Keresés

Részletes keresés

PBateman Creative Commons License 19 órája -1 0 23976

Voltam Merthnél egy urológiai szűrésen. Jó fej volt, megvizsgálat alaposan, golyók, mellékherék, hasi sérv, pénisz, hólyag-, prosztata-, vese ultrahang. Majd seggbenyúlt. Jót dumáltunk közben, laza, szókimondó volt. Prosztata normál méretű, tapintatú, megpisáltatott, azt mondta egy pici gyulladást mutat a teszt, de nem ad rá antibiotikumot, csak akkor, ha 2 felett lesz a PSA. Azt még várni kell. Ha alatta, két év múlva tali, ha felette, évente. 

Azt mondta, hogy gyakorlatilag semmi bajom, ami esetleges problémám van, az mind életmódbeli (ülő). 

Kérdezte, hogy benne vagyok-e egy humánbiológiai kísérletben. Egy éven keresztül reggel és este egy Proszta 8, utána egy év múlva ismét megvizsgál, PSA-zik. Kérdeztem, hogy szerinte ezek a szarok amúgy érnek-e valamit, és azt mondta, hogy ő meg van róla győződve, hogy igen, de lássuk a medvét, egy év múlva bebizonyítja. 

Azt mondta, intim tornát minden 50 feletti manusnak javasol, attól majd megint lövell az ondó, ez izomkérdés, azt mondta. Mondta, hogy nyugodjak meg, lesz ez még rosszabb is. :-D 

Lehetett tőle kérdezni, válaszolt, nem akart 2 perc alatt lepattintatni, én továbbra is ajánlom őt. 

Már csak a Főnix Mednél dolgozik a Sasadi úton Budapesten, sehol máshol, ezt is megkérdeztem tőle. 

original75 Creative Commons License 4 napja 0 0 23975

Nekem sosem volt bizonyított gyulladásom, sem gyulladásos sejt, gyenn nem volt a prosztata váladékban, sem baci, érzékeny sem volt soha, az allaga is jó volt mindig és a mérete is. Lehet, nem is volt semmi baja, csak a tudatlan urológus ráírta a tünetek alapján. Ez a gyógyszer elsősorban abban segített, hogy nem halálos ítéletként éljem meg a nap minden pillanatában, azaz hyagy egy kcsit élni, így egyre kevesebb figyelem jut a betegségre, és azzal arányosan egyre gyengébbek és felületesebben a tünetek. Ezért írtam azt, ha valakinek nem egyértelmű fertőzés vagy fájdalmas gyulladás, ott más dolog játszik, amit a figyelem, szorítás, görcs okoz. Nem kell éeletm végéig szedni, csak addig amig stabilan elmúlik az utolsó apró zavaró tünet is, szerintem 1-2 év, mert fél év után van a legnyagyobb változás.

Előzmény: 1skac (23974)
1skac Creative Commons License 2026.04.06 0 0 23974

De a gyulladás is elmúlt? Vagy csak az izmokon segít a gyógyszer? 

És ezt örökre kell szedned? Aki amúgy is szed antidepresszánst az is szedheti vajon?

Előzmény: original75 (23971)
original75 Creative Commons License 2026.03.17 0 1 23973

Ezt a betegséget nem nagyon lehet leletekkel alátámasztani ha nincs bizonyítható fertőzés akkor a tünetekre lehet hagyatkozni, amik több területet súrolnak, beleértve urológia, neurológia, pszichiátria, fizioterápia stb. Szerintem a neurológus választása nálam még mindig egy kíméletesebb megoldás mint egyes nagynevű de lemaradt urológusoké akik ok nélkül szétküldenek több hónapig antibiotikummal eredmény nélkül, gyakorlatilag egy életre tönkretéve a tested.

Előzmény: PBateman (23972)
PBateman Creative Commons License 2026.03.17 -1 0 23972

Én ezt megértem amúgy, mert tényleg olyan szintű fájdalommal küzdeni napi szinten, amiről te írsz mindig, az nagyon gatya. Én arra utaltam, hogy elmegy valaki egy neurológushoz, és ő vizsgálatok nélkül - mert azt nem írtad, hogy csinált volna ilyen-olyan tesztet, vérvizsgálatot, fizikai vizsgálatot stb. - azt mondja, hogy próbáljuk meg az antidepit, kis adagban, hátha csökkenti a fájdalmát - amiről egyelőre nem nagyon tudnak mit mondani az orvosok, mitől is van. 

Előzmény: original75 (23971)
original75 Creative Commons License 2026.03.17 0 1 23971

Majdnem jó amit írtál de kiegészíteném: az amitriptilint antidepresszansként napi 100-150mg adagban használják, viszont nagyon alacsony dózisban, mint amit én kaptam, 25 mg, neuropátiás fájdalomcsillapítóként használják. Ezen kívül, ha 500mg-ot kellene azednem akkor is bevenném mert nemi szervi fájdalommal élni gyakorlatilag nem élet.

Előzmény: PBateman (23969)
HogyMikNincsenek Creative Commons License 2026.03.16 0 1 23970

A teljesség igénye nélkül, hogy mire alkalmaznak "antidepresszáns" gyógyszereket:

1. Szorongásos rendellenességek
Generalizált szorongásos zavar (GAD)
Pánikbetegség
Fóbiák
Szociális szorongás
Ezekben gyakran szelektív szerotonin-visszavétel gátlók (SSRI-k) vagy SNRIs (pl. venlafaxin) a választott gyógyszerek.

2. Obszesszív-kompulzív zavar (OCD)
Gyakran SSRI-k magasabb dózisban.
Hatásos a kényszeres gondolatok és viselkedések csökkentésére.

3. Poszttraumás stressz zavar (PTSD)
SSRI-k és néha SNRI-k a leggyakrabban alkalmazott gyógyszerek.
Csökkentik a szorongást, rémálmokat, és a flashbackeket.

4. Krónikus fájdalom és neuropátiás fájdalom
Néhány antidepresszáns (pl. duloxetin, amitriptilin) fájdalomcsillapító hatással bír.
Hatékonyak pl. diabéteszes neuropátiában, fibromialgiában, krónikus hátfájásban.

5. Alvászavarok
Bizonyos triciklikus antidepresszánsok (pl. amitriptilin, doxepin) alvásjavító hatásúak.
Ezeket gyakran rövid távra írják fel.

6. Premenstruális dysphoricus zavar (PMDD)
SSRI-k csökkenthetik a hangulatingadozást, ingerlékenységet és szorongást a menstruációs ciklus luteális fázisában.

7. Egyéb ritkább alkalmazások
Étvágy- és súlyproblémák: pl. mirtazapin bizonyos esetekben.

Migrén profilaxis: pl. amitriptilin.
Irritábilis bél szindróma (IBS): alacsony dózisú TCA-k segíthetnek a fájdalom csökkentésében.

Nyilván - mint minden gyógyszernek - van egy rakás mellékhatása. Mindenesetre egy depresszió elleni készítmény - hatóanyagtól függően - korántsem csak depresszió gyógyítására alkalmas. Előny/hátrány kalkulációt kell végezni, de hogy egyből eldobni, csak mert "antidepresszáns"...

Előzmény: PBateman (23969)
PBateman Creative Commons License 2026.03.16 -1 0 23969

"ami lehalkítja az idegeket".

Az amitriptilin egy triciklikus antidepresszáns, gyakorlatilag hangulatjavító. Azáltal, hogy növeli az agyban a szerotonin szintjét, csökkenti a fájdalmakat. Jelentősen beavatkozik az agy biokémiájába, ráadásul a kérdés az, mi van akkor, ha abbahagyod majd a szedését, amit csak fokozatosan lehet. 

Az antidepresszánsok radikális gyógyszerek, mielőtt bárki most ezen felbuzdulva erre az útra lépne, azt alaposan gondolja át, és járjon utána.

Persze megértem, hogy évekig napi szinten erős fájdalommal élni az embert próbáló, de az meg valahol aggasztó, hogy egy neurológus bármilyen vizsgálat nélkül felír egy antidepresszánst olyan embernek, aki nem depressziós. 

Előzmény: original75 (23964)
original75 Creative Commons License 2026.03.16 0 1 23968

szia, Dr. Czumbil Norbert, Csorna, de ha nem ott laksz, lehet találsz otthon is, de elötte egyztess vele, ismeri-e a betegséget, mert nem mind van képben!

Előzmény: Jo.To. (23967)
Jo.To. Creative Commons License 2026.03.15 0 0 23967

Szia Original

Leírnád melyik neurológusnál voltál?

original75 Creative Commons License 2026.03.12 0 0 23966

szia! Köszönöm, nem azt állítom, hogy 100%-ra meggyógyultam, hanem azt, hogy 2 éve eddig minden nap kb 7-9-es erösségű fájdalmam volt 10-es skálán, most pedug 2 hete kb 2-3-as. Neked is a legjobbakat kívánom!!!

Előzmény: GyógyulniSzeretnék (23965)
GyógyulniSzeretnék Creative Commons License 2026.03.11 0 0 23965

Szia Original,

őszintén örülök a javulásodnak/gyógyulásodnak és annak is, hogy megosztottad!:)

Előzmény: original75 (23964)
original75 Creative Commons License 2026.03.11 0 0 23964

sziasztok, 2 év szenvedés után, felhagytam az urológusokkal, és elmentem egy országosan elismert neurológushoz aki több, hasonló panaszokkal küzdő férfivel találkozott. Elmagyarázta mitől ragad be a rendszer, miért nem enged ki, de ez kissé bonyolult, nem tudtam minden szavát megjegyezni. A lényeg, hogy felírt alacsony dózisban amitriptilint, ami lehalkiítja az idegeket. Az első hetekben nem volt sok változás, majd kb 3-4 hét után egyre jobb lett, és az 5. héttől mintha visszakaptam volna az életem ami két éve eltévedt. Ennek a góygszernek 4-6 hét kell legalább de lehet több is. Szóval ha valakinek nincs egyértelmű fertőzése, de ha még van is vagy arra fogják, érdemes az idegi vonalnak egy esélyt adni.

sorstárs2882 Creative Commons License 2026.03.02 0 1 23963

Nem voltal te behavazva, hanem a Nyiro Gyula Korhaz pszichiatriajan most nagy problemak vannak es ezert ugy tunik az apoltak neha hozzafernek a nethez.

Előzmény: GabSum (23962)
GabSum Creative Commons License 2026.03.02 0 0 23962

Szia Gábor!

Bocsánat a késői válaszomért, de el vagyok havazva.

Szóval, meggyógyulni szerintem csak és kizárólag prosztatamasszírozó segítségével lehet,

az igaz, hogy ez szükséges de nem elégséges feltétel. Én nem mennék szembe, a több ezer

éves keleti kultúrával, illetve szegény Jiro Takashima találmányával. Az, hogy javult az ejakulációd,

az csak amiatt van, hogy a prosztatád még megfelelően működő részének kondíciója javult, a

döglött acinokat máshogy nem tudod munkára fogni. Az igaz, hogy sok minden kell a gyógyuláshoz,

de ezek logikus dolgok, ha érted a betegség hatásmechanizmusát, akkor egyértelműek.

Felsorolásszerűen: hidegtől óvni kell, hígítani kell a váladékot, prosztatakímélő párna, nehéz fizikai

munka, rendszeres ürítés, antibiotikum (ha hosszú ideje fenn áll a gyulladás) és masszírozó.

Lehet, hogy javul az állapotod, de ha megmarad baktérium góc, akkor abból az immunrendszer

gyengülése esetén (pl.: idősödés), prosztatarák lesz.

Három hibát szoktatok elkövetni, az első, hogy a masszírozót antibiotikum nélkül használjátok, ekkor

az idült gyulladásból lesz egy akut gyulladás, ebből még vérmérgezés is lehet. A másik, az izomlazító,

amellyel a prosztata jól működő része sem fog üríteni rendesen, és a kórokozók ide is beeszik magukat.

A harmadik, hogy ha nem használom az ékességemet, akkor nem fáj. Ilyenkor a baktérium rámegy

a mellékherére, a herére, heregyulladást, az meg heresorvadást okoz.

Szóval, szerintem értsd meg a betegség hatásmechanizmusát, és amikor már érted, akkor pofonegyszerű

a megoldás. Igaz, kell hozzá egy jó urológus, aki tudja, hogy milyen gyógyszer kell, és mennyi ideig.

Amennyiben a következő két kérdésre, tudod a választ, akkor már megvan a megoldás. Az első, hogy a

nagyon nagy Nyirády Péter, az ominózus rádió interjúban, ami szerintem szégyen a magyar urológiára nézve,

szóval azt állította, hogy 10 akut esetből, 1 válik krónikussá. Vajon ennek mi az oka? Ha jól emlékszem, Te

raktad fel ezt az interjút. A másik, hogy miért hívják, a kórokozó nélküli esetet, abakteriális krónikus

prosztatagyulladásnak? Vagy miért nyúlnak az urológusok, azonnal az antibiotikumhoz?

Szerintem, ez nem egy bonyolult betegség, amelyik urológus azt állítja, az nem ért hozzá!

Tíz éve egy ismerősömnek megnyomkodta az urológus a prosztatáját, az fájt, mire az orvos csak

csodálkozott. Szegénynek, most vették ki a dülmirigyét. Erről ennyit.

Ne haragudj Gábor a nyers stílusomért, de már nagyon sajnálom, hogy ilyen régóta szenvedsz ettől a

betegségtől, és próbálok segíteni. Hidd el, ha nem fogadod meg a tanácsaimat, akkor soha nem fogsz

meggyógyulni, 20 éven át szenvedtem ettől a szartól, tudom miről beszélek!

Üdv:

Gábor

Előzmény: Gábor8600 (23943)
TopGuhn Creative Commons License 2026.02.26 0 0 23961

kieg.:
a nyújtások után pár percig csak feküdni (háton) ezzel a megemelkedett testhővel, és kényelmesen nagyokat ki-be lélegezni, lassan. Belégzés kb 4 másodperc, kilégzés kb 6., lehetőleg/ha kényelmes így, mélyen, amitől picit a has is mindha megemelkedne.

TopGuhn Creative Commons License 2026.02.26 0 0 23960

[CPPS update] Uraim, azt hiszem, áttörést értem el. Megpróbálom összefoglalni. Szóval tavaly egész okésan voltam az elmúlt évekhez képest, de érthetetlen, hogy miért. Ősszel kezdődött egy romlás, de voltak még jó periódusok. November végétől, december elejétől már full beállt a medencefenekem. De végre sikerült megértenem, h. a probléma valóban idegrendszert, és izmokat érint, gyulladás közel nulla, ha van is. Most kidolgoztam egy rutint, ami tényleg jelentősen javít a dolgon, de nem feltétlenül könnyű, és folyamatosan kell csinálni.
- minél melegebben tartani a tested alapvetően, ébren is, és alvás közben is. amennyi réteg felfér, és még nem baromi kényelmetlen, azt vedd magadra.
- hajlított térddel jobbra, balra felrúgások a levegőbe, minél magasabbra. érezd, hogy ritmikusan megfeszülnek a hátsó izmok. ezt lehet egy kis súllyal a kezekben is, pl olyan mozdulatokkal követve, mintha két nagy cintányért összeütnél, vagy mintha két U betűt rajzolnál a kezeiddel, minél magasabbra (azt hiszem, ez a kettlebellezéshez hasonít, amit én soha nem csináltam)
- ez kardió is. a testő jelentősen emelkedik
- guggolás-féleség. arra jöttem rá, hogy ez nagyon szűk terpeszben jó, feneket kicsit kitolva, és inkább ritmikusan, mint kemény izomedzés, de egy kicsit az is lesz
- helyben futás (tartjuk a testhőt, és az emelkedett szívritmust)
- az a fajta nyújtás, amikor az egyik láb kb derékszögben előre, a másik hátul kinyújtva van. ne terheld a térdeket (még szükség lesz rájuk :) ), inkább támaszkodj közben valamire
- kiemelten fontos: végül "happy baby stretch"-ha jól esik. Nekem igen, és úgy érzem, kulcsfontosságú az eredményben
- egyéb, könnyedebb CPPS nyújtások háton fekve

- kis terpesz, nyújtott karokkal váltogatva a lábaid között hátranyúlni
- ezt ismételni ahány alkalommal csak lehetséges per nap
- ha van valami félelmed, ami miatt megfeszülhetnek az izmaid, azon mentálisan dolgozni kell
Dióhéjban ennyi.

Nálam ugyan ez egyértelmű eredmény hoz, de a rossz idegrendszeri séma miatt újra és újra vissza akar térni egyelőre az izomfeszülés, ami miatt biztos vagyok benne, hogy gyógyszerre lenne szükségem.

Nanaki Creative Commons License 2026.02.22 0 1 23959

Én nem tudom, hogy nekem van-e CPPS vagy sem. Egy biztos, hogy bakteriális prosztatagyulladásom nincs, másfajta prosztatagyulladásban meg speciál már nem tudok hinni. Egy biztos, hogy sokáig kellett győzködnöm magam, hogy stresszes, aggódós vagyok, mélyen magamba kellett néznem. Ilyen görcsről sem tudok beszámolni, lehet az sem tudom, hogy milyen az amikor ott lent minden izom el van engedve, és nyugalmi állapotban van. De egyáltalán nem zárom ki, hogy a rengeteg stressz miatt, feldolgozatlan trauma, depresszió miatt feszül meg ott lent minden. Egy doki is mondta, hogy a porckorongsérv és egyéb gerinc bántalmak jelentős része pszichoszomatikus, és valami lelki probléma áll a háttérben. Az biztos, hogy már én is csak a pszichiátrián, pszichológusnál fogom keresni a megoldást, csak el kell oda jussak. :( Meg persze az életmódváltásnál, de úgy érzem, hogy amíg nem fogom rendbe tenni az alvásom, és ezt a fenn álló fájdalmat, nem fog menni, maximum nagyon kis lépésekben. l-theanine próbáltam, alvásra, semmit nem ért, ahogy a többi étrendkiegészítő sem, altató sem. Már ilyen vicc kategória, hogy semmi nem használ az alvásra.

Sajnos nekem a cukor a drog. Nem vagyok édesszájú, de az üdítőkről brutálisan nehéz leszoknom. És nem ittam 0,33-mas kólánál többet egy nap. Mégis ez az adag is olyan viszketés, kiütéseket tud rajtam előidézni...ráadásul úgy vettem észre, hogy puffadok is tőle, mint a fene, szerintem ez idézheti elő a gyakori hasmenést is, a makk viszketés meg 100 százalék. Közel 1 hónapig bírtam most nélkülük, aztán elbuktam, és jött is vissza a brutál viszketés, és minden más tünet. Úgy érzem, hogy a prosztatagyulladásom is rosszabb lett, ahogy újra az üdítőkhöz nyúltam. Főleg pisilésnél vettem észre, hogy a jobb állapot, most egészen rosszra fordult. Édességet nem sokat eszem, ez abszolválható. Péksüteményt sajnos minden nap, így ezt is el kell hagynom. Most kitűztem a hétfői napot, hogy innentől próbálok egy cukormentes diétára átállni. Minden mást most nehéz lenne nagyon elhagyni, remélem ez is tud hozni változást minden téren. 

Előzmény: TopGuhn (23957)
GyógyulniSzeretnék Creative Commons License 2026.02.22 0 0 23958

Szia,

örülök, hogy ezt felhoztad, már rég akartam erről írni én is de soha nem jutottam el odáig..

Nos én 1 hónapig tartottam a Carnivore diétát annak is a legdurvább változatát a Lion diet-et, így csak marhacsontból főzött alaplevet és a legeltet marhahúsból készült húspogácsát+ mangalica szalonnát kisütve ettem. Volt pár pozitív hatása is (ezt majd a végén leírom), de alapjáraton nekem többet ártott, mint használt. Az tény, hogy az első 3-4 napban tünetmentes voltam (igazából most is vannak ilyen napok néha, szóval nem tudom a diéta miatt volt-e), de utána igazából semmi változást nem éreztem. Egy hónap alatt 14 kilót fogytam (úgy, hogy egyébként is vékony vagyok) és a hónap végére már az utca sarokig nem bírtam kisétálni, folyton hasmenésem volt, émelyegtem, fejfájásaim voltak és a prosztata problémán sem segített, annak ellenére, hogy ,,szakember” segítségével csináltam.

Mivel nekem a rengeteg antibiotikum miatt amúgy sem volt rendbe a gyomor és bélrendszerem, így ez diéta rontott a helyzeten. Őszintén még a mai napig sínylem annak az egy hónapnak a hozadékát, pedig több mint egy éve csináltam. Jelenleg IBS-em és áteresztő bélszindromám is van. Én nem azt mondom, hogy nem működik ez a diéta, mert ismerősi körből is van, aki ezt carnivore-t tartja és neki nincs baja tőle. Viszont! aki ebben gondolkozik szerintem érdemes segítséget kérni, jó szakembertől! Illetve szerintem a bélrendszer állapota sem mindegy, gondolok itt a több hónapnyi antibiotikumozásra, mert szerintem a 90%-unknál ez ott van. Gondolok itt arra, hogy egy egészséges bélrendszer jobban tolerálja a csak hús és zsír bevitelt.

Ezenfelül én hiszek abban, hogy a táplálkozás 50-60%-ban része a gyógyulásnak, a feldolgozott élelmiszer, cukor, tejtermék kerülése jelentősen segíthet. Illetve félre ne érts nem kötözködni akartam, csak leírtam a saját tapasztalataimat.

Még egy gondolat a táplálkozáshoz, én azt gondolom, hogy minden embernek más a jó, mert mások vagyunk. Valaki a carnivore esküszik, valaki azt mondja, hogy meg kell enni egy kiló nyers zöldséget (Dr. Schwáb Richárd) és akkor ott állsz, hogy mi most akkor mi a szar van, melyik a jó?! Így szerintem mindenkinek ki kell magának tapasztalnia, hogy mik azok az ételek, amiket jól tolerál és jól van tőlük a mindennapokban.

Remélem neked segített ez a carnivore, bár ha beírtad akkor gondolom igen, aminek örülök! Én kíváncsi lennék a tapasztalataidra, szóval ha, megosztanád azt megköszönném:) Illetve ami pozitívum volt számomra a diétában: az alvásminőségem jelentősen jobb volt és ez mentális ,,tisztaság” , agyi köd eltünése ezt tényleg tapasztaltam.:)

Előzmény: egészségesen (23956)
TopGuhn Creative Commons License 2026.02.22 0 0 23957

[CPPS] Állapot update. Sokkal jobban értem, h. mi van velem, mint valaha korábban. Csakhogy borzasztóan romlott az állapotom. Talán leírtam már, tavaly volt egy tűrhető évem, több olyan nappal, amikor nem a diszkomfort árnyékolta be az egész napomat. Ez kb novemberre megszűnt, és most is ebben vagyok. Már értem, h. jelenleg alig van gyulladás, ha egyáltalán, viszont állandó görcsben van a medencefenéki izomzatom gyakorlatilag, ami állandó diszkomfort, vizelési nehézség, kényelmes, kellemes alvásra nem is számítok, stb. Van, hogy csak kis részben telt hólyagra fájdalommal határos, extrém ingerem van. Pisi közben is akadályozott, de a vége leginkább, még alfuzosinnal is. Nem emlékszem már, h. volt-e itt bárki, akinek hozzám hasonlóan ez a görcs néha egy másodperc alatt be-, vagy ki tud kapcsolni. (Ez után tartósan 2 órától 1 hétig terjedően kb. megfeszült, vagy laza állapotban vannak az izmok.) Most "kikapcsolás" nincs már hónapok óta. Az elmúlt egy hétben azt csináltam, hogy nagyon intenzíven edzettem, akár napi 6-szor is, hogy emeljem a testhőmet, majd nyújtásokat csináltam. Ez, néha elvezetett egy 10, vagy max 20%-os javuláshoz így érzésre meghatározva (nyilván), de inkább csak órákig tartóan. Forró fürdő nálam most nem lehetséges, talán a jövő héttől, mert nem melegszik fel eléggé a víz (külső hőmérséklet). Gyógyszeríratás irányába megyek (antidepresszáns, ami központi idegrendszeri neuromodulátorkánt is képes működni). Nagyon nehéz így túlverekedni magam a napjaimon. Ja, még annyi talán érdekes, h. állítólag az l-teanin/ l-theanine is jó kiegészítője lehet a magnéziumnak, de csak részleges eredményt lehet várni ettől is. Egy dobozzal tudtam rendelni a webshopról, ahonnan szoktam ezeket, az két havi adag.

egészségesen Creative Commons License 2026.02.21 0 0 23956

Kedves Mindenki!

Lehet, hogy sokakban ellenszenvet váltok ki, de fontoljátok meg a Carnivore életmódot.....................

PBateman Creative Commons License 2026.02.16 0 1 23955

A megpárlással gyakorlatilag kiveszed azt belőle, ami hasznos. A hőkezelés roncsol mindent. 

Előzmény: Phantom9999999 (23953)
PBateman Creative Commons License 2026.02.16 0 0 23954

Nekem világ életemben fájt, amikor a seggembe nyúlt az urológus. Amikor legelőször Pánó megvizsgált vagy 30 éve, utána megkérdezte jól vagyok-e, mert teljesen lesápadtam. 

Előzmény: Nanaki (23952)
Phantom9999999 Creative Commons License 2026.02.12 0 0 23953

Igen nekem prosztatagyulladásom van amit igazolt a lelet is volt fehérvérsejt a masszázs utáni vizeletben. 

Sokat olvastam utána  a dolgoknak Schwáb Richárdot hallgattam sokat olyan étrendet kell folytatni ami erősen gyulladáscsökkentő Ő napi 0,5 kiló nyers zöldséget javasol. A zöldségben sok vitamin es gyulladáscsökkentő anyag is van es van ennyi mennyiségben kb 30-40 gramm rost ami fontos a bél egészsége szempontjaból. Ezt ajánlja legalább 1 évig vagy folyamatosan...

Én megpárolom a zöldséget nyerset nem merek enni mert fejre állhatok tőle persze ezt az étrendet szép lassan lehet csak bevezetni nem egyik napról a másikra az átmeneti idő 2-3 hónap.

Ez szerintem hathat a neurológiára meg az idegrendszerre is mivel a vastagbél nagyon sok olyan anyagot termel ami az idegrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen. 

Előzmény: original75 (23951)
Nanaki Creative Commons License 2026.02.12 0 0 23952

Mondjuk nekem nyomásra nagyon enyhe szó az érzékenység, inkább a brutális fájdalom rá a jó. Ettől függetlenül a stressz, szorongás is okozhatja. Legalábbis úgy van előttem ez az egész, hogy az izmok folyton megfeszülnek, és ez végett lett a gyulladás is. 

Aztán lehet teljesen kapufa a pszichiáter felőli megközelítés, de én már nem bírom tovább, és felhívok holnap egy magánt, hogy mikorra tudna időpontot adni, és mennyibe kerül egy kezelés. Már csak ha a merevedési zavaron tudna segíteni, az hatalmas előrelépés lenne a lelkiállapotomon. Ami vagy pszichés, vagy hormonális. Meg persze az alvásomon. De a prosztatagyulladásban egészen egyszerűen nem látok más megoldást, mert az urológusok, gyógyszerek, étrendkiegészítők teljesen haszontalanok. Kereshetnék CPPS fizioterapeutát, de hol? 150km-el odébb...

Előzmény: original75 (23951)
original75 Creative Commons License 2026.02.12 0 1 23951

Azért mert valószínű prosztatagyulladásod van, de az itt levők nagyrészének szerintem nem az a baja, ahogy Nanakinak sem valószínűen. Egy gyulladásnak nyoma kell, hogy legyen, akár fehérvérsejt, baktérium, prosztata érzékenység nyomásra stb. De pl. nálam soha egyik sem volt mégis ráfogták vaktában és 2 évig félrekezeltek, sosem bocsájtom meg a szemétládáinak! Jobbulást neked is!

Előzmény: Phantom9999999 (23950)
Phantom9999999 Creative Commons License 2026.02.11 0 0 23950

Én nem monitorztam magamat több évig valahogy elvoltam aztan visszajott ez a szar tavaly rendesen lehet hogy minotorozni kellett volna magamat jobban es jobban ezzel foglalkozni. valahogy az aranyutat kell megtalalni ebben a kerdesben.

Előzmény: original75 (23948)
Nanaki Creative Commons License 2026.02.11 0 1 23949

Mióta írtam jobban vagyok. Elkezdett fájni baromira a derekam. Ugye L5nél protrusio van, és most sajnos sokat kellett ülnöm és eléggé előjött. Így apranaxot kezdtem el szedni, majd az alvásomra, stresszre a házi orvossal írattam fel frontint. Ez az alvásomon is valamelyest segít. De ahogy elkezdtett fájni a derekam, úgy csillapodott a prosztatagyulladás tünetek. Hogy most a apranax, frontin valamelyike vagy együttese kezdett el használni, vagy a proxelan enyhített, az nem tudom. De igazából ott van az a rész is, hogy nem a gyulladásra figyeltem, hanem a derékfájással foglalkoztam inkább, és talán pszichésen valamit enyhültek ez miatt a tünetek. Nem mondom azt, hogy nincs ott gyulladás, de mondjuk ha eddig 24 órában 10/10-es volt a fájdalom, akkor most lecsökkent 3-4/10-re.

Egy biztos, ezt urológus nem fogja megoldani!

Én már teszteltem önmagam, és bizony az üdítők, cukor okozza a makk viszketést, érzékenységet. Ha elhagyom, akkor teljesen 100 százalékosan megszűnik, amint elkezdem inni, jön vissza, olykor robbanás szerűen, és élni nem tudok annyira viszket. Szóval ennek nagyon örülök, hogy így van.

Pszichiátriára majd márciusban tudok eljutni, magánéleti dolgok miatt sajnos, pedig már tegnap mentem volna. Addig marad a frontin.

Előzmény: original75 (23946)
original75 Creative Commons License 2026.02.10 0 0 23948

Ez egy sunyi érzelmi betegség vagy állapot inkább, és úgy látom azok kapják el, akik hajlamosak az átlagosnál jobban monitorozni magukat, beleértve magamat is és alapban egsézségszorongásuk van. Lehet 10-20 év múlva már nem az urológiára fog tartozni mert az vakvágány ahogy látjuk itt kivétel nélkül mindenkinél. Jobbulást Neked!

Előzmény: bogabo (23947)
bogabo Creative Commons License 2026.02.10 0 0 23947

Ez az érzékenység ismerős, de amit én észrevettem, hogy a cukrot, tejet jó kerülni! Sokszor irogattam én is ide, közben kiderült, hogy laktózintoleranciám van, úgyhogy most a tejet már abszolút kihagyom, amennyire lehet, max. laktáztablettával eszem csak tejterméket de igen ritkán. Én az urológusnak mondtam, hogy amikor a mandulaműtétem volt, és kb 1 hétig nem ettem tulajdonképpen semmit (1-1 kiflit leszámítva), minden panaszom megszűnt. Ő javasolta, hogy menjek gasztro irányba. Na és itt is van a laktóz... Szóval erre érdemes figyelni. Nem mondom, hogy nem érzem olykor olykor, de annyira nem lángol, mint korábban. Szerintem ez már megmarad, de valóban el kell engedni, nem ezt kell a fókuszba helyezni. Mese nincs, van emellett is örömforrás, értelme az életnek, nem erre kell rágörcsölni mert csak savazza az embert. Fejben dől el sok minden. Évente azért eljárkálok kontrollra, de szervi elváltozást nem talált decemberben se. 

Előzmény: original75 (23946)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!