Keresés

Részletes keresés

Gábor8600 Creative Commons License 9 órája 0 0 22560

Martin Antal Péter te hogy állsz? Érzel valami változást?

Előzmény: Márton Antal Péter (22534)
Gábor8600 Creative Commons License 9 órája 0 0 22559

Igen , kész vagyon az tény. Én most érzem hogy szedem a naturtanyasat jobb lett a sperma is és mennyisége is több, be kell tartani a 3 nap szünetet. Ha minden nap van ejak vagy masnaponta akkor fellángol. Összességében mikor kijön a cucc már nincs kellemetlenség. A strovac oltást felvetted?

Előzmény: bogabo (22557)
bogabo Creative Commons License 22 órája 0 0 22558

Engem is nagyon érdekel!!! Ugyan így vagyok... 

Előzmény: GyógyulniSzeretnék (22555)
bogabo Creative Commons License 22 órája 0 0 22557

Én a 4.-et fogyasztom most, de őszintén szólva én annyira nagy előnyét már nem érzem, a bélrendszerem rendben van tőle sztem, de nekem ezek a fellángolások sokszor előjönnek. Ürítés után főleg, most pl. múlt hét óta elég szar érzés van farmerben, itt a makk körül. De ez olyan érdekes, hogy pl. délelőtt ma nem éreztem, délután érzem. Mi a franc okozza ezt... 

Amit szedek, ez a probiotikum, a GAL multivitamin +, Tőzegáfonya, Kisvirágú füzike kapszula, Szabalpálma kapszula, Prostayol forte. Kész vagyon havonta... 

Előzmény: Gábor8600 (22556)
Gábor8600 Creative Commons License 22 órája 0 1 22556

Bogabo tényleg jó a probiotikum. Valami érzik már másfél hét után. Mennyi doboznál tartasz? 

Előzmény: bogabo (22542)
GyógyulniSzeretnék Creative Commons License 22 órája 0 1 22555

Szia Gábor!

Az ürítéssel kapcsolatosan kérdeznék. Nekem is ezt az  Enterococcus faecalis-t találták legutóbb az ondómba, azóta viszont minden vizsgálat negatív, tünetek sajnos maradtak (égő és gyakori vizelés, lágyéktájéki fájdalom, végbélbe nyilaló fájdalom, fájdalmas ejakuláció és társai...). Nekem nagyon sokszor ürítés után erősödik fel a fájdalom és pluszban ilyenkor jelennek meg a makkomon apró piros kiütések is. Ilyenkor kimarad egy 6-7-8 nap mire a fájdalom annyira ,,csökken", hogy tudok üríteni.. Ebben az esetben is erőltetni kellene a 2-3 naponta az ürítést és majd idővel jobb lesz? 

Köszi a válaszod előre is!

ui.: Kitartást minden sorstársank, jelenleg probálkozok mindennel a gyógyulás érdekében (étrend, mozgás, vitaminok, cukor mentes életmód stb..) Remélem egyszer megoszthatom veletek a szent grált a gyógyuláshoz! :)

Előzmény: GabSum (22554)
GabSum Creative Commons License 23 órája 0 2 22554

Szia bogabo!

1. Az urológusok azért mondják, hogy természetes az Enterococcus faecalis baktérium előfordulása,

a húgycsőben, mert tapasztalataik szerint, nem lehet vele mit kezdeni, egy egyszerű antibiotikum

kúrával. Ebből kifolyólag azt hiszik, hogy nem lehet kiirtani, és kell valami óhéber dumát mondaniuk.

Ez ugyanolyan, mint a nyugodjon meg más férfiaknak is van ilyen problémája, vagy ha már nem

használja, nem fog fájni stb. Továbbá, szerintem ezzel a baktériummal találkoznak legtöbbször, mivel

az esetek döntő többségében, a bélrendszerből történik a fertőzés. A 21520. hozzászólásomban, 

igyekeztem leírni a betegséget, és hogy hogyan lehet meggyógyulni, ha gondolod olvasd el.

Alapvető gond ezzel nyavalyával az, hogy csak gyógyszerrel nem gyógyítható, mivel lényegében ez egy

"mozgásszervi" betegség, vagy olyasmi, mint a szívinfarktus.

2. Üríteni minimum 3 naponta kell, mivel alapjáraton ekkor töltődik fel a rendszer, és ha ritkábban ürül,

akkor pangó váladék lesz benne, amiben a kórokozók elszaporodnak, rámehet a herére is, az

pedig heresorvadáshoz is vezethet. Amikor ürítesz, akkor a mellékheréről leszívja az anyagot a prosztata

az ondóvezetéken keresztül, melyek megtelnek vérrel, mert aktiválódik, ami gyulladásfokozó hatással bír.

Ez olyan, mint amikor pl. Achilles-ín gyulladásod van és nem terheled a lábad, és örülsz, hogy minden

rendben van, mindaddig, amíg kénytelen vagy terhelni azt. Ez amolyan strucc politika.

3. Ilyen hidegben nem elég a jégeralsó, ugyanis a végbélnyílás hőszigeteléséhez ez kevés.

Fontos, a legalább térdig érő hosszú kabát viselése,  mert amikor úgy érzed, hogy fázik a feneked,

akkor lényegében a prosztatád fázik, és acinok szépen tönkremennek, és nem fognak tudni spriccelni,

lesz hova a baktériumoknak beköltözni. Én a magam részéről, aki kitalálta a férfiaknak, ezt a derékig

érő "téli kabátot", azt a legszívesebben...

Üdv:

Gábor

GyógyulniSzeretnék Creative Commons License 23 órája 0 0 22553

Kedves Burat88!

Esetleg egy email címet vagy valamilyen elérhetőséget tudnál adni? Szeretném veled felvenni a kapcsolatot. Köszönöm!

Előzmény: Burat88 (22428)
original75 Creative Commons License 2 napja 0 0 22552

Dr.Tisza Tímea szerintem profi, nem urológus szinten látja át a dolgot, teljesen más a nézőpontja. Ha van bajod, kideríti, de ha nincs akkor ő sem fogja megoldani. Van sok eset, amikor nincs már fertőzés, de a tünet marad, nem oldódik ki a kötés ott lent a kesze-kusza, iszonyat bonyolult idegrendszerben. 

Előzmény: adamaskus (22544)
original75 Creative Commons License 2 napja 0 2 22551

szia, vigyázz vele, a lelki eredetűs urológus olyan szakmailag, mint a burkoló, akinek az eslő év után feljön a járólapja. Annyi gerinc nincs benne, hogy azt mondja nem tudja, vagy nem az ő szakterülete. Némelyek itt jobban képben vannak, mint egy-két pénzéhes kókler.

Előzmény: Tyson big (22550)
Tyson big Creative Commons License 2 napja 0 0 22550

Sziasztok! Akinek már volt tukrozese kérem írjon rám!

glaszlo25@gmail.com  csak hogy mire szamithatok és mennyire kellemetlen! 

Személy szerint tartok tőle nagyon. 

Az urologusom szerint ha nem lesz semmi akkor lelki eredetű a fájdalom 

Gábor8600 Creative Commons License 2 napja 0 0 22549

Tudod mit tapasztaltam elkezdtem újra szedni a szerrapeptázt, és mivel az egyik hatása az erek tagítása. Így a meglévő varikokalet felerősítette. Úgy hogy nem szedem. Ez tapasztaltam.

Gábor8600 Creative Commons License 2 napja 0 0 22548

Zokesz ez kurva nehéz kérdés , én bízok benne jobb lesz egyszer. Fel a fejjel.

Előzmény: Zokesz (22547)
Zokesz Creative Commons License 2 napja 0 1 22547

Pont ugyan ez van nálam is. Néha már teljesen kilátástalan ez az egész.

Van olyan, akinek sikerült ebből kimászni, de tényleg?

Vagy ez már elkísér életünk végéig? 2.5 éve ezzel az érzéssel fekszem és kelek. Már annak is örülnék, ha legalább néha lenne pár hétnyi, vagy adná az ég, hónapnyi tünetmentességem. De max 1-1 nap, nagyritkán.
Ráadásul az ünnepek alatti valószínűsíthető felfázásom óta szinte folyamatosan fáj mindkét oldalamon a lágyékom, ami kisugárzik combokba, hereimbe. Nekem ez korábban nem volt tünet. Épp elég kellemetlen volt a húgycső tünet, most még ez is hozzá jött.. Nem tudom, lesz e ez jobb valaha. :(  

Gábor8600 Creative Commons License 2 napja 0 0 22546

Kurkumával óvatosan , nekem odemat okozott nyaknál, bár akkor szedtem mikor antibiotikumot.

Előzmény: Titusz_1 (22545)
Titusz_1 Creative Commons License 3 napja 0 0 22545

kurkumaval probalkozott mar valaki? Kapszula formaban. Elvileg nagyon eros gyulladasgatlo hatasa van

adamaskus Creative Commons License 3 napja 0 0 22544

Házi orvosom Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika Semmelweis Egyetem-hez küldot ott neynek STD-ket,  elvileg ingyenes ....Van tapasztalatod  Dr. Tisza Tímea-val és a BOC-al milyen? nagyon drága az összes analizist megkell gondolom csinálni egy vagyon lehet .

Előzmény: original75 (22541)
adamaskus Creative Commons License 3 napja 0 1 22543

Köszönöm szépen az infot! akkor meg kell probáljam náluk mert most elég durva a helyzetem. 

Előzmény: bogabo (22518)
bogabo Creative Commons License 4 napja 0 0 22542

Szia, értem amit írsz de akkor az urológusok meg miért mondják, hogy a normál húgycső része az entero? Nem értem az egészet. De én már kitapasztalni se tudom mikor mi miatt robban be, ma pl. jó szarul voltam. 1.5 hétig kb. egész jó volt, tegnap ürítettem, most megint szar. Mi okozza ezt, hogy ürítés után berobban, ég a makknál a húgycső, ott van diszkomfort érzés!?

Köszönöm, ha valaki tud okosat írni.

Előzmény: GabSum (22540)
original75 Creative Commons License 4 napja 0 0 22541

szia, BOC-ben ne urológushz menj, hanem a Dr. Tisza Tímeához, bőr-nemigyógyász, majd kideríti van-e bajod, és ha igen, akkor mi az. Jobban képben van mint az urológusok, akiknek nem igazán a szakterületük ez.

Előzmény: adamaskus (22539)
GabSum Creative Commons License 4 napja 0 2 22540

Szia!

Az Enterococcus faecalis (fekália) a bélrendszerben található hasznos baktérium,
viszont azon kívül súlyos gyulladást okoz. Ennek megfelelően, semmi keresnie valója
nincs a húgyúti rendszerben és a prosztatában. Az esetek döntő többségében, a prosztatából
kerül be a húgyúti rendszerbe, magyarán nem nemi betegség. A prosztatába, a rendszertelen
székletürítés, a mozgásszegény életmód és rostokban szegény táplálkozás miatt bekövetkező,
székrekedésből kifolyólag történő, nehéz székelés folyamán kerül be.
Szabó Ferenc doktor úr azt nyilatkozta, hogy az Enterococcus faecalis szuperbaktériumot nem lehet kiirtani,
Pánovics doktor úr csak annyit mondott, hogy egy szemét baktérium, és kiirtotta, persze kellett hozzá használni
az Aneros-t is, enélkül nem ment volna, csak feleslegesen szedtem volna az antibiotikumot.

Üdv:

Gábor

Előzmény: bogabo (22524)
adamaskus Creative Commons License 5 napja 0 0 22539

https://belvarosiorvosicentrum.hu/urologia/prosztatagyulladas valaki volt itt? van véleményetek rolluk? tudtok olyan urologust vagy andrologust aki érti a dolgát ? és teljes STD panelt is csinál és minden baktériumot néz? Én sajnos kell keressek másikat, mert akihez jártam nem figyelt a higiéniára és felülfertőzött kétszer is, nem steril kesztyűvel csinált prosztata masszázst, mindent összefogdosott előtte vele mielőtt csinálta és mikor rászoltam késő volt..  másik héten koszos mosdatlan kézzel fogdosta a péniszem és hozzáért a hugycsövemhez, én hétről hétre rosszabbul vagyok ...  előtte majdnem tünetmentes voltam de most elviselhetetlen, nemtudom mitévő legyek kihez menjek aki jó becsületes higénikus és hozzáértő és kideriti laborba miket kaphattam el. Nézegettem őket de sajnos Rosta is akit sokan dicsérnek ahol dolgozik nincs olyan labor hogy spermát bevizsgáljanak ... Kérlek szépen benneteket ha tudtok valakit irjatok!

Gábor8600 Creative Commons License 5 napja 0 0 22538

Hála már nincs olyan gond vele, 10 napja szedem. Kezd beállni. A szerrapeptazt gondoltam újra szedni mivel van még belőle és lejár a szavatossága. mikor az urowaxomot szedtem leálltam vele. Most más fajta tozeget szedek, így annyira nem irritálja az epét. Nem igaz hogy egy tunet menteset ilyen kurva nehéz elérni.

Előzmény: Phantom9999999 (22537)
Phantom9999999 Creative Commons License 5 napja 0 0 22537

persze ha komolyabb baj van akkor el kell menni orvoshoz a gyomorral...

Előzmény: Phantom9999999 (22536)
Phantom9999999 Creative Commons License 5 napja 0 1 22536

Nekem volt olyan bajom, hogy feljött a kaja néha hánytam is... meg feljött a gyomorsav... Megittam a probiotikumot este lefekvés előtt szed szét nem kell az egészet meginni ez a nyelőcsőnek a nyálkahártyáját regenerálja illetve a gyomor falát is szerintem. 

Ittam pár hétig és ez megszűnt. Meg ha van mandullagyulladás az éjszakai probio kitakaritja a mandullát is pár nap alatt ha éjszakára megiszod a probiot lefekvés előtt. napközben nem érdemes inni mivel kajálsz, iszol úgy tovább tart a probio.

Előzmény: Gábor8600 (22519)
Gábor8600 Creative Commons License 6 napja 0 0 22535

Hát még van másfél dobozzal. Valamiért abbahagytam. Csak van e értelme újra szedni. Elkezdtem szedni a megabiotikumot is, annyira nem vészes. Ez most 120milliard naponta.

Márton Antal Péter Creative Commons License 6 napja 0 0 22534

Igen, csak használjon... Én nem használtam még. Azt nem értem, hogy ha ez a biofilm a "fejlett" országokban ekkora problémát okoz, és évente többen halnak meg emiatt, és ebben a betegségben ekkora szerepe van, ugyanakkor az életminőségünket is ennyire rontja, miért innen onnan kell összekukázni az információt róla különböző fórumokról és egymást támogatva betegtársaktól. A legtöbb orvostól meg kb vizsgálat nélkül ezt kapod, hogy pszichés, tornázzál, igyál teát, egyél virágot, dugj botokat a seggedbe, vagy/és antibiotikum hónapokig ész nélkül, utána meg széttárja a kezét, hogy nem tud kikezelni, tanulj meg vele együttélni, nem vagy elég pozitív, nem csinálod jól a tornát, nem is hiszel eléggé a gyógyulásban,jobbulást kívánok, akkor 40 ezer Ft lesz, számlát kér?

És akkor higyjen a beteg az orvosokban ezek után. Na mindegy, tisztelet a kivételnek. 

Komolyan egy kompetens orvos aranyat ér. Vagy még többet. 

Egyébként az N-acetil-L-cisztein (NAC) és a szerrapeptáz mindkettő biofilm-bontó hatású, de a szervezet anyagcseréjére és testsúlyra gyakorolt hatásuk eltérő.

N-acetil-L-cisztein (NAC)

Elsődleges hatás: Antioxidáns, gyulladáscsökkentő és biofilm-bontó tulajdonságokkal rendelkezik. Segít a glutation szintézisében, ami a szervezet egyik legerősebb antioxidánsa.

Anyagcserére gyakorolt hatás: Nem jellemző, hogy közvetlenül befolyásolná a testsúlyt vagy a zsírégetést. Indirekt módon támogathatja az anyagcserét a gyulladások csökkentésével, de nem fogyasztószer.

Felhasználási terület: Leginkább légúti betegségekben, krónikus gyulladásokban és biofilm bontásában használják.

Biofilm-bontó hatása abból ered, hogy mukolitikus (nyákoldó) tulajdonságú, vagyis képes a nyálkás, sűrű anyagokat lebontani, például a biofilmben található extracelluláris poliszacharidokat.

Emellett képes szulfhidrilcsoportok révén a biofilm szerkezetét megbontani, de nem bontja a fehérjéket.

Szerrapeptáz

Elsődleges hatás: Proteolitikus enzim, amely lebontja a fehérjealapú biofilmeket és elhalt szöveteket. Erős gyulladáscsökkentő és ödémaellenes tulajdonságai vannak.

Anyagcserére gyakorolt hatás: Bár közvetlen zsírégető hatása nincs, a gyulladások és duzzanatok csökkentésével javíthatja a keringést és az anyagcserét, a szakirodalom szerint nem fogyasztó, de mivel ahogy Te is írtad, fehérje bontó, így szerintem is fogyaszthat.

Felhasználási terület: Gyulladásos állapotok, duzzanatok, hegek és fájdalomcsillapítás. Biofilm bontásában is hatékony. 

Lényeges különbség

NAC: Poliszacharidokat és kénhidakat bont, biofilm bontó, de nem fehérjebontó.

Szerrapeptáz: Fehérjebontó enzim, lebontja a biofilm fehérjeelemeit is.

Gondolom ennek is kell több hónap, mire kifejti a hatását és nagy nehezen oda jut ahova kell neki, és feltételezem, hogy a megbomlott biofilmből kiszabaduló kórokozók tünetfelerősödést okozhatnak.

Előzmény: Gábor8600 (22533)
Gábor8600 Creative Commons License 6 napja 0 1 22533

NAC ot használtad már ? Jól leírtad ezeket, teljesen így van. Csak itt a gyógyulás eléggé problémàs nem tudni mi a helyes út. Biofilm oldasra régi forumozo Marobert serrapeptazt is írt. Szedtem de áttörést nem értem el vele, viszont fogyaszt, mivel ez is fehérjebonto 

Előzmény: Márton Antal Péter (22531)
Titusz_1 Creative Commons License 6 napja 0 0 22532

Azt meg tudod irni esetleg, hogy milyen ertekeket nez a doki?

hatha erdemes nekem is megnezetni

Előzmény: Tompo345 (22521)
Márton Antal Péter Creative Commons License 2025.01.14 0 0 22531

Az Enterococcus faecalis egy olyan baktérium, amely normálisan is előfordulhat az emberi bélrendszerben máshol viszont normál esetben semmi keresni valója sincsen. Azonban az, hogy kell-e rá kezelést alkalmazni, több tényezőtől függ:

1. Tünetek jelenléte:
Ha nincsenek tünetek (pl. fájdalom, égő érzés vizeléskor, gyakori vizelési inger), akkor valóban nincs szükség kezelésre. Az Enterococcus faecalis tünetmentes jelenléte általában nem igényel beavatkozást.
2. Fertőzés jelei:
Ha viszont valaki húgyúti fertőzésre utaló tüneteket tapasztal, és a tenyésztésből az Enterococcus faecalis tenyészik ki nagy mennyiségben, akkor kezelni kell, mert ez fertőzést jelez.
3. Minta vétel módja:
A húgycsőkaparék minta szennyeződhet a húgycső természetes baktériumaival, így a laboreredmény értékelésekor fontos figyelembe venni, hogy valóban kórokozóként van-e jelen vagy csak szennyeződés.
4. Krónikus fertőzések:
Krónikus prosztatagyulladás esetén az Enterococcus faecalis már problémát okoz, mivel hajlamos biofilmet képezni, ami megnehezíti a kezelést. Ilyenkor az orvos mérlegelheti az antibiotikumos kezelést, különösen ha a panaszok fennállnak.
Kiemelkedő, hogy egyes fejlődő országokban a biofilm képződés az esetek 20%-ában fordul elő, azonban az u.n. "fejlett" országokban mint például Anglia, ez a szám 100%.
5. Antibiotikum-rezisztencia:
Az Enterococcusok gyakran rezisztensek több antibiotikumra, ezért a kezelés megkezdése előtt antibiotikum-érzékenységi vizsgálat szükséges.

A biofilm egy baktériumokból és az általuk termelt extracelluláris anyagokból (pl. poliszacharidokból, fehérjékből) álló védőréteg, amely szilárd felületeken vagy a szervezet szövetein alakul ki. Ez a réteg szorosan összetartja a baktériumokat és megvédi őket a környezeti hatásoktól, például az antibiotikumoktól és az immunrendszer támadásaitól.

A biofilm működése

1. Megtelepedés: A baktériumok egy felületen (pl. prosztatában, húgyutakban) megtapadnak.
2. Biofilm képződés: Elkezdik termelni az extracelluláris mátrixot, amely bevonja őket és védelmet biztosít.
3. Érés: A biofilm sűrűbbé válik, rétegződik, és a baktériumok kommunikálnak egymással (quorum sensing), szabályozva a szaporodást és a túlélést.
A biofilm ellenes és antimikobális kezelés elmaradása esetén ehhez a közösséghez idővel további baktériumok is csatlakozhatnak, általában eserichia coli, enterobakter fajok, stb. A kezelés ilyenkor még nehezebbé válik, a tünetek fokozódnak.
4. Szétszóródás: Időnként egyes baktériumok "kitörnek" a biofilmből, és szabadon mozognak a szervezetben, ami átmeneti fertőzéseket vagy fellángolásokat okozhat.

Miért nem mutatható ki mindig a kórokozó?

A biofilm jelenléte pontosan magyarázza, hogy az Enterococcus faecalis vagy más biofilmképző baktériumok miért nem mindig mutathatók ki az ondómintából:

1. Védelem a kimutatással szemben: A biofilmbe zárt baktériumok nem szabadon élnek, így a mintavétel során ritkán kerülnek az ondóba.
2. Időszakos felszabadulás: A biofilmből időnként kiszabadulhatnak baktériumok, amelyek ilyenkor kimutathatók, de utána újra "elbújnak", és a következő mintában már nem jelennek meg.
3. Mintavétel érzékenysége: Az ondóminta a húgycsőkaparék mintavétellel együtt inkább reprezentatív a prosztatában vagy a húgyutakban megbújó fertőzésekre, különösen biofilm esetén.
4. Antibiotikum hatástalansága: A biofilm védelme miatt az antibiotikumok nehezen hatolnak be, így a fertőzés fennmarad, még ha a minta negatív is.

Miért állnak fenn a panaszok negatív minta mellett?

A biofilmben élő baktériumok folyamatosan ingerelhetik a prosztatát és a környező szöveteket, krónikus gyulladást okozva.
A gyulladás és az irritáció fennmaradhat akkor is, ha a kórokozók nem mutathatók ki.
A biofilm állandó jelenléte miatt a tünetek (pl. fájdalom, vizelési zavarok) tartósak maradnak.

Kezelési lehetőségek biofilm esetén:

1. Biofilm-bontó szerek: Például N-acetil-L-cisztein (NAC), fahéj, kvercetin amely bizonyítottan segít a biofilm lebontásában, így az antibiotikumok könnyebben elérik a baktériumokat.
2. Probiotikumok: támogathatják a bélflóra és az immunrendszer működését, kiszorítják a patogén kórokozókat segítve a fertőzés elleni küzdelmet.
3.Hosszabb, célzott antibiotikum-kezelés: Antibiogram alapján választott antibiotikum alkalmazása, de csak akkor, ha a baktériumot kimutatják és érzékeny rá, és az nem fluorokinol.
4.Gyulladáscsökkentők: A tünetek enyhítésére.
5.Immunrendszer működésének serkentése: immunmoduláló szerekkel, például strovac, gynevac, uromune, uro vaxom.

Összefoglalva: A biofilm jelenléte magyarázza a baktérium időszakos kimutathatóságát és a tartós tüneteket. Ilyen esetekben komplex kezelésre van szükség, amely a biofilm bontására és a baktériumok célzott elpusztítására is fókuszál.
Ha nincsenek tünetek, vagy ha az orvos nem érzi magát kompetensnek megfelelő képzettség és szakértelem illetve motiváció hiányában egy komlpex kezelési terv végrehajtására, akkor helyesen jár el, hogy nem javasol kezelést. De ha tünetek vannak, vagy krónikus fertőzés gyanúja áll fenn, akkor érdemes lehet további vizsgálatokat vagy kezelést fontolóra venni.

Mindenkinek kívánom, hogy a megválasztott kezelése hatékony legyen és mielőbb teljesen meggyógyuljon. Ehhez kívánok sok sikert és kitartást.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!