Keresés

Részletes keresés

mivvann Creative Commons License 2015.04.16 0 0 23

6 éve történt, 6 éve van csönd

6 évvel ezelőtt történtek a cigányok elleni gyilkosságok Magyarországon, 6 éve nem része a nemzet, az ország kollektív emlékezetének az, hogy honfitársainkat legyilkolták, csak azért mert cigányok voltak. A Wikipedián nincs szócikk a gyilkosságsorozatról. Ma kezdődik a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Kevesen tudják, milyen történetek kapcsolódnak a gyilkosságokhoz; a történteket megemészteni nem tudó apa, aki öngyilkos lett; a rendőrök, akik a helyszínen a halottak mellett vizeltek, és ezzel eltüntették a nyomokat; a katonai hírszerzés, amelynek ügynöke a vádlottak padján van, de nem tett semmit. A fiatalok, akiket ártatlanul lecsuktak, mert nyilván csak cigány lehetett a gyilkos, amikor még nem kapcsolták össze a rendőrök az eseteket. Azok a rendőrök, akik a nyilvánvaló rasszista szándékot mindvégig tagadták; az ügyész, aki maga érvelt az ellen, hogy rasszista indítékú lenne a sorozatgyilkosság (szerencsére a bíróság nem így gondolta). Ezek és még számtalan borzalom, hihetetlen történet kíséri végig a rendszerváltás utáni magyar történelem egyetlen politikai indítékú, rasszista terrorsorozatát.

 

 

 

Érdekes hogy 6 évig hallgat a nagy Fideszes jogvédő, bezzeg korábban de tudta nyomni... Pedig ilyen aljas dolog mint fent nem történt!

 

 

  ""Magyarországra is jellemző az a tendencia, amit Olaszországban tapasztalni. Nagyon erős cigányellenesség van kialakulóban. Romákat űznek éjszaka az utcára, kergetik őket, Molotov-koktélokat dobálnak rájuk, tízezres tömegek állnak az utcákon és romaellenes jelszavakat ordítanak; ez olyan cigányellenességre utal, ami Európában eddig nem volt jellemző. Magyarországon is látni, hogy egyrészt a médiában, másrészt nyilvánosan, közhelyeken zajlik a romák megfélemlítése.""

 

 

 

 

mivvann Creative Commons License 2015.04.05 0 0 22
Előzmény: mivvann (21)
mivvann Creative Commons License 2015.04.04 0 0 21

Hajdu szárházízhat az nem gond... de ha öt szarkupacozzak az börtön!

 

 

 ( Hajdú sem fukarkodott a sértésekkel, amikor reagált a kritikus becsmérléseire.

Ez az elfuserált pszeudokritikus azóta is vergődik. Beleköt családanyákba, zenészekbe, Pulitzer-díjas újságírókba vagy éppen magába a miniszterelnökbe, akit nemes egyszerűséggel csak "sátánnak" nevez. Miért nem jössz rá, hogy nem tudod működtetni a gyűlöletedet, te alávaló szarházi? Szemtől szemben gyáva, beszari alak vagy...)

 

 

 

 

Szarkupacnak nevezte Puzsér Hajdú Pétert, egy év próbaidőt kapott

A bíróság szerint viszont a takonygerincű és a pszichopata belefér. Tovább »

forrás: Index.hu

 

 

mivvann Creative Commons License 2015.04.02 0 0 20

Tarsoly letartóztatása: mostanra akár késő is lehet

Amikor a Quaestor-vezér ügyében kellett eljárni, a nyomozóhatóság hirtelen érzékeny lett az emberi jogokra. Vajon egyszeri eset? Tovább »

forrás: Index.hu

 

 

Fergabor Creative Commons License 2013.05.31 0 0 19

Ezt nálunk miért nem lehet megvalósítani:

50 év börtönt kapott bordalopásért a texasi férfi

Willie Smith Ward 35 dollárnyi ételt akart ellopni, de egy rossz mondat és a büntetett előélete miatt évekig börtönben marad. Tovább »

forrás: velvet.hu

NevemTeve Creative Commons License 2013.05.17 0 0 18

Ezek szerint a 62 év alatti bírókat is el kell küldeni nyugdíjba, és az ítélkezést a Fidesz-frakcióra bízni.

Előzmény: Fergabor (-)
Tündérmese Creative Commons License 2013.05.17 0 0 17

Én másképpen vetném fel a kérdést, vajon mikor lesz valamiféle felelős vizsga a jogrendszerben működő kontárok kiszűrésére?

 

Ahhoz, hogy valaki bírói kinevezést kapjon azért kell néhány vizsga!

Persze, ha minden szakma átpolitizált, akkor a vizsga inkább hátrány, akkor azt kell tenni amit a politika elvár.

 

Emlékszel még arra az esetre amikor a Földrajzi Bizottság tagjait kirúgták, mert nem azt az elnevezést javasolták a Reptérnek amit a kedves vezető kitalált?

Ugye jobb lett volna várni a bizottságnak amíg körbejárják a politikai döntést és azt terjesztik elő?

 

Ugye mindeki tudja, hogy ez a döntés az államigazgatás, az igazságsszolgáltatás minden szintjén megtette a hatását?  Aztán, ha a fő mérce az, nehogy olyan döntés szülessen ami a politikának nem tetszik, akkor nem kell csodálkozni, ha néhány gyilkos ítélet nélkül marad.

Előzmény: Miért64 (2)
Tündérmese Creative Commons License 2013.05.17 0 0 16

Annyi hülyeséget képes beszélni kínjában a baloldal. Tegnap egy nénike megszólított az utcán, hogy tudom e, hogy az Orbán azt akarja, hogy szűnjön meg a TB és mindenkit csak pénzért gyógyítsanak és ráadásul mindenkinek újra kell vizsgákat tenni, vagy nem érvényes a bizonyítványa és csak a minimálbért kapja. Mondtam neki, nyugodjon meg, a kommunistákra fogok szavazni. Láthatóan megkönnyebbült. Hogy ide jutottak tehetetlen dühükben? Mit képzelnek ki vesz be ilyeneket?

 

Szerintem ez oldaltól független, a neve bizalmatlanság!

Ráadásul - sajnos - nem alaptalan.

Nem alaptalan, mert a nyugdíjrendszer egyik pillérét a manyupot úgy szüntette meg a Fidesz, hogy egyszerűen az embertek megtakarítását ismét lenyúlta.

Azért mondom, hogy ismét, mert egyszer már lenyúlta. 1998-99-ben az Orbán kormány államosította az akkor önkormányzati TB. vagyont. Az a vagyon is szőrén-szálán eltűnt.

 

Az új vizsgák letevése sem légből kapott, egyrészt mert ha 1938-89 közötti időszakot törvényen kívül

helyezi a Fidesz alkotmány, akkor mi van az abban az időszakban megszerzett vagyonnal, az akkor kötött házasságokkal, az akkor letett vizsgákkal? Az akkor született gyerekekkel?  Másrészt a KRESZ módosítása során alóban napirenden van, hogy mindenkinek új vizsgát kell tenni. 

 

A pénzért gyógyítás sem hazugság, hiszen éppen a Fidesz alatt tették elfogadhatóvá, törvényessé a paraszolvenciát.

 

A minimálbér sem túlzás, hiszen az új adórendszerrel többen jártak rosszul mint jól és nem kizárt, hogy akik rosszul jártak, azok valóban a nettó minimálbérért dolgoznak.

 

A nénike pedig azon a szinten fogja fel, ahogy képes megemészteni. 

 

Nem tehetetlen düh, inkább az a tapasztalat, hogy Orbán mindent megtehet és meg is tesz, "mindenki annyit ér, amennyije van" alapon.

 

 

Előzmény: Törölt nick (6)
pert2 Creative Commons License 2013.05.17 0 0 13

Ennek ürügén egy főrépa már kiderítette, hogy át kell helyezni az ügyeket az egyik helyről a másikra - pedig valójában inkább a fontosabb ügyeket tárgyaló bírót nem kellett volna áthelyezni a tárgyalás befejezése előtt, a DNS vizsgálót meg áthelyezni régészeti dns vizsgálóba, az ottani áldozatok ki tudják várni azt a pár évet, míg elkészülnek a vizsgálattal.

Előzmény: Fergabor (-)
halkergető Creative Commons License 2013.05.16 0 0 11

Mese, mese, meskete ... Hol maradt az öregnéne mellől az őzike?

 

 

Mellesleg: Mi köze a trafikügyre vonatkozó Navra kijelentésnek, majd az azt követő magyarázkodásának, - hogy nem is úgy gondolta - a budapesti bírtóságok számának növeléséhez?

Mert a kommentem az első dologra vonatkozott, az általad felvetett témát nem is érintettem!

 

Csak nem kínodban vagy kénytelen mellébeszélni? Pedig a szövegeid alapján érzékelhetően nem is vagy baloldali!

Előzmény: Törölt nick (6)
Qqberci Creative Commons License 2013.05.16 0 0 9

Magára adta ki a kilövési engedélyt?

 

Orosz rulett...

Előzmény: Törölt nick (6)
Fergabor Creative Commons License 2013.05.16 0 0 8

Nem vizsga kell, mert nem a kontárság a baj. A felelősségvállalás hiánya a baj. Mert (erről most nem írt a cikk) a balhé kiderülése után mind a bíró(k) (nem tudom, hanyan voltak), mind a szakértő(k) azonnal elkezdtek egymásra mutogatni, hogy a másik esett késedelembe. Pedig a bírónak lehetősége lett volna a késedelemért rendbírságot (nem vagyok jogász, lehe, más a neve) kiszabni, ha pedig a bíró kérte késve a jelentést, a szakértőnek joga lett volna a felkérést visszautasítani. De mindkettő úgy volt vele: "nem érdekel, majd túlesünk rajta".

Előzmény: Miért64 (2)
Fergabor Creative Commons License 2013.05.16 0 0 7

Én a "jogrendszer" alatt nemcsak a leírt jogokat értettem, hanem a leírt jogok alkalmazását, betartását, betartatását együttesen. Ha tudsz jobb szót, javítok.

És éppen erről van szó: az a jogrendszer, amelyiknek 2 hónap kell arra, hogy kivizsgálja azt, hogy egy köztisztviselő (a bíró) miért volt képtelen a feladatát határidőben (a leírt jog által elrendelt határidőben) elvégezni, az nem alkalmas semmire sem.

Előzmény: Miért64 (1)
halkergető Creative Commons License 2013.05.16 0 0 5

Mi történt?

Kiadták Navracsicsra a kilövési engedélyt? (Miután állítólag valahol azt mondotta vala, hogy a trafikügy büntetőjogi kategória.)

 

És a Handó Tünde, mint a bíróságok legfőbbje nem hunyó? (Gyanítom, egy civilizált országban biztosan nem maradhatna a helyén ilyen esetben, még akkor sem, ha a közvetlen felelőssége nem állapítható is meg.)

pizo Creative Commons License 2013.05.16 0 0 4

Igazságügyi szakértőként tenném hozzá, hogy a T. Bíróságok sokszor csak évekkel a per kezdete után rendelik ki a szakértőt, a peranyag/nyomozati anyag a szakkérdés megválaszolhatósága tekintetében sokszor rosszul összeállított, hiányos - ekkor a szakértő folytat le sokszor külön nyomozást, hogy válaszolni tudjon a feltett kérdésekre, holott ez nem a feladata, és ez sokszor tekintélyes időráfordítással jár.

 

Zoli  

Előzmény: Miért64 (2)
pajaci Creative Commons License 2013.05.15 0 0 3

Költözz oda az ártatlanok mellé, és azután okoskodj!

Előzmény: Miért64 (2)
Miért64 Creative Commons License 2013.05.15 0 0 2

Valójában talán nem olvastad el az általad becitált cikket... segítek:
a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint a vádlottak előzetes letartóztatása áprilisban lejárt, miután a bíróság a szakértői vélemény késedelme miatt nem tudta idejében befejezni az ügyet. A büntetőper négy év alatt nem zárult le, a vádlottak jelenleg házi őrizetben vannak.

Na most eszerint itt "ártatlan emberekről2 van szó, akiket nem lehet csak úgy fogva tartani...

Ez lenne a jogrendszer hibája? Elég érdekes elképzelés..

Én másképpen vetném fel a kérdést, vajon mikor lesz valamiféle felelős vizsga a jogrendszerben működő kontárok kiszűrésére?

Előzmény: Fergabor (0)
Miért64 Creative Commons License 2013.05.15 0 0 1

Kellemetlen de semmi köze a jogrendszerhez!

 

Előzmény: Fergabor (0)
Fergabor Creative Commons License 2013.05.15 0 0 0

Lemaradt a vége:

Nos, ha 2 hónap kell ahhoz, hogy kiderítsék, miért ült a bíró több, mint 4 évig egy ügyön, ahol megvolt a tettes, az áldozat, akkor semmin se csodálkozok.

Előzmény: Fergabor (-)
Fergabor Creative Commons License 2013.05.15 0 0 topiknyitó

Hír az Index-ről:

 

Elég volt a bénázásból, magyarázkodásból

A Fidesz-frakció magyarázatot kér Navracsicstól, miért lehet szabadon két sorozatgyilkos. Tovább »

forrás: Index.hu

 

ebből idézet:

A törvényszéki rendszerszintű vizsgálatnak két hónap múlva várható eredménye - mondta Varga István.

Nos, 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!