Keresés

Részletes keresés

uhu20 Creative Commons License 2013.08.09 0 0 12

Feldumálom a topikot:

 

http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2013/08/poland

 

"About six years ago our correspondent asked a celebrity chef in Poland what he thought of Polish food, and got a two-word answer comprising of a couple of expletives. He described it as "survival food,"

 

Sajnos annyi rossz tapasztalatom volt már a hazai vendéglátóiparral, hogy egyrészt mindig (túl)aggódom magam, mielőtt beülnék valahova, másrészt szuggerálom magamnak, hogy ne számítsak igazán jó kajára.

 

Persze nem a Costesbe járok...

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.26 0 0 11

azt mondják androiddal NE.

Előzmény: uhu20 (10)
uhu20 Creative Commons License 2013.07.26 0 0 10

Nos, chardonney-t nem láttam, de volt valami óarany fantázianévű cuveé, de végül is 1+1 akcióban juhfarkot vettem. Nem rossz! AZ az igazság egyébként, hogy még régebbről emlékeztem a Varga borokra, érdekes, hogy az árazása megváltozott (felfelé).

 

És ha én meg az ausszi borokat emlegettem, akkor én meg a Hardy's-t és a Blaxlandot ajánlom.

 

Más:

Telefont kéne vennem. Nézelődök és sajna gyakorlatilag csak teljes érintőképernyős kütyüket árulnak, nem tudom, mire jó ez....qwerty-s lenne a legjobb. Esetleg használ ilyet valaki, tud ajánlani olyat, amin kényelmes bankolni-tőzsdézni is akár? Olyan kis mütyür, mint a HTC Cha-Cha, kizárva, ugyanis elég nagy lapát kezem van.

 

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.13 0 0 9

Vargáéktól fröccsnek jó az olaszrizling és a chardonnay.

Előzmény: uhu20 (8)
uhu20 Creative Commons License 2013.07.12 0 0 8

Vargáék egy nagy, szocialista üzemből kinőtt vállalkozás, nagyon sok bort termelnek, jellemzően tömegborokat. Nekem nem volt eddig jó tapasztalatom velük, így kerültem őket, mint a Telekit (igaz, azt egyéb okokból).

 

Persze ahogy a Telekiéknek, úgy Vargáéknak is lehetnek minőségibb boraik. Melyiket iszod? Esetleg kipróbálom.

 

Tegnap kissé hűvesebb volt este, így megkockáztattam egy szintrén kint vett osztrák kékoportót a Trrue Blood mellé, hát nem valami nagy szám.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.11 0 0 7

Fehér fröccsbornak tudnám ajánlani a badacsonyi Varga pincészetet. Jó az ár/érték aránya. Én a kánikulai időben rászoktam a gyűmölcsös sörökre. Borsodiban és soproniban egész jó változatok vannak.

Előzmény: uhu20 (6)
uhu20 Creative Commons License 2013.07.11 0 0 6

Több dologtól függ, most csak egyet emelek ki.

 

Ha a kinti hőmérséklet alacsony (mondjuk este már 10 fok alatt van), akkor forralt bor. Ezt eléggé tökélyre fejlesztettem. Ha meleg van, mondjuk 25 fok felett, akkor adott a sör, illetve, az utóbbi időben inkább hosszúlépés, jellemzően ausztrál fehérborból, de végül is jöhet osztrák is, mint a példa mutatja. Magyar bor is lehet, de azok tényleg zsákbamacska, egy 1000 ft-os bor lehet kifejezetten finom, de erősen csapnivaló is.

 

10 és 25 fok között jöhetnek a vörösborok, a kifejezetten csontszáraz, pl. cabernet savignonok. Itt is érvényes az, amit a fehéreknél írtam: a magyar is lehet jó, de az újvilági bor minősége stabilabb.

 

Az unicumra (általában a töményre) ritkán jön meg az igényem. Btw a Zwack jelentését gondolom nézted, hát elég siralmas a dolog. Kérdés ugyanakkor, hogy a láthatólag beindult választási osztogatásnak lesz-e érezhető hatása az unicum forgalmára?

 

Befektetésügyileg egyébként érdekes a sör-és a borbiznissz jövője. Eléggé elllentétes folyamatok vannak. Egyrészt Európában  zsugorodik a borfogyasztás, sőt, a sörgyártókat is hallottam már kesergni, hogy a "mai fiatalok" a mindenféle cukrozott italok után nehezen szoknak át. Bár erre a mindenféle ízesített sörök lehetnek a megoldás. Ázsia (Kína) viszont ígéretes lehet, vannak törekvések, hogy rászoktassák a kínaiakat a borozásra.

 

A bor kapcsán, ha lehetne, szívesen fektetnék Simonsig vagy más újvilági termelőkbe, de 5-6 éve arra jutottam, hogy nem nagyon vannak elérhető nyrt-k. Francia borászatba biztos nem, túlárazottak, azaz bár a minőségük valóban jó, de sztem nem jobb, mint az ausztrálok-dél-afrikaiak-stb.

Előzmény: iamtwo (5)
iamtwo Creative Commons License 2013.07.09 0 0 5

Tehát keresed a megfelelő célpontot :)

És mi a nagy kedvenc?

Előzmény: uhu20 (4)
uhu20 Creative Commons License 2013.07.08 0 0 4

Épp egy ilyet kortyolgatok, illetve egy hasonlót:

 

http://www.winzerkrems.at/en/assortment/wine/?tx_mbitwine_pi1[showUid]=13

 

5-6 éve nyomozgattam, hogy hogy lehetne értelmesen borászatba fektetni, végül is nem annyira sikerült a dolog, így inkább párhuzamosan futtatom a két projektet...:)

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.03 0 0 3

IRL vagy URL?

Előzmény: Törölt nick (-)
allurmáni Creative Commons License 2013.07.02 0 0 2

Igen... ...és még valami: Mi a helyzet a privát vagyonkezelőkkel? Hogyan lehet megkülömböztetni a csalókat (vagy a saját zsebbe dolgozókat) a valódi szakértőktől?

allurmáni Creative Commons License 2013.07.02 0 0 1

Magam is sikeres fórumozást kívánok; úgy érzem, ez egy népszerű téma lesz. -Skoal!

És ha már engem ért a megtiszteltetés, hogy elsőként érdemben hozzászólhatok, hát el is kezdeném.

Egy befektetéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Nézegettem a neten a befektetési tanácsadó és vagyonkezelő cégeket és megakadtam egynél: Concorde. Mivel nem vagyok igazán jártas e-téren, a felől érdeklődnék, hogy mennyire megbízható a fent nevezett cég, illetve melyiket ajánlják a legtöbben azok közül, akik már több éve magasabb szinten foglalkoznak pénzügyekkel?

Euridiké Creative Commons License 2013.07.02 0 0 0

S0k sikert h0zzá! :-)

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.02 0 0 topiknyitó

Baráti beszélgetés egy pohár bor, vagy egy korsó sör mellett.

Itt elmesélhetsz mindent, ami a szívedet nyomja.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!