Keresés

Részletes keresés

aktivia99 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 23

Én régen azért hagytam ott a tarhelyparkot mert mindig törtek. Furcsa volt hogy a tarhelyparkon futott oldalaim mind levannak támadva. Volt olyan magazin oldalam ami kajakra a hacker csoport reklám oldalát töltötte be,de olyan szinte hogy ftpn se nagyon akarta lefele törölni. A tarhelypark kezelőfelületére akárhányszor beléptem mindig megnéztem az utolsó belépés ip cimét. Sose volt magyar ,török,arab,iraki ip cimeket dobott. Irtam ,hivtam a tarhelyparkot hogy valaki törögeti felfele őket,és veszélyes a tárhelyen szereplő összes oldalra. Finoman elküldtek melegebb éghajlatra hogy őket nem lehet feltörni. Rá két napra a tárhelyen szereplő összes oldalam feltörték, de nem csaknén jártam igy,mások is törve lettek aznap. Ekkor írok nekik ,semmi,majd hivom őket hogy hogy feltörték a bpmunka.hu oldalam,és a továbbiakat ami szerveren volt. Természetesen nem volt mentésem,miért is lenne,ha van a szolgáltatónak. Bár beismerték hogy az ő hibájuk miatt volt a feltörés, de az ingyenes visszaállitást nem kaptam meg, de felajánlották hogy visszaállitják 4000ft +áfa áron. Az ő hibájuk miatt én fizessek. Azóta van mentésem nap mint nap. Kell is,ha gáz van azonnal visszaállitok egy korábbi mentést.

New Bart Creative Commons License 2014.11.17 0 0 22

Most olyannal találkoztam akinek úgy törték a wp-t, hogy a tárhelyén volt egy nagyon régi, frissítetlen drupal weboldal amin keresztül bementek és a szintén a tárhelyén lévő wp-ben helyeztek el káros kódokat...

papcsandra Creative Commons License 2014.09.30 0 0 21

Azért a hackerek nem csak a footerből tudják kiolvasni a verziószámot...

Előzmény: aktivia99 (19)
New Bart Creative Commons License 2014.09.29 0 0 20

Azért lehet minimalizálni a hacker támadásokat azzal, hogy frissítjük a weboldalainkat.

Persze ezt is könnyű amíg, egy két weboldalt kell frissíteni, amikor azonban már több 10 vagy 100, akkor már nehéz követni...

Előzmény: aktivia99 (19)
aktivia99 Creative Commons License 2014.09.19 0 0 19

Feltörhetetlen oldal nincs ezzel egyetért szerintem mindenki. A lényeg hogy a verzió szám sose legyen publikus. Ezt a footerban általában a weblap készítésénél mindenki elfelejti. Pedig támadáskor minden hacker a verzió számokból tudja meg elsőnek az adott verziónak mi a gyengéje. Persze igyis ugyis feltöri ez tény, de úgy kicsit több időt vesz igénybe és talán tudunk valamit tenni ellene.

http://weblapkeszites24.hu

New Bart Creative Commons License 2014.05.31 0 0 18

Erről az automatikus frissítésről még nem hallottam, sajnos ami az átlag userek számára népszerű az a hackerek számára is, meg van az előnye és a hátránya is, de a CM. Rendszerek közül talán ez a legfelhasználó barátabb.

Előzmény: gerilla1 (17)
gerilla1 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 17

Én is kedvelem a WP-t. Újabban már önmagát frissíti, ezzel kevesebb lehetőséget ad a gépi feltöréshez. (Persze feltörhetetlen honlap amúgy nem létezik.)
A számtalan héj, a fejlesztési rugalmasság mind-mind mellette szól. SEO szempontból kedvező a sitemap generátor automatikus működése ill. több SEO plugin is integrálható hozzá.
Üzleti honlaptól közösségi blogig felhasználható a WP. Egy példa a "többszólamúságára", a közösségi felhasználásra: http://blogpecs.hu

Dexter68 Creative Commons License 2014.04.09 0 0 16

Elkezdtem egy woocommerce alapú pizzarendelős oldalt, de bonyolódott a helyzet és elakadtam.

Addig még működött, hogy felveszem a terméket és különböző méretvariációkat adok meg neki, különböző árakkal, de a következőket nem tudom megoldani:

 

– kéne egy olyan pizza, amit a kuncsaft rak össze magának különböző feltétekből, amiknek különböző árai vannak (ez még asszem menne is „variations”-szal)

– egy db (és csakis egy) feltét felár nélkül cserélhető legyen a többi pizzán is

– és hétköznap egy adott időpontig azonos áron legyen a három méretből kettő.

 

 

El tudja-e valaki vállalni és mennyiért.

 

Válaszokat (és az esetleges kérdéseket) leginkább is ide kérném: dexter68@gmail.com

 

Köszönettel...

aktivia99 Creative Commons License 2014.04.06 0 0 15

Wp-nél szerintem a template is sokat változtathat akár a képeken is...

Sigma99 Creative Commons License 2014.03.04 0 0 14

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nemrég elkészült a wordpress alapú honlapom, amin nagyon sok kép és galéria van és itt jön a fő gond. A menük alatti FŐ képek, azaz az albumborítók és a kis alakú nézőképek fakobb színűek, mint amikor rákattintva kinagyítjuk őket. Teljesen elveszi az eredeti képek szépségét, ami elég nagy baj, lévén hogy fotós oldalról van szó. Mitől lehet? Valakinek van valami ötlete?

abregee Creative Commons License 2014.02.28 0 0 13

ezzel teljesen egyetértek...

A CMS-ek közül ha valaki nagoyn ragaszkodik hozzá, hogy cms-t használjon, akkor én a DRUPÁLT ajánlom, talán azt törik a legritkábban, persze azt is törik, meg frissíteni kell, de kevesebb gond van vele, mint Wordpressel, joomlával.

A nem használt pluginokat törölni érdemes, rss-t kerülni stb..

Előzmény: aktivia99 (12)
aktivia99 Creative Commons License 2014.02.13 0 0 12

Mi sok wordpress oldalt építettünk már. Általánosságban nem sok probléma van ezzel a CMS-el. Könnyen kezelhető, felhasználóbarát, stabil. Elég elterjedt is lett a wordpress cms, rengeteg weblapkeszitő cég erre alapoz. Viszont hátrányai között emliteném hogy a hackerek fő célpontja, imádják bombázni. Mivel nyílt forráskód, a legfrisebb kódhoz ők is hozzáférnek, ebből meritenek új ötleteket a biztonsági résekhez. Bár van mikor naponta jön ki javitó csomag, frissités, de sokszor már ez sem elegendő egy komolyabb hacker csoport megállításához. Azt javaslom aki komoly oldalt szeretne, aminek több százezres látogatottsága lesz, az ne induljon wordpressel, mert biztos feltörik, lekapcsolják, vagy megszórják vírusos linkekkel. 

New Bart Creative Commons License 2014.01.28 0 0 11

Tökéletes, könnyű kezelni, ha az ember folyamatosan frissiti és karban tartja nincs gond, ha nem, hamar hacker áldozat lehet... Előny, hátrány, valamit valamiert 

ablakszerelo Creative Commons License 2013.11.13 0 0 6

Sziasztok!

 

Én is wordpress alapokon építettem fel az új weboldalam, amelynek témája: ablakcsere.

Szerintem az elmúlt években a leginkább elterjedt CMS motor. A pár évvel ezelőtti tipikus blog kinézeten sokat csiszoltak és napvilágot láttak olyan témák, kiegészítők, amellyel bátran mondhatjuk, hogy már nem csak egy szimpla blog motor.

Sokaknek számít a rengeteg inyen elérhető plugin, amellyel könyedén ruházhatjuk fel új funkciókkal wordpress oldalunkat különösebb programozói tudás nélkül.

Elmondható az is, hogy könnyen kezelhető, jól átlátható kis weboldalak készülnek a segítségével.

Egy igazán profi oldal elkészítéséhez biztosan találtok hasznos kiegészítőket itt: themeforest.net

 

Üdv, jó böngészést!

Futó János

break Creative Commons License 2013.11.05 0 0 5

sock-puppet

Előzmény: Törölt nick (4)
Quintuplet Creative Commons License 2013.06.10 0 0 1

Helyből feldob egy biztonsági figyelmeztetést, ami nem vet túl jó fényt a WP-re és/vagy az oldal készítőjére.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.09 0 0 topiknyitó
Nekem van egy pár Wordpress oldalam. Szerintem az egyik legjobb free cms. Bár van aki a joomla vagy drupal cms-eket előnyben részesiti , vagy esetleg egy egyedi fejlesztésű Cms-t.

Saját Wp oldalaim:

http://laphir.com
http://webgyar.com

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!