Keresés

Részletes keresés

Hbezy79 Creative Commons License 4 órája 0 0 21811

Meg lehet kérdezni, hogy ki az az urologus, aki helyre hozott?

Előzmény: Gábor8600 (21802)
rosszpapa Creative Commons License 5 órája 0 0 21810

Sajnos elég nagy tapasztalatom van már a témában, minden lehetőséget ki kell próbálni, nincs két egyforma lefolyású eset, ami egyszer használ, máskor nem. Természetesen először orvos.

Előzmény: hd9ctg (21804)
Diótörő Creative Commons License 7 órája 0 0 21809

Valahol mintha olvastam volna, hogy ez a Béres csepp már nem az a B.CS.

De ennek utána kell nézni persze.

Előzmény: rosszpapa (21808)
rosszpapa Creative Commons License 9 órája 0 0 21808

30+ évvel ezelőtt történt. 

A sok antibiotikum eléggé kikészített, viszont a probléma nemhogy szűnt, de eszkalálódott, a manduláim is belobbantak az AB mellékhatásaként. Az orvosok már azon vitatkoztak a mandulám vagy a prosztatám vegyék ki először.

 

Lényegében véletlenül kezdtem el szedni a Béres-cseppet, hogy fölerősödjek, ám néhány nap után tünetmentes lettem. Pár nap után abbahagytam, visszatértek a tünetek. Ezt elismételtem még egyszer.

Végül egy hónapos kúra után akkor véglegesen elmúltak a panaszaim.

Pár évtizeden keresztül nem is volt semmi baj, míg a szokásos időskori megnagyobbodással járó problémák nem jelentkeztek, de az már másik történet.

Nem tudom mennyire egyedi eset, de akkor megmentett.

 

Csak azért írtam ennyit, érthetően nem tudom már megmondani milyen dózisban szedtem, de valószínűleg az akkori ajánlás szerint. 

Nem tudom most hányféle van, akkor csak egy volt.

Előzmény: zproszt (21805)
zproszt Creative Commons License 13 órája 0 0 21805

Mit jelent az, hogy alapos bérescsepp kúra? melyik féle, milyen adagolás, mennyi ideig?

Előzmény: rosszpapa (21803)
hd9ctg Creative Commons License 16 órája 0 0 21804

Koszi a valaszokat. Eddig en is probalkoztam mindenfele alternativ megoldassal: D-mannoz, tokmagolaj, kamillatea, kisfiragu fuzike tea stb. Ezek ideig-oraig, par napig talan segitettek (de lehet placebo…), de aztan ujra elojottek a tunetek. En is prosztatara gyanakodtam, de a labor eredmenyek es a haziorvosom teljesen elbizonytalanitott, hogy lehet nem is az a baj. Esetleg urologus elott egy hasi ultrahangot erdemes csinaltatni? Ott kiderulhet valami?

rosszpapa Creative Commons License 28 órája 0 0 21803

Sziasztok!

Beregisztráltam, mert nekem is pontosan így kezdődött az "ismerkedésem" a prosztatámmal (jó pár évvel ezelőtt), aminek majdnem rossz vége is lett akkor.

Urulogus mindenképp.

Nálam sem fertőzés okozhatta akkor a gyulladást, hiába tömtek antibiotikumokkal. Érdekes módon nekem ebben az első esetben egy alapos bérescsepp kúra segített, sosem derült ki miért.

Mindenesetre akárhogy is végződik most, a hajlam meg van, tökmag, kisvirágú füzike, stb. a későbbi bajok megelőzésére.

Előzmény: hd9ctg (21801)
Gábor8600 Creative Commons License 1 napja 0 0 21802

Ne háziorvoshoz menj , egy speciális urológus kell, aki érti a dolgát , profi a húgyúti kezelésben. De ez egy geci betegség. Én a 5.et fogyasztom és legalább ért hozzá, mert javultam egy fél év alatt nála.

hd9ctg Creative Commons License 1 napja 0 0 21801

Sziasztok!

Az en problemam kb. tavaly majusban, tehat 1 eve kezdodott. Egy felfazas szeru tunettel indult. Nagyon suru vizelesi inger, allando nyomaserzes az alhasban. Nem volt sem ego erzes, sem veres vizelet, sem egyeb mas tunet. Akkor a haziorvosom antibiotikumot irt fel. Ez eleg gyorsan 2-3 nap alatt megoldotta a problemat. Ugyanez a problema elojott november kornyeken, ismet ugyanez a kor, de mar nem igazan ereztem olyan gyors hatasat az antibiotikumnak, de 1-2 het alatt elmult.

 

Aztan most kb. 3-4 hete szinten ezzel szenvedek, de annyira suru vizelesi inger mar nincs csak egy tompa folyamatos alhasi nyomas a szemeremcsont felett kozepen az alhasamban. Voltam egy teljes labor vizsgalaton, vizelet tenyesen, minden negativ, gyulladas sincs a szervezetemben. A labor szerint jo minden ertekek, kb. egeszseges vagyok, de a tuneteim ugyanugy megvannak.

 

A kerdesem, volt valakinek hasonlo prosztata gyulladas eseten, hogy csak ilyen tompa alhasi nyomaserzese van? Lehet hogy ezt a labor nem mutatja ki? Erdemes lenne egy PSA szuresre elmenni?

 

A haziorvosom azt mondta inkabb gasztro iranyba indulna mert lehet valamilyen etel intolerancia (szerinte nagyon fiatal vagyok meg, hogy prosztata problemam legyen. 36 eves vagyok), de en mar erosen megkerdojelezem amiket mond 😀 Erdemes ezzel urologiara menni inkabb szerintetek? Sajnos oda 2-3 het mire bejut az ember…

Gábor8600 Creative Commons License 2 napja 0 0 21800

Kolöszi a választ , erre nem kell anti? Már annyit szedtem be , mindig valami szar kitenyészik.

Phantom9999999 Creative Commons License 2 napja 0 0 21799

szedjél tőzegáfonyát napi két tablettát meg c vitamint

Előzmény: Gábor8600 (21798)
Gábor8600 Creative Commons License 2 napja 0 0 21798

Most jött az új tenyésztés Serratia marcescens jött ki. Ezzel mit lehet csinálni? Vizelet 10'5en, ondó kevés telep.

lasztifan Creative Commons License 3 napja 0 0 21797

Ha nem rég kezdődött, tehát nem a krónikus prosztatagyulladásos betegek közé tartozol, akkor urológus felír egy AB kúrát és ha szerencséd van, soha többet nem jön elő. Emellé még mondjuk flektor por kipróbálható, ha elviselhetetlenül ég a húgycső.

Előzmény: Fixfix3 (21796)
Fixfix3 Creative Commons License 3 napja 0 0 21796

Folyamatos égő érzést a húgycsőben mivel lehet enyhíteni? 

lasztifan Creative Commons License 3 napja 0 0 21795

A fórumozok többsége (köztük én is) úgy gondolja, hogy a hosszabb ideje húzódó tünetek mögött már nem a bacik állnak. Sok orvos is ezt a véleményt osztja, persze van olyan is, aki akár évekig lövet AB-vel. Nem lehetünk biztosak semmiben, de szerintem fél-1 év után már nem a bacik és az AB körül kell keresni a javulást...

Előzmény: Gábor8600 (21794)
Gábor8600 Creative Commons License 3 napja 0 0 21794

Nekem kB 10 doboz semicilin és vagy 10-15 doboz unasyn eltűntette. De hát jött más 😐

lasztifan Creative Commons License 4 napja 0 0 21793

Egyébként mik a tüneteid?

Előzmény: Pancer89 (21791)
lasztifan Creative Commons License 4 napja 0 0 21792

6 éve küzdök ezzel...szóval antibiotikummal már rég nem kíserletezem. Nekem magától szokott elmúlni...illetve meleg ülőfürdő, nyújtó gyakorlatok, ilyesmi...

Általában 1-3 hónapig tart egy hullám. Sajnos most tovább tart és a korábbi praktikák sem használnak

Nem tudom, h bakteriális eredetű-e vagy sem...de őszintén szólva nem is érdekel már. Erről az AB/tenyésztgessünk, stb. vonalról a betegek 2-3 év után "lejönnek", mert ráébrednek, hogy nem ez a baj...

Inkább valami idegi/izomgörcsös rendellenességről lehet szó, ami valamiért rögzül...

Most 2 úton töprengek illetve keresek hozzá orvost: valami izomlazító, pl. Sildarud vagy steroid kúra

Előzmény: Pancer89 (21791)
Pancer89 Creative Commons License 4 napja 0 0 21791

Értem hát igen sajnos 1éve küzdök vele és volt elég sok Ab kúra infúziós is de ez a szemét entero.f mindennek ellenál kb írtad neked sem lett szerencsés az Ab kura mivel próbálkozol most? Neked is bakteriális gyulladás van? Köszönöm a válaszod

Előzmény: lasztifan (21788)
lasztifan Creative Commons License 5 napja 0 0 21790

Köszi a választ.

Az anerost én is megvettem, párszor használtam is már. Az a benyomasom ezzel kapcsolatban, hogy tulajdonképpen csak hozzáér, érinti, inkább csak símogatja, mintsem masszálja. Így nem hiszem, hogy a bent ragadt trutyit fel tudná lazótani

Előzmény: Band1ta87 (21789)
Band1ta87 Creative Commons License 5 napja 0 0 21789

Hi! 
-2017 óta tart, egy pseudomonas aeruginosa nevű bakteriumtol kialakult prosztatagyulladás ami kronikussà vàlt. tehat a diagnózis krónikus prosztatagyulladás, ami élethosszig tartò a doki szerint.

 

- a fájdalom 3 helyen érezhető . Prosztata tájék, a hugycső ès jobb here tájèk.

 

a Fájdalom az elviselhetetlen szar volt, ezért diclacot irt fel az orvos ,ami enyhít ugyan , de nem szüntette meg a fájdalmat . De ha kategorizálni kéne akkor azt mondanám 10/7 volt ugy általában . 
mindenféle gyogynovényt kipróbáltam es jelenleg is szedek, mert ha ugyan nem lesz soha semmi tokèletes, legalabb a rengeteg furészpálmátol meg maCa gyökértöl èrezhetően megnő az ember szexuális ètvàgya

-na de a lényeg!

 

A prosztata hosszan tartó gyulladás miadt károsodik! Ha jol tudom működésképtelenné válik némelyik része. Ha láttál már ilyen műtéti videót, ott megfigyelheted hogy a bent dagadt prosztata váladékot hogyan távolítják el . Borzalmas. Szoval elindultam ezen az úton  , hogy megtanuljam , hogyan kell ezt a váladékot magamnak fellazítani , mert a fő fájdalom okozó az, hogy ez a bent ragadt váladék, ami ragacsos állagú, ez feszít bellülről,  Szoval fogtam egy gumikesztyűt es kb 5 év szenvedés után megmassziroztam magam belülről…. aztan elfekudtem es aludtam egyet végre! Évek óta eloszor ugy, hogy nem görnyedtem ossze a fájdalomtól ….. 

utana Neztem hogy lehet ezt kulturaltabb módon csinalni igy jutottam el az anerosig , meg a picobong tano 2 ig.

azota Többször voltam orvosnál es kerdezi mindig , hogy mit csinalok , mert a prosztata teljesen normalis méretű , nem erezni rajt a gyulladást. Persze csak annyit mondtam el , hogy tornát végzek , mert szemtől szembe azért az ember szègyenli ezt elmondani…..

 

összegezve! A gyógyszerekkel kiirtottàk a gyulladás okozóját, de a gyulladás megmaradt , hisz károsodott a szerv mármint a prosztata. Igy nem tud távozni a váladék magától . erre használom a masszirozot…

a Fájdalom az 10/1 re visszacsökkent, igy total elvagyok fajdalomcsillapito nélkül, de azert érzem , hogy van valami ami nem tökéletes

Előzmény: lasztifan (21784)
lasztifan Creative Commons License 5 napja 0 0 21788

Ezen én is keresztül mentem...az AB sajnos nem jelent/jelentett megoldást, de hangsúlyozom, ez csak az én tapasztalatom/véleményem, ne ennek alapján dönts egy újabb AB kúráról

Előzmény: Pancer89 (21787)
Pancer89 Creative Commons License 5 napja 0 0 21787

Sziasztok. Toxen amitt írtál a minta vétellel kapcsolatban sajnos nem játszana nekem a vizeletben is látszik az entero.f. sajnos...most szeretnék majd nagy dóziusu Semmicilin-el próbálkozni csak m8nő meglepő nem lehet beszerezni ca.5gyógyszertár mas városokban lett kérdezve és nincs...Levofloxacin ment kb 2hónapja 5hétig napi 1szem segített valamit de nen ölte ki így gondolom azzal hiába menne megint egy kúra..raadásul az izületeknek oda vág rendesen... én inkább a kifelé fertőzéstől tartok hogy ezt a szar..baktériumot nyál stb útján is el lehet kapni? Át adni? Erre a dokim azt mondja ne agódjak nem hát mondta ő már azt is semmi gond meggyógyitom🙂 és 1éve nem tud ő kb fel is adta éljek együtt vele ez volt a válasz.. 

lasztifan Creative Commons License 5 napja 0 0 21786

Szia,

személy szerint az antibiotikumban már nem hiszek, én kb. 1 évig szedtem kisebb-nagyobb megszakítasokkal, nem használt. De ez csak az én tapasztalatom, nem akarlak félrevinni

Előzmény: Gábor8600 (21782)
lasztifan Creative Commons License 5 napja 0 0 21785

Sziasztok,

légyszi' csak releváns választ küldjetek a következő kérdésre:

2 gyógyszertípust nem próbáltam még a 6 éves "pályafutásom" során:

- pregabalin

- szteroid kúra szájon át (pl. Medrol, két hétig)

Mi erről a vélemenyetek, van-e valakinek tapasztalata erről?

Kizárólag a fájdalom csökkentése a cél, tudom, hogy ezek a gyógyszerek nem gyógyítanak meg, de a fájdalmam olyan erős, hogy valamit tennem kell ellene, mert teljesen szétesik az életem és a diliházban kötök ki. 

lasztifan Creative Commons License 5 napja 0 0 21784

Szia,

sok kérdésem lenne, megpróbálom csokorba szedni:

- mennyi ideig volt ez a betegséged? Egy szakaszos volt, vagy több hullámban jött (nekem pl. 6 éve tart, ez most a 7. rossz szakaszom)

- amikor az aneros használni kezdted, milyen erősségű és jellegű fájdalmad volt? Hol fájt? Folyamatosan fájt? (nekem pl. délutántól szokott felerősődni, akár 10/9-es szintig, ami elviselhetetlen)

- az orvosok mivel diagnosztizáltak? 

- volt olyan gyógyszer a te esetedben, ami legalább a fájdalmat képes volt csillapítani? (nekem minden cucc teljesen hatástalan)

- az aneros-t milyen gyakorisággal használtad (naponta/hetente?), mennyi idő után kezdted érezni, hogy javulsz, azaz csökken a fájdalom

(Én is megvettem a múlt héten, eddig kb. 4-5 alkalommal használtam, egyelőre semmilyen javulást nem tapasztalok)

 

Előzmény: Band1ta87 (21783)
Band1ta87 Creative Commons License 6 napja 0 0 21783

Hali kérdezz csak bátran! Hatha masnak is felmerül ez a kerdes! Ha tudok válaszolok ra

Előzmény: lasztifan (21781)
Gábor8600 Creative Commons License 6 napja 0 0 21782

Sziasztok! 

 

Már régóta figyelem a fórumot. Én is sajnos prosztatagyulladással küszködök. Az Mri vizsgálat ondoholyag gyulladást mutatott. Már lassan folyamatosan 2 éve vagyok benne. Volt enterom az fél év Semicilin, unasyn ( tabletta és injekció formában is), nitrofurantoin kivitte. Aztán új orvoshoz kerültem, tenyésztés Enterobacter cloacae jött ki, utána klebsiella aerogense. Aztán ezeket szedtem Monural, nitro, levo ( 6 hétig) , megint monural, klion ( míg szedtem jó voltam, nem volt már begyulladva érzetre a  prosztata. Nem szedem lassan egy hete, a tünetek meg kezdenek visszajönni, alig tudok vizelni, és diszkomfort érzet is szar. Közben a régi tagokat olvasva, én is szedtem a takácsmácsonyát, szerrapeptázt, probiotikum progasztro , swanson féle, felváltva szedem, volt már proxelán kúp, voltaren kúp. Viszonylag jól bírom azt antit, de kezdek már fáradni. 

 

Véleményetek esetleg hogyan tovább? SDT panelt csináltassak? Az az egyik ötletem, mert klionnal elvoltam, az oda bejutott, csak hát másfél dobozzal szedtem el, 5 napra valót nem tudtam beszedni, mert már nem bírtam, állandóan székeltem tőle.

 

lasztifan Creative Commons License 2024.04.12 0 0 21781

Szia,

Tudnánk esetleg privát beszélni?

Köszi!

Előzmény: Band1ta87 (21779)
Karsai János Creative Commons License 2024.04.12 0 0 21780

Sziasztok. Folyamatosan visszatérő enterora tudtok valamit ab-n kivul ajanlani? Valami cseppet vagy ilyesmit? Teát? Sajnos evek óta bennem van ab k teljes listáját vegig szedtem valami termesztes megoldás érdekelne.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!