Keresés

Részletes keresés

Ricciardo Creative Commons License 2019.06.15 0 0 16975

Szerintem ha hasad alja akkor húgyhólyag vagy ondóhólyag, ha gát akkor inkább prosztata. Nálam úgy volt hogy első 1-2 évben volt alhasi fájdalom, és csak ezután ment le gáttájékra. Lehet nálad még nem hatalmasodott el annyira.

Előzmény: Törölt nick (16974)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.14 -3 0 16974

szűk 6 év alatt, makk pirosság, vizelési nyomás csökkenés,csepegés az ami az utóbbi 3-4 évben van. Néha alhasi fura érzet..de ez is ritka...néha előjön. Sztm a végbél nyilas viszketése is ide tartozik..azota van. Fájdalmaim nincsennek, sosem fájt a prosztatám. Az első évben volt h égett. Azóta nem. Napi 3-4 x is tudok sexelni, amit tapasztalok utána a nehezebb vizelés..mást nem. Ill néha kicsit fura a hasam alja. Nálad milyenek a hétköznapok, és miota tart ez?

Előzmény: bakon (16973)
bakon Creative Commons License 2019.06.14 0 0 16973

Nekem már az első dodoz is hozott változást a prostazynböl. Amikor érzed hogy menned kell vizelni de nem jön rögtön hanem elötte szúr mint a fene, az a hólyag fájdalom. Ha még nem volt ilyened annak örülj. Orvoshoz hogy kell-e menni azt mindenki maga döntse el.

Előzmény: Törölt nick (16972)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.14 0 0 16972

Meddig kellene szedni ezt a prostazynt, hónapokig? vagy folyamatosan? Csepegésen ez sokat tud segíteni? Bocsi, de milyen az h faj a hólyag? Ha vizelsz? -Fájdalmam pisiléskor nincs..csak látom ill érzem h nem ugy jön mint anno. Minden uj dokinal ugy voltam, h sosem vittem az előző dokitol papirt, v mondtam bármit is...minek menjek ha jol számolom a 9. dokihoz?..értelme nincs. Szerintük tul aggodom, nyugodjak meg..kösz

 

Köszi bakon!

 

Előzmény: bakon (16970)
bakon Creative Commons License 2019.06.14 0 0 16971

Ja és van mellékhatása a tamsolnak..... Retrograd ejak.

Előzmény: bakon (16970)
bakon Creative Commons License 2019.06.14 0 0 16970

Valami elkrülte a figyelmedet. Az utócsepegésröl én is írtam. Én kb két éve tapasztaltam elöször. Nekem nem csak csepegés hanem folyás is volt, inkább éjszaka volt jellemző de nagyritkán nappal is előjött. Ami elsőre jó volt az a prostazyn, ettől nem kell félni mert csak természetes hatóanyagokat tartalmaz. Ami még jó az egy alfablokkoló (tamsol) amitől sokan félnek de én már egy hónapja szedem és azt tudom mondani hogy megkönnyíti a vizelést nem fáj a hugyhólyag vizelésnél.

Előzmény: Törölt nick (16964)
kidette Creative Commons License 2019.06.14 0 0 16969

talán újra kellene kezdeni az egész kivizsgálást, új dokival, leletek nélkül???  csak egy tipp...tudom ehhez semmi kedv, de hidd el, ha látnak egy papíron egy betegséget, akkor azt viszik tovább...nálam u.e. van. előre, alhasba, lágyékba, combtőbe irányuló fájdalom, görcs. mindenki azt mondja, hogy gerincről ered, csak pont az idegsebészek nem fogadják el, és hárítanak, hogy máshonnan jön. pedig a nőgyógy kivételével mindenütt voltam többször is, de mindenki hajthatatlan, úgy hogy csak topogunk körbe-körbe

Előzmény: Törölt nick (16968)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.14 -1 0 16968

Ja és annó amikor ez elkezdődött olyanokat vizeltem, hogy 2 méterre elverettem..viccen kivül, de az utobbi 2-3 évben ez nagyon legyengült...és az az érdekes még, hogy hiába ujjazzák a dokik a seggemet, sohasem fájt nyomásra a prosztatám, kb meg sem éreztem..de mégsem jo vmi hogy ezek a tünetek vannak. Gondoltam már arra is h lehet a hólyagnak van vmi baja?!

Előzmény: Törölt nick (16967)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.14 0 0 16967

Az első 3 hónapban majdnem 6 éve már, akkor volt sűrű vizelési ingerem, azzal mentem el dokihoz. Azota ez megszünt, nincs sűrü vizelésem. Helyette pirosas a makkom, ill nehezebben ürül, ill vizelés után csepeg...ezek évek ota be vannak állandosulva. Más panaszom igazábol nincs, dehát elég aggasztó ez sztm..komolyan inkabb fájna minthogy nehezen ürüljön, mert ennek hosszu távon jo vége tuti h nem lesz, és parázok is ettől...

Előzmény: zeneirg (16965)
kidette Creative Commons License 2019.06.14 0 0 16966

nekem nem voltak ilyenek amiket írtál, hogy nem írtak róla, viszont én kezdettől (több mint 2 éve) szedek gyulladásgátlókat, és izomlazítókat a gerinc miatt. lehet a más bajra szedett gyógyszerek miatt ezek a tünetek nem alakultak ki nálam. 

Előzmény: Törölt nick (16964)
zeneirg Creative Commons License 2019.06.14 0 0 16965

Szerintem mindenki azzal kezdte, csak az idő múlásával inkább az egyéb problémák alakulnak ki.

Törölt nick Creative Commons License 2019.06.14 0 0 16964

Engem egy dolog aggaszt magamra nézve, hogy kb az "egész" forumot visszaolvasva, csepegésről, ill. vizelési nehezsegről senki nem ír. Ilyen problémát senkinek nem okoz.Nagyon kevesen irtak a makk, hugycsőnyílás pirosságárol is. Mindenkinek diszkomfort érzet herefájdalom van..Akkor az hogy lehet h nekem meg az utobbi nincs, az előzöleg felsoroltak vannak? Más irányba kellene vizsgálodnom???

watson75 Creative Commons License 2019.06.14 0 4 16963

mit eszem mikor eszem mikor ejak hanyszor miben fürdök mit sportolok? így hosszutávon élni nemigen lehet. megéri mindent ALÁRENDELNI ennek a rohadt betegségnek? én nem igy teszek.

Előzmény: Törölt nick (16962)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.13 0 0 16962

Szép és jó amit írtál, csak sajna ezeket már szinte mindenki próbálta itt, úgy gondolom...persze szerencsés vagy ha javulsz, jobbulást kívánok!

Előzmény: Veront (16961)
Veront Creative Commons License 2019.06.13 0 1 16961

Sziasztok!

 

Kb. fél éve szomorúan és megdöbbenve olvastam itt a fórumon, hogy mennyire általános az az életet megkeserítő probléma amivel én is küzdök/küzdöttem.

Bár még nem vagyok teljesen megnyugodva, de az utóbbi 1 hónapban nagyon biztató jelekről számolhatok be, ezért gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha lesz olyan akinek segítségére lehet. 

 

Előzmények:

A tünetek két évvel ezelőtt kezdődtek. Furcsa egy-egy pillanatra fellépő, izomláz szerű fájdalmaim voltak az ágyékom környékén (a gát izomnál, a péniszem tövénél jobbról, a végbelem tájékán, és az alhasamban belül). Ezek a fájdalmak nem voltak állandóak, kb. 3 naponta egyik-másik jelentkezett. Már ezt megelőzően erekciós problémák is kialakultak néhány hét leforgása alatt, ami hol jobb hol rosszabb volt, de állandó jelenség volt az utóbbi két évben. A bal herém is fájt időnként, és teljesen felhúzódott a testemhez, mindig. Halogattam a problémát, és kb. 1 év után fordultam urológushoz. Azt mondta, hogy elég durva prosztata gyulladásom van. Amúgy 32 éves vagyok. Vizelet tartással/ürítéssel vagy vizelési ingerrel kapcsolatos panaszom nem volt egyáltalán.  A kúra 3 hónap antibiotikum, és gyulladáscsökkentő kúp volt. Két heti kontrollal. Ahogy abbahagytam a gyógyszerek szedését, kb. 3 hét alatt ugyanott voltam, mint amikor felkerestem az urológust. Azóta még két urológusnál is jártam, és vagy 40 féle táplálék kiegészítővel kísérleteztem. Szedettek velem újra antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt, alfuzosin-t (amitől 1 hónap után eléggé szédültem), és detrusan-os kezelésre is elég hosszan jártam. Átmenetileg voltak jobb időszakok, de meg sem közelítettem az egészségesnek tartott állapotomat, és ahogy abbamaradt a gyógyszer szedése és a kezelés, rögtön visszatért a kóros állapot.

Ezeket a panaszokat nálam is megelőzte egy durva hasmenéses időszak. Szerintem a gyulladás valamilyen végbél tájéki irritációból indulhatott ki. Sokat töröltem a fenekem, és gyakran jelentős véres csík keletkezett a wc papíron. Azóta nedvesített wc papírt használok.

 

Bizonyára az orvosok által javasolt kezeléseknek is van köze a javuláshoz, de ezeket 4* kezdtem újra, mert a tünetek mindig gyorsan visszatértek, és igazából el sem tűntek teljesen. Szóval  bár minden tiszteletem az orvosoké, de a saját tapasztalataim miatt, és a fórum bejegyzéseket olvasva az az érzésem, hogy prosztata ügyileg nincsenek a helyzet magaslatán.

 

A jelentős javulást megelőző időszakban, és jelenleg is az alábbi dolgokkal kísérleteztem. Nem állítom, hogy mindegyiknek van köze a javulásomhoz, de így hogy javulok, egyiket sem merem elhagyni, és bizakodom. Jelenleg semmilyen gyógyszert nem szedek 3 hete, és az állapotom egyértelműen jobb mint az elmúlt 2 évben bármikor. Tulajdonképpen tünetmentesnek érzem magam. Az általam legfontosabbnak tartott dolgokkal kezdem, és utána említek olyan dolgokat, amik talán segíthettek valamit.

- Gyulladás csökkentő hatású készítményekkel kentem be a végbelem tájékát. (Pl. Méz és Flector kenőcs; a méz tűnik hatásosabbnak, lehetőleg termelői méz)

 Ennek lehetnek kockázatai. Lehet, hogy jobban felszívódik ott, ezért 4-5 naponta 1 nap szünetet érdemes lehet beiktatni

- Tesco-ban lehet kapni az olajoknál, hidegen préselt tökmag olajat. Minden szelet kenyérre lötyköltem egy picit, és sok tökmagot is ettem. (A tökmag olajos kenyér borzalmasnak tűnhet, de számomra kimondottan finom)

- Rengeteg féle Herbáliás, szálas/ömlesztett gyógyteát is ittam. A legfontosabbak: Kis virágú füzike,  aranyvessző, zöld tea, csalán levél, kamilla, echinacea tőzegáfonya kombó (ez nem szálas).

- darabolt gyömbérre is engedtem mézet (a méz kiszívja a nedvességet a gyömbérből). És a már kihűlt teához hozzákevertem.

- Naponta legalább 15 percet napozok póló nélkül

- Szedem a BioCo márkájú, ProstaMen táplálék kiegészítőt

- Végzem a Frank Sommer VigorRobic tréning programját. Erről főleg külföldi szakirodalomban olvastam jókat. 

- Csak langyos vízben fürdök (attól tartva, hogy talán a meleg is belobbanthatja a gyulladást)

- Mostanában még többet mozgok. (Amúgy sosem volt jellemző rám a mozgásszegény életmód)

- B-vitamin komlpex+folsav (A folsav is b vitamin, de nincs benne a b-vitamin komlexben)

- Mosogatószer helyett szappannal mosogatok. Talán a mosogatószerekben lévő felület aktív anyagoknak is lehet valamilyen köze a gyulladáshoz. Ez lehet, hogy túlzásnak tűnhet, de nem merem elhagyni. 

Van itt egy 2 részes videó amit érdemes lehet megnézni

(Maga a műsor, vagy a műsorvezető nem biztos, hogy bizalmat ébreszt, de a vendég felkészültnek tűnik számomra)

https://www.youtube.com/watch?v=Xk4g501F97E

 

https://www.youtube.com/watch?v=hpHm-gyJ6qM

Ezek a videók alapján én 4 dolgot rendszeresítettem a táplálkozásomban

- Rengeteg vödrös cékla

- rengeteg Kovászos uborka

- ecetes torma

- Kovászos kenyér az ALDI-ból

Ezek a videók miatt spirulinát is fogyasztok változó gyakorisággal

És amit elhagytam az a barna kenyér, és a tej, valamint a méz, és az edzés utáni tömegnövelőn kívül igyekszem minél kevesebb egyszerű szénhidrátot fogyasztani.

- DM-ben lehet kapni csalán-gyermekláncfű növényi kivonat kapszulát, leginkább felfázásra javasolt. (Hengeres, műanyag dobozos), ezt sem fogyasztom állandóan. Amikor kezdtem szedni, akkor pár napig egyértelműen pozitív volt a hatása, de utána voltak rosszabb időszakok is, ezért most már csak úgy alkalom szerűen beveszek belőle, mert  van itthon.

Hangsúlyozom, hogy ezek a fentiek csak azok a dolgok, amikkel kb. az utóbbi 3 hónapban kísérleteztem. Visszaolvasva számomra is nagyon durvának tűnik, de az amit a betegség miatt át kellett élnem még keményebb volt. Nem beszélve arról, hogy a 3 három hónap antibiotikum könnyen okozhatott maradandó egészség károsítást, és mielőtt saját módszerekkel kezdtem el kísérletezni, már több százezer forintot kiadtam magánrendelésekre és gyógyszerekre, lényegi javulás nélkül.

Mindenkinek a legjobbakat kívánom!

kidette Creative Commons License 2019.06.12 0 0 16960

Ezt (az ejak utáni időt) én is pont így tapasztaltam. 2-3 nap szenvedés, utána nyugisabb. én csináltam a 2 hetest, és egész kellemesen éreztem magam kb 1 hét után. azt nem tudom, hogy ez e a jó út (olvastam másoktól, hogy nekik nem ez jött be), de legalább kisebb a fájdalom, és a diszkomfort érzet. és még egy pici megjegyzés ide, akkor is jobb (kisebb, rövidebb ideig tartó lesz a kísérő fájdalom) amikor órákkal előtte nekikészülünk az eseménynek. pontosabban, több rövidke előjátékkal saját naturális módján benedvesíteni kívül-belül a péniszt. én ezt tapasztaltam, számomra vége a gyors meneteknek, pedig csak 47 vagyok

Előzmény: Nanaki (16959)
Nanaki Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16959

Eltelt ejakulálás nélkül 3 nap, és máris sokkal jobban vagyok. Úgy látszik nálam van ténylegesen összefüggés, és továbbra is önmegtartóztatást fogok tartani. Célom a 3 hét, de minimum 2 hét. 

 

Nem így a kiütéseim, borzalmasak, karomon már ilyen 50 forintos nagyságú jött ki, ráadásul három is. Arcom ugyanez. És sajnos semmire nem hasonlít, csakis az allergiás kiütésekhez.  Kb. 3 napja nem eszek tejterméket, szóval még korai lenne bármit is mondani, de a neten azt olvastam, hogy legalább 3 hét kell, mire kiürül a szervezetből. Aztán mellette ott van a gyulladás a belekben, amit vélhetőleg a tejtermékek okoztak, ahogy a haspuffadást is. Ha letelik a 3 hét, ezután fogom elkezdeni a Progastrot. Persze ezek mind csak feltételezések, de még mindig jobban járok ezzel, mintsem hogy orvosokhoz mászkálgassak. 

Nanaki Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16958

Tizenéves korom óta vannak ilyenek, de az is lehet hogy mindig is ott voltak. Fordyce foltoknak hívják, teljesen ártalmatlanok.

Előzmény: Törölt nick (16957)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16957

Bár nem irtad h te tapasztalsz e hasonlot?!..de persze, érdekelne ha többen is írnának h akad ilyen..kicsit megnyugtatna..most voltam 3 hete bőrdokinál..de ezt elfelejtettem..fenébe..

Előzmény: Ricciardo (16956)
Ricciardo Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16956

Akinek van a tetején annak van az alján is, mivel a bőr egy elég vékony testrész. Szerintem teljesen ártalmatlan. De akkor írja le más is...

Előzmény: Törölt nick (16955)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16955

Bőr alatti dolog, nem a tetején van..nem "condyloma"..vagyis remélem..azért örülnék ha más is megerősitene, ill. leírná h van neki is hasonlo...

Előzmény: Ricciardo (16954)
Ricciardo Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16954

Szerintem zsír mirigyek. Szerintem normális.

Előzmény: Törölt nick (16952)
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16953
Törölt nick Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16952

Lehet nem ide illő kérdés, de hátha van másnak is, és esetleg tud róla vmit. Kis koromban is észre vettem már ezeket ,de olyan mintha egyre több lenne most...a fityma belső részén ha jol hátra húzom a bőrt, nagyon sok apró fehér kicsit kidudorodo pont van, olyan mint a griz, kis fehérek, de nagyon sok...Mik lehetnek ezek? Hangsulyozom nem a makkon ill annak a szélén vannak, azon semmi nincs. Fityma teljesen hátrahuzva a belső részén, főként alul ill. oldalt vannak ezek. Köszi ha vki tud infót

Ricciardo Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16951

Ebben lehet valami. Akiknek máig kimutat Enterococcust (mint pl. nekem) annak lehet hogy még az immunrendszere nem állt helyre, vagy még valami gyengíti. De akiknek nem mutat ki semmit, azoknak lehet hogy egy idegi alapú károsodás maradt fent, amit már csak az idő hozhat helyre. Vagy a megfelelő torna. De van olyan is hogy ideggyulladás egy életen át elkisér. 

Előzmény: avizabo (16943)
Ricciardo Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16950

Az a sok dolog amit leírtál, nálam minden az ellenkezője. Amikor olvastam, nekem olyan volt mintha azt olvasnám mit ne csinálj. Ezért furcsa ez, hogy mindenkinél más módszer hoz eredményt.

Előzmény: kidette (16940)
kidette Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16949

az idegnyomáshoz annyit, hogy mondta, egy doki, hogy tartós gyulladáskor felléphet környéki ödéma is ami prosztatánál úgy értendő, hogy a falán egy + szivacsos réteg képződik ami megnöveli a térfogatát, magyarul nagyobb lesz. emiatt is felléphet az említett idegpálya nyomása

Előzmény: avizabo (16948)
avizabo Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16948
Ahogy irtam ejak utan a tünetek szinte mindig felerősödnek! Ebben az esetben ugye a prosztata megfeszül elernyed ugy mond lüktet ugy preseli be hugycsőbe az anyagot! Tehat tuti hogy a megfeszült izmok es a környezetükben levő idegekre nyomast gyakorolnak ami miatt minden fele sugaroz tüneteket! Az lehet nalam mivel nekem a mozgas melegviz szauna eseteben elernyednek kitagulhatnak ezek es kevesbe feszülnek ami miatt a tünetek enyhülnek! En mar kevesbe hiszek a magam reszéről bakteriumok miatt lenne nálam! Tudod mit tapaszraltam meg ! Ezt mindig elmondtam de figyelembe sem vettek soha! Ha atlagos vizelesi inger mellett vizeltem akkor mindig van egy enyhe egő melegseg érzes a hugycsőben! De amikor ugy érzem mar szet szakadok mire vegre vizelni van alkalom olyankor soha nem volt érezhető égő melegseg! Rohadt valami ez!
Előzmény: Avarsavala (16947)
Avarsavala Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16947

Nekem az volt gyanús, amikor erősebb tüneteim voltak, hogy a vizeletsugár erőssége óránként is tudott változni. Hol teljesen jó volt, hol csordogált. Nem hiszem, hogy a gyulladt prosztata pár óra alatt változtatgatja a méretét, inkább a kismedencei izmok görcsöltek hol jobban, hol kevésbé. Ördögi kör ez, a fájdalomra izomgörcs a reakció, arra erősebb fájdalom, arra még erősebb izomgörcs...

Előzmény: avizabo (16946)
avizabo Creative Commons License 2019.06.11 0 0 16946
Igen nekem a prosztata jobb lebeny felső részén van az a pont ami nagyon fajdalmas nyomásra! Az emlitett proff azt mondta az hogy kimutatnak bármilyen bakteriumot is önmagaba gyulladasos spektrumok nelkül fehérje genny stb nem sokat jelent! A szexualis életet sem lehet sterilen élni ! A női hüvelyben rengeteg baktérium kolonizál! Ha minden baci ami bekerülhet ilyen gondot okozna akkor kihalt volna már az emberiség! Lehet ebben is valami! Na meg anno velem történt meg de biztos másokkal is ! Az urologián adtak egy poharat menjek a wc be es produkaljak odót tenyésztésre! Elég megalázó mikor kopognak mert más is jönne ! Nem beszélve milyen sterilen tudod a mintát leadni! Ugy hogy erről ennyit! Utana már csak magan uton adtam vetettem mintát ami kulturáltabb volt! De nálam kimutatni semmit sem tudtak!
Előzmény: Avarsavala (16944)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!