COF hibás TV javítható valahogy, vagy ez nem gazdaságos? Legalábbis szakemberek azt mondták a képen látható jelenségre, hogy a COF kábel lazulhatott meg vagy csúszhatott ki a helyéről, mivel csíkokat mutat a TV kijelzője.
Csak bevizsgálással lehetne megmondani mert függ attól, hogy pontosan mi a hiba, plusz az ország különböző részei/szervizei között is vannak árdifferenciák.
Ha meseszerűen kapcsol be (hol volt, hol nem) akkor nagy eséllyel táphibás: tudok segíteni a TV javításában (Budapesten), a publikus e-mailemen kereshetsz.
Véleményem szerint érdemes megjavítani mert bár "csak" Full HD, viszont egy határozottan jóképű modell.
Van egy LG 47LB731V típusú TV, amit egy ideje már nem használunk, mert hol sikerült bekapcsolni, akkor tökéletes, hol csak az LG embléma jön a bekapcsoláskor nem lép tovább. Lehet alaplap hiba, vagy ez más lesz?
Ha alaplap az gondolom nagyobb költség, érdemes megjavíttatni?
Ha nem , alkatrésznek van értéke?
Azért sajnálom mert ez még 3D, és van pár film amit szerettek az unokák. 2. Tv volt, keveset használtuk, szép állapotú, érdemes foglalkozni vele?
Szeretek elszórakozni az ilyen dolgokkal. Pár éve egy szintén LG tévével már megfogtam egy ilyen buktatót. Ez egy hozzám dobott tévé, gondoltam elszórakozok vele.
Ha magad akarod csinálni akkor jobb ha szétszeded és a saját szemeddel méred fel mert nem csak a csíkok hossza és a ledek száma lényeges, de a lukak helyei, mérete és a csatlakozók számítanak mert sok hasonló van. Vagy inkább bízd olyanra aki csinált már ilyet mert amíg eljutsz a LED-ekig már a szétszedésének is több buktatója van a megfelelő szerszámok nélkül, aminek nem egyszer megrepedt kijelző az eredménye.
Is is. A LED-eket egyben érdemes cserélni mert ahol egy elment ott sorban követi a többi is záros határidőn belül, illetve ilyen idős készüléknél a tápegységet is javasolt újrakondizni, megelőzendő a működési anomáliákat.
15.000 Ft bele a LED kit így jól gondoltam, hogy a tápegysége felújításával együtt 40-ből, szűken ki lehet hozni a javítását.
Ha meg szeretnéd csináltatni akkor megkereshetsz e-mailben.
Látatlanban annyit lehet mondani, hogy a töredékébe kerül mint egy ugyanilyen készülék vétele használtan (és ugyanezzel a hibalehetőséggel). Pontosat diagnosztikai bevizsgálás után mond bármelyik szerviz is, de 30-40 körülre saccolom.
Így van, ahogy írtad, a TV-n sajnos nincs HDMI csatlakozó, csak USB. Viszont ma, arra gondoltam, hogy kipróbálom ismét a box-ot, mielőtt újat rendelek 25.000-ért. Még májusban húztam le a TV-ről, miután mindent végigpróbáltam már (HDMI kábel csere, széthúzás-összedugás, áramtalanítás stb.). Ma, miután 2,5 hónap után a szekrény tetején volt a box, miután ismét összekötöttem TV-vel és meglepődve tapasztaltam, hogy minden tökéletesen működik: mind a 4 HDMI csatlakozóján veszi a jelet és működik mind a kettő USB csatlakozója is. Fogalmam sincs, mi történt, de remélem, így is marad. Talán szüksége volt a boxnak egy áramtalanítás után hosszabb kikapcsolás? Amúgy a TV-n a legfrissebb firmware van.
Sziasztok! Van egy Samsung UE55JU7000 TV-m, most múlt 8 éves. Történt vele valami, mert sehonnan nem fogad HDMI jelet (sem BD lejátszóról, sem laptopról,se számítógépről), egyik HDMI bemenetén sem a 4 közül. Próbáltam más HDMI kábellel is, azzal sem jó. BN96-35817B One Connect Mini Box van hozzá, amit már szinte sehol sem forgalmaznak. Csak erre tudok tippelni, hogy ezzel történt valami, kábeltévé adás gond nélkül továbbra is fogható. Szétszedtem a box-ot, de semmi égési nyom stb a nyákon. Mit javasoltok, merre tovább? Pendrive-ot sem lát a box egyik bemeneten sem, holott, ha a TV-be dugom közvetlen, ott felismeri az eszközt. A TV oldalán sajnos nincs HDMI csatlakozó.