"About six years ago our correspondent asked a celebrity chef in Poland what he thought of Polish food, and got a two-word answer comprising of a couple of expletives. He described it as "survival food,"
Sajnos annyi rossz tapasztalatom volt már a hazai vendéglátóiparral, hogy egyrészt mindig (túl)aggódom magam, mielőtt beülnék valahova, másrészt szuggerálom magamnak, hogy ne számítsak igazán jó kajára.
Nos, chardonney-t nem láttam, de volt valami óarany fantázianévű cuveé, de végül is 1+1 akcióban juhfarkot vettem. Nem rossz! AZ az igazság egyébként, hogy még régebbről emlékeztem a Varga borokra, érdekes, hogy az árazása megváltozott (felfelé).
És ha én meg az ausszi borokat emlegettem, akkor én meg a Hardy's-t és a Blaxlandot ajánlom.
Más:
Telefont kéne vennem. Nézelődök és sajna gyakorlatilag csak teljes érintőképernyős kütyüket árulnak, nem tudom, mire jó ez....qwerty-s lenne a legjobb. Esetleg használ ilyet valaki, tud ajánlani olyat, amin kényelmes bankolni-tőzsdézni is akár? Olyan kis mütyür, mint a HTC Cha-Cha, kizárva, ugyanis elég nagy lapát kezem van.
Vargáék egy nagy, szocialista üzemből kinőtt vállalkozás, nagyon sok bort termelnek, jellemzően tömegborokat. Nekem nem volt eddig jó tapasztalatom velük, így kerültem őket, mint a Telekit (igaz, azt egyéb okokból).
Persze ahogy a Telekiéknek, úgy Vargáéknak is lehetnek minőségibb boraik. Melyiket iszod? Esetleg kipróbálom.
Tegnap kissé hűvesebb volt este, így megkockáztattam egy szintrén kint vett osztrák kékoportót a Trrue Blood mellé, hát nem valami nagy szám.
Fehér fröccsbornak tudnám ajánlani a badacsonyi Varga pincészetet. Jó az ár/érték aránya. Én a kánikulai időben rászoktam a gyűmölcsös sörökre. Borsodiban és soproniban egész jó változatok vannak.
Ha a kinti hőmérséklet alacsony (mondjuk este már 10 fok alatt van), akkor forralt bor. Ezt eléggé tökélyre fejlesztettem. Ha meleg van, mondjuk 25 fok felett, akkor adott a sör, illetve, az utóbbi időben inkább hosszúlépés, jellemzően ausztrál fehérborból, de végül is jöhet osztrák is, mint a példa mutatja. Magyar bor is lehet, de azok tényleg zsákbamacska, egy 1000 ft-os bor lehet kifejezetten finom, de erősen csapnivaló is.
10 és 25 fok között jöhetnek a vörösborok, a kifejezetten csontszáraz, pl. cabernet savignonok. Itt is érvényes az, amit a fehéreknél írtam: a magyar is lehet jó, de az újvilági bor minősége stabilabb.
Az unicumra (általában a töményre) ritkán jön meg az igényem. Btw a Zwack jelentését gondolom nézted, hát elég siralmas a dolog. Kérdés ugyanakkor, hogy a láthatólag beindult választási osztogatásnak lesz-e érezhető hatása az unicum forgalmára?
Befektetésügyileg egyébként érdekes a sör-és a borbiznissz jövője. Eléggé elllentétes folyamatok vannak. Egyrészt Európában zsugorodik a borfogyasztás, sőt, a sörgyártókat is hallottam már kesergni, hogy a "mai fiatalok" a mindenféle cukrozott italok után nehezen szoknak át. Bár erre a mindenféle ízesített sörök lehetnek a megoldás. Ázsia (Kína) viszont ígéretes lehet, vannak törekvések, hogy rászoktassák a kínaiakat a borozásra.
A bor kapcsán, ha lehetne, szívesen fektetnék Simonsig vagy más újvilági termelőkbe, de 5-6 éve arra jutottam, hogy nem nagyon vannak elérhető nyrt-k. Francia borászatba biztos nem, túlárazottak, azaz bár a minőségük valóban jó, de sztem nem jobb, mint az ausztrálok-dél-afrikaiak-stb.
5-6 éve nyomozgattam, hogy hogy lehetne értelmesen borászatba fektetni, végül is nem annyira sikerült a dolog, így inkább párhuzamosan futtatom a két projektet...:)
Igen... ...és még valami: Mi a helyzet a privát vagyonkezelőkkel? Hogyan lehet megkülömböztetni a csalókat (vagy a saját zsebbe dolgozókat) a valódi szakértőktől?
Magam is sikeres fórumozást kívánok; úgy érzem, ez egy népszerű téma lesz. -Skoal!
És ha már engem ért a megtiszteltetés, hogy elsőként érdemben hozzászólhatok, hát el is kezdeném.
Egy befektetéssel kapcsolatos kérdésem lenne. Nézegettem a neten a befektetési tanácsadó és vagyonkezelő cégeket és megakadtam egynél: Concorde. Mivel nem vagyok igazán jártas e-téren, a felől érdeklődnék, hogy mennyire megbízható a fent nevezett cég, illetve melyiket ajánlják a legtöbben azok közül, akik már több éve magasabb szinten foglalkoznak pénzügyekkel?