„Tudom, hogy Magyarországon is rengetegen szeretnek és szorítottak értem, amikor kórházban voltam. A csapatommal, a lányokkal is szeretnék találkozni. Azt terveztem, hogy együtt nyerjük meg a jövő évi hazai rendezésű Eb-t. Azonban most már csak szeretnék elbúcsúzni tőlük, s a magyar barátaimtól is."
Véget ért a kézilabda-világbajnokság. A magyar csapat 7 mérkőzést játszott, ezeket egyenként is értékeltük, most megkíséreljük áttekinteni a teljes világbajnoki szereplésünket.
Magyar szurkolók a Románia elleni mérkőzésen (Fotó: Lendvai Róbert)
[...] Bővebben!Tovább »
Többször visszanézve majdnem minden meccsünket, szerintem az alábbiak hatottak ki a helyezésünkre:
- Egyértelműen, hogy másik kapitányt kellett választani(Siti Bea nagyon inteligens játékos volt, amit tud átad a csapatnak és tüzeli Őket! A Fehérvár miatta is tud úgy szerepelni, ahogy)! Hajdú úr a szokásos tapasztalatával meccselt. Sajnos feladta a spanyolok elleni kezdő csapatot a brazilok ellen.
- Sajnos a Fradista játékosok keresték magukat, amit csak azon személyek tudhatják miért, akik minden napot Velük együtt töltenek
- Brazilía jobban védekezett középen, mint mi! Láttuk kik voltak és mit tettek védekezés gyanánt nálunk(ehhez a fenti megjegyzésem is hozzátartozik)
- A nagy Meglepetés Czifra mellett ideje lenne tartósan kipróbálni a volt győri beállókat. Igaz jelenleg csak ifi szinten van nagyobb nemzetközi tapasztalatuk, viszont évek óta meghatározó játékosuk csapataiknak!
- Duplán aláhúzva, maximálás lábmunka és ütközés védekezésben!
- Maximális bizalom egymásban a válogatott körül is!
Igazából ez egy vélemény most a részemről, egyébként valószínű én is hasonlóan cselekedtem volna a kapitány helyében.
"A játékvezetésre egy szavunk nem lehetett:18 perc kiállítást kaptak hazai pályán"
Neked! Mert Te a számokat nézted (ezzel hülyítik a balekokat), én pedig a mérkőzést!
A brutális védekezésük miatt majd' minden győri támadásnak kiállítással kellett volna végződnie! Jó részüknek véglegessel! De a hazaiak tudták, hogy a jv-k ezt nem merik meglépni! Így is lett!
A Podgorica bármi áron nyerni akart és tisztában voltak azzal, hogy játéktudásban, tehetségben kevesek! Csak brutalitással nyerhettek. Bejött a számításuk!
Szerencsére a szövetség is rájött arra (valószínűleg északi nyomásra), hogy a brutalitás zsákutca! Nem kívánatos Európában!
"KEB pedig rosszul meccselt"
Szerinted!
Szerintem pedig KEB is és a lányok is sportemberek és nem agyatlan állatok.
A csalással, brutalitással, bundával, stb szerzett siker szart sem ér! Önbecsapás! Oda vezet, ahol most dekkol a magyar labdarúgás! A bányászbéka segge alá!
Szégyenletes dolognak tartom, hogy egyesek -élen Cseszi75-tel- még mindig, még most is, ebben a helyzetben is, ráadásul itt OFF topicként is csak azzal foglalkoznak, hogy KEB-en ment volna el az ETO elsö BL-címe. Ami egyrészt színtiszta hazugság, másrészt semmi mást nem bizonyít, csak azt, mennyire utálják KEB-et, ilyen-olyan okok miatt.
"Amit aztán el is vesztett a Győr, játékban semmit nem előrelépve,"
Te így láttad, én másként.
Bár a kupát a Budus.. nyerte, a játékban magasan jobbak voltak a győriek. A Podgorica győzelméhezhez még így is kevesek lettek volna, kellett a jv-k vitathatatlan támogatása is. Szemérmetlenűl csaltak, a délszlávok meg kíméletlenűl verekedtek. Annak a mérkőzésnek kevés köze volt a sporthoz.
Ami pedig Martin munkáját illeti; hidd el, hogy nem kell őt ellenem védelmezned!
Én csak egy fradidrukker vagyok, a győrieket ritkábban látom. Így számomra szembetűnőbb a változás, mint egy győrinek!
KEB-nek is meg volt a feladata. Nem volt az rossz, hogy játszatta a lányokat. Az egy másik dolog, hogy összességében elvett egy BL-győzelmet, de talán az is kellett, hogy a tavalyi év úgy sikerüljön, ahogy sikerült.
Egy gólon múlt hogy nem nyert az ETO 2012-ben BL-t, vagyis azon h a Buducnost több gólt lőtt idegenben. És az is tény hogy KEB új lendületet vitt a csapatba Konkoly után, az ETO támadójátéka akkor volt a leglátványosabb. Martin alatt vannak meccsek ahol a csapat (magához képest) szenved elöl támadásban.
De ha azt az agyatlan verekedést művelnék hétről hétre a lányaink, mint a Buducsnoszt, akkor én nem nézném hétről hétre a női kézilabda bajnokságot. Mint ahogy iszapbirkózást és wrestlinget sem. Nem érdekel.
A kézilabda gyönyörű sport, amiben ma a győrieké a csúcs. És tény, hogy a délszávok csak megverni tudták őket, legyőzni nem! Mert ahhoz játéktudásban magasan jobb volt az ETO.
Én öreg fradista vagyok, vélhetően az is maradok már mindvégig.
De egy jobb eredményhez a vb-n - szerintem - az általam is nagyrabecsült Elek Gábor is kevés lett volna.
De talán ennyit a külföldiek nélküli Fradi is képes játszani. Mert összeszokott! Mert ugyanaz az edző ugyanazt tanítja, követeli tőlük évek óta. Mert ismerik egymás gondolatát! Mert előre tudják, hogy mi a másik szándéka és hogy ki mire képes.
Hangsúlyozom, a csapat két részből áll; egyrészt a játékosok, másrészt az edző! Akinek a munkája perdöntő!
Tehát mi köze Hajdu Jánosnak a fradistákhoz? Ugyanannyi, mint a többihez. Nem sok. És semmi több.
Na, ennyivel voltak jobbak a brazilok. Illetve szerencsésebbek! És mégis csak egy hajszálon múlt!
Nem vonom! Kétségtelen tény, hogy a külföldiekkel együtt ilyen erős a bajnokságunk! És többek között ennek köszönhető a fejlődés! De a bajnokság értékéből ez mit sem von le!
"és rögtön kiderül, hogy válogatott szinten kapus poszton, állóban, balszélen komoly gondjaink vannak."
Ezek nem komoly gondok, hanem megoldásra váró feladatok az régi/új kapitánynak.
Tökéletes csapat nincs (talán csak a Győr)! Szerintem első kapus kellene /gyere vissza Pálinger :) /, mert a Herr Orsi másodiknak megfelel és beállókat kellene kinevelni! Amihez pedig jó edző kell, mégpedig a klubcsapatoknál!
(valamilyen adatot csak találtam: a braziloknál a hyposok átlag a játékidő 73%-ában a pályán voltak, a Fradisták a magyar válogatottban a benevezett meccsek játékidejére vetítve átlag 45%-ot... tehát ott azért persze mégis inkább a hyposokra épült a csapat, mint nálunk a Fradistákra...)
> "A brazilok lényegesen előnyösebb helyzetben voltak, mert egész évben együtt játszottak - Amorim kivételével - Hypo néven!..."
Csak az információ finomítása érdekében:
A brazil keretből 6 játékos játszik jelenleg a Hypoban (Diniz, Nascimento, Da Silva, Rodriges, Arenhart, Cavalerio)
A magyar keretből 7 játkos játszik ugyanabban a klubcsapatban (írjam, hogy melyikben és hogy kicsodák?...:)))
Az viszont igaz, hogy náluk az adott klub és a válogatott edzője ugyanaz, nálunk viszont ((még???)) nem. És bár nem találtam rá adatot, statisztikát, de a brazil kezdőben szerintem általában nagyobb arányban voltak hypo-sok, mint nálunk Fradisták.
De összeszokottságban a keretösszetételt nézve nem igazán voltak előnyben.