Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.21 0 0 19

Üdv! Angolszász bizalmi vagyonkezeléssel foglalkozom. Kérdéseket és érdeklődéseket emailben fogadok.

helpyourself Creative Commons License 2014.05.05 0 0 18

Szuper lenne ha lenne egy olyan magyar jogintézmény ami megvédi a vagyonom BÁRMELY hitelező elől.

 

Azaz nem basztathat sem a nav, sem a bank, sem az üzletfél, sőt el sem kobozhatják mert rámhúzzák, hogy bűnös úton jutott hozzám. (Persze itt azért lehet, hogy valami határt kéne szabni, mi van ha a kikupálódott cigánybűnöző is így helyezi el a vagyonát, mert már többszázmilliomos az uzsorából és a striciségből, rablásból, stb)

 

 

Régen volt a hitbizomány, a hitbizományi vagyont nem lehetett végrehajtás alá vonni, elkobozni, stb - mindentől függetlenül. Most is lehetne ilyet, a vagyon értékének néhány %-t befizetve az hitbizományi vagyonná válik és onnantól mindenkinek coki - de eladható ha a tulaj el akarja adni.

 

Végrehajtásmentes lakás pl - ha nem fizeti a tulaj a rezsit, akkor is csak az ingatlan hozama vonható el, akár kényszerhasznosítás útján. Hitbizománynál megszűnne a harmadik fél, a vagyonkezelő által megtestesített kockázat. Nem a jogalanynak (vagyonkezelő) kellene védelmet biztosítani, hanem a jogtárgynak (vagyon) - ennek technikája a hitbizománnyá alakítás.

 

Bizalmi vagyonkezelés helyett a hitbizományt kellene visszahozni, mert mindenkinek - kivéve a vagyonkezelőt - előnyösebb:

 

A tulajdonosnak aki a vagyont összehozta előnyös:

- nincs vagyonkezelési költség (akár csak évi 1-2% évtizedek alatt a vagyonértéket duplázhatja/felezheti)

- nincs a vagyonkezelő személye által megtestesített kockázat (lelép az állampapírt beváltva egy nagy bőrönd kpval Seychelle-re)

- átlátható a vagyon megtestesülése (a tulajdonos maga dönt mibe fektet, ha kell szakember tanácsát kéri)

 

A közösségnek:

- hitbizományba csak akkor kerülhet egy vagyonelem (pénz, értékpapír, üzletrész, ingatlan, követelés, szellemi tulajdonjogok, készletek, stb) ha a vagyon tulajdonosa a hitbizománnyá minősítésért néhány %-t kicsenget az államnak, ez azért indokolható, mivel vagyona védettséget élvez

Mentor66 Creative Commons License 2014.05.03 0 0 17

A Magyarországi bizalmi vagyonkezelés bevezetésével ma már egyre többet foglalkoznak - ezen jogi környezettel - ügyvédek, jogászok. Dr. Sándor István nemrég megjelent könyvéből két összefoglaló cikk is olvasható az alábbi linkek alatt: http://ptk2013.hu/szakcikkek/sandor-istvan-a-bizalmi-vagyonkezeles-es-a-trust/2913 és a hazai működésről: http://ptk2013.hu/szakcikkek/sandor-istvan-gondolatok-a-bizalmi-vagyonkezeles-szabalyozasarol-az-uj-ptk-ban/2355

Mentor66 Creative Commons License 2013.06.23 0 0 15

A mai modern értelemben vett trust (vagyonkezelés) alapvetően felek közötti magánszerződés. A trust-struktúrákat azért hozzák létre és arra használják, hogy az eszközöket egy független jogi entitás tulajdonaként védelem alá helyezzék, így elválasztják azt a korábbi tulajdonostól és lehetővé teszik a védelem (megőrzés) és az adóelőnyök bizonyos típusainak megvalósítását.

Ha valaki gondol az adózásra vagy a vagyonának jogi védelmére, akkor a Common Law trust létrehozását meg kell fontolja.

A trust-struktúra másik kulcselőnye abból adódik, hogy az ingatlanadók és az átruházási illetékek tervezhetőek. Ráadásul, ha az Ön gyermeke a kedvezményezett, a trust megoldja az örökösödés problémáját is.

A trustoknak van egy másik előnyük. Előfordulhat, hogy fizikai vagy lelki nehézségei lépnek fel. Ekkor biztonságot adhat, hogy van egy harmadik fél, aki képes vagyonát az Ön javára működtetni (különösen tőke- és tulajdonirányításra).

 

Meggyőződésem, hogy ilyen jogi környezetben lehet a legbiztonságosabban tőkét elhelyezni illetve befektetést eszközölni. 

Mentor66 Creative Commons License 2013.06.23 0 0 14

A vagyonkezelés az angolszász jogban

Az adózás nagy probléma mindenhol a világon. Az angolszász jog hatálya alatt működő országokban és területeken a bizalmi vagyonkezelés két alapvető probléma miatt nagyon népszerű: egyrészt jelentősen csökkenhet a társaság vagy személy által befizetendő adó, másrészt a vagyon számára nagyfokú biztonságot nyújt. E két ok miatt nagyon sok cég dolgozik ezen a területen, ami a verseny miatt egy egészséges jogi és közgazdasági felvilágosító munkát eredményez.

Mentor66 Creative Commons License 2013.06.11 0 0 13

Sajnos a tervezetet olvasva köszönő viszonyban sem lesz az angolszász bizalmi vagyonkezeléssel. Erre, épp ma futottam össze egy kedves ügyvéd ismerősömmel, aki ráerősített, miszerint a hazai igazságszolgáltatás és ügyvédi társadalom olyan szinten tekintély és bizalomvesztett, hogy a gyakorlatban aligha lesz idehaza működőképes ( akár csak a Francia…. ).                                                                                                                                  http://www.kelemen-lawfirm.hu/sajto_media_hirek/dr_sandor_istvan_a_bizalmi_vagyonkezeles_a_ptk_legujabb_tervezeteben

 

Előzmény: Cufflink (11)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.11 0 0 12

Majd ha nem Facebookon lesz elolvasom.

Előzmény: Cufflink (11)
Cufflink Creative Commons License 2013.06.11 0 0 11

Írtunk ma egy posztot bizalmi vagyonkezelés ügyben, illetve a jövőben rendszeresen tájékoztatjuk majd a Budapest Legal facebook oldal tagjait e témában is:

https://www.facebook.com/BudapestLegal?ref=stream#!/photo.php?fbid=169331073240711&set=a.156808427826309.1073741828.155531307954021&type=1&theater

 

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.09 0 0 10

Ez mind jo kerdes. Meglatjuk majd.

Előzmény: acr77 (6)
Mentor66 Creative Commons License 2013.06.09 0 0 9

Jó kérdés, most még csak üdvözölni tudom a magyar törekvéseket ez ügyben, melynek részletei még teljesen ismeretlenek. A cél, és ami szükségessé tette a trust hazai „újra” bevezetését, nem más, mint korlátozni a kiáramló magánvagyont. Addig viszont nem marad más számunkra itthon, mint megismerni és használni az eredeti angolszász bizalmi vagyonkezelés lehetőségeit, előnyeit.

 

Előzmény: acr77 (6)
Mentor66 Creative Commons License 2013.06.09 0 0 8

Valóban egy ilyen jogviszonynak nem lesz egyszerű megfelelnie a magyar „kreativitásnak”. Nem irigylem a jogalkotók munkáját és kíváncsian várom az itthoni fejleményeket.

 

Előzmény: Törölt nick (5)
Mentor66 Creative Commons License 2013.06.09 0 0 7

Igazad van!  A trust-ok jellemzője inkább a jogvédelem és ez által a biztonság és kevésbé a befektetések. Viszont nem ritka, hogy a trust-ok rendelkeznek olyan vagyon alapú liszenszekkel, melyek befektetési lehetőséget kínálnak a a trust tulajdonosainak. A lényeg, hogy ezeket a liszenszeket is a trust jogvédelme biztosítja, mind a befektetés minden pontját, mind pedig magát a befektetőt is, aki a trust tulajdonosa.

 

Előzmény: Törölt nick (1)
acr77 Creative Commons License 2013.06.08 0 0 6

Lehet, hogy az angolszász adózási és jogi viszonyok között van értelme, de ez az előny a magyarban is meglesz? Egyáltalán miért lesz jobb, olcsóbb, biztonságosabb, mint a bankok által felkínált portoliókezelés vagy a jelenleg is elérhető abszolút hozamú alapok?

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.08 0 0 5

Olvasd el pl. ezt: http://www.dummies.com/how-to/content/benefits-of-setting-up-a-trust.html

 

Van benne racio, inkabb az a problema hogy magyar ember szamara a bizalom es a vagyon szavak egy osszetetelben ertelmezhetetlenek :)

Előzmény: _medvegyev (3)
tanárnéni kedvence Creative Commons License 2013.06.07 0 0 4

Nem értem, miért írod ezt, amikor a cikk bebizonyította, hogy neked erre az évi 35-40%-os hozamot hozó, 200%-os garanciákkal bíró csodára van szükséged. ;)

 

Mottó: ingyenes reklámanyagunk akár 250 GBP befizetéssel elérhető.

Előzmény: _medvegyev (3)
_medvegyev Creative Commons License 2013.06.07 0 0 3
A cikk olvasasa soran vegig felalt a szor a hatamon, nem hiszem, hogy valaha olyan helyzetbe keruljek, hogy erdekeljen ez a bizalmi vagyonkezeles. Hacsak nem nekem utaljatok a penzeteket es en kezelem a bizalmatok alapjan. :)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 2

Amugy vicces a cikkben h pont a nyugdijalapokkal jonnek. Pont azert (is) jon ide sok ceg mert nem kell nyugdijalapot letrehozni a dolgozoknak, csak becsengetni az allamnak (DB vs DC jellegu nyugdijrendszer ugye).

Előzmény: Mentor66 (0)
Törölt nick Creative Commons License 2013.06.07 0 0 1

Es ezt a masik forumban miert ugy vezetted fel mint egy befektetes? A trust-ok jellemzoen nem a befeketetesrol szolnak szerintem.

Előzmény: Mentor66 (0)
Mentor66 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 0

Elsőként egy cikkre hívnám fel a figyelmet, amely számtalan hasznos információ mellett azt is bizonyítja hogy immáron Magyarországon is szükségessé vált a tőke és vagyonvédelem érdekében megteremteni azt a jogi hátteret, melyet a bizalmi vagyonkezelés testesít meg.

 

Íme a cikk: http://www.origo.hu/jog/uzleti/20130527-a-bizalmi-vagyonkezelesre-szamos-uj-uzletag-alapithato-a-jovoben.html

 

Mentor66 Creative Commons License 2013.06.07 0 0 topiknyitó

Szakértők becslése szerint ebben a jogi entitásban közel 300 trillió dollárt ( 1 trillió = 1000 milliárd ) kezelnek világszerte. Aki hallott már róla, ossza meg tudását, hogy bővíthessük pénzügyi ismereteinket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!