Keresés

Részletes keresés

Ricciardo Creative Commons License 2019.09.15 0 0 17102
Szivesen, ez alap hisz erre van ez a forum, hogy megorobalunk segiteni egymasnak. 😊 Igen, nalad pl. a normal huvelyfloraban is biztosan megtalalhato, foleg ugy hogy egyutt vagytok. A kerdes az hogy mennyire van elszaporodva. De tobb mint valoszinu hogy nalad egyensulyban van mert nincsenek tuneteid. Ezert a teszted is valszeg negativ lesz Ugyanakkor egy prosztatagyulladasos egyennel ha egyutt vagy, azzal lehet hogy frissebb tuneteket okozol neki. Ezert szerencsesebb ha egyutt vagytok kezelve , mert akkor az a keves is lehet hogy elpusztulna. A masik variacio, hogy vedekezessel vagytok egyutt, igy szamara karos bakteriumokat meg veletlenul sem adhatod at neki. Ez sem rossz megoldas, mivel te nem vagy beteg, es feleslegesen nem kellene antibiotikumoznod. De neki mindenkepp kellene egy doxy vagy azi kura megegyszer, ha az utobbi egy evben is kimutattak. Ha ez sem segit, utana le kell allni a gyogyszerekkel, es tolni a vitaminokat, probiotikumokat. Mert lehet annyira legyengul tole, hogy aztan meg azert nem fog meggyogyulni.
Előzmény: bcp13 (17101)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.14 0 0 17101

Nagyon kíváncsi vagyok az std teszt eredmenyre. De azt is említetted, hogy akár úgy is lehet az ureaplasma a szervezetemben, hogy nem fogja kimutatni. Egyikünknel sem vérből vettek mintát egyébként. Kicsit most úgy vagyok vele, hogy ha kimutatná bennem a teszt, legalább lenne valami fogodzom, hogy na ez volt minden baj forrása, kapunk antibiotikumot és meglesz a megoldás... Bár így lenne.

 

Köszi, hogy szánsz időt arra, hogy vadidegen emberek bajaival foglalkozz. 

Előzmény: Ricciardo (17100)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.14 0 0 17100
1 eve vagytok egyutt, 3 eve beteg, tehat azt se lehet 100%ra mondani hogy te adod neki vissza, mert elotte is szedett gyogyszereket. Bar a Doxyt nem tudom az utobbi 1 evben e szedte. Biztos ami biztos vedekezzetek mindig.
Előzmény: bcp13 (17098)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.14 0 0 17099
Igen, lehetseges hogy azert nem hasznaltak a gyogyszerek neki. Egyszeru bakteriumoknal megengedett a szex, de std-nel neked is be kellene szedni a gyogyszereket. Meg akkor is annak kellene lennie a protokollnak ha nalad egyaltalan nem mutatnak ki semmit. En a helyetekben meg egyszer megprobalnam a Doxyt ugy hogy mindketten szeditek. Viszont ha a korabbi szedesek miatt rezisztensse valt, akkor azitromycinnel is lehet meg probalkozni. Es meg valami: std teszteket sose vervizsgalat alapjan csinaltassatok.
Előzmény: bcp13 (17098)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.14 0 0 17098

Igen, ez világos. Most várok az std szűrés eredményére.

Az ureaplasmat nem emlékszik mikor mutatták ki neki, valószínűleg évekkel ezelőtt. Tehát arra következtetek, hogy kezelték antibiotikumokkal de az nem használt. Viszont ameddig ez a baci jelen van, meggyogyulni nem fog... Megneztem a régi gyógyszereit, és doxyt is szedett. Tehát az se vitte ki belőle. Vagy lehet kivitte volna ha én nem fertőzom vissza? 1 éve vagyunk együtt, biztos hogy már előtte is kapott antibiotikumokat. 

Mas baktériumot nem mutattak ki nála. Ezeket a gyógyszereket szedte (de nem tudom pontosan mikor, a dobozokat megorizte):

Aklofep

Leflokin

Proxelan, Indometacinum és Diclofenac kup

Doxycyclin

Urisan

Sunvert

Tamsudil

Pollstimol

Aflamin

Urzinol

Prostamol uno

Sumetrolim

 

Lehet szedett mást is amirol nem tudok.

 

Nincsenek nagy fájdalmai, de a hereiben és a pénisze végeben konstans diszkomfort érzése van. A szex: felall neki, de nem olyan kemény mint kellene, és nem is birja olyan sokáig mint mielőtt jelentkezett volna nála a betegség. Ettől függetlenül amennyit csak lehet, szexelunk (bar sztem így sem eleget). Kapott sildenafilt az "enyhe erekciós panaszaira". A papírjan az van, hogy másfél éve kezelik kronikus prostatitisszel. Előtte nem tudom mivel kezelték, de biztos, hogy 2016-ban már volt panasza, találtam akkorrol orvosi papírt. A mostani ez van: alhasi, gattajeki fájdalmak. Rdv: 30 grammos, tömött, érzékeny, sima felszínű prosztata. Ez minden amit ki tudtam deríteni egyelőre. 

 

Nem értem egyebkent: a mostani dokija az ureaplasmat nem is kezeli, csak strovac injekciót kap (3-at), illetve felirt neki savulint és indometacinum kúpot.

 

Ezek után én már tényleg azt gondolom, orvos nem fog tudni neki segíteni...

 

Előzmény: Ricciardo (17097)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.13 0 0 17097

Ez ilyen sajnos, és amikor olvasgat a neten ilyenkor az ember mindenfélét, az a legrosszabb. Főleg amikor orvosok, szakemberek véleményét olvasva a legrosszabbak jönnek ki. Na pont nekik nem szabad hinni. Szerintem mi, akik évek óta keresik a megoldásokat, lehet hogy hasznosabb információkkal tudnánk szolgálni. Elhiszem hogy magatok alatt vagytok, de ahhoz hogy segítsünk, részletesebb leírás kellene az előző hozzászólásodnál. Tudnunk kellene hogy ebből a 3 évből mikor mutatták ki először az ureaplasmát, csak azt e mutatták ki, milyen gyógyszereket szedett... Ez ez szexuális úton terjedő betegség, tehát ha együtt vagytok védekezés nélkül, hiába szedi be a gyógyszert, ha te nem vagy kikezelve, akkor ő sem fog semmitől se meggyógyulni, ezt remélem tudod. Lehet hogy neked nem okoz tüneteket, mert egyensúlyban van a hüvelyflórád, ezért lehet hogy még az STD sem fogja kimutatni neked. De minden STD fertőzésnél a párokat egyszerre kell kezelni, mivel védekezés nélkül biztos vagyok benne hogy egy legyengült immunrendszerű embert meg-, és vissza lehet fertőzni.

Előzmény: bcp13 (17096)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.13 0 0 17096

Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat. Én most eléggé magam alatt vagyok, már mindenféléket olvastam, mégis próbálom tartani benne a lelket mert ő most még jobban maga alatt van. Nagyon bízom abban, hogy a cukor és a többi szar elhagyásával lesz valami eredmény - illetve remélhetőleg lesz hatása a szuriknak is.

Sokkal jobban fel kéne erre a betegségre hívni a figyelmet különféle platformokon. A női nyavalyákról állandóan hallunk, a prostatitis sokak életét megkeseríti, mégis alig hallani róla. 

Előzmény: Avarsavala (17076)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.13 0 0 17095

A párom, akinek 3 éve bakteriális prostatitise van, szintén lúdtalpas. Bár nem tudom van-e összefüggés.

Előzmény: AtleticoMadrid1 (17089)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.13 0 0 17094

Igen, ilyen szempontból lehet benne valami. Nekem sem okés a gerincem egyébként... 

Előzmény: AtleticoMadrid1 (17093)
AtleticoMadrid1 Creative Commons License 2019.09.12 0 0 17093

Amikor egy ilyen rejtélyes betegséggel küzd az ember, mindent figyelembe kell venni. A lúdtalp az egyenetlen terhelés miatt okozhat csípő/gerinc problémákat, ezek pedig a kismedence környéki izomzatnál megbolygatják a dolgokat. Több történetet olvastam már arról, hogy emberek rendbe rakták a gerincüket, és egyszer csak a prosztata is elmúlt. Szerintem akinél egyáltalán nem találnak se baktériumot, se gombát, érdemes lenne legalább megnézetni. Én már rég letettem arról, hogy az urológusok fogják ezt a problémát megoldani.

Előzmény: Ricciardo (17092)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.12 0 0 17092

Nemnagyon szoktam másokat kijavítani, de szerintem aki ezt állította az zöldeket beszélt.

Előzmény: AtleticoMadrid1 (17089)
Avarsavala Creative Commons License 2019.09.12 0 0 17091

Lúdtalpas nem vagyok, befelé dőlő (supináló) lábfejem van, a cipőm belső éle gyorsabban kopik.

Előzmény: AtleticoMadrid1 (17089)
Avarsavala Creative Commons License 2019.09.12 0 0 17090

Örülök neki!

 

Ízületre ilyesmiket szokás szedni, én is szoktam a másodikat, talán gyorsabban gyógyulok egy-egy nagyobb biciklis terhelés után (150-200 km-t is szoktam egyben letekerni), de fene tudja.

 

https://hu.iherb.com/pr/Doctor-s-Best-Hyaluronic-Acid-Chondroitin-Sulfate-60-Veggie-Caps/4457

https://shop.builder.hu/izuletvedo-keszitmenyek/biotech-usa-arthro-guard-120-tab-p7922

Előzmény: XA27 (17088)
AtleticoMadrid1 Creative Commons License 2019.09.11 0 0 17089

Egy kis felmérés, ti nem vagytok véletlen lúdtalpasok? Én az vagyok, és állítólag hosszú távon az is hozzájárulhat a (nem bakteriális) prosztatagyulladás kialakulásához.

XA27 Creative Commons License 2019.09.11 0 0 17088

Sziasztok! Pár napja jól vagyok. Nem is értem, nem is merem szinte leírni Mi volt: E-coli mindenre rezisztens, szedtem 1 doboz sumetrolin, más már nem volt rá, totál kétségbe estem , Nyugtatókat . altatót is szedtem csak így tudtam aludni. Altatóról most szokom le, nyugtató már elhagyva. Barcsi ital egy hónapig,  cistus incanus csepp, természetgyógyász javasolta 6000 Ft 3 hétre-egyébként köze nincs prosztatához, és az e-colihoz,  helicobacter baktérium és gomba ölő+ Chlamydia ellen szupi. STD negatív volt. Szóval 4 napja, nincs húgycsőégésem ami szinte egész napos volt, nem fáj a lágyék rész, a végbél még néha igen, de Barcsi ital vattakorongra öntve és felhelyezve azonnal megszünteti az égő fájdalmat, csak éjszaka használom.

Ma voltam urológusnál, prosztata normál nagyságú, nem érzékeny, vizelet minta vétel történt, egy hét múlva eredmény. Ami gáz a 3 havi ab izületi fájdalmakat okozott. Segítsetek: evvel mit lehet csinálni, Aflamin, stb, nagyon megköszönném a jó tanácsokat. Doki szerint majd elmúlik egyszer ez is.  Igazából a cseppek után lett egyre jobb, a második hét végén kezdtem érezni javulást, a 3. hétre meg oké lett . Ecoli ha kimutatják is, az bárkinek lehet, és semmi panasza nincs, ezt a doki mondta.  Most ennyi. Ha valami nem tiszta kérdezzetek.

Avarsavala Creative Commons License 2019.09.11 0 0 17087

Szóval azt mondod, hogy a kis vizelési inger normális? Csak mert tavaly nekem ez alapján prosztatagyulladást diagnosztizáltak. A leletben az van, hogy "a prosztata mérsékelten duzzadt, érzékeny".

Előzmény: Bohanon (17084)
Avarsavala Creative Commons License 2019.09.11 0 0 17086

A dobozon is napi 3 szem van. Elég sokféle cucc van benne,  gondolom nem fért el a napi adag egyben. Így is nagyok a kapszulák.

Előzmény: jimmbesz (17085)
jimmbesz Creative Commons License 2019.09.10 0 0 17085

Minden weboldalon más adagolást ír.3 oldalt néztem 3 féle adagolást ír.....

Illetve változó a csomagolás is kétfèlèt is láttam..

3 szemet sokallok egy napra..

180 darabost nem találtam....

 

 

Előzmény: Avarsavala (17059)
Bohanon Creative Commons License 2019.09.10 0 0 17084
Semmit, kell érezni az ingert annyi. Ha nagyon gyulladt fájhat. Nekem masszázsra még soha nem fájt....
Előzmény: Avarsavala (17077)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.10 0 0 17083

Injekció formájában lehet hogy szerencsésebb lesz. Remélem a legjobbakat.

Előzmény: bcp13 (17081)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 17082

Persze, amíg ez fennáll, szó sem lehet róla. A hamarosan nálam kb. 1-2 éves időtáv. Remélem addig történik valami... Összevissza felírogattak neki minden szart. Kínjukban nem tudták már, hogy mit írjanak fel neki gondolom... 

Előzmény: Ricciardo (17080)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.10 0 0 17081

Ezt sajnos nem tudom :( Az biztos, hogy az antibiotikumok nem használnak. Szerencsére ez a doki azt már nem írt fel neki. Csak az injekciókat kapja.

Előzmény: Ricciardo (17079)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.10 0 0 17080

A gyerekvállalásról annyit hogy az std-fertőzötteknél kockázatosabb, és a magzat is fertőződhet tőle, én a helyetekben várnék még, mert ez nem holmi e coli. Várd meg a te std eredményedet is, hátha oda vissza adogatjátok. Ha a doxy és az azy is szedve volt már, akkor sajna nincs ötletem. Mert ez nem holmi entero és e coli, amit probiotikummal és tornával kompenzálni lehet.

Előzmény: bcp13 (17072)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.10 0 1 17079

Szia. Ha 3 éve van neki ureaplasma és az antibiotikumok nem vitték ki neki, akkor nem biztos hogy javulni fog már a helyzet. Doxycyclint próbálta már? Mert ha az nem segített akkor valószínűleg más sem fog, és akkor felesleges tovább mérgeznie magát.

Előzmény: bcp13 (17072)
Ricciardo Creative Commons License 2019.09.10 0 1 17078

Érdekes meglátás, én is hasonló véleményen vagyok. Annyit azért hozzátennék, hogy szerintem a hosszan tartó (bakteriális) gyulladás is okoz ilyet szövődményként, amit te most leírtál. Tehát hiába nincs jelen már a kórokozó, az ilyen károsodások megmaradhatnak. Nekem is hasonló nyújtások, tornák segítettek. 

Előzmény: AtleticoMadrid1 (17069)
Avarsavala Creative Commons License 2019.09.10 0 0 17077

Egy kérdés, bár lehet, hogy nem jó helyen teszem fel. :) Milyen érzés, amikor megnyomkodják az EGÉSZSÉGES prosztatát? Tegnap nyomkodta a doki, kérdezte, hogy fáj-e, meg érzek-e vizelési ingert. Egy kicsit kellett pisilni, az most mit jelent? Az lenne a tökéletes, ha nem éreznék semmit, vagy ez még belefér?

Avarsavala Creative Commons License 2019.09.10 0 0 17076

"Borzasztóan nyomasztja"

 

Valószínűleg ez is megnehezíti a javulását. A kolléga itt alattam részletesebben is leírta, amit úgy lehetne röviden összefoglalni, hogy "vedd ki a zabszemet a fenekedből". :)

 

Én például most 1-2 hónapig tünetmentes voltam, de volt egy nagyon stresszes hetem nemrég, ma meg annyira égetett a pisilés, hogy meg voltam győződve róla, hogy ez most tényleg UTI, ezért tegnap este elmentem az urológia ügyeletre, ahol amint meghallották a prosztatagyulladást, nem is törődtek velem sokat, még egy vizelettesztet se csináltak. Azért hogy ne távozzak üres kézzel, felírtak egy hét antibiotikumot, hogy ha gondolom, szedjem be, de valószínű csak a prosztata szórakozik. Ma vettem egy vizelettesztet és minden negatív, szóval igazuk volt. A tegnapi tünetek is nagyrészt elmúltak mára.

 

Előzmény: bcp13 (17072)
Bohanon Creative Commons License 2019.09.10 0 1 17075

sztem pénzkidobás. Sportoljon aktívan. Kondi meg sima torna nem elég. Kardio kell.

Előzmény: bcp13 (17074)
bcp13 Creative Commons License 2019.09.10 0 1 17074

Mielőbbi gyógyulást kívánok! Szerencsére a sporttal nincs gond, aktívan mozog. A tépkiegeket is megpróbálja, már az is valami, ha rosszabb nem lesz tőle, max csak kidobjuk a pénzt az ablakon. Hátha...

Előzmény: Bohanon (17073)
Bohanon Creative Commons License 2019.09.10 0 1 17073

7 év után sajnos azt kell hogy mondjam, nincs nagyon megoldás rá. Ha az ueraplasma-t sikerül kiírtani, akkor van esély a gyógyulásra, de ebben nem vagyok szakértő, mert az nekem sohasem volt.

Ami biztos, hogy a baktérium eltűnése után sem biztos a javulás. Nekem másfél éve nincs baktérium ,  de a tünetek nem tűntek el. Én azt javaslom, ha mentálisan nehéz ezt feldolgoznia mindenképp kérjen segítséget, de ezt csak Ő tudja megoldani. Mondjuk én 44 évesen kaptam ezt be, 3 gyerek után szóval ezt nekem könnyebb volt kezelni, de nekem az aktív sportolás sokat segít (főleg a futás). Problémáimat nem oldja meg, de sokkal kevesebb fájdalommal élek...

Előzmény: bcp13 (17072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!