Keresés

Részletes keresés

5fakb48 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 24

Én ide járok: http://www.panmed.hu/panmed.php NAgyon rendes doki, már a második masszázs sokkal jobb volt, mint az első. Most viszont szabin van két hétig. 

 

A hosszan tartó antibiotikumos kúrával vigyázzatok, nekem begombásodott a bőröm tőle, meg a beleim. A kezemen pedig tyúkszemek jelentek meg. 

 

Már elkezdtem leírni a sztorimat, csak nagyon hosszú, és nincs elég időm mostanban sajnos. 

Előzmény: GyKZs (23)
GyKZs Creative Commons License 2013.07.22 0 0 23

Kedves 5fakb48,

 

Megírnád Dr. Pánovics hol, mikor rendel, időpont kell-e stb?

 

Köszönöm ha segítesz!

Előzmény: 5fakb48 (19)
GyKZs Creative Commons License 2013.07.17 0 0 22

Vannak durva történetek az biztos, de ez szerintem is így van.

A betegség hullámzó lefolyást mutat, a kiújulások között eltelhet pár hét de akár több év is, sőt lehet hogy soha nem tér vissza.

A lényeg hogy a tünetmentes periódust kell kinyújtani, uralni, immunrendszert erősíteni gyógynövényekkel, gyógygombákkal, odafigyeléssel (hideghatások, stressz, tömény pia, csípős ételek kerülése).

Ez egy elég jó videó, kísértetiesen hasonlít az én történetemre:

 

http://max-immun.hu/hu/media/show?id=127

Előzmény: Törölt nick (21)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.16 0 0 21

 

 

Nekem is sok évig (kb. 10) húzódó prosztatagyulladásom volt/(van?).

 

Nagyon sokáig vissza-visszajöttek a tünetek, de a kórokozó már nem lehetett jelen, mert a prosztata olyan tüneteket már nem produkált...

Igen, nem voltam sose tenyésztésen.

 

Ugye rendkívűl sok tényező alakítja ezt a betegséget és tünetegyüttesét. Ezért gyakorlatilag 2 ugyanolyan korlefolyású prosztatabeteg nincs.

 

Viszont, ha már abakteriálissá vált a gyulladás, könnyebb a beteg dolga, mert onnantól inkább rajta múlik a gyógyulása mint az orvoson. Onnantól kezdve az orvos is "csak" prosztatamasszázst csinál (ha csinál, meg ha egyáltalán szükséges), meg gyógyhatású készítményeket ír fel...

 

Teljes életmódváltozás szükségeltetik. De gyökeresen! Tapasztalataim szerint a biciklizés kifejezetten árt és ront a prosztata állapotán. Felfázást is mindenképp kerülni kell (pl. hideg kőre űlni tilos, vagy ne rajtad száradjon meg a gatya, ha elázol).

Alkohol, cigi, fűszeres ételek tilalma. (Nagyritkán azért egy kevés nem árt meg, ha már a helyzet úgy kívánja és akarod).

 

A prosztatamasszázs, tapasztalatom szerint a betegség és az abakteriálissá válásának elején hatékony, mikor gennyhólyagok és gyülemek is kialakulhatnak még a prosztatában és az ondóvezeték prosztatával kapcsolódó részében, amit ki kell nyomni, tisztítani, a gyulladt gennysejtektől mentesíteni.

 

A rendszeres szexuális élet az segít!!! Tempós gyaloglás, hosszabb távon, ez is tisztíthatja a prosztatát.

 

Viszont nálam ez a folyamat még mindig tartana, ha nem történt volna az életemben egy nagyon nehéz időszak, aminek a csúcsán volt egy másik nagy csapás, a lényeg a lényeg, hogy én akkor kb. 2 órán belül 6-7 alkalommal is ejakuláltam (ehhez a lelkiállapotot az irgalmatlan stressz és tehetetlenségi roham adta). Előtte való napokban hetekben talán hónapokban is meg volt a napi 3-4. De az a 2 órán belüli 6-7 alkalom teljesen kitísztította a prosztatát. Igaz utánna mondanom se kell kipurcant a bizonyos szerv. Kb. 10 hónapig erősen belobbant, ondóm se nagyon volt. Fájt. Kényszerből magamnak próbáltam kinyomni, nem értem oda csak egy újjal, összeesett a prosztata mint amikor a kelesztett tésztát kiszúrják egy tűvel. Akkor írgalmatlan megkönnyebbülés volt!!!!! A fájdalmat mintha elvágták volna! Próbáltam visszafogni az ejakulációk és a szexuális együttlétek számát (magyarán pihentettem a szervet). Kb. 10 hónap alatt teljesen tünetmentesen helyrejött, ezt onnan tudom, hogy olyan intezzívvé váltak az orgazmusaim (izgalmi foktól függetlenül) mint annakelőtte (betegség előtt). Sajnos ez az idilli állapot nem tartott fél évnél tovább mert refertőződtem (nem szexuális úton, de elővigyázatlan voltam - REMÉLEM NEM VAGY KÁRÖRVENDŐ, AZOKAT GYŰLÖLÖM -). De ez már az én bajom. Nem is érdekel, akkor se ha így fogok elpusztulni majd valamikor. Azért tünetmentessé lehet tenni ezt a sz@rt ettől függetlenül.

 

Véleményem szerint egy határon túl az orvos már kevésbé vagy egyáltalán nem tudja befolyásolni a teljes gyógyulást. Magyarán kidobott pénz!!!!

Szvsz a gyógyulást "prosztatatisztítás (mosás)" vagy közvetlen injekcióstűvel a prosztatába történő erős antibiotikummal lehetne teljes gyógyulást elérni, de ez anatómiailag lehetetlen, (nem egy gyomorról van szó). De ha már régi vagy hosszan tartó a gyulladás, akkor a prosztata szerkezete, szövetei olyan hegesedéseken és változásokon esett át ami lehetetlenné teszi a prosztata tisztítását. A ritka ejakuláció és a prosztatamasszázs csak hanyag tisztítás, nem túl hatékony. Mindig marad vissza a fertőzött vagy gyulladt genny és egyéb sejtekből ami táptalajaivá válnak az újabb gyulladás kialakulásának.

 

Véleményem szerint, a helyrejött krónikus prosztatagyulladások döntő többsége, nem teljes gyógyulást takar, hanem "csak" tünetmentességet!!!!!!! Tünetmentességet!!!! Lehet maradandó tünetmentességet, de az nem gyógyulás!!!!

Szvsz a gyógyuláshoz a prosztata a fertőzött váladékának teljes kiürítésével, tisztításával érhető csak el!!! Ez meg majdhogynem lehetetlen.

 

Remélem tudtam segíteni kedves Sorstárs.

 

Amúgy rengeteg életmódbeli tapasztalatom van még evvel a sz@rral kapcsolatban. Szívesen megosztom.

 

 

Előzmény: Törölt nick (13)
GyKZs Creative Commons License 2013.07.16 0 0 20

Miért nem mentél vissza Rostához, nem jellemző hogy lerázza a betegeket, mindenkin próbál segíteni, beszéltem olyan 27 éves sráccal aki 10 évig járt hozzá vissza prosztatagyulladással de a végén meggyógyult. Nekem is azt mondta járjak szorgalmasan hozzá, mentem is.

Nálam senki nem tudta megmondani mi volt a kórokozó. Voltam 1 infektológusnál, 3 bőrgyógyásznál, 5 urológusnál.

Először a Bőrklinikára mentem, sok értelme nem volt, ODA NE MENJETEK, gatyi százezer éves teszteket csinálnak, PCR nincs is náluk. Ezután több PCR vizsgálaton is voltam saját zsebből STD betegségekre (Genoid panel) de semmi értelme nem volt, mind negatív, totál felesleges volt mert nem is volt barátnőm akkor.

Unasyn pedig jó Enterococcusra, a baj az hogy nem túl jó a szöveti koncentrációja a prosztatában.

Ne aggódj sok más antibiotikum is jó az Enterococcusra, pl.: levofloxacin, doxiciklin, gentamycin, imipenem, nitrofurantoin... de az antibiogram megmutatja mire érzékeny.

Valakinél 2 antibiotikum együttes adásával tudták kiírtani, asszem Rocephin injekcióban + levofloxacin szájon át. Jobbulást!

 

Előzmény: 5fakb48 (19)
5fakb48 Creative Commons License 2013.07.15 0 0 19

NEked is valószínűleg valami nemi úton terjedő fertőzésed volt, pl. ureaplasma vagy mycoplasma. Ezeket a sima tenyésztés nem mutatja ki. 

Előzmény: GyKZs (15)
5fakb48 Creative Commons License 2013.07.15 0 0 18

Voltam már Dr. Rostánál. A neten jó dolgokat mond, de engem szerintem lerázott. Azt mondta Unasynt szedjek 6 napig, majd ha beszedtem menjek el 3 nap múlva tenyésztésre. Persze, hogy engatív lett, amikor még nem ürült ki belőlem az antibiotikum... Persze az is lehet, hogy csak figyelmetlen volt. 

Előzmény: GyKZs (15)
GyKZs Creative Commons License 2013.07.15 0 0 17

Továbba az alábbi történet tanulságos és ismerős mindenkinek aki ebben a betegségben szenved(ett):

 

http://www.dijazorvosokert.hu/archivum/?s=&y=2009&ar=708

GyKZs Creative Commons License 2013.07.15 0 0 16

Ja igen és rendkívül fontos az alhasi-gáttáji vérkeringés fokozása a gyulladás csökkentése miatt. Nem megerőltető nyújtások (pl.: kismedencei jóga nyújtások), guggolások esetleg lépcsőzés ha már nem annyira fáj de ezek után mindíg nyújtani a gáttáji izmokat hogy lazák maradjanak. Ez mondjuk krónikus kismedencei fájdalomnál (CPPS) válhat be.

 

Dr. Rosta Gábor hasznos tanácsai a videoklinikán is megtalálhatók:

 

http://videoklinika.hu/video/rosta_prosztatagyulladas_szex_richter

http://videoklinika.hu/video/rosta_prosztata_mukodese_gyulladasa_richter_

GyKZs Creative Commons License 2013.07.15 0 0 15

Dr. Rosta Gábor nagyon profi prosztata dolgában, budafoki SZTK-ban rendel a 22. ker-ben - hasznos tanácsokkal is ellát, mindig lehet tőle kérdezni. Én prosztatagyulladással mentem, nálam ránézett UH-val a prosztatára és mondta a tüneteimet mielőtt még megszólaltam volna, mintha gonolatolvasó lenne.Később elmondta hogy Ő is saját magán már megtapasztalta ezt az egész mizériát nem is akármilyen formában... Továbbá azt is elmondta h ez egy igen gyakori betegség, a napi 60 betegéből 30 fordul hozzá prostatitissel. Olyan szövege van hogy elmehetne a dumaszínházba humoristának. :)

Előtte 3 hozzá nem értő urológusnál voltam, kezeltek tenyésztés nélkül cipro-val (semmi hatás), augmentin duo - semmi, doxiciklin - ez jó volt de csak 1 dobozzal kaptam, ugyanúgy visszatért, aztán jött a nagyágyú levofloxacin 500 mg (Tavanic) 3 dobozzal, ez mindent vitt meg is gyógyultam de nyáron kis hideg hatására kiújult.

Majd meguntam az egészet és elmentem Rostához aki elmondta h a levofloxacin nagyon durva antibiotikum és max-max 2 hétig szokta felírni, ehelyett ofloxacint kaptam 1 hónapig csökkentett dózisban.

Mellesleg soha nem tenyészett ki semmi, PCR vizsgálaton is voltam ott sem, amit mindig látnak a kenetben az fehérvérsejtek és lipoidszemcsék.

Fontosak a kiegészítők is: halolaj kapszula, kurkuma, brokkoli, lenmagolaj, gyógyteák (kisvirágú füzike, palástfű, párlófű, aranyvessző keverék) - gyulladáscsökkentő mind, uroherb tinktúra, hidegen sajtolt tökmagolaj, propolisz, méhpempő, echinacea cseppek, aranyvessző csepp, prostazyn stb.

Immunrendszert kell erősíteni mert különben felülfertőződik és visszagyulladhat. Mindig csak antibiotikumot szedni nem megoldás a fluorokinolonok (cipro, levo, ofloxacin, nolicin) amúgy is ízületi és szemproblémákat okozhatnak (kötőszövetet, porcot károsítják). E. Coli-ra jó a D-Mannóz is ill. az Urell tőzegáfonya kapszula továbbá az Uro-Vaxom elölt coli kapszula. Jobbulást Mindenkinek!

 

5fakb48 Creative Commons License 2013.07.14 0 0 14

Jó kérdés, lövésem sincs. Az is lehet, hogy nem tűnt el, csak legyengült. Mindenképp refertőződtem. Elvileg amíg a váladék ott pang, addig mindig újra fog fertőződni. Most találtam egy dokit, Dr. Pánovics József, ő csinálja a masszázst. 

 

A Ciprofloxacin egyébként nagyon hatékonynak bizonyult, első hét után érezhető volt a javulás, szinte tünetmentes lettem. De az a kúra mivel korán megszakadt (2 hét) sajnos rezisztens lett az enterococcus. 

Előzmény: Törölt nick (13)
5fakb48 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 12

Email: petyka87@gmail.com

Előzmény: teletabiii (10)
5fakb48 Creative Commons License 2013.07.05 0 0 11

A témában szakértő urólógust tudnál ajánlani? 

Előzmény: teletabiii (10)
teletabiii Creative Commons License 2013.07.04 0 0 10

Valamikor, ha időm engedi megpróbálom az előadást összefoglalni. Tipikus, hogy egy átlag urológus hosszabb távon többet árt, mint használ. Adja az antibiotikumot úgy, hogy a beteg csak átmenetileg javul, később pedig már újra ott figyel az immár polirezisztens baktérium. Erre is van egy lehetséges megoldás, de mielőtt leírom, utána kell olvassak.

Előzmény: 5fakb48 (8)
TörökEszter Creative Commons License 2013.07.04 0 0 9

Tiszteletem! A www.prosztatacentrum.hu főszerkesztője vagyok! Szeretném kiegészíteni az oldalat egy olyan rovattal, amiben a páciensek mesélhetnék el a saját tapasztalataikat, pl. a fizikai betapintásról, a betegségekről, gyógyulásról - vagy bármiről, ami a prosztatával kapcsolatos. Természetesen név nélkül. Hogyha volna kedve valakinek

ahhoz, hogy segítsen másoknak, várom írásaikat a ferfiklimax@gmail.com
 -ra! 

 

 

5fakb48 Creative Commons License 2013.07.04 0 0 8

Még annyit, hogy kicsit utánaolvasva a témának, szerintem az van, hogy a Xorimax miatt újból betámadott valamelyik streptococcus, mivel erre rezisztensek ezek a törzsek. Ez az izületi reakció kimondottan rájuk jellemző. 5 év ureaplazma alatt egyszer sem fordult elő. Már csak az a kérdés, hogy ugyanaz az enterococcus támadott-e be, ami szinte már minden antibiotikumra rezisztens, vagy ez egy új verzió. A tenyésztéseimet egyébként a LAboratórium Kft. végzi. 

 

Amit linkeltél tanulmány, dióhéjban leirnád, hogy miről szól? Nekem ez eléggé terminus technikus. 

Előzmény: teletabiii (2)
5fakb48 Creative Commons License 2013.07.03 0 0 7

A 6 év alatt addig sikerült eljutnom, hogy tenyésztés, és célzott kezelés. De valószinűleg az általad emlitett masszázsra is szükség lesz.

 

Az egész egy kezeletlen hőgycsőgyulladással kezdődött (ureaplazma). Majd később már az ejakulátumból tenyészett ki. De itt ugye az volt a bukó, hogy mire eljutottam a tenyésztésig, nem nézték csak az általános baktereket, ureaplamát meg a többit nem... Ezt egy két hetes Doxyciclin kúrával sikerült eltüntetni. Ezután jött az Enterococcus faecalis, majd ehhez még hozzá E.coli. A kettő együtt iszonyatos izületi tüneteket okozott. Térdek, csukló, kezek égés, szúrás. Az arcomon égés... Még medrolt is irtak  fel rá, de szart sem ért.. 

 

Mig az Enterococcus egymaga volt a prosztatámban, kaptam rá kezelést, de rövid ideig, azokra az antibiotikumokra rezisztens lett. 

 

A következő tenyésztés mikor volt, már e.coli is kitenyészett, ekkor Summetrolimot irtak fel, amire enterococcus rezisztens volt. 1 hónapig szedtem, szart sem ért. Ezután Augmentin jött, ez már mindkét bakétiumra hatott, de csak az enterococcus tűnt e. Viszont vele együtt megszűntek az izületi panaszok, és a többi tünt is enyhült. De a coli még midnig kitenyészett. Most 3 hónapig kell szednem Xorimaxot, minden rendben ment 5 hétig, amikor hirtelen visszatért az artrózis... Úgyhogy most megint reménytelenne érzem a helyzetet. Ez a legrosszabb tünet mind közül. 

 

Egyébként tüneti kezelésre kisvirágú füzike nagyon jó, főleg húgycső égésre és prosztata diszkomfort érzésre, szinte tünetmentessé tesz, és még aránylag olcsó is. Azt viszont nem tudom, hogy hosszú távú használata okoz-e valamilyen maradandó kárt a szervezeetemnek. Idestova fél éve küldöm napi 2x1 filter. 

 

Tudsz ajánlani jó orvost? Utánaolvasgatva a neten a masszázsnak, mindenképp megbizható szakmber kell. Egyszer már csinálták ezt velem, de akkor csak a tenyésztés miatt.

 

 

Előzmény: teletabiii (2)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.01 0 0 6

.......tulajdonképpen......

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.01 0 0 5

És tuéajdonképen mi az a  thermoterápia ?

Ezt eddig senki nem is említette.

Előzmény: Kacagó farkas (4)
Kacagó farkas Creative Commons License 2013.06.30 0 0 4

Thermo terápia a megoldás, ha jó indulatu. Punktum.

szívgyenge Creative Commons License 2013.06.30 0 0 3

Iszol alkoholt? Ha igen, akkor mit?

Előzmény: 5fakb48 (-)
teletabiii Creative Commons License 2013.06.29 0 0 2

A krónikus prosztatitis gyógyítható, de nehéz olyan urológust találni, aki ért is hozzá. Csak antibiotikummal csak ritka szerencsés esetben fogsz meggyógyulni. A kezelés kulcsa a rendszeres megfelelő technikával, kellő ideig tartó, másnaponta elvégzett prosztata masszázs, ezzel párhuzamosan a kórokozó azonosítása az ejakulátumból, melyre szintén nem minden labor alkalmas. (szinte mindig van kórokozó, még ha látszólag negatív is a tenyésztés). A tenyésztés alapján a masszázzsal párhuzamosan alkalmazott célzott antibiotikus kezelést javasolt végzni (nem csak az érzékenységt kell nézni, hanem olyan antibiotikumot adni, ami be is hatol a prosztatába), melyet gombaellenes terápiával is ki kell egészíteni, majd ha már nincs fehérvérsejt a prosztata váladékban meg lehet állni.  Fontos a partner szintén párhuzamos kezelése, később körülmetélés a visszatérő fertőzés megelőzésére. Van aki szerint a napi ejakuláció helyettesíti a masszázst, minden esetre a beteségnek jót tesz, segít a megelőzésben is.

 

Egy tanulságos előadás a témában akár szakemberek számára is: http://www.prostatitis.org/pdf/drfeliciano.pdf

 

 

Előzmény: 5fakb48 (-)
chicagoi Creative Commons License 2013.06.29 0 0 1

Nem értem.  Az uralógus fel nyul a seggedbe és máris kitapogatta.

Egy vérvétel és tudja, hogy jó vagy rosszindulatú.

 

Előzmény: 5fakb48 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.28 0 0 0

Nem 0 probléma!

Előzmény: 5fakb48 (-)
5fakb48 Creative Commons License 2013.06.28 0 0 topiknyitó

Sziasztok! 

 

Azért nyitottam ezt a topikot, mert ez egy nem hétköznapi betegség, és szertném, ha az érintettek között kommunikáció lenne. Tapasztalatok, bevált möódszerek, orvosok, gyógymódok. Egyáltalán létezik olyan ember aki kigyógyult ebből a sorscsapásból? 

 

Én konkrétan 6 éve küzdök vele, eddig sikertelenül. Igaz, 4 év telett bele, mire egyáltalán kiderült, hogy konkrétan erről a betegségtől vannak problémáim. Az orvosok nagyrésze tudatlan vagy érdektelen ezzel a betegséggel szemben. 6 bőrgyógyásznál és 9 urológusnál voltam eddig, kb 400 000 forintnál járok a magánorvosoknál. Most 3 hónapig kell antibiotikumot szednem, de ma megint rosszabbul lettem...  

 

Tünetek: diszkomfort érzés, depresszió, vizelési panaszok, potencia probléámák, sárgás ondó, húgycső égés, izületi panaszok. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!