Keresés

Részletes keresés

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2019.08.12 -1 0 283

Ill. csak víz alatt lehetne dohányozni:))))

Előzmény: perempe (281)
pert2 Creative Commons License 2019.08.10 0 0 282

A dohanyosok mentik meg a nyugdijrendszer, ezert hetven ev felett mar ingyen kene adni mapi egy doboz cigit.

Előzmény: perempe (281)
perempe Creative Commons License 2019.08.10 0 1 281

a strandokon és fesztiválokon is korlátozhatnák, lehetne kijelölt dohányzó terület.

T.L. 2 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 280

No azért a falu és a község nem tanya. A nemdohányzók védelméről szóló törvényeknek akkor van értelme, akkor tud segíteni valamit a fiatalokon, ha betartjuk őket. A gyerekek példákat látnak a községben, faluban is. Ha egy négyzetméterre kevesebb rossz példa jut, akkor is ott van. A rossz minta. A törvény, a törvényalkotók valódi célja az, hogy a rossz példa ne lehessen ragadós. A köztérről nem csak a rengeteg szétszórt csikknek kellene eltűnnie, hanem a rossz példának is. Amit látnak a gyerekek. Nekem mindig a 80-as, 90-es évek jutnak eszembe, amikor lehetett bármikor bárhol dohányozni és már mindenki tudta és a dohányosok el is ismerték, hogy nagyon káros és nagyon rossz, de csinálják. Ez egy gyereknél nem oké. Nincs ilyen. Hogy te nem szívhatsz és később se szokj rá, mert hiszen mi is megmondjuk, hogy nem jó, amellett, hogy csináljuk. Mert Jupiternek szabad. Ez vicc. Jupiter is tegye le a szart és utána magyarázzon a kisökörnek. Akkor hiteles lesz. Addig meg nem.

Előzmény: Dummy_Druggist (278)
T.L. 2 Creative Commons License 2013.07.29 0 0 279

Nincs itt semmi csata. Az alkoholról meg érdemes az alkoholos topicban beszélgetni, autókról az autós topicokban.

(Amúgy nem hülyeség tiltani az alkohol reklámját, tény.)

Előzmény: Törölt nick (277)
Dummy_Druggist Creative Commons License 2013.07.27 0 0 278

Persze, hogy kilóg a lóláb...

A városi életnek, főként a budapestinek, a tömeg, a zsúfoltság, a zaj, stb., ellenében, van egy csomó olyan előnye, amirl a vidékiek nem is álmodhatnak. Munkahely, tömegközlekedés, szórakozás, mozi, szinház, éttermek, kocsmák, társasági élet, stb. Bizonyos tiltások, szabályok, érthetőek a  nagyvárosban, melyeknek viszont semmi  értelmük vidéken, hisz ha én itt du., négy után kávét akarok inni, akkor haza kell mennem főzni. Ehhez képest, az ostoba tiltások, szabályerdők,  ránk kényszerítik a városi élet, hátrányait, annak előnyei nélkül...

Előzmény: T.L. 2 (276)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 277

Mondtam, hogy ma nem csatázom. Meleg van. De különben érezned kellett volna a hsz. éléből, hogy túloztam. Abban nem, hogy a piálás ellen tehetne többet a mindenkori kormány. Valahogy egyiknek sem érdeke pl. az alkoholreklám tiltása. A zötvenlityipálesz az meg egyenesen sarkallja az alkeszokat az occsó lealjasodás lehetőségére.

Előzmény: T.L. 2 (275)
T.L. 2 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 276

Szeretem a vidékieket, amikor szidják a fővárost és a lakóit, de közben mindig kilóg a lóláb... ezernyi módon... de nem baj, szeretlek azért téged is te szegény....

A dohányfüst lehet számodra illatos, az a te problémád. A dohányból van, ami tényleg jó illatú.

De olyat nehezen találni, aki kellemesnek tartja egy átlag dohányos ruháját, bőrét, kezét, haját, lehelletét.

Bár végül is a divatbemutatókon láthatunk nagyon lepukkant nőket, akik elvileg szépek (?), ki tudja, legközelebb a szanaszét szúrt véna lesz az ideálod. Hát legyen meg neked, ezt kívánom  :D

Előzmény: Dummy_Druggist (273)
T.L. 2 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 275

Nem vagy túl okos, bocsi...

Nem értem, mi ez a hepciáskodás meg cirkusz a részedről. Mint egy sértett ovis.

Nem a dohány árusítása a probléma, hanem az, amikor túl könnyen lehet venni, ki van téve az emberek orra elé, pl azok elé, akik már leszoktak, de ott az a tetves szopi-reklám, meg maga a doboz cigi, ez főleg a GYEREKEK miatt rossz, mert őket kell védeni, nem téged, mert érted már nem kár, úgyis mindegy, a gyerekekből meg még lehet bármi.

A piát se kell betiltani, látod, nincs betiltva, csak a közterületen nem szabad - elvileg - fogyasztani.

Normális kereteket kell adni ezeknek a dolgoknak, mert egyértelműen károsak. És nem kell, hogy újabb és újabb generációk csinálják, ha nem muszáj. A jó példa mutatása lehet az - akár törvényi erővel - ami segíthet annak elérésében, hogy a hülyeség ne legyen ragadós.

Előzmény: Törölt nick (267)
T.L. 2 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 274

Látom, csökkent értelműeknek továbbra is nehéz fölfogni, hogy a jó példa mutatása nem egyenlő a tiltással...

Előzmény: Regin__a (266)
Dummy_Druggist Creative Commons License 2013.07.26 0 0 273

Városiak, entellektüellek, ők mindig tudják, hogy másnak mi a jó vagy rossz...

:-)

Pl.: ...a dohányzó, büdös, mint állat....

Neked lehet, de nem mindenkinek. Nekem pl mindig jó illatú volt a dohány is, meg a füstje is...

Előzmény: T.L. 2 (256)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.25 0 0 272

B+ ! :-))

Előzmény: Regin__a (271)
Regin__a Creative Commons License 2013.07.25 0 0 271

De ki mondta, hogy én úriember vagyok?

Ilyet csak úriember kérdez /mielött homlokához emeli a revolverét/

Előzmény: Törölt nick (270)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.25 0 0 270

Úriember nem enged zadózatlan zúgfőzést ötvenlityipálesz címen.

De ki mondta, hogy én úriember vagyok?

Előzmény: Regin__a (269)
Regin__a Creative Commons License 2013.07.25 0 0 269

Költségvetési tételröl úriember nem indit népszavazást mer Lbukja

Márpedig a jövedék és ÁFA az

Előzmény: Törölt nick (267)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.25 0 0 268

Nem ártana egyeseknek elolvasni "Az ötös számú vágóhíd"-at. Az eszetlen és értelmetlen bosszúállásról, talán egyesek magukra ismernének.  Bár vannak kétségeim.

Előzmény: ooloo2 (264)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.25 0 0 267

Hogy jön ez a népszavazáshoz? Fideszkörökben meg vannak győződve arról, hogy a többség meg akarja tiltani a közterületeken a dohányzást. Na, én erre tromfolok, szavazzon a nép arról, hogy ne lehessen se bagót, se piát árusítani. Egy ilyen egészséges elméjű, józan nép csak betiltja mindkettőt! Hmm?

Egyébként hajlandó vagyok pár ezer forintot adni egy jogértőnek, aki megfogalmazza az OVB-nek a levelet. Igazán nem nagy ügy!

Előzmény: T.L. 2 (263)
Regin__a Creative Commons License 2013.07.25 0 0 266

Honnan tanulná meg a kisded máshonnan?

Te a"Tiszta férfiuság" Tihamér atya szerint neveled őt?

Vigyázz, nehogy gerincsorvadást kapjon

Előzmény: T.L. 2 (263)
Regin__a Creative Commons License 2013.07.25 0 0 265

Pfujjj. arohatt bít nemzedék!

Előzmény: ooloo2 (264)
ooloo2 Creative Commons License 2013.07.25 0 0 264

:-}

T.L. 2 Creative Commons License 2013.07.25 0 0 263

Ez a helyes út, ahogy mondod. Gyerek előtt nem iszunk... nem szívunk... satöbbi...

Magadban nyugodtan maszturbálj, csak gyerek előtt nem. Ennek van értelme. Föl lehet fogni. Ugye? Remélem....

Előzmény: Törölt nick (257)
Regin__a Creative Commons License 2013.07.25 0 0 262

Persze nem!

A kettő kart karbaöltve jár, egyedül egyik se ér semmit :)

Aztán majd kivetik a nem dohányzókra és antialkoholistákra a hazaffy adót, az elmaradt jövedéki és más után

Lesz háborgás, de legálább együtt szívnak velünk

Előzmény: Törölt nick (260)
Regin__a Creative Commons License 2013.07.25 0 0 261

Ez nagyon igaz!

Ugynakkor viccesnek mondanám, ha nem lenne halálosan komoly

A főelvársak sem nyúlnak ehhez a lehetőséghez még feketén sem

"türelemmel viselt hosszú betegség után elhunyt" szokták írni

Valamikor volt egy film, vagy könyv, már nem emlékszem

Öngyilkosok szállodája/?/

Erre a célra alakult, igaz nem halálos betegekre

Magas szinvonalú ellátás, pszichológusok stb. de nem mondták meg hogy, mi módon fognak meghalni

Majd időben megoldjuk, vagy mi volt a duma

És egy férfi és egy nő egymásba szeretett, elhatározták hogy mégsem lesznek öngyilkosak

Reggelre a férfi halott volt. A nő beépitett ember volt

A legboldogabb pillanatban segitették a halálba, tán valami érzéstelen méreggel

Előzmény: lxt (253)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.25 0 0 260

Nekem így is jó, de a szeszt se felejtsük el!

Előzmény: Regin__a (259)
Regin__a Creative Commons License 2013.07.25 0 0 259

Nem jó!

Tiltsák be a dohány árusítását!

Azt nem merik népszavazásra bocsájtani, mi?

Majd jól elkaszálja az OVB. Álszent viselkedés

Előzmény: Törölt nick (257)
Regin__a Creative Commons License 2013.07.25 0 0 258

Bogár lesz a mi vezetőnk!

és  ő az alelnök

Előzmény: T.L. 2 (256)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.25 0 0 257

Szerintem kezdeményezek még egy népszavazást.

Tiltsák be a dohányzást!

Tiltsák be az alkoholfogyasztást!

Na, lássuk, egyenként mi lesz a vége ötvenlityipálesz és trafikmutyi országban!

Előzmény: T.L. 2 (254)
T.L. 2 Creative Commons License 2013.07.25 0 0 256

No akkó komám figyejjé ide izibe' !

A gyerök előtt nem toszod a zasszonyt, igaz-e? Mer tuggya az, hogy toszod, mer ő is így gyütt a világra, ugyi? De attúl még nem toszod az asszonyt. Csak amikor tik vagytok kettesbe és nem lássa a purdé, igaz-e?

No, a purdé előtt nem kell, hogy titok legyen, hogy apu nyomja a szopit, hadd legyen jó szaga a maradék hajának meg a ruhájának, hadd sárguljanak a fogai és kezdje a reggelt egy jó köhögéssel... csak MAGA A LÁTVÁNY nem jó, ezt már ezerszer kikutatták szakemberek, elmondák, leírták, miért rossz az olyan példa, amiről csak elmondják a gyereknek, hogy rossz, de közben mégis LÁTTATJÁK. Aki akarta, elolvasta, aki odafigyelt, megértette, ha két számjegynél nagyobb volt az IQ-ja. Ezért nem menő már a tévében a cigi. És ezért nem szabad a sulikban, az udvaron se, hiába viszi el a légáramlat és hiába tudja mindenki, hogy Kati néni amúgy dohányzik (azért ilyen büdös, mint az állat) maga a dohányzás nem kívánatos, mert nem jó, ha a gyerekek magát a dohány szívását látják, mert példa és a példa az ragadós.

Nem tudom ennél egyszerűbben, érthetőbben elmondani.

Előzmény: Dummy_Druggist (255)
Dummy_Druggist Creative Commons License 2013.07.25 0 0 255

Látszik nem vidéken élsz, pláne nem falun.

Itt nálunk vidéken, falun, nem szokás a gyerekek előtt eltitkolni semmit. A gyerek tudja, hogy apu a kocsmába megy, legurít pár sört, vesz cigit, néhányat elszív, a többit majd otthon. DE a munkaközbeni szünetről is tudja, leginkább azért van, hogy elszívjanak a dolgozók egy bagót. (pipahuja)

De a sertés búgatásról is tudja, mert látja, hogy az nem egy búgó hangot adó sertés, hanem attól lesz a kismalac...

Szóval, védje meg a városiakat a NŐtanács (by Hofi), de bennünket hagyjanak békén, amikor ez az egész globalista hóbelevanc összedől, úgyis igyekeznek majd hozzánk, húsért miegymásért....

:-)

Előzmény: T.L. 2 (254)
T.L. 2 Creative Commons License 2013.07.25 0 0 254

"miért érvényesek az általad említett faluban is?

Miért ne lehetne ezekt önkormányzati szinten szabályozni?(szubszidaritás elve)"

A dohányzással összefüggő betegségek országos szinten (sőt! sőt!!) jelentkeznek, így azt, hogy kevesebb helyen lehessen méreghez jutni, illetve, hogy közterületen ne lehessen a gyerekek előtt csinálni, igenis közérdek. Az, hogy a gyerekek ne nézzék ezt a tévében, azt se lehet önkormányzati szinten megoldani. 

Előzmény: Dummy_Druggist (229)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!