelében valami tereptárgy akadályozza a radarhullámok továbbjutását - azaz árnyékol. Ha lesz több időm, letöltöm a GoogleEarth-t, hátha az segít felderíteni.

Előzmény: halaloszto (7)
halaloszto Creative Commons License 2013.07.07 0 0 7

Ha a csucsa a radar fizikai helye, akkor egyertelmu hogy adott iranyba nezve valami hulyeseget vett. Ha meteor lenne, mozognia kellene a csucsanak.

Vajk

Előzmény: .ZsL. (3)
Hírmérnök Creative Commons License 2013.07.07 0 0 6

Amíg nem születik rá megkérdőjelezhetetlen egzakt tudományos magyarázat, javaslom nevezzük Isten ujja effektusnak. :)

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.07 0 0 5

Én is láttam, nincs ötletem.

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.07 0 0 4

Itt egy korábbi eset, egy másik topikból.

.ZsL. Creative Commons License 2013.07.06 0 0 3

Lehetett a légkörben elégő meteor útvonalán ionizálódott gáz radarnyoma is. Ne feledjük, hogy a rádióamatőrök régóta használják DX-hez, vagyis távolsági összeköttetési kísérletekhez a meteorrajos időszakokat.

mert mindig a hoki Creative Commons License 2013.07.06 0 0 2

Egy "megtuningolt" (emelt teljesítményű) WiFi állomás. A Gilice téri radar képe néha úgy nézett ki mint egy szélforgó, volt rajta 6-8 ilyen.:-)

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.06 0 0 1

Ha jól tudom, az eredeti radarkép a met.hu-ról származik. Amit ide beraktál, az már egy "feljavított" változat.

Javasolnám, hogy írj a met.hu-n található címek valamelyikére. Általában készségesen válaszolnak.

Megjegyzem, nem egyedi eset. Én vagy szoftver hibára tippelek vagy arra, hogy valami időnként megzavarja egyik vagy másik radar működését. Korábban ugyanezt láttam csak a keleti radar képén.

pajaci Creative Commons License 2013.07.06 0 0 0

Isten nyila, épp csapást mér az Országra.

Val Agbarug Creative Commons License 2013.07.06 0 0 topiknyitó

Üdv! Ma megnéztem az egyik meteorológiai portálunkat és a radarképen egy fura kirajzolódást vettem észre. Nyílegyenes, észak-dél irányba hatol be Magyarország felé. Reggeli órákban is ott volt és késő délután is látható. A radar hibája? HAARP? :) Vagy mifene?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!