Nyilván komoly munka folyik ott a Hivatalban - valahol mintha azt olvastam volna, hogy kb. 110-en dolgoznak ott (gondolom az őrség/díszőrség nem ide számít), szerintem csökkent is (nincs sztájliszt/fodrász/műkörmös), - de a 49 autón egy kicsi meglepődtem.
"most már az sincs, mint régebben, hogy látványosan több pénzt kaptak a fideszes vezetésű városok, most már mindenki ugyanúgy nem kap elég forrást, mert üres az államkassza. Ez pedig a nagyobb városokban is érződik, és szerinte valaminek muszáj lesz változnia, mert még egy ilyen évet nem bírnak ki."
"Szerinte ez akkor is elkerülhetetlen, ha jövőre a Fidesz nyeri a választást: a sajátjaik ki fogják követelni a változást, mert ez így fenntarthatatlan, ellenzéki győzelem esetén pedig úgy gondolja, hogy új távlatok nyílhatnának meg."
Ennél már csak az lenne 1értelműbb, hogy "nem azt mondták, Viktor"
Csőzik László, Érd polgármestere az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy a város pénzügyi helyzete továbbra is kritikus.
Elmondása szerint Érd teljesen kimerítette a folyószámlakeretét, és csak a helyi iparűzési adóból befolyó bevételek érkezésekor tudnak nullszaldó fölé kerülni.
A polgármester szerint az állami támogatások mindössze a szükséges források felét fedezik, így a város a saját adóbevételeit kénytelen a működésre fordítani, ami még így sem elegendő. Emiatt intézmények és cégek bezárása, épületeladások és a kézilabdacsapat felszámolása is napirenden van.
Kellett a pénz az Orbán családra, jachtozásra repülőzésre, és a hatvanpusztai munkások és az őrség csapata is sokba kerül.
Váltottak volna modellt idejében, akkor kaptak volna annyi pénzt kacsalábon forgóra, hogy el se tudták volna költeni! Így jár, aki későn csatlakozik a NER-hez...
„A városnapon voltam, vásároltam magamnak egy sört, amikor hátulról hirtelen elkapott a tarkómnál fogva és elkezdett rángatni. Nagy nehezen ki tudtam szabadulni a szorításából és próbáltam elfutni. Hazajutottam, de a ház előtt utolértek” – így idézte fel a bő négyezer lakosú Kenderesen élő Roland azt, hogy szerinte miként kezdődött brutális bántalmazása az augusztus 17-ei kenderesi városnapon. Elmondása szerint helyi polgárőrök kergették és polgárőr volt az is, aki nem sokkal később megverte.
„Amikor utolértek, betuszkoltak egy kocsiba, amin a polgárőrség felirat volt, és szomszéd falu határába vittek. Egyikük elővett egy kisebb botot, majd vert, amíg szét nem törte rajtam” – emlékezett vissza férfi, aki állította, régóta ismerte az őt ütlegelő polgárőrt.
Tiszteletbeli orosz konzul lett Paks volt fideszes alpolgármestere
Kassai Zsigmond 2025. 09. 05. 06:24 budapesti orosz nagykövetség / Facebook
Oroszország tiszteletbeli konzuljává nevezték ki szerdán Paks korábbi alpolgármesterét – írja az Index Oroszország budapesti nagykövetségégére hivatkozva, amely a közösségi médiában közölte a hírt. Az orosz külképviselet Facebook-oldalán megjelent bejegyzésben mások mellett azt írták:
Szeptember 3-án Evgeny Sztanyiszlavov, Oroszország magyarországi Nagykövete átadta a konzuli tisztséget biztosító okmányt Leber Ferenc magyar állampolgárnak, akit Oroszország paksi tiszteletbeli konzuljává neveztek ki, kijelölve Tolna vármegyét konzuli kerületté.
Leber Ferenc egyben a Fidesz-KDNP színeiben önkormányzati képviselő Pakson. A kormánypártok a tavalyi önkormányzati választásokon szorultak ellenzékbe a Tolna megyei város képviselő-testületében.
Készül a jövőjére, ígértek neki az oroszok Szibériában egy dácsát?
"Kedves Balázs, mire befejezi az első évet ti már sehol se lesztek!" - Hát lili a gimi 4 évét mennyire is tolta ki? Ötre vagy hatra? Ha a mintatanterv első két félévének a teljesítési idejét nézed akkor ez lehet akár egy kormányzati ciklus is.