Nekem ez elégé nagy probléma, pláne hogy nem tudom hogy mire számítsak a jövöben, pláne hogy rendesen fizettem a részleteket. Ezért nem értem hogy miért kell eladniuk. És ráadásul túl sok negatív dolgokat hall az ember, hogy mik azok,amiket megtehet a bank, vagy más pénzintézet. És ezek nekem igenis nagy gondott jelentenek. A tájéloztatással meg az az én bajom, hogy ha én nem telefonálok, akkor nagy valószinüség szerint nem is kaptam volna még enyi információt se! És a hitelezöm csak telefonon adott eröl tájékoztatást, és csak anyit mondott hogy folyamatban va, de semmit nem tudott mondani róla!
OK! Már csak egy kérdésem maradt! Ha nem szól nekem a régi hitelező, hogy eladta a hitelemet ennek, és ennek, akkor honnan kellene tudnom, hogy aki küldi a scekket, az most jogosan küldi vagy nem??
OK! értem én hogy joguk van, hizsen mihez nincsen?? De szeritem nem úgy kellet volna megtudnom, hogy én telefonálok, miszerint nem kaptam meg a csekket, hanem nekik talán értesítést kellene küldeniük.
És ez nem minősül szerzödésmodósításnak, hiszen alapadato változnak meg benne. Mert ha az, akkor lehetőséget kellene adniuk a végtörlesztésre, szerzödésmódosítási díj nélkül! Vagy csak én goldolkozokm így??
2008-ban vettem egy autót CHF-alapon, amit egy Pénzügyi szolgáltató hitelezett meg. Ez a hitel, most idén, 2013 Augusztusában jár majd le, vagyis csak 3 részletem van hátra, és eddig nem voltam egyszer sem elmaradásban, vagy késedelmes fizetésben sem. Ebben a hónapban, vagyis Májusban, nem kaptam meg időben a fizetni való csekkemet, ezért felhívtam őket. Névegyeztetés után közölték, hogy eladják a kintlévőségemet egy másik cégnek (kérdésemre megmondták, hogy kinek, de elfelejtettem leírni, így már nem emlékszek rá)! Ezek után az alábbi kérdések merültek fel bennem:
Van- joguk eladni az élő hitelemet, és ha van, akkor nem kellene erről előtte értesíteni engemet? Nem kellene ezért egy új szerződést kötni az új céggel, és nem kellene-e a régit felmondaniuk??
Ha jelentkezik az a cég, amelyik megvette a tartozásomat, akkor milyen jogon kér tőlem bármilyen fizetést is, mikor semmilyen szerződést nem írtam alá velük?
Milyen egyoldalú módosításokat végezhetnek el (bármire gondolok, amivel a részletem, vagy a futamidőm megnövekedhet, vagy akár más fajta költséget rám terhelhetnek)?
Hogy ha nem kapok időben fizetési értesítést, és így a szerződésben feltüntetet, határidőig nem fizetem be a részleteket, ez elmaradásnak minősül-e?
Meghosszabbíthatja az új cég a futamidőmet arra való hivatkozással, hogy sokáig tartott az, míg átvették a hitelemet? Erre számíthat e föl kamatot??
És csak folyamatosan jönnek a kérdések, amikre nem tudom a választ. Telefonban azt mondták, hogy nem változik a szerződésem, de valamilyen érthető okból, még azt sem hiszem el egy pénzintézettől, ha kérdez!